אין סאונד לאחר חיבור המחשב לרסיבר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'

מנהלים: מנהלי וידאו, מנהלי HTPC ועיבוד תמונה

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

אין סאונד לאחר חיבור המחשב לרסיבר

לינק להודעה #1 

חיברתי את המחשב סלוני לרסיבר באמצעות כבל HDMI ואת הרסיבר לטלויזה באמצעות כבל HDMI אבל אני לא שומע שום סאונד.
בעבר הטלויזיה היתה מחוברת ישירות מהמחשב לטלויזיה באמצעות כבל HDMI ותמיד היה סאונד מהרמקולים של הטלויזיה.
הכרטיס קול שלי הינו REALTEK AUDIO MANAGER ATI HIGH DEFINITION, והתקנתי את הדרייבר האחרון מהאתר וזה לא עזר.
הרסיבר הינו PIONEER VSX 819
מערכת הפעלה וינדוס ויסטה הום פרימיום 32
אני משוכנע שזה עניין של הגדרות, ולא מצאתי תשובה במדריכים (היה מדריך מקיף על חיבור המחשב לרסיבר אבל הוא התייחס לחיבור אחר ולא HDMI)

תודה מראש

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

לינק להודעה #2 

שחכתי לציין - טלויזיה SAMSUNG LCD

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32765
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 770 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #3 

כפתור ימני על אייקון הרמקול של הווליום ובחירה ב-Playback Devices. קליק בודד על ATI HDMI Audio, קליק בודד על Set Default.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

לינק להודעה #4 

זה היה כבר מוגדר כברירת מחדל, אבל בכל זאת עשיתי את זה ועשיתי ריסטרט למחשב וזה לא השתנה.
הקטע שאני רואה שיש סאונד- אם אני מסתכל על האייקום של ה-ATI HDMI AUDIO ואני מנגן שיר במחשב, אז אני רואה את הסרגל של הסאונד זז.
אולי זה בעיה בהגדרות של הרסיבר?
אם זה משנה משהו את החיבור HDMI מהמחשב לרסיבר חיברתי בכניסה שכתוב עליה BR/DVD, לא נראה לי שזה משנה כי כולם כניסות IN.
עזרה.... :(

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32765
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 770 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #5 

לא הבנתי - אין סאונד בכלל, כלומר גם לא מהרמקולים של הרסיבר, או רק מהרמקולים של הטלוויזיה אין סאונד?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

לינק להודעה #6 

אין סאונד בכלל לא מהרמקולים של הטלויזיה ולא מהמערכת סראונד

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32765
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 770 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #7 

איזה כרטיס מסך יש לך?
מה אתה רואה כשאתה בוחר ב-Configure על יציאת ה-ATI HDMI Audio? האם יש זיהוי של הפורמטים הנתמכים? כשאתה בוחר את אחד הפורמטים ואז על כפתור הבדיקה שם יש סאונד?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

לינק להודעה #8 

הכרטיס קול הינו ATI HD AA01
באפשריות מופיעים כל פורמטי הקול , אבל אני לא שומע שום סאונד.
אולי אני צריך להגדיר משהו ברסיבר?
איזה ייאוש....

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32765
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 770 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #9 

יש לך מקורות דיגיטליים אחרים בבית כמו DVD או ממיר HD/DTT? האם בחיבור מהם אתה מצליח לקבל סאונד?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

לינק להודעה #10 

כן, הממיר של הכבלים מחובר גם לרסיבר (ומשם לטלויזיה) והסאונד עובד טוב מאוד.
אני די משוכנע שזה פשוט הגדרה מסויימת ברסיבר או במחשב שלא עשיתי, מאחר והוידאו עובר דרך ה-HDMI, אולי צריך לחבר את המחשב לטלויזיה ישירות ואז להוציא את הסאונד לרסיבר?

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32765
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 770 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #11 

אם כך אז לדעתי הבעייה רק בהגדרות המחשב.
רק בשביל הבדיקה, נסה לחבר שוב את המחשב ישירות לטלוויזיה ותראה אם הסאונד חזר. ייתכן שעם כל הנסיונות משהו נדפק בהגדרות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

לינק להודעה #12 

חיברתי עכשיו את המחשב שוב ישירות לטלויזיה, והסאונד עובד (דרך הרמקולים של הטלויזיה כמובן)
לדעתי דווקא שה מחזק את העובדה שהבעייה הינה בהגדרות של הרסיבר (מאחר ובלי הרסיבר הכל עובד)
מה דעתך?
אולי חסר חיבור נוסף מהמחשב לרסיבר?

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32765
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 770 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #13 

נשמע כמו בעייה של EDID handshake (זהו התהליך בו הרסיבר וכרטיס המסך מסתנכרנים על מה הרסיבר מסוגל לקבל), ואולי דרייבר לא טוב.
אולי שווה לנסות להוריד דרייבר עדכני מלא של ATI Catalyst. איזו גירסה יש לך כרגע? הכי עדכנית כיום זו גירסה 10.4.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32765
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 770 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #14 

נזכרתי עכשיו במישהו שהייתה לו בעייה דומה עם רסיבר של ימאהה.
הסאונד ביציאות ה-HDMI היו מוגדרות אצלו כ-TV+AMP (כלומר שיוציא סאונד גם לטלוויזיה וגם לרסיבר), ואז היו לו בעיות עם סאונד. ברגע שהוא העביר ל-AMP בלבד, הכל הסתדר.
הנה השרשור:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 89#1074389
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yuvalel6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 127
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

לינק להודעה #15 

תודה, אבל לא כ"כ ברור לי אם יש הגדרה כזאת ברסיבר, ההגדרה הכי קרובה זה להגדיק את הרסיבר כ-AMP או כ-THRU אבל שניהם לא עבדו לי.
אני די משוכנע שהבעיה ברסיבר מאחר שסאונד דרך ה-HDMI עובד
אולי משהו בכרטיס קול שהרסיבר לא מזהה, לא יודע
עוד רעיונות אולי...??

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”