osherov כתב:
קח את אבי לדוגמא, לדעתי הוא מאבד קצת מפונטציאל ההנאה שיכול היה להיות לו מכדורגל בכך שהוא לא שונא באמת אף אחד רק אוהד
...
אני שונא את ריאל (סתם... לא ממש, רק נהנה לראות אותם מפסידים).
אבל שונא את הצרפתים...
osherov כתב:
השחקן הכי גדול ששיחק כדורגל אי פעם (אחרי מסי)
...
לאט, לאט, יש גם את מיודענו פלה, ולמסי יש עוד כמה שנים.
אתה יודע כמה שאני אוהב את השחקן הזה, ואני חושב שמבחינה טכנית, הוא בהחלט הטוב מכולם, אבל כדי להיות השחקן הכי גדול, הוא צריך לעבור עוד קצת (ד"א, הוא לא חייב לקחת מונדיאל בשביל זה).
osherov כתב:עכשיו תחשבו קצת על הטיפשות הענקית של קייטה וחוף השנהב!
הוא עשה הצגה כאשר המשחק כבר היה גמור.......וזה גרם לברזיל לאבד את הקאקה במשחק הבא שלהם. המשחק הבא של ברזיל הוא נגד פורוטוגל וחוף השנהב חייבים שברזיל תנצח את פורוטוגל בהפרש גדול ככל האפשר. בלי קאקה זה יהיה יותר קשה לביצוע! אם ברזיל לא מנצחת אז חוף השנהב לא יעלו לשלב הבא (אני מניח שכולם ינצחו את קוריאה)...פשוט טיפשות
...
אריה, הרגת אותי, אפשר לחשוב שבלי PHD לא מתקבלים לשחק כדורגל...
moco
גורו
תגובות: 20597
שליחה
אריה,
על הסיבות שלך לאי אהדת אנגליה כבר שוחחנו בעבר.
אם אתה זוכר, אני טוען שכמעט כל מה שאתה כותב על האנגלים נכון לרוב הנבחרות והתקשורת בארצן. ההבדל היחידי חוץ מזה שאתה גם מבין אנגלית ויכול לקרוא ישירות, זה ההד הגדול שיש לתקשורת האנגלית (ובעיקר הצהובה) בתקשורת הישראלית. בכלל, מאז סיום המנדט, אחרי ארה"ב, בריטניה ותרבותה זו המדינה שהכי מענינת את התקשורת הישראלית (וכנראה את הישראלים בכלל) וזה לא קשור לכדורגל.
רק דוגמא עכשווית - ראה את הדיווחים על מה שקורה באיטליה.
האגוצנטריות שאתה מייחס לאנגלים היא בכלל לא אופיינית, ואם כבר זו תכונה הרבה יותר אופיינית לאמריקאים (וגם לצרפתים). אני בטוח שהיא גם הרבה הרבה יותר נפוצה במדינות נחשלות כמו ברזיל ששם כדורגל יותר קרוב לדת, רק שלהם יש קבלות.
אבל לא על העיניין הזה שאלתי.
התכוונתי לשנאה האקטיבית שלך, לא לחוסר האהדה.
אני לא מקבל את מה שאמרת על הצורך בקבוצה שנואה וההשוואה למצב של גילי. אין בכלל הקבלה.
במקרה של גילי (שזה דוגמא לאוהד קבוצה אמיתי, ולא לחובב כדורגל יפה), זה באמת חלק מהעיניין לשנוא את היריבה העיקרית. זה בגלל שאוהדי כדורגל קלאסיים לא אוהדים בכלל את הכדורגל עצמו ואפילו לא את שחקני הקבוצה. מדובר בהזדהות עם השבט (שאר אוהדי הקבוצה) וזה בא באופן טבעי עם שנאת השבט השני.
ה"אהדה" של אנשים לא קשורים לנבחרות בגביע העולם שהן לא ארצם באה ממקומות אחרים. יכול להיות שבאמת אוהדים את צורת המשחק שלהם כמו שחלקכם ציינתם, יכול להיות שזה קשור לאהדות לאומיות כלליות (כמו שהיה פעם עם הולנד לפני שגילו את האמת).
זה בדרך כלל לא בא עם שנאה לאף נבחרת אחרת, להבדיל ממקרה גילי.
אגב, אני גם אוהב את הכדורגל היפה ואף יותר, את המשחקים המותחים. הרי בגלל זה אני בכלל אוהב לראות כדורגל.
זה לא מתקשר אצלי לאהדת הנבחרות מראש ורצון לראות אותן עולות בגלל היסטוריה של כדורגל טוב.
פר משחק, אני גם נוטה לאהוד את האנדרדוג, ואלא אם כן הם משחקים מגעיל, תמיד אשמח שאיזה נבחרת חוצפנית תנצח את ברזיל הגדולה, וזה בלי שום שנאה לברזיל.
אני מודה שיש לי שריטה קלה בקשר לארגנטינה שמקורה בילדות, אך מצד שני אני מחבב את הילד.
משה
moco
גורו
תגובות: 20597
שליחה
לגבי הצרפתים, אי אפשר שלא לחוש ש"יש צדק" מכיוון שהם עלו למונדיאל בחטא.
משה
AviBiton
גורו HTmobile
תגובות: 17346
שליחה
moco כתב:לגבי הצרפתים, אי אפשר שלא לחוש ש"יש צדק" מכיוון שהם עלו למונדיאל בחטא.
moco כתב:לגבי הצרפתים, אי אפשר שלא לחוש ש"יש צדק" מכיוון שהם עלו למונדיאל בחטא.
...
וגם כי אנחנו סתם לא אוהבים אותם.
...
ולמה זה? יש לך הסבר לא מבוסס כמו של אריה ?
ב1998 אהדתי אותם יחסית (ובטח מול ברזיל) בעיקר כדי לראות שם חדש ברשימת האלופות. (והם כמובן שיחקו יפה מאוד אז).
משה
AviBiton
גורו HTmobile
תגובות: 17346
שליחה
אין לי הסבר מבוסס, הרי כתבתי "סתם"...
הם צרפתים, אני לא חושב שצריך ממש סיבה, או הסבר.