שרשרת של הצלחות בחביתוש
מרגע שהתחלתי בשיטה של לפתוח את החביתוש דקה לאחר תחילת פיצוץ ראשון כדי להחליף את האויר הלוהט שבפנים באויר טרי, הקפה השתפר בצורה דרמטית. המטרה היא לפחות 2 דקות הפרש בין שני הפיצוצים.
כרגע אני קולה רק חד זני ובעצם מכיר את כל הזנים מחדש. כולם קיבלו טעם חדש, טוב ובעוצמה חדשה.
המרשים ביותר הוא ירגשף בקליה יחסית בהירה, ממש על גבול הכניסה לפיצוץ שני (ברגע ששמעתי 'טיק' ראשון עצרתי)
הקפה הזה מייצר לבדו בכבוד כוס קפוצינו משובחת
חוצמזה קליתי כך ברזיל, אינדיאן צ'רי ערביקה, וימן כשבימן כרגיל פישלתי (שוב אפיתי אותו בקליה בהירה ארוכה מידי)
כרגע אני קולה רק חד זני ובעצם מכיר את כל הזנים מחדש. כולם קיבלו טעם חדש, טוב ובעוצמה חדשה.
המרשים ביותר הוא ירגשף בקליה יחסית בהירה, ממש על גבול הכניסה לפיצוץ שני (ברגע ששמעתי 'טיק' ראשון עצרתי)
הקפה הזה מייצר לבדו בכבוד כוס קפוצינו משובחת
חוצמזה קליתי כך ברזיל, אינדיאן צ'רי ערביקה, וימן כשבימן כרגיל פישלתי (שוב אפיתי אותו בקליה בהירה ארוכה מידי)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
ניסיתי דבר דומה בג'ין בקליה האחרונה. מיד בכניסה לפיצוץ ראשון הורדתי את סטאפ הטמפרטורה מ-240 ל-230. זה באמת האריך מאד את הזמן בין פיצוץ ראשון לשני, עד כדי כך שבסוף "התייאשתי" והפסקתי את הקליה לפי ה"חוש" לפני פיצוץ שני כי חששתי שהיא תשרף. צריך להשקיע בזה קצת יותר עבודל ללמוד את ההתנהגות, אבל נראה שהכוון נכון (לא יודע אם זה מלמד משהו אבל אבא שלי שתה אצלי אתמול אספרסו ואמר שזה הקפה הכי טוב ששתה אצלי עד היום...)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
הרעיון נכון אבל יש לתת דקה מתחילת פיצוץ ראשון
ורק אז להוריד טמפרטורה: אצלי 230--->215 ועוד 45-60 שניות להפסקה. עד היום רוב הקליות בקירור המכשיר, בימים אלה נכנסתי לקירור והתזת מים, ונראה לא רע בכלל-בוא לטעום.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתמול קליתי 90% יירגשף ו10% רובוסטה אוגנדה. ככה מחווה למולדת העראביקה אתיופיה ומולדת הרובוסטה אוגנדה.
דאגתי לא לחרוג מ 11 דקות לפיצוץ ראשון - כמה פופים פנימה לקרור עוד 3 או 4 דקות כניסה לפיצוץ שני על אש יותר נמוכה.
יצא אחיד ולא מאוד כהה.
HOSQ נראה לי שפיצחת את הסוד של החביתוש הדרעעעעעעק הזה.
אולי עכשיו שווה סופסוף לצבוע אותו ולהגן מחלודה - כבר חשבתי להעיף אותו.
דאגתי לא לחרוג מ 11 דקות לפיצוץ ראשון - כמה פופים פנימה לקרור עוד 3 או 4 דקות כניסה לפיצוץ שני על אש יותר נמוכה.
יצא אחיד ולא מאוד כהה.
HOSQ נראה לי שפיצחת את הסוד של החביתוש הדרעעעעעעק הזה.
אולי עכשיו שווה סופסוף לצבוע אותו ולהגן מחלודה - כבר חשבתי להעיף אותו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
טוב היום שתיתי את היירגשף המעורב ויצא בסדר גמור.
בערב ננסה גם עם חלב.
בערב ננסה גם עם חלב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אחד הדברים החשובים בחביתוש הוא הכמות. אני עדיין מחפש את הכמות המקסימלית (אולי כדאי שארכוש משקל סופסוף... מוכן להתערב שאני היחיד כאן שעדיין אין לו משקל), בינתיים אני עובד לפי נפח. זה די ברור שאם עוברים כמות מסויימת, שום שיטה לא תעזור ומקבלים חוסר אחידות בקליה.
אמנם שיטת האורור להורדת טמפ' בזמן פיצוץ ראשון שיפרה מאוד אבל אני עדיין מקבל קליות לא מספיק אחידות בבאטשים גדולים (אני מעריך שמעל 200 גרם).
עכשיו, הסיפור בלהגדיל את הבאטש קשור בעיקר ברצון להפחית את מספר הקליות. הצריכה החודשית שלי, לא כולל "תרומות" לחברים, היא באזור הקילו, ואם הכיוון היה יותר לאזור ה 300 גרם הייתי חוסך פעם - פעמיים.
מצד שני, הייתרון בקליה גדולה הוא האפשרות הקלה יותר לשחק עם גובה הלהבה הגבוהה יותר. בכמויות קטנות הלהבה קטנה יותר ונמצאת בטווח שקשה לשחק בו בגזיה ממוצעת.
אמנם שיטת האורור להורדת טמפ' בזמן פיצוץ ראשון שיפרה מאוד אבל אני עדיין מקבל קליות לא מספיק אחידות בבאטשים גדולים (אני מעריך שמעל 200 גרם).
עכשיו, הסיפור בלהגדיל את הבאטש קשור בעיקר ברצון להפחית את מספר הקליות. הצריכה החודשית שלי, לא כולל "תרומות" לחברים, היא באזור הקילו, ואם הכיוון היה יותר לאזור ה 300 גרם הייתי חוסך פעם - פעמיים.
מצד שני, הייתרון בקליה גדולה הוא האפשרות הקלה יותר לשחק עם גובה הלהבה הגבוהה יותר. בכמויות קטנות הלהבה קטנה יותר ונמצאת בטווח שקשה לשחק בו בגזיה ממוצעת.
what's next?