חיבור אופטי במחשב לא מוציא סאונד
דבר ראשון תבודד את הבעיה - בכבל אופטי קל מאוד לראות שהוא משדר, הוא פשוט מאיר - תוציא את הכבל מהרסיבר ותסתכל אם יש אור אדום בחיבור.
אם אין אור הבעיה היא במחשב, אם יש - ברסיבר.
דבר שני, אם הבעיה היא במחשב, בדרך כלל החיבור האופטי עובד רק כשלקואקסיאלי לא מחובר שום דבר, אז תוודא את זה ורצוי לעשות ריסטרט כשהכבל מחובר, לפעמים הוא מזהה אותו רק בזמן עליה.
דבר שני, אם הבעיה היא במחשב, בדרך כלל החיבור האופטי עובד רק כשלקואקסיאלי לא מחובר שום דבר, אז תוודא את זה ורצוי לעשות ריסטרט כשהכבל מחובר, לפעמים הוא מזהה אותו רק בזמן עליה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
snad כתב:דבר ראשון תבודד את הבעיה - בכבל אופטי קל מאוד לראות שהוא משדר, הוא פשוט מאיר - תוציא את הכבל מהרסיבר ותסתכל אם יש אור אדום בחיבור.
כבר ציינתי שניתקתי וראיתי שיש אור.
אתה רציני? ז"א כל פעם שאני ארצה "לבחור" האם לשמוע את הסאונד מהרמקולים של המחשב או מהרמקולים של המערכת קולנוע אני אצטרך לחבר/לנתק כבלים ולבצע איתחול? לא נשמע לי הגיוני אבל אם זה נכון אני בבעייה.
...
-
Huber
- חבר במועדון HT

uriler כתב:אוקיי -
1. השיוך נאמר כניסיון, לראות האם משום מה הרסיבר לא מוכן לקבל סיגנל אופטי בלבד ואולי עם וידאו הוא יהיה מוכן לקבל אות.
יש איזושהי סיבה שהוא לא יקבל סיגנל אופטי? לא נשמע לי הגיוני לחלוטין וגם שיוך לכניסת HMI לא ממש הגיוני לי כי זה לא המקור ממנו אני מכניס את הסאונד ככה שבכל מקרה לא אשמע כלום. אם אתה מתכוון לבדוק אם הרסיבר מקבל סאונד מ HDMI אז התשובה היא כן בוודאות כי יש לי PS3 שמחובר ב HDMI ושם הכל עובד היטב.
2. מוזר - הייתה לי בעיה דומה עם ויסטה על המחשב שלי שנפתרה במעבר ל win 7. הפתרון הזמני שמצאתי הוא שימוש בנגן המאפשר להגדיר מאיזו יציאה להוציא את הסיגנל (למשל Winamp דרך הגדרות ה output שלו).
אני אשמח לנסות את זה - האם MPC מאפשר את זה? אם כן - איך?
...
אם יש אור, סימן שבמחשב הכל בסדר, תעבוד על הבעיה מהצד של הרסיבר.Huber כתב:snad כתב:דבר ראשון תבודד את הבעיה - בכבל אופטי קל מאוד לראות שהוא משדר, הוא פשוט מאיר - תוציא את הכבל מהרסיבר ותסתכל אם יש אור אדום בחיבור.
כבר ציינתי שניתקתי וראיתי שיש אור.
אתה רציני? ז"א כל פעם שאני ארצה "לבחור" האם לשמוע את הסאונד מהרמקולים של המחשב או מהרמקולים של המערכת קולנוע אני אצטרך לחבר/לנתק כבלים ולבצע איתחול? לא נשמע לי הגיוני אבל אם זה נכון אני בבעייה.
......
חיבור הרמקולים הרגיל הוא חיבור אנאלוגי לא דיגיטלי, התכוונתי שאם היציאה הדיגיטלית-קואקסיאלית מחוברת אז בדרך כלל הדיגיטלית-אופטית לא תעבוד.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
huber,
1. לא מכיר את MPC מספיק טוב, מצטער.
2. כשדיברתי על הHDMI התכוונתי לכך שלעיתים יש התקן המוציא אות וידאו ב HDMI ואילו הוא לא מוציא אודיו באפיק זה אלא באופטי.
לכן, ניתן להגדיר ברסיבר שהאות הנכנס יהיה למשל כניסת HDMI 1 יחד עם Optical 2.
במצב כזה, אתה מעביר את הרסיבר לכניסת ה HDMI המתאימה והאופטי "יזרום".
1. לא מכיר את MPC מספיק טוב, מצטער.
2. כשדיברתי על הHDMI התכוונתי לכך שלעיתים יש התקן המוציא אות וידאו ב HDMI ואילו הוא לא מוציא אודיו באפיק זה אלא באופטי.
לכן, ניתן להגדיר ברסיבר שהאות הנכנס יהיה למשל כניסת HDMI 1 יחד עם Optical 2.
במצב כזה, אתה מעביר את הרסיבר לכניסת ה HDMI המתאימה והאופטי "יזרום".
-
Huber
- חבר במועדון HT

uriler - מצטערף אני לא יורד לסוף דעתך, אתה רוצה שאני אקשר בין ה MD/CFD-R ל HDMI?
אז מה עוד אפשר לנסות? אני מתחיל להתייאש
אז מה עוד אפשר לנסות? אני מתחיל להתייאש
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בדיוק - תסתכל בדיוק איך בנויות ההגדרות ברסיבר ותחפש איך אתה מקשר כניסת אודיו לכניסת וידאו - תקשר את הכניסה האופטית לאחת מכניסות הוידאו, ותעביר את הרסיבר כך שהוא יהיה על המצב המתאים לוידאו.