עזרה בבניית מערכת סאונד ניידת
-
nivminkov1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
הסוללה שאני צריך היא 12 וולט, לכן אני מניח שאתה מתכוון שעלי לבנות מערך של מספר סוללות 2.5 אמפר קטנות בטור שייתנו לי ביחד 12 וולט, נכון?
הבעיה היא שצריכת המגבר היא 12 וולט 2 אמפר (בווליום מלא), הכוונה שמקרה זה משך פריקת הסוללה יהיה שעה (כלומר שעת ניגון אחת) בערך - צריך לזכור גם שאפיין התפרקות הסוללה לא ליניארי.
כלומר צריך לחפש סוללה יותר חזקה (או סוללות) שיעמדו במשימה, האם באמת יש כאלה סוללות חזקות? (4/5 או אפילו 6 אמפר, 12 וולט)
נייר מחושת שמחובר לרגל הגדולה? לא הבנתי
האינדיקציה של הזרם שצורכת הסוללה הוא במקום הפסקת טעינה אוטומטית? (אם יש אפשרות כזו אני מעדיף להשקיע בתכנון של המעגל ולעשות זאת)
הכוונה היא לא להשגיח מידי פעם האם הסוללה טעונה או לא, אלא שתהליך הטעינה יתבצע בעצמו, ובגמר הטעינה אוכל לקבל אינדיקציה שהסוללה מלאה וגם אם לא שמתי לב אוכל להשאיר את המערכת בחשמל (בדומה למטען של פלאפון)
למה אתה מתכוון שמתח בין 3.6 וולט ל-4.2 יכול להראות אם הסוללה טעונה או לא? (אולי אתה מתכוון שכאשר היא על 3.6 אז לא נשאר הרבה בסוללה, וכאשר היא על 4.2 אז היא טעונה במלואה)
הבעיה היא שצריכת המגבר היא 12 וולט 2 אמפר (בווליום מלא), הכוונה שמקרה זה משך פריקת הסוללה יהיה שעה (כלומר שעת ניגון אחת) בערך - צריך לזכור גם שאפיין התפרקות הסוללה לא ליניארי.
כלומר צריך לחפש סוללה יותר חזקה (או סוללות) שיעמדו במשימה, האם באמת יש כאלה סוללות חזקות? (4/5 או אפילו 6 אמפר, 12 וולט)
האינדיקציה של הזרם שצורכת הסוללה הוא במקום הפסקת טעינה אוטומטית? (אם יש אפשרות כזו אני מעדיף להשקיע בתכנון של המעגל ולעשות זאת)
הכוונה היא לא להשגיח מידי פעם האם הסוללה טעונה או לא, אלא שתהליך הטעינה יתבצע בעצמו, ובגמר הטעינה אוכל לקבל אינדיקציה שהסוללה מלאה וגם אם לא שמתי לב אוכל להשאיר את המערכת בחשמל (בדומה למטען של פלאפון)
למה אתה מתכוון שמתח בין 3.6 וולט ל-4.2 יכול להראות אם הסוללה טעונה או לא? (אולי אתה מתכוון שכאשר היא על 3.6 אז לא נשאר הרבה בסוללה, וכאשר היא על 4.2 אז היא טעונה במלואה)
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
הסוללה שאני צריך היא 12 וולט, לכן אני מניח שאתה מתכוון שעלי לבנות מערך של מספר סוללות 2.5 אמפר קטנות בטור שייתנו לי ביחד 12 וולט, נכון? בידיוק
אתה מחבר כמה בטריות בטור\מקביל על מנת שהזרם וממתח יתאימו לך
במקרה שלך אם אתה רוצה 12V 6Aתצטרך בערך 9 בטריות ליטיום של 2.5A
דף נחושת דק מאוד ששמים מתחת לרכיב והוא משמש כגוף קירור,אתה יכול גם לשים הלחמה עבה על מנת לקרר את הרכיב. לרכיב יש רגל לכל אורכו שמשמשת לקירור,אתה יכול להשתמש בה.
הסוללות המוגנות מנתקות את עצמן אם הן מתמלאות,גם הלא מוגנות כבר בקושי לוקחות זרם.
הלד פשוט אומר לך מה מצב הטעינה,אם הלד ידלק חזק כלומר הבטרייה ריקה. אם הלד לא ידלק כלומר הבטרייה מלאה.
בידיוק...
-
nivminkov1234
-
- חבר פעיל מאוד

אני מנסה להבין איך מ9 סוללות 2.5 אמפר אני יוצר סוללות 12 וולט 6 אמפר
אולי אם אני לוקח זוג סוללות במקביל כאשר כל אחת מהן היא 3.6 וולט 2.5 אפמר כל אחת, אז אקבל סוללת 3.6 וולט 5 אמפר.
אם אני עושה 4 מערכים כאלה בטור אני מקבל סוללה אחת גדולה שהיא 14.4 וולט 5 אמפר.
סלח לי אם אני לא מחשב נכון פשוט חסר לי ידע בתחום בגלל זה אני שואל ומנסה להבין
בכל זאת, אני מקבל סוללת 5 אמפר ולא 6, מה גם שאין לדעת אם המגבר מאיביי יעמוד בזה (כתוב שם 12 וולט בדיוק)
ראיתי בדיל אקסטרים סוללת לפטופ 6 אמפר (נראה לי 11.5 וולט משהו כזה) האם אפשר לפרק אותה ולהטעין כסוללה אחת? אני פשוט יודע שהיא מחולקת לתאים
אולי אם אני לוקח זוג סוללות במקביל כאשר כל אחת מהן היא 3.6 וולט 2.5 אפמר כל אחת, אז אקבל סוללת 3.6 וולט 5 אמפר.
אם אני עושה 4 מערכים כאלה בטור אני מקבל סוללה אחת גדולה שהיא 14.4 וולט 5 אמפר.
סלח לי אם אני לא מחשב נכון פשוט חסר לי ידע בתחום בגלל זה אני שואל ומנסה להבין
בכל זאת, אני מקבל סוללת 5 אמפר ולא 6, מה גם שאין לדעת אם המגבר מאיביי יעמוד בזה (כתוב שם 12 וולט בדיוק)
ראיתי בדיל אקסטרים סוללת לפטופ 6 אמפר (נראה לי 11.5 וולט משהו כזה) האם אפשר לפרק אותה ולהטעין כסוללה אחת? אני פשוט יודע שהיא מחולקת לתאים
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

סוללת ליטיום היא 2.5A 4.2V
3 סוללות נותנות לך 12.6V 2.5A
6 סוללות נותנות לך 12.6V 5A
9 סוללות נותנות לך 12.6V 7.5A
אם 12.6 גבוה לך מדי האופצייה השנייה שלך 8.4V.
והבטרייה שראית לא שונה מבטריית ליטיום רגילה.
פשוט 11.5V זה מתי שהיא ריקה
3 סוללות נותנות לך 12.6V 2.5A
6 סוללות נותנות לך 12.6V 5A
9 סוללות נותנות לך 12.6V 7.5A
אם 12.6 גבוה לך מדי האופצייה השנייה שלך 8.4V.
והבטרייה שראית לא שונה מבטריית ליטיום רגילה.
פשוט 11.5V זה מתי שהיא ריקה
-
nivminkov1234
-
- חבר פעיל מאוד

מוזר מאוד - נראלי שאני מחפש במקום הלא נכון
חיפשתי באיביי את הבטריית ליטיום הזאת, 4.2 וולט 2.5 אמפר נכון?
לא מצאתי עדיין
יש מקום אחר אולי חוץ מאיביי שמוכר את הסוללה הזאת?
חיפשתי באיביי את הבטריית ליטיום הזאת, 4.2 וולט 2.5 אמפר נכון?
לא מצאתי עדיין
יש מקום אחר אולי חוץ מאיביי שמוכר את הסוללה הזאת?
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

-
nivminkov1234
-
- חבר פעיל מאוד

הסוללות האלו כל אחת הן 4.2 וולט 2.5 אמפר (הם מוכרים אותן זוגות זוגות אני רואה)?
פשוט משהו לא מסתדר לי עם התמונת
תראה את התמונה הראשונה, כתוב שם 3.7 וולט 2500 מילי-אמפר שעה

דרך אגב אין שום בעיה להלחים אותן ישירות אחת לשנייה עם חוט עבה נכון (וקצת בדיל כמובן)?
פשוט משהו לא מסתדר לי עם התמונת
תראה את התמונה הראשונה, כתוב שם 3.7 וולט 2500 מילי-אמפר שעה

דרך אגב אין שום בעיה להלחים אותן ישירות אחת לשנייה עם חוט עבה נכון (וקצת בדיל כמובן)?
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

3.7 וולט זה שהיא ריקה.
שהיא מלאה היא 4.2
יש גם בבודדים.. אבל זוגות יוצא יותר משתלם
בקשר להלחמות,אומרים שלא מומלץ.. אני עושה את זה כל הזמן,אף פעם לא עושה בעיות.
שהיא מלאה היא 4.2
יש גם בבודדים.. אבל זוגות יוצא יותר משתלם
בקשר להלחמות,אומרים שלא מומלץ.. אני עושה את זה כל הזמן,אף פעם לא עושה בעיות.