מסי כתב:הייתי בחנות והתעניינתי בדגמי סמסונג B-550 ו-B650. בגלל שהייתי יותר בכיוון של ה-650 אז המליצו לי על שני דגמים אחרים ורציתי לדעת איך הם.
הראשון זה טלוויזית LED של שארפ דגם 700E 40 ו-LCD פיליפס דגם 8404 (42').
...
?
...
שלושתם מסכים טובים !
תבדוק את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם מול הדרישות שלך (חיבור רשת ,סאונד , ניגודיות , וכו' וכו, )
כמו כן כדאי לך לראות אותם בעניים לפני שתחליט....
בהצלחה
הייתי בשתי חנויות ואמרתי שאני מתלבט בין B550 ו-B650, ובשניהן אמרו לי שלא כדאי לקנות את ה-650 כי ההבדל ביניהן לא נראה בעין ולא כדאי להוציא עוד כסף על ה-650, כי ה-550 תספיק.
מה אתם אומרים? האם כדאי בכל זאת להשקיע כ-1500 שקל יותר או שללכת על ה-550?
מסי כתב:הייתי בשתי חנויות ואמרתי שאני מתלבט בין B550 ו-B650, ובשניהן אמרו לי שלא כדאי לקנות את ה-650 כי ההבדל ביניהן לא נראה בעין ולא כדאי להוציא עוד כסף על ה-650, כי ה-550 תספיק.
...
אם אתה בעניין המונדיאל (או ספורט/תנועה מהירה ) לך על ה 650 ללא ספק _ כוללת מנגנון 100 הרץ ורמות צבע ושחור טובות מה 550.
אם זה שווה לך 1500 נוספים תחליט...
מסי כתב:הייתי בשתי חנויות ואמרתי שאני מתלבט בין B550 ו-B650, ובשניהן אמרו לי שלא כדאי לקנות את ה-650 כי ההבדל ביניהן לא נראה בעין ולא כדאי להוציא עוד כסף על ה-650, כי ה-550 תספיק.
...
אם אתה בעניין המונדיאל (או ספורט/תנועה מהירה ) לך על ה 650 ללא ספק _ כוללת מנגנון 100 הרץ ורמות צבע ושחור טובות מה 550.
...
אני דווקא כן בעניין של הכדורגל, אבל האם שמים לב להבדל גם בשידורי ה-HD?
מה זאת אומרת רמות צבע ושחור?
biodome כתב:9000es אתה ממליץ הרבה על המסך הזה, ועל אחריות יבואן רישמי - מיניליין.
אם אני לא טועה ספק האחריות במיניליין הם עדיין רטפון, שקראתי עליהם כמה דיווחים לא מועדדים בכלל.
האם זה באמת עדיף על יבוא מקבילי כאשר התוספת למחיר היא באזור ה-500 ש"ח?
אולי כאשר מדובר על מסך ממש יקר (באזור ה-7000 ש"ח ומעלה), אבל כשמדובר על מוצר ביניים שהמחיר שלו הוא 4000 ש"ח, להוסיף עוד 500 ליבואן רישמי שגם ככה לא כזה משהו - מה הטעם בעצם?
...
biodome .
ראשית מיני ליין נותנת 3 שנות אחריות מלאות .
בקשר לרטפון מה זה משנה . בוא נצא מתוך נקודה . שהמסך שלך התקלקל חודש לפני סיום האחריות ולא ניתן לתקן אותו . מיני ליין תתן לך מסך חדש תואם אותו דגם .
בנוסף המסכים שמיבא היבואן הרשמי תמיד תואמים את כל הדרישות של התקן הישראלי וזה עוד יתרון די ברור .
יום טוב לך .
...
9000es
מסכים איתך לגבי החלפות ותיקונים במקרה של בעייה במסך
אך לא נכון שהמסכים מתאימים לישראל. היבואן מייבא מסכים שאינם מתאימים לשיטת השידור בארץ , אלא לשיטה האנלוגית הישנה. ובנוסף ללא החיבורים המתאימים לממירי כבלים, לווין, או ממיר דיגיטלי.
לכן ישנו יתרון מסויים ברכישה מייבוא מקביל.
...
...
אני דווקא כן בעניין של הכדורגל, אבל האם שמים לב להבדל גם בשידורי ה-HD?
מה זאת אומרת רמות צבע ושחור?
...
בלי קשר לHD או לא 100 הרץ מספק תמונה (שיש בה תנועה) חלקה יותר עם פחות "ריצודים וקפיצות.." ( נכנסת תמונת ביניים בין כל פריים שמשודר..)
לגבי רמת הצבע : הכוונה היתה רמת הפרדת הצבעים ועיבוד התמונה (יותר חד ופחות "מרוח") וכן לצבעים קרובים למציאות (או השידור)
השחור כפרמטר חשוב בכל מסך - ככול שאזורי השחור (כשיש שחור בתמונה) יותר עמוקים (יותר קרוב לשחור מוחלט) התמונה תראה טוב יותר ו "חדה וחיה " יותר....
לבחירתך ...
200Hz mode is bad (יש תלונות רבות על ריצודים ב 200הרץ - צריך להוריד ל100 !)
poor off-axis viewing.
Pictures can be a little soft
grayish blacks
overly recessed side A/V inputs.
אך גם יתרונות :
Excellent sound
superb image processing
attractive design
eco-friendly modes.
Bright and vibrant colors
לגבי צריבה : זו בעיה של פלזמות בלבד !
כאשר יש תמונה או חלק ממנה שלא משתנה או זז במשך זמן רב (תלוי בעוצמה ובדגם...) יש אפשרות ש אותו החלק יגרום למה שנראה כצריבה ז"א ישאיר כתם מסויים בפנל . יש שטוענים שאפשר להוריד כמעט לחלוטין את הצריבות הקלות בטכניקות שונות.. בכל מקרה זאת אחת הסיבות העיקריות שלא מומלץ לחבר מחשב לפלזמה ואו לשים ערוצים (כגון ערוצי רדיו) שלא מראים תמונה משתנה..
תנסה לעבור על הכיוונים השונים בתפריטים ...
תנסה לבדוק בחוברת ההוראות (אמור להיות שם..)
*
שלחתי לך בפרטי הסבר מ LG
: LG TruMotion 100Hz adds an extra frame between the existing frames to make the transition smoother.
LG Trumotion 200Hz adds an extra frame and flashes the backlight creating a 200Hz effect. The motion is further improved over 100Hz, but there can be side effects so this technology is suited to sports fans who will be using the TV primarily for watching sports. If you experience some unwanted side effects, simply turn TruMotion to low or off in the menu (Menu / Picture / Advanced Control / TruMotion 100/200Hz)