שירשור סקירת והשוואת מסכי המדבקה ! (הגדול בעולם)
תגובתי לכל הנאמר
1. הTV היתה מוחברת בחיבור הזניח ביותר (RF) והיתה על ערוץ 10.
2. אני באמת אוהב מותגים ויודע לבחון איכות (במקרה אני מהנדס בוגר טכניון ואחת ההתחמחיות שלי זאת עיבוד תמונה כך שאני חושב שאני קצת מבין, איפנונים דחיסה התמרות פוריה מסננים.... בטח סינית להרבה. )
3. פה אני מסכים עם כולם לגבי אמינות המוצר אין לי ספק שכאן בקרת האיכות נמוכה ממוצרים אחרים חלקים זולים (יותר בעיקר קבלים) מה שלא יגרום לחיים ארוכים במיוחד למוצר
הנקודה שרציתי לעלות היא לדעתי הרבה הולכים באופן עוויר למותגים לא יותר (גם אני.....
1. הTV היתה מוחברת בחיבור הזניח ביותר (RF) והיתה על ערוץ 10.
2. אני באמת אוהב מותגים ויודע לבחון איכות (במקרה אני מהנדס בוגר טכניון ואחת ההתחמחיות שלי זאת עיבוד תמונה כך שאני חושב שאני קצת מבין, איפנונים דחיסה התמרות פוריה מסננים.... בטח סינית להרבה. )
3. פה אני מסכים עם כולם לגבי אמינות המוצר אין לי ספק שכאן בקרת האיכות נמוכה ממוצרים אחרים חלקים זולים (יותר בעיקר קבלים) מה שלא יגרום לחיים ארוכים במיוחד למוצר
הנקודה שרציתי לעלות היא לדעתי הרבה הולכים באופן עוויר למותגים לא יותר (גם אני.....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
האמת שמוצרי המדבקה נהיים איכותיים יותר עם השנים בדיוק כמו שמותגים מוכרים נהיים איכותיים יותר.
ההבדל הוא שהמותגים מוציאים סדרות בסיסיות וזולות על מנת להתחרות ולהילחם במוצרי מדבקה (ועובדה שזה עובד ונותן ביטוי בנתוני המכירות ופלח שוק שלהם).
לכן, בהחלט אפשרי שמוצר מדבקה "איכותי" יהיה קרוב באיכות/ביצועים למותג מהסידרה הבסיסית ביותר וגם בהשוואה "עיוורת" יהיה קשה להבחין בינהם באיכות.
כמובן שיהיו הבדלים של אמינות/אחריות/בקרת איכות משופרת לטובת המותג המוכר. תוסיף לזה גם בטחון פסיכולוגי ופאסון של הלקוח הפוטנציאלי שרוכש מותג...והכי חשוב, הבדל זניח במחיר וקיבלת נתוני מכירות יורדים של מוצרי המדבקה, ועולים של המותגים המוכרים...ובצדק.
ההבדל הוא שהמותגים מוציאים סדרות בסיסיות וזולות על מנת להתחרות ולהילחם במוצרי מדבקה (ועובדה שזה עובד ונותן ביטוי בנתוני המכירות ופלח שוק שלהם).
לכן, בהחלט אפשרי שמוצר מדבקה "איכותי" יהיה קרוב באיכות/ביצועים למותג מהסידרה הבסיסית ביותר וגם בהשוואה "עיוורת" יהיה קשה להבחין בינהם באיכות.
כמובן שיהיו הבדלים של אמינות/אחריות/בקרת איכות משופרת לטובת המותג המוכר. תוסיף לזה גם בטחון פסיכולוגי ופאסון של הלקוח הפוטנציאלי שרוכש מותג...והכי חשוב, הבדל זניח במחיר וקיבלת נתוני מכירות יורדים של מוצרי המדבקה, ועולים של המותגים המוכרים...ובצדק.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 09/06/2010 0:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם תזכרו שלפני סה"כ 30 שנה אמרו על המכוניות היפניות שהגיעו לארץ (בעיקר סובארו - איך לא..) "איזה *** יפני" או "אפילו להעתיק הם לא יודעים.." וכו' (כנ"ל גם לגבי הרבה מותגי אלקטרוניקה יפאנים..)
במקרים מסויימים ההצמדות למותגים המפורסמים וה"נחשבים" מתבררת בהמשך כלא רלוונטית לגבי פירמות מסויימות ...(או דגמים מסויימים..)
בכלכלה ישנו את מרכיב ה"מוניטין" בתמחור המוצר והפירמה לכן גם אם תקח שני מסכים הזהים באיכותם ובמפרט ועל אחד יתנוסס שמה של פירמה "נחשבת" ועל השני פירמה לא ידוע וללא מוניטין רלוונטי בשטח יוכלו המוכרים למכור את זאת עם השם הנוצץ ביותר. כמה יותר זאת כבר שאלה אחרת אבל בס"כ אין הרבה מצבים כאלה במציאות ופירמה שבנתה מוניטין לאורך שנים - השקיע בפיתוח מוצרים ,פרסום ,יחצנות - שיווק וכו, יכולה למכור הרבה יותר ובמחיר גבוהה יותר... לא תמיד הפער במחיר מוצדק אך כפי שכבר נאמר "כולנו עבדים של תרבות הצריכה והמותגים..."
במקרים מסויימים ההצמדות למותגים המפורסמים וה"נחשבים" מתבררת בהמשך כלא רלוונטית לגבי פירמות מסויימות ...(או דגמים מסויימים..)
בכלכלה ישנו את מרכיב ה"מוניטין" בתמחור המוצר והפירמה לכן גם אם תקח שני מסכים הזהים באיכותם ובמפרט ועל אחד יתנוסס שמה של פירמה "נחשבת" ועל השני פירמה לא ידוע וללא מוניטין רלוונטי בשטח יוכלו המוכרים למכור את זאת עם השם הנוצץ ביותר. כמה יותר זאת כבר שאלה אחרת אבל בס"כ אין הרבה מצבים כאלה במציאות ופירמה שבנתה מוניטין לאורך שנים - השקיע בפיתוח מוצרים ,פרסום ,יחצנות - שיווק וכו, יכולה למכור הרבה יותר ובמחיר גבוהה יותר... לא תמיד הפער במחיר מוצדק אך כפי שכבר נאמר "כולנו עבדים של תרבות הצריכה והמותגים..."
Re: באמת שאני חובב מותגים אבל
9000es כתב:nir11nir11 כתב:למה חובבנית? להזכירך - מסכי טלוויזה נועדו לצפיית בן אנוש. נניח שתריץ 100 מבחנים שיוכיחו שהטלוויזה נחותה, אבל במבחן *עיוור* ידידנו כאן עדיין יעדיף את הפוג'יקום - יש בעיה עם זה?nils3373 כתב:אתה לא חושב שהדעה שלך כאן "קצת" חובבנית? צפיה במסך בחדר כושר שאין מושג איך ואם בכלל הוא כוייל והשוואה למסכים אחרים מזיכרון?eellii כתב:אני אחד שרק אקנה מותגים, הבדלים באמת קטנים המצדיקים זאת אבל
ביקרתי במכון כושר וראיתי טלוויזייה FUJICOM חדשה (מותג לא ? ) ופשוט ראו מעולה !!!! הרבה יותר ממותגים מוכרים
מה אתם אומרים
......
אני חושב שחלק מהברים כאן סובלים מעודף חשיבות עצמית.
הייתי שמח להעמיד אותך במבחן עיוור....
כתבת יפה מאוד .
אתן לך דוגמא פשוטה . יש לך אופצייה לנהוג במזדה 3 . ותאמין לי שהיא תקח לכל מקום שתרצה בלי שום בעייה .
ויש לך אופצייה לנהוג במרצדס 220 . גם היא תקח אותך לכל מקום בלי שום בעיה .
האם אפשר להשוות בין השתיים . במידה ותכתוב שיש מקום להשוואה אני אבין אותך גם במשוואה בין המסכים ....
ההשווואה שלך לא נכונה. ההשוואה צריכה להיות כזאת: קח שתי מכוניות, הפשט אותן מכל סימן היכר (לא אפשרי, אבל לצורך הטיעון), עכשיו תן ל"מומחה" לנהוג בשתיהן. נניח שהוא יעדיף את מכונית A, ואז יגלו שמכונית A היא מאזדה 3, ומכונית B היא מרצדס כלשהיא.
נניח. במידה ונניח - במבחן הזה יוצא שהמזדה גברה על המרצדס, ואלה תוצאות שיהיה קשה מאוד להתווכח איתן.
-
Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
כבר שנים שיש לנו בחדר שינה טלוויזיה ישנה21 אינץ , גדולה ושמנה , כמו של הסבתות של פעם , התמונה לא תמונה , הצבעים כבר לא צבעים . אבל לאף אחד זה לא מפריע . העיקר שהסטריאו בסלון הורג סוסים .
אז אנחנו במיטה , מרותקים לנשיונל , ואני זורקת אל תוך החשיכה :
"בא לך שאקנה מסך ונעיף את זאת?"
הוא (קופץ) :" כן , בטח , תיקני!"
אני:" 32 אינץ' . - 27 אינץ' ? "
הוא: " 32 מתאים"
אני: "כן , ככה בשלוש אלף" (מתוך ידיעה שהמסך יעלה לפחות שש ,אבל נשים מדווחות רק על חצי מהסכום . זה גנטי) ואני כבר מדמיינת את הפוולHD ותלת מימד , בחושך זה בא טוב , למרות שאני לא בקטע בכלל - לא מתעניינת וגם לא מבינה בזה כלום .
אז אני אומרת שלוש אלף
וההוא: צוחחקקקק " מה פתאום שלוש אלף?! יש בתשע-מאות שח בסופר"
ואז אני מתעלפת מצחוק , כי זה לא שהוא קמצן ,ממש לא , הוא פשוט סתום .
שכח שלפני כמה שנים המדבקה שקנינו לסלון הוחלפה ב LG דקה אחרי שהדלקנו אותה.. כי העיניים לא משקרות .
One day soon אני אביא לו אותה בתלת - על אפו ועל חמתו .
רק בשבילו .
ואז הוא ישוויץ , ויראה לחברים שלו ששלו הכי טוב , ויהיה אסיר תודה וגם כפוי טובה ., כמוני , וזה טוב .
לחיות
לפנק לפנק ולהתפנק .
אז אנחנו במיטה , מרותקים לנשיונל , ואני זורקת אל תוך החשיכה :
"בא לך שאקנה מסך ונעיף את זאת?"
הוא (קופץ) :" כן , בטח , תיקני!"
אני:" 32 אינץ' . - 27 אינץ' ? "
הוא: " 32 מתאים"
אני: "כן , ככה בשלוש אלף" (מתוך ידיעה שהמסך יעלה לפחות שש ,אבל נשים מדווחות רק על חצי מהסכום . זה גנטי) ואני כבר מדמיינת את הפוולHD ותלת מימד , בחושך זה בא טוב , למרות שאני לא בקטע בכלל - לא מתעניינת וגם לא מבינה בזה כלום .
אז אני אומרת שלוש אלף
וההוא: צוחחקקקק " מה פתאום שלוש אלף?! יש בתשע-מאות שח בסופר"
ואז אני מתעלפת מצחוק , כי זה לא שהוא קמצן ,ממש לא , הוא פשוט סתום .
שכח שלפני כמה שנים המדבקה שקנינו לסלון הוחלפה ב LG דקה אחרי שהדלקנו אותה.. כי העיניים לא משקרות .
רק בשבילו .
ואז הוא ישוויץ , ויראה לחברים שלו ששלו הכי טוב , ויהיה אסיר תודה וגם כפוי טובה ., כמוני , וזה טוב .
לחיות
לפנק לפנק ולהתפנק .
GO VEGAN
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
Eff כתב:
רק בשבילו .
לחיות
לפנק לפנק ולהתפנק ....
הלוואי עלי....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
צחוק צחוק...אבל יש גם אמת מרה.Eff כתב:
fujicom שנבדקת נותת איזור צפייה של 32'' מומלץ למדוד בסרגל ביתי לוודא שלא עבדו עליכם בנתון זה .
כמו הנ''ל גם dantax טוענים ל32'' של צפייה , משום מה לחברה זו אני נוטה להאמין - במקרה זה אין צורך במדידה בייתית - אמרתם 32 - קבלתם 32 !
...
שמעו סיפור אמיתי על מסך מדבקה:
לפני כשנתיים חבר ביקש ממני להשיג לו את המסך הכי זול שאפשר להשיג לחדר שינה של הילדה שלו.
והעיקר שיהיה כמה שיותר גדול וכמה שיותר שנות אחריות ובכמה שפחות מחיר...
השגתי לו סנסוי 27 אינץ במכרז באינטרנט במחיר מצחיק . הביאו את המסך, אני עוזר לו לתלות אותו ומשהו לא מסתדר לי בעין עם הגודל שלו...ביקשתי מהחבר סרט מדידה ומדדתי באלכסון 66 ס"מ בול, דהיינו 26 אינץ.
הרמתי טלפון ליבואן (אל-כל) וסיפרתי על כך למנהל השירות. הוא אפילו לא היסס וקבע איתי על החלפה לדגם אחר כבר למחרת רק שלא אפיץ את את הסיפור הזה.
העיקר שעל האריזה היה כתוב בענק "27 אינץ"....ממש עבודה בעניים
באמת תוך יום-יומיים הגיע שליח עם מסך אחר שבמדידה חוזרת באמת היה 27"...
דרך אגב, החבר היה מאושר שהמסך גדול ויפה והתפריט של המסך בעברית...
זה שראו בצבעים אדומים/וורודים ובאיכות נוראית וחדות גרועה היה פחות חשוב....