התחדשתי ב C-200

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #21 

גרסת REMUX היא קובץ MKV עם פס קול DTS בד"כ אשר קובץ הווידאו שלו יובא ממקור הבלוריי AS IS, ללא קידוד מחדש.
...
אתה סגור על זה? לדעתי אחד הדברים שנעשים ב-REMUX הוא קידוד הסרט מחדש (הפורמט עצמו שונה ב-MKV) על מנת להקטין את גודלו. כך שהוידאו הוא לא AS IS...

אני טועה?
מיכאל .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46450
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #22 

Remux כשמו הוא, לקיחת מספר ערוצים דיגיטלים והעברתם לערוץ בודד, ללא קידוד מחדש.
בתחום שלנו, הכוונה ללקיחת ריפ של Blu-ray ויצירת גרסה קלה יותר מבחינת גודל הגרסה. את הדבר עושים על ידי השמטה של פסי קול, כתוביות ותוספות שונות מהכותר. התוצאה המוגמרת יכולה להיות קובץ m2ts\TS בודד או מבנה חדש של Blu-ray Rip.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

התוצאה המוגמרת יכולה להיות קובץ m2ts\TS בודד או מבנה חדש של Blu-ray Rip.
...

כלומר בהגדרה Remux לא יכול להיות ל-MKV (שם יהיה קידוד מחדש)?
מיכאל .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46450
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #24 

אין ממש הגדרה מדוייקת לזה, המונח מאוד פתוח לפרשנות. כל עוד לא נעשה קידוד מחדש, אפשר לקרוא לזה Remux.
יותר חשוב לדבוק בגרסאות באיכות הטובה ביותר, כלומר Blu-ray מלאים שלא נגעו בהם.

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #25 

MKV לא מאלץ קידוד מחדש. הוא בסה"כ קונטיינר שיודע להכיל מקורות מידע שונים (וידאו, אודיו, תרגום, פרקים וכיו"ב) ולספק שירותי תזמון, סינכרון וכו'.

ולכן, העובדה שמדובר בקובץ MKV לא אומרת דבר וחצי דבר על איכות הקידוד של הוידאו המוטמע בו.

במקרה של גרסאות REMUX, בכל המקרים שאני מכיר ובפרט באתרי מקודדי הבית ב P2P, גרסאות אלו הם ריפ מלא, אחד לאחד, של ערוץ הוידאו, כפי שהוא מופיע בדיסק המלא, כמובן ללא התוספות והפתיחים, כפי שציין זיו. לחילופין, השמטה של כל התוספות אך שמירה של המבנה המלא של דיסק הבלוריי.

יותר מזה. הגרסה האחרונה של ה HALLI SPLITTER יודעת לפצל כבר את ערוץ ה DTS-HD המקורי, כך שכבר היום יוצאות גרסאות MKV של סרטים המכילות את ערוץ הסאונד המקורי ללא כל כיווץ. ניתן למצוא גרסאות כאלו של FRAMESTOR לדוגמה.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

מעניין, הייתי בטוח שבקבצי ה-MKV קידוד הוידאו הוא שונה (כך לפחות מצוין בתפריט ה-C200 בקבצים שברשותי :? ). erezsolan, מה אמור להיות נפחו של קובץ MKV כזה (ברור לי שזה תלוי במקור אבל בערך, נניח עבור BLURAY שנפחו 40GB) ? אני מתכוון לאחד שמהווה פלט לתהליך ה-REMUX והוידאו שבו לא עובר קידוד מחדש? הקבצים שברשותי נעים בין 4GB ל-13GB ולא נראה לי שהוידאו בהם מקודד באופן זהה למקור, אבל הייתי שמח לזהות MKV's שכן (חוסך הרבה זמן הורדה :D).
מיכאל .

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

אי אפשר להעריך על פי הגודל. בד"כ זה מתחיל ב 17-18 ג"ב, אבל כבר ראיתי קידודים לאחר כיווץ שהיו בגדלים הללו.

אבל למה להתאמץ? אם זה REMUX זה מצויין בשם הקובץ.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

...
פשוט לא נתקלתי ב-MKV כזה אבל אנסה לחפש... אגב, מה היתרון בביצוע REMUX על MKV? הרי אם לא מכווצים את הוידאו אפשר פשוט להשאיר את זה כ-M2TS תוך הורדת התוספות ה"לא רצויות", כמו שעושים לרוב :?
מיכאל .

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

leshets כתב:
...
פשוט לא נתקלתי ב-MKV כזה אבל אנסה לחפש... אגב, מה היתרון בביצוע REMUX על MKV? הרי אם לא מכווצים את הוידאו אפשר פשוט להשאיר את זה כ-M2TS תוך הורדת התוספות ה"לא רצויות", כמו שעושים לרוב :?
...
נכון, אבל הרבה נגנים לא מצליחים להתמודד עם ה TRICKPLAY בקבצי M2TS, מה שכמעט ולא קורה בקבצי MKV.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

תודה על ההסבר, החכמתי (Y)
מיכאל .

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”