חשיבות אורך/עובי/חומר/OFC בכבל רמקול
-
טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
מכוון שרציתי לחווט את המערכת שלי מחדש (ק"ב 6.1),
חיפשתי וקראתי המון חומר באתר בנושא הנדון אך לא מצאתי ריכוז של כולם ו/או תשובות מספקות.
חשבתי לרכז בקצרה ובאופן ענייני את התשובות לשאלות הנ"ל.
מה ההמלצה והאם יש חשיבות ל:
1. עובי כבל רמקול ? (בהנחה שלא נשתמש בפחות מ2.5 מ"מ לקדמיים ו1.5 מ"מ לאחוריים )
2. אורך כבל רמקול ? (בהנחה שבסלון ממוצע לא נשתמש ביותר מ 15 מטר לכל רמקול)
3. חומר הכבל : נחושת? כסף? משולב? (למשל יש לי כבל שהמינוס והפלוס עשויים אחד מנחושת והשני מכסף )
4. OFC/גיל הכבל? האם לאחר כמה שנים כדאי להחליף מחשש של התחמצנות הכבל/עייפות החומר?
האם מומלץ/צריך מעת לעת לחתוך את הקצוות המחומצנות ולחווט מחדש לאחר "גילוי" קצה כבל שאינו מחומצן?
5. התאמה מומלצת/נדרשת בין הכבלים לרמקול ימין /שמאל קידמיים/אחוריים?
א. אורך הכבל, האם חשוב שיהיה באורך זהה בין רמקול ימין/שמאל?
ב. דגם הכבל, האם חשוב שיהיה זהה ? או שמספיק שהעובי ו/או אורך יהיו זהים?
חיפשתי וקראתי המון חומר באתר בנושא הנדון אך לא מצאתי ריכוז של כולם ו/או תשובות מספקות.
חשבתי לרכז בקצרה ובאופן ענייני את התשובות לשאלות הנ"ל.
מה ההמלצה והאם יש חשיבות ל:
3. חומר הכבל : נחושת? כסף? משולב? (למשל יש לי כבל שהמינוס והפלוס עשויים אחד מנחושת והשני מכסף )
4. OFC/גיל הכבל? האם לאחר כמה שנים כדאי להחליף מחשש של התחמצנות הכבל/עייפות החומר?
האם מומלץ/צריך מעת לעת לחתוך את הקצוות המחומצנות ולחווט מחדש לאחר "גילוי" קצה כבל שאינו מחומצן?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
קח בחשבון שהתחום הזה מוצף בחצאי אמיתות. אין בעייה למצוא בתחנה המרכזית כבלים בעובי של צינור השקייה כשבפועל הוא נובע מ-20 שכבות של בידוד. גם כבלים עם כיתוב "OFC" יש בשפע, ובמקרים רבים אין כלום מאחורי זה (לך תוכיח...). בקיצור אל תסתמך על מה שהעיניים רואות...
-
טלHD
- גורו

מי קונה כבלים בתחנה מרכזית...?yairf כתב:קח בחשבון שהתחום הזה מוצף בחצאי אמיתות. אין בעייה למצוא בתחנה המרכזית כבלים בעובי של צינור השקייה כשבפועל הוא נובע מ-20 שכבות של בידוד. גם כבלים עם כיתוב "OFC" יש בשפע, ובמקרים רבים אין כלום מאחורי זה (לך תוכיח...). בקיצור אל תסתמך על מה שהעיניים רואות......
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אם אתה קונה מהתוצרת של החברה האלה, אתה יודע בדיוק מה קניתtvholic כתב:אז מאיפה כן אפשר\כדאי לקנות?
ואיך אפשר לדעת מה קונים?...
http://www.belden.com/
אמרת בלדן, אמרת כבל - מילה נרדפת
אפילו על החברה המקומיים האלה אתה יכול לסמוך בעיניים עצומות
http://www.teldor.com/#
הבעיה שאין לי מושג איפה אפשר לקנות כבלים כאלה במטרים בודדים...
ניתן לעשות הזמנה באלפי או מינימום של מאות מטרים
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
ההתייחסות לתחנה המרכזית הייתה בעצם התייחסות כללית לכמה חנויות שנמצאות גם מחוץ לתחנה המרכזית ומוכרות את אותם מוצרים...טלHD כתב:מי קונה כבלים בתחנה מרכזית...?yairf כתב:קח בחשבון שהתחום הזה מוצף בחצאי אמיתות. אין בעייה למצוא בתחנה המרכזית כבלים בעובי של צינור השקייה כשבפועל הוא נובע מ-20 שכבות של בידוד. גם כבלים עם כיתוב "OFC" יש בשפע, ובמקרים רבים אין כלום מאחורי זה (לך תוכיח...). בקיצור אל תסתמך על מה שהעיניים רואות......וחוץ מזה, בסופו של דבר אחרי שקילפת קצת מהבידוד תראה בדיוק מה עובי הכבל...(הרי בלי זה לא תוכל לחבר אותו למגבר ו/או לרמקול) כך שצריך להסתמך על מה שהעיניים רואות...
...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רק תיקון קטן, בתור אחד שעובד עם חברות אלו יודע שהם לא מוכרים כבלי רמקול היי אנד אלא כבלי רמקול פשוטים מאוד שמתאימים בעיקר למערכות כריזה.ariekarp כתב: אם אתה קונה מהתוצרת של החברה האלה, אתה יודע בדיוק מה קנית
http://www.belden.com/
אמרת בלדן, אמרת כבל - מילה נרדפת
אפילו על החברה המקומיים האלה אתה יכול לסמוך בעיניים עצומות
http://www.teldor.com/#
הבעיה שאין לי מושג איפה אפשר לקנות כבלים כאלה במטרים בודדים...
ניתן לעשות הזמנה באלפי או מינימום של מאות מטרים... (וזה לא יעלה הרבה יותר מכבל אחד של השרלטנים בשוק האודיו)
...
הכבלים איכותיים אין ספק, ובהחלט מתאימים לבית והאמת לא שמעתי הבדלים בינהם לבין הכבלים של מונסטר (למשל). מה שברור שהעין לא קונה את הכבלים אלו, ומי שקונה משם אלו הם ספקים, קבלים ושאר אנשים שעובדים בתחום.
אגב כבלים של טלדור אפשר לראות בכל הסניפים של בנק הפועלים.
-
טלHD
- גורו

לאף אחד אין תשובות והמלצות לשאלות המקוריות בנושא השרשור? 
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
צודק. סטינו מהשאלה העיקרית.טלHD כתב:לאף אחד אין תשובות והמלצות לשאלות המקוריות בנושא השרשור?...
להלן מה שאני חושב, אבל יש רבים שלא יסכימו איתי.
ככל שהחתך גדול יותר, יותר טוב. 2.5 ממ"ר הוא סביר מאד, אבל 15 מטר הוא מהלך קצת ארוך. נסה לקצר ככל שאתה יכול.
כסף מוליך קצת יותר טוב מנחושת, אבל יקר ממנו בהרבה. יש הטוענים שהבדל בצליל הוא שמיים וארץ. לדעתי מעניין את הסבתא של האלקטרונים במה הם זורמים. קרוב לוודאי שלך אין כבל עם גיד אחד נחושת ואחד כסף. הגיד שאתה חושב שהוא כסף הוא בצבע כסף. זוהי נחושת מצופה אבץ לצורך זיהוי הגיד.
OFC עוזר כמו מזוזה לטעמי, אם כי יש רבים שיגידו שיש הבדל בצליל שמיים וארץ. אין משמעות לגיל הכבל ואין עייפות חומר בכבל. כבל הוא טוב כל עוד הבידוד לא נפגע, או שאיבד את התכונות שלו ומתפורר. אחרי שגילית את הכבל וחיברת אותו חזק, מקום החיבור לא מתחמצן, רק מסביב היכן שגלוי או שאין מגע וזה לא מעניין, לא מוסיף ולא גורע.
ימין ושמאל לבטח חייב להיות זהה, קדימה אחורה, גם הייתי מעדיף שיהיה זהה
כן - רצוי מאד
כן - לא הייתי מערבב תוצרת ודגם שונה
אמנם שתי התשובות האחרונות שלי סותרות במקצת את מה שכתבתי ב3, אך יש הבדלים מינוריים בתוצאה שכבלים שונים נותנים וזה לא כל כך כתוצאה מהחומר המוליך. אי לכך הייתי משתמש בכבלים זהים.
אני מסכים עם מה שכתב ariekarp.
מספר הערות:
ל סעיף 2 - לכבל 2.5 ממ"ר יש התנגדות של כ 2 אום ל כ 300 מטר. כבל לרמקול של 15 מטר יתן לך כ 0.2 אום. לאורך כזה הייתי לוקח כבל ש 4 ממ"ר או יותר.
לסעיף 4 - כבלים ישנים שהמעטפת שלהם הוא PVC באיכות נמוכה גורמים לחמצון הכבל בתוכם. כבלים כאלו רצוי להחליף אם רואים שהחמצון חמור. הוא מאכל את הכבל.
מספר הערות:
ל סעיף 2 - לכבל 2.5 ממ"ר יש התנגדות של כ 2 אום ל כ 300 מטר. כבל לרמקול של 15 מטר יתן לך כ 0.2 אום. לאורך כזה הייתי לוקח כבל ש 4 ממ"ר או יותר.
לסעיף 4 - כבלים ישנים שהמעטפת שלהם הוא PVC באיכות נמוכה גורמים לחמצון הכבל בתוכם. כבלים כאלו רצוי להחליף אם רואים שהחמצון חמור. הוא מאכל את הכבל.
ariekarp כתב:צודק. סטינו מהשאלה העיקרית.......
להלן מה שאני חושב, אבל יש רבים שלא יסכימו איתי.
ככל שהחתך גדול יותר, יותר טוב. 2.5 ממ"ר הוא סביר מאד, אבל 15 מטר הוא מהלך קצת ארוך. נסה לקצר ככל שאתה יכול.
כסף מוליך קצת יותר טוב מנחושת, אבל יקר ממנו בהרבה. יש הטוענים שהבדל בצליל הוא שמיים וארץ. לדעתי מעניין את הסבתא של האלקטרונים במה הם זורמים. קרוב לוודאי שלך אין כבל עם גיד אחד נחושת ואחד כסף. הגיד שאתה חושב שהוא כסף הוא בצבע כסף. זוהי נחושת מצופה אבץ לצורך זיהוי הגיד.
OFC עוזר כמו מזוזה לטעמי, אם כי יש רבים שיגידו שיש הבדל בצליל שמיים וארץ. אין משמעות לגיל הכבל ואין עייפות חומר בכבל. כבל הוא טוב כל עוד הבידוד לא נפגע, או שאיבד את התכונות שלו ומתפורר. אחרי שגילית את הכבל וחיברת אותו חזק, מקום החיבור לא מתחמצן, רק מסביב היכן שגלוי או שאין מגע וזה לא מעניין, לא מוסיף ולא גורע.
ימין ושמאל לבטח חייב להיות זהה, קדימה אחורה, גם הייתי מעדיף שיהיה זהה
כן - רצוי מאד
כן - לא הייתי מערבב תוצרת ודגם שונה
אמנם שתי התשובות האחרונות שלי סותרות במקצת את מה שכתבתי ב3, אך יש הבדלים מינוריים בתוצאה שכבלים שונים נותנים וזה לא כל כך כתוצאה מהחומר המוליך. אי לכך הייתי משתמש בכבלים זהים....
אני צריך למתוח כבלים לרמקולים בסלון החדש שהוא קצת גדול - זה אומר שהאורך של כל כבל יהיה בערך 17 מטר. כמה זה נורא?
האם האורך הזה בעייתי? ואם כן - האם אתה יכול להמליץ על עובי/איכות מסוימת?
מדובר במגבר yamaha rx v573
וסט רמקולים של Polk Audio TL-1600
·
חשוב שהכבל נחושת יהיה באמת מנחושת, ולא חומר אחר צבוע בכתום( אלומיניום מצופה) .
השיטה היא לפי המשקל הסגולי, כבל נחושת כבד יותר
אפשר גם לשרוף חתיכה מהכבל . נקודת התכה של נחושת גבוהה יותר. אלומניום מותך הרבה יותר מהר
השיטה היא לפי המשקל הסגולי, כבל נחושת כבד יותר
אפשר גם לשרוף חתיכה מהכבל . נקודת התכה של נחושת גבוהה יותר. אלומניום מותך הרבה יותר מהר
כדרך אגג לגבי סעיף 5
התאמה מומלצת/נדרשת בין הכבלים לרמקול ימין /שמאל קידמיים/אחוריים?
אורך הכבלים מאוד חשוב בגלל הבדלי פאזה שונים שיווצרו בין הרמקולים.
הפאזה תלויה באורך הגל ( שזה מהירות הקול לחלק בתדר), ובאורך הכבל.
ולמעשה הפאזה היא השארית מהחלוקה בין אורך הכבל באורך הגל כפול 360מעלות או שני פאי.
יוצא שאם הכבלים לא יהיו באותו האורך אז הפאזות בתדר מסויים יצאו שונה מכל רמקול.
התאמה מומלצת/נדרשת בין הכבלים לרמקול ימין /שמאל קידמיים/אחוריים?
אורך הכבלים מאוד חשוב בגלל הבדלי פאזה שונים שיווצרו בין הרמקולים.
הפאזה תלויה באורך הגל ( שזה מהירות הקול לחלק בתדר), ובאורך הכבל.
ולמעשה הפאזה היא השארית מהחלוקה בין אורך הכבל באורך הגל כפול 360מעלות או שני פאי.
יוצא שאם הכבלים לא יהיו באותו האורך אז הפאזות בתדר מסויים יצאו שונה מכל רמקול.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
@lggddhv
זו שטות שהמציאו פעם, ואין לה כל אחיזה במציאות.
מהירות האות העובר בכבל, היא כמעט מהירות האור. קצת פחות מ- 300 מליון מטר לשניה.
מהירות הקול באוויר (בגובה פני הים ב- 21 מעלות) היא 340 מטר לשניה.
כלומר מהירות האות כשהוא עובר בכבל, לעומת מהירותו כשהוא עובר באוויר מהרמקול עד אליך, היא פי בערך 750,000.
ומכאן, הפרש של 10 ס"מ במרחק בין הרמקולים ממך, משפיע הרבה יותר על הפאזה, מאשר אם כבל אחד יהיה מטר, והשני 30 מטר, לשני הרמקולים הקדמיים.
במערכת ק"ב ברוב המכריע של הרסיברים, מערכת הכיול תתקן כל הפרש פאזה שיימצא בין הרמקולים.
גם בהאזנה במערכת סטריאו, ללא מערכת כיול, לרוב לא תצליח לשבת בדיוק בקודקוד משולש שווה שוקיים מדוייק.
הזזה של הראש שלך 10 ס"מ ימינה או שמאלה כתוצאה משינוי תנוחת הישיבה, משפיע יותר על הפאזה מאשר אורך הכבל.
כמו שאתה אומר, יש הפרש פאזה כתלות בתדר.
יש רסיברים שמתקנים גם את זה, לדוגמה:
[url=]Full Band Phase Control
זו שטות שהמציאו פעם, ואין לה כל אחיזה במציאות.
מהירות האות העובר בכבל, היא כמעט מהירות האור. קצת פחות מ- 300 מליון מטר לשניה.
מהירות הקול באוויר (בגובה פני הים ב- 21 מעלות) היא 340 מטר לשניה.
כלומר מהירות האות כשהוא עובר בכבל, לעומת מהירותו כשהוא עובר באוויר מהרמקול עד אליך, היא פי בערך 750,000.
ומכאן, הפרש של 10 ס"מ במרחק בין הרמקולים ממך, משפיע הרבה יותר על הפאזה, מאשר אם כבל אחד יהיה מטר, והשני 30 מטר, לשני הרמקולים הקדמיים.
במערכת ק"ב ברוב המכריע של הרסיברים, מערכת הכיול תתקן כל הפרש פאזה שיימצא בין הרמקולים.
גם בהאזנה במערכת סטריאו, ללא מערכת כיול, לרוב לא תצליח לשבת בדיוק בקודקוד משולש שווה שוקיים מדוייק.
הזזה של הראש שלך 10 ס"מ ימינה או שמאלה כתוצאה משינוי תנוחת הישיבה, משפיע יותר על הפאזה מאשר אורך הכבל.
כמו שאתה אומר, יש הפרש פאזה כתלות בתדר.
יש רסיברים שמתקנים גם את זה, לדוגמה:
[url=]Full Band Phase Control
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
כתבתי שטות, כי זו שטות, והסברתי למה זה שטות.
לא מאשים אותך בכלום.
גם אני אכלתי פעם את הסיפור הזה. (עד שהסביר לי מהנדס אלקטרוניקה העוסק בעיבוד אותות למה זו שטות)
אנא שתף.
לא מאשים אותך בכלום.
גם אני אכלתי פעם את הסיפור הזה. (עד שהסביר לי מהנדס אלקטרוניקה העוסק בעיבוד אותות למה זו שטות)
יש לך הסבר פיזיקאלי המראה שיש אמת בדבר?גבב של עובדות שלא קשורות לכלום...
אנא שתף.
אם לא הבנת, זה פתרון לבעיה (אם בכלל יש כזו, וזה לא סתם עוד טריק שיווקי) הנוצרת בגלל הפרש הפאזה בין התדרים, הנוצר בעת מעבר האותות באוויר, ולא בכבל, לפני הרמקול.ובסוף לקנח עם דוגמא של רסיברים שהבינו שיש בעיה ואפילו מציעים לה פתרון...