ברשותי זוג רמקולים של בוסטון אקוסטיקס משנות השמונים(דגם HD7). אני רוצה להחליף את הקבלים בקרוסאוברים אבל אני לא יודע היכן למצוא קבלים מתאימים. המקוריים בעלי ערכים של 6mfd ו- 3.3mfd :
האם אפשר להשתמש בקבלים בעלי ערכים דומים כמו 5.6mfd או 6.2?
היכן ישנה חנות (פיזית או מקוונת) שניתן להשיג בה קבלים מתאימים (ואיכותיים) ?
3.3uF הוא ערך די נפוץ. אפילו הרבה יותר מ5.6. מן הסתם, אם תשים קבל בעל ערך כפול, לא יכולות להיות לזה תוצאות טובות, אתה תשנה את תדר החיתוך של המסנן. שים גם לב לעובדה שזה קבלים ביפולאריים (כמו כל קבל שנמצא בקרוסאוור)
amiti
חבר ותיק
תגובות: 1184
הצטרף: נובמבר 2007
שליחה
יאיר , הצליל מעט אטום/אנמי . היות והקבלים בני עשרים פלוס ישנו סיכוי סביר שהחלפתם תביא לשיפור , מה גם שזה לא עניין מסובך כל כך (ברגע שאמצא קבלים מתאימים).
זיגי - אכן לא הייתה בעייה למצוא 3.3 אבל ערך 6 מדוייק לא הצלחתי למצוא. קיימות שתי אפשרויות במקרה הזה : לצרף קבלים במקביל או להשתמש בערך קרוב למקורי. נראה לי שעדיף לחבר במקביל.
ZiggyMan
חבר ותיק
תגובות: 2833
הצטרף: יוני 2007
שליחה
לא שמתי לב ל 6 :\ אכן ערך נדיר. גם בחיבור במקביל די קשה להגיע לזה במדוייק.
..
robo7
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: קרית-אונו
שליחה
הדיוק של הקבלים המקוריים עלול להיות +- 20%.
אתה יכול להשתמש בשני קבלים ( 2.7 + 3.3) במקביל.
yairf
עוסק בתחום
תגובות: 9363
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: בנימינה
שליחה
אתה באמת חושב שהחלפת הקבלים תהפוך את הרמקול הזה למשהו אחר? אני בספק אבל לא מזיק לנסות, בטח לא במקרה הזה.
yairf כתב:אתה באמת חושב שהחלפת הקבלים תהפוך את הרמקול הזה למשהו אחר? אני בספק אבל לא מזיק לנסות, בטח לא במקרה הזה.
...
אף פעם עוד לא החלפתי קבלים אבל הבנתי שלעיתים ההבדל יכול להיות משמעותי או משמעותי מספיק. לא מדובר כאן על היי אנד אבל אלה רמקולים נחמדים ואולי בעלות נמוכה אפשר להוסיף לצליל עוד קצת עומק וחיות.
האם אתם מכירים חנות בארץ שמחזיקה קבלים ברמה גבוהה לשימוש ברמקולים או שמא אני חייב להזמין באינטרנט?
yairf
עוסק בתחום
תגובות: 9363
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: בנימינה
שליחה
לא נעים לי להרוס, אבל זו הרפתקאה מיותרת. מה גם שתהיה לך בעיית מקום - הקבלים הנוכחיים קטנים מאד פיזית, וקבלים שיהיו טובים יותר באופן משמעותי יהיו גדולים מהם פי כמה.