PS3 נפרץ - מה זה אומר??

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
atb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #41 

אם באמת פרצו לסוני אותי ת'אמת זה לא ממש משנה. אני אישית לא אפרוץ את הסוני שלי. אני נהנה לקנות משחקים (לא בארץ), אני חושב שככה אני מעריך את המשחק ומפיק ממנו יותר. הדבר שהכי אותי יעניין, כמו ש HUBER אמר זה הרצת קבצי MKV ללא צורך בהמרות.

ואני די בטוח שהעדכון הבא יחסום את הפריצה, ומי שרוצה לשחק ברשת - שישכח מהפריצה.

atb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #42 

פורץ ה- PS3: בקרוב אפרסם את הפרטים

פרטים חדשים על הפריצה לפלייסטיישן 3- ההאקר שעומד מאחוריה ממשיך לעבוד וישחרר אותה בקרוב, אבל טוען שהוא לא בקטע של משחקים פיראטיים

ג'ורג' הוץ, ההאקר האמריקאי שהצליח לטענתו לפרוץ את מערכת ההגנה של הפלייסטיישן 3, אמר לחדשות ה- BBC שבכוונתו לפרסם את תהליך הפריצה בקרוב, כשהוא יסיים את העבודה, כולל מפתחות הפענוח של החלקים המוצפנים של המערכת. הוא כרגע עובד על השגת גישה לאותם חלקים בקונסולה שעדיין חסומים בפניו.

לדבריו, הוא פרץ את הקונסולה מתוך סקרנות, ושהפריצה מורכבת מ- "5% חומרה ו- 95% תוכנה". הוא לא מתעניין במשחקים פיראטיים, ולדבריו מעולם לא שיחק ב- PS3, אפילו במשחק היחיד שיש לו. כל מה שמעניין אותו זה מנגנון האבטחה וכיצד ניתן לפרוץ אותו.

סוני מצדה הגיבה באופן רשמי שהיא לומדת את הנושא ותספק הבהרות כאשר יהיו בידיה נתונים נוספים.

ביורוגיימר מסבירים שהפלייסטיישן 3 היא מערכת המשחקים המאובטחת ביותר שנוצרה אי פעם, ושכל הנסיונות לפצח אותה עד היום נכשלו. יתר על כן, גם ההגנה על משחקי Blu-Ray מעולם לא פוצחה, והפריצה החדשה לא מתעסקת בכלל בכונן הבלו-ריי, כך שכנראה ממילא לא ניתן יהיה להריץ משחקים צרובים. משחקים ישירות מההארד-דיסק, אולי.

ג'ורג' הוץ, ההאקר האחראי על הפריצה, פרץ לראשונה את האייפון כשהיה בן 17, ומאז הוא פעיל בסצינת ההאקינג ומשחרר עדכוני פריצה לאייפון ודומיו.

מקור: http://www.gamesindustry.biz/articles/p ... thin-weeks

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #43 

ככל שאני חושב על זה יותר, אני מעדיף את הסוני שלי נקי מפריצות ונטול "patch-אים" למיניהם.
אני קונה משחקים בודדים מחו"ל, נהנה מאוד לשחק אותם ולנצל אותם עד תום. סרטים אני קונה ומוריד ובינתיים החיים טובים. הפריצה כרגע נראית לי כמו אקט גרידי ולא יעיל, מבחינתי כמובן.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #44 

אני חושב שכן אפרוץ את הסוני שלי. לא כדי לצרוב משחקים, רק כי אני אוהב את ההתעסקות, אני אוהב להשתמש ולהכיר כל פונקציה אפשרית בכל מכשיר.
כן, התקנתי לינוקס על הPS3 למרות שיש לי מחשב ולפטופ, וכן התקנתי PMS למרות שאני רואה סרטים דרך המחשב.
אני חושב שזה יהיה מעניין לראות למה הקונסולה הזו באמת מסוגלת.
השיקול הנגדי היחיד שלי זה חסימת מכשירים פרוצים, אני חושב שאני אחכה כמה שבועות אחרי שהפריצה תושלם כדי לראות איך סוני מגיבה.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #45 

http://geohotps3.blogspot.com/2010/01/l ... field.html

מי שעוקב אחרי הבלוג של הבחור כבר מבין שהפריצה הזו כרגע היא "הוכחת היתכנות" יותר מאשר פריצה מלאה. הבחור מודה שכרגע הוא רק מצא EXPLOIT שלא ממש מוביל עדיין לשום דבר מעשי. הוא ממשיך לספר שאת רוב מה שהוא רצה - הוא גילה שאפשר לעשות בעזרת התקנה של לינוקס על המכשיר (וגם את רוב מה שהוא "השיג") ושיש תחומים שלמים שהוא לא נוגע בהם. הוא גם ממשיך ומסביר למה הEXPLOIT בעייתי לישום והרווח הקטן שהוא נותן. לסיכום הוא די אומר - זו לא הפצה , היא לא מובילה לפיראטיות , היא כרגע קשה לישום ולא בטוח שאני אשחרר אותה. מי שזה באמת מעניין אותו ובאמת רוצה להבין מה ה"פריצה" הזו אומרת ולמה בעצם כרגע זה לא מוביל לשום "יישום" מעשי (כמו הרצת משחקים פיראטיים) מוזמן לקרוא את המאמר הבא - לי זה עשה הרבה סדר בראש:

http://www.eurogamer.net/articles/digit ... ed-article

לסיכום, מי שחולם על PS3 פרוץ, לדעתי האישית משלה את עצמו וחבל.

Erdinger
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #46 

הבנאדם מצא EXPLOIT (פירצה תוכנתית) לPS3, הוא מצא את החור, והוא מצא חור ענק, שמאפשר גישה לכל מקום בPS3,
הוא עשה 90% מהעבודה, עכשיו מישהו רק צריך לבנות משהו שיעשה אימולציה של משחק כלשהו מהארד דרייב,
וצריך גם יהיה לנסות להפוך את הHD לNTFS, כי כרגע הוא בFAT32 מה שמאפשר להעביר בבת אחת קובץ של רק 4 GB,
ואגב, הוא הוציא היום את EXPLOIT:

http://geohotps3.blogspot.com/2010/01/h ... atter.html

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #47 

Erdinger - קראת את זה?

http://www.eurogamer.net/articles/digit ... ed-article

תרשה לי לצטט במקרה ולא:

[left]First up there's the matter of the all-important decryption keys. The PS3 has eight SPUs circling its PowerPC core. One of those is disabled (to improve yields in fabricating the expensive CELL chip - more "faulty" ones can be used if the defective element of the chip is disabled). Another SPU handles security, processing encrypted code, leaving six purely for game developer usage. While the hack gives access to the entire system memory, the all-important decryption keys are held entirely in the SPU and can't be read by Hotz's new Hypervisor calls. [/left]

אחרי שקראתי את המאמר הזה אני לא אאמין לשום דבר עד שלא אראה הוכחת היתכנות מצד הפורץ, או מה שהם קוראים:

[left]It is interesting to note that despite the many claims, right now there has been no "hello world" homebrew code executed that typically demonstrates that the hacker actually has full control over the system. [/left]

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #48 

הבחור מצא חור מאוד ספציפי , שלאו דווקא ישים , עדיין לא מאפשר הרצת קוד (ועושה בעיות עם הSPEים)
הוא עשה אחלה עבודה , אבל בטח לא 90% , ולכתוב LOADER זה לא בדיוק עניין של מה בכך, גם אם לא היו את ה1000 בעיות האחרות שHUBER העלה.

לגבי המערכת קבצים - אתה פשוט טועה.
המערכת קבצים הלוקאלית של הPS3 היא בהחלט לא FAT32 (אל תבלבל בין מה שהPS3 קורא בתור STORAGE חיצוני למה שיש על הדיסק הפנימי).
רוצה הדגמה ללמה לא?
תעתיק דרך PS3 MEDIA SERVER או דרך סטרימינג אחר קובץ של סרט מעל 4 גיגה לPS3 - הפתעה - אין עם זה שום בעיה. גם להבנתי - הוא קורא גירסאות מסוימות של EXT3 עם HFA (דומה למה שמק משתמש), מה שגם יעקוף את הבעיה הזו.

NTFS זה FS של מייקרוסופט - אל תבנה על המרה של כל המערכת אליו. מה גם שהדיסק הקשיח מקודד כולו במערכת קבצים PROPRIETY של סוני.

ליביו

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #49 

בנוסף, ממה שהבנתי, הפריצה מסתמכת על שימוש ב Other OS, מה שאומר שהיא בכלל לא ישימה ב Slim.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #50 

אכן , וגם מהשמנים - לא בטוח שזה תומך בכל החומרות.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #51 

חבר'ה,

עד שלא תראו HELLO WORLD על ה-PS3,
לא ממש עשו שם שום דבר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #52 

9xcalibur9 - אי אפשר להגיד שלא עשו שום דבר, זו בבהחלט התקדמות, אבל בין זה לבין "פריצה" (מה שכולם באמת מחכים לו שזה משחקים בחינם) הדרך עוד ארוכה ורבה, המאמר שקישרתי אליו מסביר זאת היטב. אני אישית מהמר שלא נראה פריצה מלאה - הימור שלי.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #53 

תגידו, עכשיו שזה זמין לכולם להורדה, סוני לא יוכלו לסתום גם את הפרצה הזאת?

7ariel7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #54 

Malcontent כתב:תגידו, עכשיו שזה זמין לכולם להורדה, סוני לא יוכלו לסתום גם את הפרצה הזאת?
...
לפי דברי מוצא הפריצה, GEOHOT, סוני לא תוכל לחסום אבל תוכל להקשות על ביצוע הפריצה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #55 

אפשר רק לקוות שנוכל להכניס עברית באמצעות הפריצה
יותר חשוב מכל הקשקושים של הרצות משחקים וכד'.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #56 

משהו התחדש פה?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #57 

כן - סוני ביטלו את OTHEROS :roll:

:lol:

כמו שהנחתי ואמרתי מההתחלה, ישומים מעשיים ל"פריצה" הזו אין וכנראה שלא יהיו.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”