PROJECT 1 XPRESSION

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #21 

chalmh

חנן, אני רואה שאני חוסך המון כסף. בגיל שלי כבר לא שומעים לא ראמבל ולא מאמבל, לפעמים אפילו שוכחים איפה שמים את הפלאפון ואז הוא מצלצל מהפריזר.
לי הייתה בעיה כזו ואז גיליתי שזה קשור למיקום הרמקול בחדר. מטר ימינה והיא נפתרה.
פעם אחרת גיליתי שהבעיה לא בפטיפון כי אם בתקליט עצמו - שהיה הערבה לא מוצלחת במיוחד של הלקטה של סר תומאס ביצ'אם, מתקליטי 78 סל"ד. שלא לדבר על ארקות פתוחות... זה משגע עד שאתה עולה על הבעיה.
אני השגתי בידוד די טוב לארונית, עם בסיס גומי, שקניתי בחנות מלאכת יד (יש כאלה עדיין בבאר שבע... פה גם תמצא וידאו טייפים וטלוויזיות CRT, רוב האוכלוסיה לא יכולה להרשות לעצמה LCD, אני אומר לך את זה כי שייך לאוכלוסיות ה-CRT).
בשביל מה שיש לראות בטלוויזיה, כבר עדיף פטיפון טוב...
דני בלר

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #22 

beller,

אתה מתבלבל בין ה-RUMBLE וה-HUM.
מה שאתה מתאר זה HUM, דהיינו זליגה של 50HZ או כפולותיו בתדר אל נתיב הסיגנל מסיבות שונות (הארקה, סיכוך לקוי, השראות הדדית וכו').

ה-RUMBLE הוא חד משמעית רעש מכני שיש בפטפון כתוצאה מזעזועי המנוע או חלקים נעים אחרים.

זה שישנם תקליטים מלווים ב-HUM זה לא חדש. גם אני נתקלתי כבר בהדפסות עלובות כאלה ואפילו אחת מארגנטינה (הקלטה של תכנית טלוויזיה לילדים - מישהו בשם פיפו פסקדור אם אני לא טועה).
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #23 

chalmh

השם האמיתי של פיפו פסקדור הוא אנריקה פישר, הוא יהודי ארגנטיני, שחקן, זמר, מי בשנות ה-70 היה כוכב הילדים עם שירים ומערכונים אינטליגנטיים מאוד. כשהייתי בן 11 (תחילת 1972 למי שחייב לדעת) אבא שלי לקח אותי לראות הצגה שלו על אוניה שעגנה במזח של בואנוס איירס. פירוש שמו זה "פיפו הדייג" ואפילו תרגום מילולי של שם משפחתו האמיתי.
הוא גר כיום בספרד, אליה גלה כמו ארגנטינאים רבים שעזבו את ארצם בגלל המשטר (כמו חברי פורום מסויימים שקונים מגברים סיניים, מגדלים חתולים ובאופן כללי, הם לא האנשים הכי מאוזנים בעולם).

תקליטים תוצרת ארגנטינה באים בכל מיני איכויות: RCA ו-הלייבל שלו VIK מעולים. MAGENTA (שהבעלבית שלו היה יהודי) לפעמים מזייפים. PHILIPS היו טובים ו-ODEON היו מצויינים, אם כי יקרים רצח.
ב-1973, תקליט של RCA עלה 672 פזו, של ODEON , שהיו מוציאים את הביטלס, בין 4000 ל-5000 פזו. אני הייתי צריך לשבור את חזרזיר החרסינה שלי בשביל לקנות את HELP של הביטלס, שהוקרן בינואר אותה שנה בטלוויזיה, בצעד נדיר של פתיחות מצד המשטר הצבאי.
דני בלר

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

תמונה

דוגמא קלסית ל-HUM בהקלטה שמביישת את מקצוע האודיו זה תקליט של חברת הד ארצי "אסתר עופרים בהיכל התרבות" (BAN 14317). ההקלטה נעשתה ע"י רשות השידור בהופעה פומבית בהיכל התרבות אי שם בשנות השבעים (אם אינני טועה). התקליט מלווה ברעש של 50HZ ו-GROOVE CLIPPING במקומות שונים (אני מניח שזה שימוש מופרז בסטאמפר, מעבר לכמות ההדפסות המוגדרת). התקליט נקי יחסית ולא שחוק או שרוט.
טכנאי ההקלטה הפעיל קומפרסור לערוץ המיקרופון של אסתר עופרים ולכן מתקבלות עליות ומורדות בעצמת ה-HUM בהקלטה. אני פשוט לא מבין כיצד חברת תקליטים מסוגלת להפיק איכות טכנית כל כך לא טובה (ואני לא מגזים).

מעבר לכך, יש לי גם את האוסף של שושנה דמארי בדיסקים (הדפסה של הד ארצי) וגם שם באי אילו רצועות מככב ה-HUM.

[img2=550x810]http://media.israel-music.com/images/72563522.jpg[/img2]
חנן,

תחי המחרשה !!!

nat67 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 270
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

דוגמה לראש

שליחה #25 

chalmh כתב:אני אולי מעורר וויכוח קטנטן. לפרוג'קט יש זרוע קלה מאוד (זאת העשוייה מסיבי פחם) יחסית לזרועות של פטפונים ברמת כניסה. זה יתרון משמעותי המשפיע ישירות על איכות הצליל. אני מניח שהזרוע של הטורנס כבדה בהרבה.
בגלל הזרוע הקלה של הפרוג'קט ניתן להרכיב על הפטפון ראשים "רגישים" יחסית בעלי CANTILEVER דק שמאפשר להאזין לתקליטים בפירוט מושלם. הזרוע הקלה מנחיתה אינטרמודולציה של רזוננס הזרוע בתחום צלילי הבס והוא פשוט נשמע מדהים ומדוייק (מנסיון).
ישנה בעיה אחרת לפרוג'קטים והיא RUMBLE (לפחות בחלק מהם) של המנוע (מנוע AC סיכרוני) שניתנת לפתרון ומציבה את הפטפון שתי ליגות גבוה יותר ממה שהוא במקור.

לך על הפרוג'קט ואם יש לו RUMBLE, פנה אלי בפרטי כדי לפתור את הבעיה.
...
ראשים רגישים בעלי CANTILEVER ?
דוגמה לראשים כאלה?
תודה

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

nat67,

ראשים בעלי CANTILEVER דק הם בדרך כלל מסוג סליל נע - MC. גם בין הראשים מסוג מגנט נע - MM יש, כגון ה-AT440MLA וה-AT150MLX של אודיוטכניקה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

Re: איזה ראש?

שליחה #27 

hgerry כתב:
go_go כתב:גם לי יש את הפרוג'קט RPM1 עם ספיד בוקס,ופונוסטייג' TUBE BOX MKII עם מנורות NOS ,אני מאד נהנה מהפטיפון,הוא נשמע מצויין.במחיר שלו הוא עדיף על טורנס ישן שצריך לשפץ.יש לו יבואן עם שרות מעולה.בקיצר, שווה כל אגורה פטיפון מעולה ברמת הכניסה.מומלץ (Y)
...
איזה ראש התאמת לו?
תודה
...
Grado Silver ראש פשוט וטוב. השדרוג הבא בדרך,ראש MC בינתיים אני נהנה :)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #28 

דווקא Grado הוא דוגמה מצויינת לראש שלא הייתי שם על פטיפון כזה, מהסיבה שחנן הזכיר קודם - ה-Grado מאופיין במתלה קשיח למדי, מה שלא מתאים לזרוע קלה כמו בפרוג'קט הנ"ל. שילוב שלהם יוצר אפקט של חוסר שליטה, המכונה בפי העם Grado Dance

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

יאיר,

הוצאת לי את המילים מהפה.
ה-RPM5 שלי הגיע עם הגרדו הזה והוא נשמע פחות טוב מה-AT440MLA. הגרדו נשמע פחות מפורט וחסום משהו בשני קצוות הספקטרום. דרך אגב עם הגרדו כמעט ולא ניתן להבחין בבעיית ה-RUMBLE של הפטפון שהיתה לי בשל רעידות המנוע (מתלה שגוי בתכנון, שכבר דברתי על הבעיה בשרשור מהעבר).
ברגע שעברתי ל-AT440MLA נפתח הספקטרום וגיליתי את המגרעת העיקרית של הפטפון אבל הצלחתי לבצע שינוי מתלה מנוע שפתר את הבעיה באופן מוחלט.
יכול להיות שזאת הסיבה שעל הפרוג'קטים מרכיבים את הראשים של גרדו בעלי CANTILEVER עבה יחסית.
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”