eagle75 כתב:osherov כתב:eagle75 כתב:osherov, אני מסכים איתך. לכן אני חושב שirobot מסמנים את הדורות של הרומבה לפי מספר החדרים שהוא יכול לאגור בזכרון. הדור הקודם יכל לזכור 3 חדרים בעוד החדש יכול לזכור 4 חדרים. אני מניח שהם מתייחסים לחדר כאל יחידת מדידה שמקבילה לנפח כלשהוא בזכרון של הרומבה.
...
אבל צריך לזכור שלכל חדר יש סיבוכיות שגורמת לרומבה לעבוד "קשה" או "קל" יותר ולכן אין לרומבה דבר כזה שנקרא יכולת של ניקוי חדר ולכן אני בטוח שיכולות הרומבה לא נובעות מכמות החדרים שהוא מנקה אלא מרמת הסיבוכיות בחלל הניקוי! יתרה מזאת אני גם בטוח שלרומבה אין בכלל הגדרה של חדר! תחשבו על זה שבכל סלון של כל אחד מאיתנו מסתתרים מספר חללים שלרומבה אין יכולת להבין שהוא מנקה חלל פנימי שיש אליו רק כניסה ויציאה אחד או שהוא בעצם נמצא בחדר
...
אני לא חושב שרמת הסיבוכיות היא הגורם המגביל כאן. אני מנחש שכמות המ"ר מרובע היא הקובעת. אני מניח שתוך כדי תנועה הרומבה מייצר לעצמו מפה של האזור ומפה זו מוגבלת על ידי הזכרון הפנימי של הרומבה. לכך התכוונתי כשאמרתי חדר, אני מניח שבמונח "חדר", irobot מתכוונים לגודל אופייני של חדר (נניח לשם דוגמה 10 מ"ר). לכן הרומבה שלנו מסוגלת "לזכור" סדר גודל של 40 מ"ר. אם באמת הם מבצעים מיפוי דו ממדי של איזור הניקוי, אין כל כך משמעות ל"סיבוכיות". תחשוב על זה כעל מטריצה דו מימדית ברזולוציה מוגדרת. הרומבה יכולה לסמן כל תא במטריצה כנגיש או כלא נגיש. גודל המטריצה (=גודל החדר) אינו תלוי בכמות האיברים במטריצה שסימנת כלא נגישים (=מגידילים את הסיבוכיות).
...
אני בספק אם מה שמגביל את הרומבה זה זכרון.
אם זה היה נכון, היה קל מאוד, להוציא דגמים רבים במקביל, ששיווקית זו תמיד דרך טובה למכור.
מה שמגביל את הרומבה זה משהו הרבה יותר פרוזאי - קיבולת הסוללה.
אין קשר בין מספר דגם הרומבה למספר החדרים. לשנות את הספרה העיקרית זה מספור גרסאות הכי נפוץ.
אני גם בספק אם הם עושים מיפוי דו מימדי מלא. התנועה שלו לא מתאימה לזה.
אם הוא היה עושה ככה, הוא היה צריך קודם לטייל על הקירות והמכשולים ואח"כ לנקות את האמצע באופן יעיל בהרבה ממה שהוא עושה. הבעייה שמיפוי כזה לוקח הרבה זמן.
נראה שהוא מבוסס על שיטה חצי אקראית שמונעת ממנו להיכנס ללולאות, וסטטיסטית (והוא לוקח הרבה זמן לחדר) נוצר כיסוי טוב.
די ברור שמדובר באלגוריתם היוריסטי - כלומר , אוסף של הרבה חוקים שפותחו בסימולציות שלהם והוכחו כטובים ניסיונית, ולא אנליזה מליאה של איך לכסות חדר על סמך זיהוי מכשולים וקירות.
השיטה האחרונה הרבה יותר מידי ארוכה והיה לוקח לו יום לנקות חדר.
אגב, שווה לבדוק אם בתנאי התחלה זהים (ככל האפשר) הוא מבצע מסלול זהה.