onkyo 608 vs denon 2310
יש לי את RX-V2092 והוא נותן 140W לערוץ אני שומע איתו מוסיקה ורואה סרטים ואני לא מגיע איתו לחצי כמעט בכלל. עכשיו נניח שאני רוצה רסיבר חדש (ואני רוצה רק ביגלל שהוא לא תומך בפורמטים החדשים) ואקנה רסיבר שהוא 100W לערוץ אני ממש התבאס. כי שמעתי כמה רסיברים, ימאהה דנון אונקיו הם נשמעים טוב אבל לא מצויין אז עדיף כבר להשקיע עוד 2000 שקל ולהיות רגוע. וחוץ מזה חדר מחשב זה ממש לא שיקול נכון לעשות לפני קניה של רסיבר לדעתי, כי כמעט בטוח הרסיבר לא אשאר שם הרבה זמן והיה בסלון ואז מה עוד פעם להחליף?
נערך לאחרונה על ידי iveleli ב 05/06/2010 18:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
אני חושב שאתה מפספס את הנקודה.
הספק של מגבר זה לא הדבר החשוב. אם יש ברשותי מגבר שמספק 40W וברשותך מגבר שמספק 140W זה ממש אבל ממש לא אומר שתשמע יותר טוב, האמן לי מנסיון. יצא לי לשמוע מגבר נורות שנותן 80W ו 40W לערוץ, עם הסטאפ המתאים הם נשמעו מעולה לטעמי.
מצד שני יצא לי לשמוע מגברים\רסיברים של 100W שהיו אכזבה טוטאלית.
סתם דוגמא: קח את המגבר הזה:
http://www.hifimusic.co.il/Unison-Research-S6-i123.html
הוא מספק בסה"כ 35W לערוץ והוא נשמע מצוין - אין קשר להספק!
ואם הרסיבר שלך מעוות את הסיגנל לחלוטין בהספק גבוה - אז מה. זה עדיין טוב? לא.
אם בהספק גבוה, ההגברה שומרת על הסיגנל ללא רעשים אז תוכל להנות מעוצמות גבוהות ללא עיוותים אבל כמה כבר יוצא לך לשמוע ככה...?
הספק של מגבר זה לא הדבר החשוב. אם יש ברשותי מגבר שמספק 40W וברשותך מגבר שמספק 140W זה ממש אבל ממש לא אומר שתשמע יותר טוב, האמן לי מנסיון. יצא לי לשמוע מגבר נורות שנותן 80W ו 40W לערוץ, עם הסטאפ המתאים הם נשמעו מעולה לטעמי.
מצד שני יצא לי לשמוע מגברים\רסיברים של 100W שהיו אכזבה טוטאלית.
סתם דוגמא: קח את המגבר הזה:
http://www.hifimusic.co.il/Unison-Research-S6-i123.html
הוא מספק בסה"כ 35W לערוץ והוא נשמע מצוין - אין קשר להספק!
ואם הרסיבר שלך מעוות את הסיגנל לחלוטין בהספק גבוה - אז מה. זה עדיין טוב? לא.
אם בהספק גבוה, ההגברה שומרת על הסיגנל ללא רעשים אז תוכל להנות מעוצמות גבוהות ללא עיוותים אבל כמה כבר יוצא לך לשמוע ככה...?
צודק, אבל נראה לי שבחירת רסיבר במחירים של עד 10000 ההספק לערוץ הוא חשוב מאוד, והדוגמא של המגבר הזה היא לא כל כך טובה כי זה מגבר מסוג אחר לגמרי במחינת מחיר ובעצם הכל. אבל הבנתי את מה שרצית לומר, הבעיה היא איך אתה יודע מה נכון לקנות גם מבחינה טכנולוגית שלא היה מיושן כבר אחרי חצי שנה וגם מבחינת יכולות גבוהות בהגברה ללא עיוותים?
זה לא מדוייק. אין קשר לעובדה שהמגבר שלך מעוות מעל למחצית ההחוגה של הווליום לבין מה שאתה אומר לגבי הספק נמוך מספיק. ברוב המקרים ההיפך הוא הנכון. מגבר חלש גורם לעוותים בעוצמות גבוהות יותר. כלל העצבה אומר כמה שיותר הספק פוטנציאלי במגבר, כך תקבל צליל טוב יותר. אין גם קשר לאמפרים. מוצא של מגבר מהווה מקור מתח ולא מקור זרם. מגברים שכתוב עליהם אמפרים גבוהים הם פשוט מגברים שמסוגלים לדחוף רמקולים בעלי התנגדויות נמוכות מ 4 אוהם. כמובן שיש עוד המון גורמים כמו נצילות (שיטת ההגברה), אחוז עיוותים, שיטת המדידה של ההספק, DAMPING FACTOR ועוד. בכללי עדיף מגבר בעל הספק גבוה ככל הניתן. אם אפשר אז 200W לערוץ. בכללי עליה פי 2 בהספק בסה"כ מעלה את עוצמת השמע ב כ 3 דציבלים בלבד, אבל מבחינת איכות השמע והשליטה ברמקול, כאן יש שיפור משמעותי. בכללי לרסיבר קולנוע ביתי, 100W לערוץ זה לרוב מספק, כל עוד דואגים להתאים רמקולים למגבר.geblig כתב:לא רק.
אם הרמקול שלך נציל אז תוכל לפתוח אותו בהספקים נמוכים יותר מ 100W.
140w זה המון!! מתי יצא לך לשמוע בווליום מירבי במגבר שלך... אני לא יודע איזה ציוד אתה מחזיק אבל אם החוגה נמצאת אצלי ביותר מחצי זה נשמע לא כמו שאני אוהב...
בכל מקרה אם סוג המוסיקה שאתה שומע הוא קלאסית לדוגמא, מה אתה צריך הספקים כאלו גבוהים.
תריץ חיפוש על MiniWatt - זהו מגבר המספק 2.5 וואט לערוץ והוא נשמע לא רע בכלל, היתה כאן ביקורת עליו. הוא לא מפוצץ את הפארק הלאומי אך בשביל מוסיקה ווקאלית לחדר מחשב הוא מספק בהחלט.
הכל תלוי בדרישות אך בכל מקרה 100W זה מספק בהחלט....
The more I see People the more like Pigs
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
EB1000,
א. טענתי שבדרך כלל כאשר תעלה להספקים של 100W תשמע עוותים - ברוב המגברים, ברור שלא בכולם.
ב. הקביעה שמגבר של 100W טוב יותר ממגבר של 40W היא שגויה מהיסוד מבחינתי ועל זה היה הויכוח - לא טענתי שמידת הזרם קשורה.
ג. בוודאי שיכולים להיות הבדלים בין X מגברים שכולם מספקים 100W לערוץ, הבדלי איכות, סתם לדוגמא, 3 מכוניות:
BMW
Honda
Fiat
כולם נותנים 150 כוח סוס אבל לא בדיוק אותו המכונית, נכון?
יום טוב.
א. טענתי שבדרך כלל כאשר תעלה להספקים של 100W תשמע עוותים - ברוב המגברים, ברור שלא בכולם.
ב. הקביעה שמגבר של 100W טוב יותר ממגבר של 40W היא שגויה מהיסוד מבחינתי ועל זה היה הויכוח - לא טענתי שמידת הזרם קשורה.
ג. בוודאי שיכולים להיות הבדלים בין X מגברים שכולם מספקים 100W לערוץ, הבדלי איכות, סתם לדוגמא, 3 מכוניות:
BMW
Honda
Fiat
כולם נותנים 150 כוח סוס אבל לא בדיוק אותו המכונית, נכון?
יום טוב.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
טיונר FM מארה"ב הוא בעייתי (אבל למה לקלוט דרך האנטנה?) - הקפיצה בחצאי תדר אומר - שלמשל את 91.8 , 96.6 - אי אפשר לקלוט.