רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #961 

מסכם_עניין כתב:
...
נכנסתי ללינק השני - האם זוהי התוצאה לאחר ניקוי של טלק ?

:??:

הוא גם כותב
[left]This vacuum cleaner robot is best as a fun gadget for those who have extra money available. If you're not in this category, stick to your usual vacuum cleaner. The biggest impediment to the Roomba is not dirt or a deep carpet, but itself.[/left]
...
...
מסכם_עניין,
באמת זה דגם ישן ואני מניח שיש שינויים מאז בטיב הניקוי ובאלגוריתם הסריקה של המכשיר אך יתרה מזאת אפילו הבחור רושם שם שהרומבה עשה עבודת ניקוי טובה ולא זה מה שהוא ניסה לבדוק בזמן פיזור האבקה (אגב, ייתכן שבזמן הבדיקה שלו הוא בכלל הוציא מהרומבה את המברשות!)
אגב, לא צריך ללכת כל כך רחוק כי יש לך פה מעל 20 נסיינים שעובדים עם הרומבה שלהם יום-יום וכרגע לא תמצא אחד מאיתנו שיגיד לך שהרומבה לא שואב ומנקה את החללים לפחות בצורה סבירה פלוס (Y)

paradoxpixel
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
שם מלא: paradoxpixel
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #962 

מה שכן הוא מזוכיסט
תמונה
אין לי מושג מתחת למה הוא עבר :?

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #963 

חזרתי הביתה , הרצפה נקייה, אני מתחיל להבין את shed שפשוט ברגע שמתרגלים קשה להבין כיצד אפשר בלי.

הפעלתי את השלט של הרומבה ואכן הוא עובד מצוין ומרחוק יחסית RF .

ניסתי ללמד את ההארמוני (אולי יש פקודות IR) בכל מקרה לא עבד אבל זה פחות חשוב.

אשתי מרוצה מהשלט :wink:

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #964 

osherov כתב:
eagle75 כתב:osherov, אני מסכים איתך. לכן אני חושב שirobot מסמנים את הדורות של הרומבה לפי מספר החדרים שהוא יכול לאגור בזכרון. הדור הקודם יכל לזכור 3 חדרים בעוד החדש יכול לזכור 4 חדרים. אני מניח שהם מתייחסים לחדר כאל יחידת מדידה שמקבילה לנפח כלשהוא בזכרון של הרומבה.
...
אבל צריך לזכור שלכל חדר יש סיבוכיות שגורמת לרומבה לעבוד "קשה" או "קל" יותר ולכן אין לרומבה דבר כזה שנקרא יכולת של ניקוי חדר ולכן אני בטוח שיכולות הרומבה לא נובעות מכמות החדרים שהוא מנקה אלא מרמת הסיבוכיות בחלל הניקוי! יתרה מזאת אני גם בטוח שלרומבה אין בכלל הגדרה של חדר! תחשבו על זה שבכל סלון של כל אחד מאיתנו מסתתרים מספר חללים שלרומבה אין יכולת להבין שהוא מנקה חלל פנימי שיש אליו רק כניסה ויציאה אחד או שהוא בעצם נמצא בחדר
...
אני לא חושב שרמת הסיבוכיות היא הגורם המגביל כאן. אני מנחש שכמות המ"ר מרובע היא הקובעת. אני מניח שתוך כדי תנועה הרומבה מייצר לעצמו מפה של האזור ומפה זו מוגבלת על ידי הזכרון הפנימי של הרומבה. לכך התכוונתי כשאמרתי חדר, אני מניח שבמונח "חדר", irobot מתכוונים לגודל אופייני של חדר (נניח לשם דוגמה 10 מ"ר). לכן הרומבה שלנו מסוגלת "לזכור" סדר גודל של 40 מ"ר. אם באמת הם מבצעים מיפוי דו ממדי של איזור הניקוי, אין כל כך משמעות ל"סיבוכיות". תחשוב על זה כעל מטריצה דו מימדית ברזולוציה מוגדרת. הרומבה יכולה לסמן כל תא במטריצה כנגיש או כלא נגיש. גודל המטריצה (=גודל החדר) אינו תלוי בכמות האיברים במטריצה שסימנת כלא נגישים (=מגידילים את הסיבוכיות).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #965 

ramkol כתב:משה,
אני חושב שהפיקוח נמצא במגדלור ולא ברומבה, אחרת היה מספיק קיר ולא צריך שני מכשירים שונים. השאלה היא איך הם מופעלים. אם על זמן הרי שניהם יתחילו לעבוד באותו רגע ויהפכו לקיר באותו הרגע. אם הקיר הופך למגדלור כאשר עובר בו הרומבה הרי הראשון יחסום את הרומבה לחזרה, אבל השני יאפשר ואז יחסום... הרומבה ינקה רק את החדר הראשון ביסודיות....

:)

.
...
לא, מה שכתוב גם בהוראות הצורפות זה שהוא מקדיש בערך 25 דקות לחדר במצב כזה (עם מגדלור). אז מה שסביר שיקרה זה 25 דקות לראשון, 25 דקות לשני ועוד פעם 25 לראשון, שמן הסתם, הרומבה יחשוב שהוא חדר שלישי.

עכשיו עולה עוד תהייה.
בסיום המגדלורים עוזרים לו לחזור על עקבותיו לתחנת העגינה, אבל ייתכן שהוא יתחיל במסע שהוא כבר נמצא ממש קרוב לתחנה הזו. האם יתעלם ממנה ויסע מר"ג לת"א דרך חיפה ?
משה

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #966 

paradoxpixel כתב:מה שכן הוא מזוכיסט
תמונה
אין לי מושג מתחת למה הוא עבר :?
...
יצא בשן ועין

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #967 

משה,
לא הבנת אותי.

אם זה 25 דקות, הרי את הדקות סופר המגדלור לפי הוראה שקיבל מהרומבה. אחרי הזמן הנתון הוא מכבה את עצמו ומפעיל שוב אחרי שהרומבה עבר בו.
אפם כך שני המגדלורים מקבלים את הוראת ההתחלה ביחד ולכן גם נפתחים יחד...

זה ברור? או שלהסביר עוד...

.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #968 

עכשיו עולה עוד תהייה.
בסיום המגדלורים עוזרים לו לחזור על עקבותיו לתחנת העגינה, אבל ייתכן שהוא יתחיל במסע שהוא כבר נמצא ממש קרוב לתחנה הזו. האם יתעלם ממנה ויסע מר"ג לת"א דרך חיפה ?
...
תחנת הבסיס משדרת שני קרני IR שיוצרות מן משולש. ברגע שהרומבה קולט את אחת הקרניים הוא מנווט על פיה לתוך המשולש ולאט ולאט מתביית על התחנה. המקר שאתה תיארת הוא מקרה קלאסי שבו האלגוריתם הזה פועל מצויין והרומבה יגיע לתחנה בדרך הקצרה ביותר.

אני רואה שהרומבה והאלגוריתמיקה שלו מעוררות כאן הרבה עניין. כם אני ביליתי לא מעט שעות בחקירת ההתנהגות שלו. אחת הדרכים היעילות לכך היא להציב אותו בנקודות שונות בבית וללחוץ על dock ולראות איך הוא מתנהג.
בתור נסיון ראשון (שגם יוכיח את מה שאמרתי כאן לגבי תחנת הבסיס) אני מציע את הניסוי הבא:

אם תחנת הבסיס נמצאת בראשית הצירים, הציבו את הרומבה בנקודה 10,10 כאשר הפנים שלו מופנות לכיוון ציר Y, ולחצו על dock.
הרומבה ינוע לכיוון ציר Y, במקביל ציר X, וכאשר יתקרב לציר Y הוא "פתאום" יחליט לפנות לכיוון ראשית הצירים. הוא ימשיך בתנועה אלכסונית, יחתוך את ציר Y, יתקן חזרה וימשיך בזגזגים האלה עד לראשית הצירים, שם הוא יעגון בבטחה וישמיע את ה"טה טה דה דה" שלו.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #969 

eagle75 כתב:
osherov כתב:
eagle75 כתב:osherov, אני מסכים איתך. לכן אני חושב שirobot מסמנים את הדורות של הרומבה לפי מספר החדרים שהוא יכול לאגור בזכרון. הדור הקודם יכל לזכור 3 חדרים בעוד החדש יכול לזכור 4 חדרים. אני מניח שהם מתייחסים לחדר כאל יחידת מדידה שמקבילה לנפח כלשהוא בזכרון של הרומבה.
...
אבל צריך לזכור שלכל חדר יש סיבוכיות שגורמת לרומבה לעבוד "קשה" או "קל" יותר ולכן אין לרומבה דבר כזה שנקרא יכולת של ניקוי חדר ולכן אני בטוח שיכולות הרומבה לא נובעות מכמות החדרים שהוא מנקה אלא מרמת הסיבוכיות בחלל הניקוי! יתרה מזאת אני גם בטוח שלרומבה אין בכלל הגדרה של חדר! תחשבו על זה שבכל סלון של כל אחד מאיתנו מסתתרים מספר חללים שלרומבה אין יכולת להבין שהוא מנקה חלל פנימי שיש אליו רק כניסה ויציאה אחד או שהוא בעצם נמצא בחדר
...
אני לא חושב שרמת הסיבוכיות היא הגורם המגביל כאן. אני מנחש שכמות המ"ר מרובע היא הקובעת. אני מניח שתוך כדי תנועה הרומבה מייצר לעצמו מפה של האזור ומפה זו מוגבלת על ידי הזכרון הפנימי של הרומבה. לכך התכוונתי כשאמרתי חדר, אני מניח שבמונח "חדר", irobot מתכוונים לגודל אופייני של חדר (נניח לשם דוגמה 10 מ"ר). לכן הרומבה שלנו מסוגלת "לזכור" סדר גודל של 40 מ"ר. אם באמת הם מבצעים מיפוי דו ממדי של איזור הניקוי, אין כל כך משמעות ל"סיבוכיות". תחשוב על זה כעל מטריצה דו מימדית ברזולוציה מוגדרת. הרומבה יכולה לסמן כל תא במטריצה כנגיש או כלא נגיש. גודל המטריצה (=גודל החדר) אינו תלוי בכמות האיברים במטריצה שסימנת כלא נגישים (=מגידילים את הסיבוכיות).
...
אני בספק אם מה שמגביל את הרומבה זה זכרון.
אם זה היה נכון, היה קל מאוד, להוציא דגמים רבים במקביל, ששיווקית זו תמיד דרך טובה למכור.
מה שמגביל את הרומבה זה משהו הרבה יותר פרוזאי - קיבולת הסוללה.
אין קשר בין מספר דגם הרומבה למספר החדרים. לשנות את הספרה העיקרית זה מספור גרסאות הכי נפוץ.

אני גם בספק אם הם עושים מיפוי דו מימדי מלא. התנועה שלו לא מתאימה לזה.
אם הוא היה עושה ככה, הוא היה צריך קודם לטייל על הקירות והמכשולים ואח"כ לנקות את האמצע באופן יעיל בהרבה ממה שהוא עושה. הבעייה שמיפוי כזה לוקח הרבה זמן.
נראה שהוא מבוסס על שיטה חצי אקראית שמונעת ממנו להיכנס ללולאות, וסטטיסטית (והוא לוקח הרבה זמן לחדר) נוצר כיסוי טוב.
די ברור שמדובר באלגוריתם היוריסטי - כלומר , אוסף של הרבה חוקים שפותחו בסימולציות שלהם והוכחו כטובים ניסיונית, ולא אנליזה מליאה של איך לכסות חדר על סמך זיהוי מכשולים וקירות.
השיטה האחרונה הרבה יותר מידי ארוכה והיה לוקח לו יום לנקות חדר.

אגב, שווה לבדוק אם בתנאי התחלה זהים (ככל האפשר) הוא מבצע מסלול זהה.
משה

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #970 

השרשור הזה עוד מעט מגיע ל 1000 תגובות , לא להאמין ...
קלע בדיוק לקהל המטרה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #971 

...
התשובה היא: כן. עשיתי עשרות נסיונות (לפחות) עם הרומבה בתנאים זהים. כל פעם שמתי מכשול אחר והפעלתי אותו עשר פעמים מאותה נקודה. בכל הפעמים הוא עשה את אותו מסלול (לפחות בחמש דקות הראשונות שאני עקבתי אחריו, עד שעצרתי אותו והחזרתי אותו למקום).
You are never fully dressed without a smile

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #972 

moco כתב:
eagle75 כתב:
osherov כתב:
...
...
...
אני בספק אם מה שמגביל את הרומבה זה זכרון.
אם זה היה נכון, היה קל מאוד, להוציא דגמים רבים במקביל, ששיווקית זו תמיד דרך טובה למכור.
מה שמגביל את הרומבה זה משהו הרבה יותר פרוזאי - קיבולת הסוללה.
אין קשר בין מספר דגם הרומבה למספר החדרים. לשנות את הספרה העיקרית זה מספור גרסאות הכי נפוץ.

אני גם בספק אם הם עושים מיפוי דו מימדי מלא. התנועה שלו לא מתאימה לזה.
אם הוא היה עושה ככה, הוא היה צריך קודם לטייל על הקירות והמכשולים ואח"כ לנקות את האמצע באופן יעיל בהרבה ממה שהוא עושה. הבעייה שמיפוי כזה לוקח הרבה זמן.
נראה שהוא מבוסס על שיטה חצי אקראית שמונעת ממנו להיכנס ללולאות, וסטטיסטית (והוא לוקח הרבה זמן לחדר) נוצר כיסוי טוב.
די ברור שמדובר באלגוריתם היוריסטי - כלומר , אוסף של הרבה חוקים שפותחו בסימולציות שלהם והוכחו כטובים ניסיונית, ולא אנליזה מליאה של איך לכסות חדר על סמך זיהוי מכשולים וקירות.
השיטה האחרונה הרבה יותר מידי ארוכה והיה לוקח לו יום לנקות חדר.

...

אני בהחלט חושב שאתה צודק והמודל הוא יוריסטי, נוכחתי לדעת שהוא לא באמת מכסה 100% מהשטח בכל פעם שהוא מנקה, לכן האלגוריתם שלו הוא סוג של קירוב ולא 100% כיסוי.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #973 

רעיון מבחן הטלק נראה די מגניב...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #974 

לא הבנת אותי.

אם זה 25 דקות, הרי את הדקות סופר המגדלור לפי הוראה שקיבל מהרומבה. אחרי הזמן הנתון הוא מכבה את עצמו ומפעיל שוב אחרי שהרומבה עבר בו.

.
...
למה ביחד?
המגדלור (או הרומבה, זה יכול להיות כל אחד) מודד זמן מרגע שהרומבה חצה את הפתח שלו.
למה שהשני יתחיל למדוד זמן באותו רגע?

אגב, דבר אחד שברור זה שכל מגדלור מקבל זיהוי ייחודי בזמן הניקוי ואת זה הרומבה חייב לתת ("אתה מספר 1, אתה מספר 2"). אחרת, לא היה יודע לעבור מחדר ב' לחדר ג' ולא לחזור לחדר א'.
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #975 

moco כתב:
לא הבנת אותי.

.
...
למה ביחד?
המגדלור (או הרומבה, זה יכול להיות כל אחד) סופר מרגע שהרומבה חצה את הפתח שלו.
למה שהשני יתחיל לספור באותו זמן.

אגב, דבר אחד שברור זה שכל מגדלור מקבל זיהוי ייחודי בזמן הניקוי ואת זה הרומבה חייב לתת ("אתה מספר 1, אתה מספר 2"). אחרת, לא היה יודע לעבור מחדר ב' לחדר ג' ולא לחזור לחדר א'.
...

ואיך הוא סופר בחדר הראשון?

.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #976 

לדעתי הוא לא צריך ללמוד את שטח החדר כדי לנקות אותו. אני מאמין שהוא מסוגל לבצע חישוב גס של גודל החלל באמצעות גלאי ומשדר ה IR ולהתאים את האלגוריטם לשטח שהוא חישב. משם זה רק עניין של מעקב קירות וקבלת החלטות לאחר היתקלות במכשולים. אני מאמין שהוא גם מודד את המרחק שהוא עבר ושיש לו אלגוריטם המחשב את הסבירות שלאחר מרחק X הוא ניקה את החדר. אולי הוא גם מסוגל לבצע טריאנגולציה כאשר יש מגדלורים וזה משפר לו את ההתמצאות בשטח ומצמצם את החזרות לאותם מקומות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #977 

Shed כתב:
עכשיו עולה עוד תהייה.
...
תחנת הבסיס משדרת שני קרני IR שיוצרות מן משולש. ברגע שהרומבה קולט את אחת הקרניים הוא מנווט על פיה לתוך המשולש ולאט ולאט מתביית על התחנה. המקר שאתה תיארת הוא מקרה קלאסי שבו האלגוריתם הזה פועל מצויין והרומבה יגיע לתחנה בדרך הקצרה ביותר.

אני רואה שהרומבה והאלגוריתמיקה שלו מעוררות כאן הרבה עניין. כם אני ביליתי לא מעט שעות בחקירת ההתנהגות שלו. אחת הדרכים היעילות לכך היא להציב אותו בנקודות שונות בבית וללחוץ על dock ולראות איך הוא מתנהג.
בתור נסיון ראשון (שגם יוכיח את מה שאמרתי כאן לגבי תחנת הבסיס) אני מציע את הניסוי הבא:

אם תחנת הבסיס נמצאת בראשית הצירים, הציבו את הרומבה בנקודה 10,10 כאשר הפנים שלו מופנות לכיוון ציר Y, ולחצו על dock.
הרומבה ינוע לכיוון ציר Y, במקביל ציר X, וכאשר יתקרב לציר Y הוא "פתאום" יחליט לפנות לכיוון ראשית הצירים. הוא ימשיך בתנועה אלכסונית, יחתוך את ציר Y, יתקן חזרה וימשיך בזגזגים האלה עד לראשית הצירים, שם הוא יעגון בבטחה וישמיע את ה"טה טה דה דה" שלו.
...
פעמיים קרה לי (פעם בחזרה מחדרים רחוקים ופעם בלחיצה על dock) שהוא ממש קרוב אל התחנה ועם הפנים אליה, אך מסתובב לאחור עושה איזה סיבוב קטן (כאילו שם לב שנשאר לכלוך איפושהו :-) ) ואח"כ הולך לעגון. מאוד מוזר.
יפה הקטע שהוא כבר ממש בשלב הנחיתה הסופי והוא נע אליה תוך תנודות קלות ימינה ושמאל (המשוב השלילי של יוסי הרי :-) ).
אין על ה"טה טה דה דה" , זה מחמם את הלב.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #978 

Catskinner כתב:לדעתי הוא לא צריך ללמוד את שטח החדר כדי לנקות אותו. אני מאמין שהוא מסוגל לבצע חישוב גס של גודל החלל באמצעות גלאי ומשדר ה IR ולהתאים את האלגוריטם לשטח שהוא חישב. משם זה רק עניין של מעקב קירות וקבלת החלטות לאחר היתקלות במכשולים. אני מאמין שהוא גם מודד את המרחק שהוא עבר ושיש לו אלגוריטם המחשב את הסבירות שלאחר מרחק X הוא ניקה את החדר. אולי הוא גם מסוגל לבצע טריאנגולציה כאשר יש מגדלורים וזה משפר לו את ההתמצאות בשטח ומצמצם את החזרות לאותם מקומות.
...
כן, זה גם מה שכתוב פה: http://electronics.howstuffworks.com/ga ... acuum2.htm
משה

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #979 

יש למישהו מושג אם יש רובוט שמנקה את הרומבה לאחר כל שימוש ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #980 

ramkol כתב:
moco כתב:
לא הבנת אותי.

.
...
למה ביחד?
המגדלור (או הרומבה, זה יכול להיות כל אחד) סופר מרגע שהרומבה חצה את הפתח שלו.
למה שהשני יתחיל לספור באותו זמן.

...

ואיך הוא סופר בחדר הראשון?

.
...
אז זה כנראה באמת הרומבה שסופר, והוא סופר מרגע שהפעלת אותו.
כשמגיע למגדלור (כלשהו), הוא בודק כמה זמן עבר. אם עברו 25 דקות, חוצה , מסמן את המגדלור שחצה, ומתחיל למדוד שוב.

זה כמובן רק ניחוש שלי של איך זה יכול לעבוד.
משה

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”