התחדשתי!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #61 

קודם כל תתחדש :D . החלפת ל3806 או ל4306 / 4806 ?
אם החלפת לאחד מהשניים האחרונים - יצא לך במקרה לבדוק את יכולות הפרוססינג והאפ-סקיילינג של הרסיבר והאם הם אכן מספקים שיפור משמעותי לשידורי טלוויזיה?

אני מתבלט בשדרוג הרסיבר בין ה-PRIMARE לאחד הדנונים ועם הדנון אכן משפר את התמונה זה פלוס לא קטן מבחינתי.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #62 

תודה.

החלפתי את הלקסיקון ל-3806.
חיפשתי את הרסיבר הזול ביותר של דנון עם ה-RC. לאחר שהצלבתי מספר מקורות כולל ה-CTO של חברת AUDYSSEY התברר לי כי מערכת ה-RC זהה לחלוטין בכל הרסיברים של דנון למעט העובדה כי ב-5805 ניתן לבצע תיקון ל-3 סאבים ו-8 מקומות ישיבה במקום שישה.

לאחר שגם ביררתי באופן מעמיק כי הפרוססינג של הסאונד זהה בכולם (בכל האמור לק"ב לפחות), לקחתי כאמור את ה-3806.

אני משתמש בהגברה חיצונית (לקסיקון) לרמקולים הקדמיים שלי (וילסון), אבל אני כלל לא משוכנע שהדנון לא היה עומד במשימה. הדנון דוחף את 4 הרמקולים האחוריים.

לא טרחתי לבדוק את יכולות הוידאו של המכשיר. אין לי בכך כל צורך. זה היה נחמד לו היה ה-OSD מופיע ב-1080P, אבל ככל הנראה זה "תוקן" ב-2807.

רן

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #63 

הי רן,

קיבלתי דיווחים שוטפים מהמרגלים שלי לגבי השדרוג שלך, אשר אגב הפתיע אותי מאוד.

לגבי השדרוג, עשיתי אותו בכמה שלבים בדיוק בכדי להמנע מאי וודאות של יותר מדי פרמטרים בו זמנית:
1. החלפת הרמקולים בלבד והשארת שאר המערכת כמו שהיא
2. החלפת הרסיבר ל-3806 ללא RC!!
3. הפעלת RC
4. החלפה ל-4306 עם RC

בכל שלב בדקתי עם תכנים זהים (אותו דיסק נשאר במערכת) ועל ידי צפיה בסדרות.

אני מסכים איתך לחלוטין שככל הנראה העיבוד הוא מאוד דומה. לדעתי ההבדלים מסתכמים באמת בהגברה (בניגוד אליך, הרסיברים אצלי גם מגבירים).

אגב, לגבי ה-60 מ"ש, זה בדיוק הערך שאני מתחיל איתו כיום... יש לי מעבד תמונה אחד שדורש 80 מ"ש מינימום.

אם יש לך טיפים לשיפור ה-RC, אני לא מרגיש שיפור דרמטי מעל מה שה-NR900 סיפק ללא RC...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #64 

עופר, אז אתה אומר שההגברה של ה- 4306 היתה משמעותית יותר טובה מה- 3806 ברמקולים החדשים שלך?

זה לא מוזר קצת? לא נראה לי שהם דורשים הרבה עוצמה ומה חוץ מזה שונה?
HiFiMusic IL

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #65 

עופר,

למה הופתעת?

אומנם על פני השטח עושה רושם שמעבר מהלקסיקון לדנון מהווה DOWNGRADE אך זה לא ממש המצב, לפחות לא מבחינתי.

ראשית, ברגע שהלקסיקון לא הצליח למנוע את ה-LIP SYNC שחוויתי, מבחינתי לא היה לו מקום יותר במערכת. הייתי יכול לפתור את זה במיכשור חיצוני אבל לא רציתי מסיבות שונות. חודשים לא מעטים אני מתבונן בתיסכול על המסך בגלל התופעה הזו.

שנית, ההבדל בין מכשיר עם RC מתוחכם ומדהים כמו ה-AUDYSSEY לבין מכשיר ללא RC בחדר שלי הוא אדיר. למעשה שמעתי את ה-AUDYSSEY עובד בעוד שלושה חדרים נוספים ובכולם הוא מאד תרם.

כפי שאמרתי ביצעתי מבחן עיוור ובמשך כ-שעתיים לא הצלחתי לשמוע כל הבדל בין הלקסיקון לדנון. אם מישהו חושב ש-DD או DTS נשמע שונה, מענין מה הוא יאמר אחרי מבחן עיוור כמו שאני עברתי. ההבדלים הגיעו רק לאחר הפעלת ה-RC והם היו מאד מורגשים.

אני חושב שהשינוי הגדול הוא הרמקולים ולא האלקטרוניקה.

אם תשאל את WILSON הם יאמרו לך כי בתקציב של 15,000$ תשקיע 12K ברמקולים והשאר באלקטרוניקה.

אני לא יודע אם אתה זוכר את המבחן ש-WILSON ביצעו ב-CES 2004 בו הם השוו בין ה-סופיה ל-B&W יקר מסדרת ה-800 בחדר מפוצץ בעיתונאים מהתחום.
לאחר שכולם הסכימו שהסופיה נשמע טוב יותר ולאחר שכולם היו בטוחים כי מדובר במקור ובהגברה זהים, הוברר כי את הסופיה דוחף פראסאונד ב-1K$ לעומת מגבר של KRELL ב-7K$ אשר דחף את ה-B&W.

ההפתעה היותר גדולה הגיע מכיוון "המקור". ה-B&W ניגן עם CD של KRELL ב-25K$ ולעומת זאת ה-סופיה התבסס על מקור מאד מאד יקר בדמות.....I POD.

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #66 

תתחדש רן.
אולי הגיע גם תורי לשדרג רסיבר ?! :roll:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
קיבל תודות: 0

שליחה #67 

MartinHSabag כתב:תתחדש רן.
אולי הגיע גם תורי לשדרג רסיבר ?! :roll:
...
זהירות!

שפעת הרסיברים מתפשטת במהירות בישראל, לא נמצא טיפול מונע למחלה! :lol:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

ואל תגידו שלא צפיתי את זה מראש!!!!

שליחה #68 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

כשכותבים סקירה כזו יומרנית המשווה רסיבר MID מול ציוד היי האנד..לוקחים סיכון לא קטן בקביעת מסקנות מהסוג שנרשמו במאמר.
עופר ובמיוחד רן שעשה מעבר חד מאודבציוד-שמתם את חותמת ה"כשרות "למאמר.
וחידשתם את חיוך הגאווה שלי בו.
סופשבוע כיפי לכולם
ישראל

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #69 

מעניין מאד מה שקורה בשרשור הזה!
רן, ברור לך שתאלץ לשתף אותנו עם הטיפים ל RC!
8)
אני מחכה ל 3807 נראה לי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #70 

קיבלתי כמה טיפים מאוד מעניינים מרן. הילדים בביה"ס, האישה והתינוק צוללים להם בבריכה ואני הולך לפצוח בסדרת ניסויים בדקות הקרובות.

לגבי ה-4306 מול ה-3806, יש בהחלט הבדל בהגברה, אבל הוא לא דרמטי מבחינתי ובהחלט לא הסיבה שבסוף הלכתי עם ה-4306. מבחינת עיבוד אודיו, לא הרגשתי בהבדל כלשהו בין השניים.

ההבדל הדרמטי בסאונד היה בין האונקיו לדנון. היתרון של רן עלי הוא שהוא הפריד את העיבוד מההגברה, מעשה חכם שלצערי אין לי את היכולת לבצעו בעצמי.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #71 

ישראל,

בכל מדינה, יבשת או בכלל בעולם וגם לאורך סרגלי הזמן היו אנשים שהקדימו את זמנם וללא ספק אתה אחד מאנשים אלו... :D .

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #72 

איתי,

אתה צודק. אני מקווה שההמלצות לא "יעלמו" להן בשירשור הזה.

בכל אופן, מספר נקודות שלמדתי לאחר הרבה הרבה מאד שעות של קריאה והתכתבות עם ה-CTO של חברת AUDYSSEY.

לא בסדר מסוים:

1. יש לבצע 6 מדידות. המדידות לא נועדו רק בשביל "ליצור" נקודות האזנה נוספות אלא כדי לקחת דגימה טובה יותר של החדר.

2. יש לבצע כ- 3 דגימות בספה המרכזית. הראשונה במיקום המרכזי והשנייה והשלישית במרחק של 35 ס"מ (אם אפשרי) מצד ימין ושמאל לנקודה. כולם בגובה האזניים.

3. מדידה מספר 4 היא מדידת גובה. יש לבצע אותה במיקום המרכזי בערך בגובה של 20-30 ס"מ מגובה האוזניים.

4. מדידה מספר 5 ו-6 צריכות להיות מבוצעות בשני הצדדים הנוספים של החדר (גובה האזניים). אם הספה לצורך הענין היא המרכז, אזי יש לבצע מדידה משמאל ומימין לספה , קרוב יותר לרמקולים.

5. המיקרופון צריל להיות מוטה כלפי כל רמקול בנפרד.

6. לגבי הסאב. למי שיש סאב עם מערכת עצמאית של RC כמו ה-VELODYNE לדוגמא. יש לבצע את התיקון לפני הביצוע של הדנון. כל בעלי הסאבים למינהם צריכים לנטרל את החיתוך הפנימי בסאב (אם קיים).

7. ישנה טעות נפוצה לפיה אין אפשרות לבצע תיקונים לאחר ביצוע התהליך. זו טעות. אפשר לבצע תיקון של חיתוך הרמקולים, גודל הרמקולים ועוצמה של כל רמקול ורמקול באופן ידני. זה לא משפיע על חישובי המערכת ועל- ה-512 הפילטרים השונים שהיא משתמשת. האור ברסיבר המציין את פעולת ה-RC יהפוך לאדום. המשמעות היא כי המערכת עובדת אבל ביצעו בה שינויים ידניים.

זה עובד וזה מאד מוצלח.

דרך אגב, צריך לירות במי שכתב את ה-MANUAL בדנון.

רן

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #73 

רן,

ברשותך, ניתן לפרסם זאת כמאמר נפרד, אנחנו משתמשים במאמרים כבסיס ידע, בעוד שהמידע בשרשורים בד"כ נעלם לו בשלב זה או אחר.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #74 

איזה יופי, תודה רן.

אם אתה (או מישהו אחר) מתכוונים באמת להוציא מזה מאמר (ואם לא אשמח אם תענה בשירשור) אשמח אם תבארו את הנושאים הבאים בהמשך להוראות שלך:
2.
הספה המרכזית - כלומר הספה שמול הרמקולים הקדמיים?
35 ס"מ מכל צד גם אם הספה רחבה? - לדוגמה ספה של 2.30?
מבחינת הצבת המיקרופון, לשים אותו על גב הספה (שיוצא בערך גובה האזניים אך 10-30 ס"מ אחורה) זה טוב?

4.
את זה לא ממש הבנתי, היכן בדיוק להציב, לצידי הספה (באותו מרחק בערך מהרמקולים הקדמיים) או נגיד על הספה המאונכת?
אם לצידי הספה, מאיזה מרחק מהספה או מהרמקולים? האם זה גם נכון אם הרמקולים האחוריים קרובים מאוד לספה? (לצידיה על סטנד)

5.
האם המיקרופון המקורי מגיע בקונפיגורציה מתכווננת? או שצריך למצוא פתרון יצירתי על מנת להטות אותו?

תודה רבה.

עופר, האם אתה ביצעת את המדידות בשיטה שתוארה מעלה? אם לא האם אתה מתכוון לנסות? אם צריך אני מוכן לסדר הסעה לאישה והילדים לבריכה ללונה-פארק מה שצריך :)

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #75 

ALONI,

לשאלותיך:

1. הספה המרכזית היא אכן הספה מול הרמקולים. אם מדובר בספה ל-3 או ארבעה אנשים, אז יש לבצע בדיקה במרכז של הספה (בהחה שהיא במרכז הרמקולים) ולבצע שתי מדידות נוספות בקצוות של הספה (בתחילתה ובסופה).

2. אל תשים את המיקרופון על גב הספה, תשב ותחזיק את המיקרופון ביד ותטה אותו כל פעם לרמקול ממנו יוצא הסאונד. תשמור על יציבות. כמובן שהאידיאל זה חצובה.

3. באשר לשתי המדידות האחרונות (3 בספה המרכזית+ מדידת גובה). בדרך כלל יש כורסא או ספת דו נוספת בסלון והיא בדרך כלל מאונכת לספה המרכזית. אם יש שתי ספות כאמור משתי צדי הספה המרכזית, תבצע את המדידות בכל אחת מהן. אם יש רק ספה אחת, תקח כסא ותציב אותו בצד השני, מקביל לאותה ספה ותבצע שם את המדידה.
נסה לחשוב על חצי עיגול. הקו הישר מסמן את הרמקולים, הקו המעוגל מסמן את מקומות הישיבה. החוכמה היא לבצע מדידות על פני כל שטח הקו המעוגל, ככל האפשר.

רן

3.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

צחוק צחוק אבל....

שליחה #76 

lironk כתב:ישראל,

בכל מדינה, יבשת או בכלל בעולם וגם לאורך סרגלי הזמן היו אנשים שהקדימו את זמנם וללא ספק אתה אחד מאנשים אלו... :D .
...

אני חושב שניתן לבדוק אחורה ולראות שאני גם אמרתי על הדנון 1920 די וי די שהוא יהיה המכשיר הכי טוב בתחומו וברמת המחיר שלו והוא אכן קיבל כל פרס אפשרי כ מכשיר האוניברסלי הנבחר עד סכום של 300 פאונד.
וגם על הOPPO שהייתי אחד מחמשת הראשונים שהביא אותו לארץ...ויעיד בעל חנות מאוד פופולארית פה באתר שנפל מצחוק ולא התאושש רבע שעה כשאמרתי לו שאני מייבא את הOPPO והוא יהיה מכשיר שיזכה לשבחים והכרה ברמה הבינלאומית וזה היה לפני יותר משנה
ועובדה שהשנה הוא זכה למכשיר השנה בקטגוריה שלו...

אז אם אתם רוצים לדעת מה הדבר הבא..אשמח להגיד לכם בפרטי!! :lol:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #77 

רן,

תודה, באמת היתי צריך תירוץ לעצמי לקנות עוד כורסא :)

אגב, אני מקווה שבתיאור חצי העיגול הרמקולים לא אמורים להיות בקצוות הקו הישר, יהיה לי ביניהם בערך 2.5 מטר אבל המרחק לספה יהיה יותר מ- 4 :?

ישראל, למה הסודיות?
HiFiMusic IL

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

רן היי-תתחדש!!

שליחה #78 

מעניין יהיה לנסות באמת את הדנון החדש בצימוד לוילסונים
האם הוא יצליח להפיק מהם את המקסימום...האם ניסית זאת?
באם תשובותיך חיוביות הרי שגם אני אחשוב חזק להצטרף לקונספט הזה
ואוליי לעדן את הקדמיים הסונאס פאבר עם איזה מגבר מנורות או אינטגרייטד מנורות
האמת רן-כל הכבוד לך מעריך אותך על התעוזה!!
ישראל

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #79 

תודה רן.
האודיסי מאפשר לעבוד עם יציאות הפרה אאוט של הדנון?
כלומר כשההגברה היא לא הדנון אלא מגבר כוח אחר.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #80 

היי ישראל,

לא ניסיתי להפעיל את ה-WILSON עם הדנון.
פסיכולוגית זה נשמע לי מצחיק, למרות שלא הייתה לאותו הדנון בעיה עם המונטנות של רומן, שהם קשים לא פחות לדחיפה.
אני מתכוון לבדוק את ההגברה הרב-ערוצית של הלקסיקון מול מגבר 2 ערוצים בלבד, אולי איזו מפלצת של KRELL או של פליניוס.

איתי,

אין בעיה עם הגברה חיצונית וה-AUDYSSEY.

רן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”