זה לא עניין רק של פרגון, פשוט רשמתי את ההתרשמות האישית שלי מאותו ביקור,
אם הסאונד לא היה לטעמי לא הייתי מתבייש להגיד למרטין.
רואים\שומעים שמרטין בחר את הרמקולים + נגן בקפידה רבה.
לגבי ההגברה. עם מגבר מנורות ישן יחסית הסאונד נשמע פנטסטי.
אני מניח שמרטין יסכים איתי שעם מגבר טוב יותר המערכת תשמע אפילו טוב יותר
nshabtay כתב:אני מאלו שחייבים באס קורע איברים פנימיים ואוזניים מדממות - ואל תחשבו שאני הפריק היחיד שאוהב לשמוע ככה,
...
רמקולים טובים לא מפיקים באס "קורע איברים"
אצלי הם יורדים ל-23HZ +/- 3DB, ואני כל פעם נדהם כמה פירוט ואינפורמציה יש בבאס
(יש דווקא track האהוב של מרטין של Nils Lofgren)
זה כמו שאמרתי נותן יותר פירוט, נותן יותר נפח לצליל, יותר עומק
רמקולים של מרטין וגם המקור שלו מאוד איכותיים, זה כנראה מה שתורם לחוויה
michael123,
אין רמקולים שמפיקים באסים עמוקים כמו סאב. ואם אתה חושב שהרמקולים שלך יורדים נמוך דיו ללא סאב, דיינו, עבורי זה לא מספק.
לא סתם חלק נכבד מהמציגים ב Venetian בתערוכת CES הציגו עם סאבים.
סאב זה לא קללה, לפעמים נדמה שאנשים מפחדים משילוב סאב או שמשליכים מנסיון גרוע אחד לפני שנים על כל התחום.
גם אני אוהב באסים עד זוב באוזניים מדם....אבל אני עוד יותר אוהב איזון טונאלי......כלאמר אני לא רוצה להגיע לתוצאה שהבאסים ישתלטו על הצליל הכולל וימסכו (מהמלה מסך) את יתר התדרים...
קשה (אבל בהחלט אפשרי) להגיע לתוצאה מאוזנת בשילוב סאבוופר אקטיבי במערכת אודיו דו ערוצית לצורכי האזנה למוסיקה בסטריאו....לכן, אנשים נרתעים מהרעיון...
michael123 - "קורע איברים" זה לא עניין של רק לאיפה זה יורד, אלא גם באיזו עוצמה ואחוזי עיוות זה עושה את זה.
ועם כל הכבוד למפרט הטכני של היצרן כמעט שום רמקול לא יורד לתדר שרשום במפרט שלו (בצורה שטוחה בכל אופן),
אבל מצד שני לא לשכוח שרוב הרמקולים/סאבים מקבלים boost מהאקוסטיקה בחדר (לטוב ולרע).
michael123, ziv_r
יש מעט מאוד הקלטות שיורדות מתחת ל - 40HZ.
וגם אם כן לרוב הרמקולים יש עיוותים של עשרות אחוזים מתחת ל 30Hz.
תפקידו של סאב, לדעתי, הוא להגביר את תחום הנמוך שמתחיל מ - 100-200HZ ויורד עד ל - 30-40HZ (להבליט אם תרצו) ולאו דווקא לרדת נמוך יותר.
תדרים שבין 15-24Hz עלולים לגרום לבחילה (תרתי משמע) לרוב האנשים (ואני מתוכם).