"שידרוג" השלט של האקסטרימר
עדכון: בהיעדר נייר כסף דביק, ערכתי ניסוי נוסף.
בהנחה שכיווניות ההחזרה אינה משמעותית, אלא רק כמות האור המוחזר והזווית ממנה הוא נראה, החלטתי לנסות מדבקות לבנות פשוטות.
נכון שאין לי מושג לגבי רמת ההחזרה שלהן בספקטרום האינפרא אדום של השלט, אבל הנחתי שהיא גבוהה.
ההכנה היתה פשוטה.
גזרתי 2 חתיכות מדבקה ברוחב של כ-2 ס"מ ובעובי של כ-ס"מ בצורה עגולה (ראו תמונה מצורפת).
הדבתקי אותן אחת אחרי השניה, וחתכתי את העודפים בסכין יפני.
את התוצאות אפשר לראות בתמונה השניה.
העסק בהחלט עובד: זווית השידור האפקטיבית היא כ-50 מעלות בציר האופקי ו-40 מעלות בציר האנכי.
הערות למדידה:
- הזוויות הן הערכה בלבד.
- הזוויות הן לכל כיוון: המדידה מהאמצע.
- השלט הוחזק במרחק של כ-2.5 מטר מהאקסטרימר.
ייתכן שהמסקינטייפ הכסוף של זילברמן יותר טוב, עדיין לא הספקתי לבדוק אותו.
בהשוואה אליו, המדבקות מספקות רוחב שידור אופקי דומה (אני מניח שהוא מדד את רוחב רצועת השידור, ולא מקו האמצע, כמוני), אבל הרבה פחות רוחב שידור אנכי.
כדי לדעת בוודאות אם אכן יש הבדל ומהו, צריך לבדוק את שני הפתרונות באותם תנאים.
בהנחה שכיווניות ההחזרה אינה משמעותית, אלא רק כמות האור המוחזר והזווית ממנה הוא נראה, החלטתי לנסות מדבקות לבנות פשוטות.
נכון שאין לי מושג לגבי רמת ההחזרה שלהן בספקטרום האינפרא אדום של השלט, אבל הנחתי שהיא גבוהה.
ההכנה היתה פשוטה.
גזרתי 2 חתיכות מדבקה ברוחב של כ-2 ס"מ ובעובי של כ-ס"מ בצורה עגולה (ראו תמונה מצורפת).
הדבתקי אותן אחת אחרי השניה, וחתכתי את העודפים בסכין יפני.
את התוצאות אפשר לראות בתמונה השניה.
העסק בהחלט עובד: זווית השידור האפקטיבית היא כ-50 מעלות בציר האופקי ו-40 מעלות בציר האנכי.
הערות למדידה:
- הזוויות הן הערכה בלבד.
- הזוויות הן לכל כיוון: המדידה מהאמצע.
- השלט הוחזק במרחק של כ-2.5 מטר מהאקסטרימר.
ייתכן שהמסקינטייפ הכסוף של זילברמן יותר טוב, עדיין לא הספקתי לבדוק אותו.
בהשוואה אליו, המדבקות מספקות רוחב שידור אופקי דומה (אני מניח שהוא מדד את רוחב רצועת השידור, ולא מקו האמצע, כמוני), אבל הרבה פחות רוחב שידור אנכי.
כדי לדעת בוודאות אם אכן יש הבדל ומהו, צריך לבדוק את שני הפתרונות באותם תנאים.
-
- צורת המדבקה (צריך 2 כאלה)
-
- השלט עם המדבקות דבוקות וחתוכות
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
כל הכבוד, רעיון פשוט וגאוני.
עדכון: אחרי כיסוי קפדני של האזורים שלא רוצים שיצבעו צבעתי את אזור הרפלקטור בצבע ריסוס כסוף.
התוצאה יפה והכיסוי הזוויתי אכן משופר.
כדי לקבל גימור חד מסביב לרפלקטור צריך לשפשף את שאריות הצבע מסביב לרפקלטור אחרי כמה דקות מיד שהצבע יבש למגע אבל לפני שהוא מתקשה סופית. את השפשוף עשיתי מול חולצת טריקו ישנה כדי שהפלסטיק לא ישרט.
עדכון: אחרי כיסוי קפדני של האזורים שלא רוצים שיצבעו צבעתי את אזור הרפלקטור בצבע ריסוס כסוף.
התוצאה יפה והכיסוי הזוויתי אכן משופר.
כדי לקבל גימור חד מסביב לרפלקטור צריך לשפשף את שאריות הצבע מסביב לרפקלטור אחרי כמה דקות מיד שהצבע יבש למגע אבל לפני שהוא מתקשה סופית. את השפשוף עשיתי מול חולצת טריקו ישנה כדי שהפלסטיק לא ישרט.
-
- השלט מכוסה היטב חוץ מאיזור הרפלקטור.
-
- התוצאה - רפלקטור מבריק.
נערך לאחרונה על ידי yrnkrn ב 31/03/2010 18:45, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
סחטין על העבודה היפה. אני פשוט הכנסתי נייר כסף של מטבח לתוך השקע ומסביב ללד, וכיסיתי עם סלוטייפ. נראה מאוד מצ'וקמ'ק, אבל משפר את תפקוד השלט באופן מאוד משמעותי.
עכשיו צריך למצוא פתרון אלגנטי יותר.
עכשיו צריך למצוא פתרון אלגנטי יותר.