שירשור החידות הגדול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

שליחה

תראה בלי להכנס לחישובים אפשר בצורה הגיונית לראות שהמרחק שהנמלה עוברת באחוזים ע"ג הגומיה נשאר זהה!
ז"א שאם הנמלה עשתה 1/999999 מהגומיה המרחק אף פעם לא מתקצר וככל שהמכונית תסע יותר מהר או יותר לאט זה לא משנה אתה יכול להסתכל על זה כאילו הנמלה עשתה בדקה ס"מ אחד למרות שזה יותר. ואחרי שעה היא כביכול עשתה 60 ס"מ למרות שזה יותר בגלל שגם המרחק שהיא עושה נמתח. אם תסתכל על זה כאילו הנמלה נמצאת בדיוק ס"מ אחד לפני שהיא מגיעה למכונית יקח לה יותר מדקה להגיע אבל אני יודע בוודאות שהיא עברה כבר 99% מהגומיה כל מרחק כלשהו שהיא עושה על הגומיה הוא קבוע ולא משנה כמה מהר הגומיה נמתחת הנמלה עדיין מתקדמת ומקצרת את הטווח שנמתח עד לקצה.

לעומת זאת אם הגומיה היתה נמתחת מהמיקום של הנמלה והלאה ... הנמלה לעולם לא היתה מגיע למכונית.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

קצת מזכיר לי את אכילס והצב, רק הפוך.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

זה שכל מרחק יחסי לאורך הגומיה שהנמלה כבר עשתה אז הוא שלה זה נכון.
מצד שני, אם אנחנו מתיחסים למהירות של הנמלה במונחים של אחוזי גומיה ליחידת זמן (והשאלה היא אם הנמלה תגיע ל100% ) אז המהירות שלה במונחים אלה הולכת וקטנה כל הזמן ובפראות.
השאלה היא, ופה הזכרתי את הידע המתמטי, אם המרחק היחסי לגומיה מתכנס או לא.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

theAman כתב:קצת מזכיר לי את אכילס והצב, רק הפוך.
...
יפה מאוד !!!
זה ממש ניסוח מוצלח .
עכשיו תוכיח/תשכנע .
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

עם אכילס והצב, מבחינה תיאורטית אכילס לא יכול לסגור את הפער כי בכל פעם שהוא סגר את הפער הראשוני, הצב התרחק ממנו בעשירית המרחק, ועד שהוא סגר את עשירית המרחק הנותר, הצב התרחק בעוד עשירית המרחק וכך הלאה... עד אינסוף.

הפרדוקס היה שמבחינה מעשית, אכילס עקף את הצב, ואז אמרו חלק מהפילוסופים שזו ההוכחה שמראה עיניים מטעה.

אני מנסה להשליך מאותו פרדוקס גם על המקרה הזה, אבל הנסיבות שונות, במקרה שלנו האיטי נמצא מאחור (מהבחינה הזו אין בעיה ועדיין אנחנו יכולים לקשר בין המקרים) אבל נוספה לנו הגומיה, מה שאומר שהתזוזה של 2 האובייקטים לא נעשית באותם תנאים. וכאן אני קצת תקוע. :@

אולי מישהו אחר ימשיך מכאן.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אם אני בכל זאת צריך לנחש, אני אגיד שהנמלה לא תסגור את הפער הזה, כי אם היא תסגור את הפער הזה, הגומייה שוב התארכה, ועכשיו היא צריכה לסגור את הפער שהתווסף וכן הלאה...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ואכילס והצב הפרדוקס נפתר בזה שלמדו לסכום סדרות אינסופיות. אכילס פשוט משיג את הצב כי סכום הסדרה של הקטעים כפי שמתוארים בסיפור מתכנס למיקום הצב.
לא יודע איך זה היה היסטורית, אולי היוונים עוד לא ידעו איך עושים זאת. הבעיה מתחילה מזה שמתארים בעיה רציפה כסכום של צעדים בדידים, רק שלא יודעים (ידעו) איך לחשב סכומים של סדרות כאלו.

רמז כבד: מה הסדרה האינסופית בסיפור של הנמלה?
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

theAman כתב:אם אני בכל זאת צריך לנחש, אני אגיד שהנמלה לא תסגור את הפער הזה, כי אם היא תסגור את הפער הזה, הגומייה שוב התארכה, ועכשיו היא צריכה לסגור את הפער שהתווסף וכן הלאה...
...
אתה נופל לבור של פרדוקס אכילס עם התיאור הזה. מה שאמרת עכשיו שקול לזה שתגיד שאכילס באמת לא משיג את הצב.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

moco כתב:רמז כבד: מה הסדרה האינסופית בסיפור של הנמלה?
...
***f דווקא בשיעור הזה הברזתי מהמכללה
:lol: :lol: :lol:

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

משהו עם n :lol:

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אז לפי הרמזים שפיזרת פה, אני מניח שהסדרה האינסופית תהיה שווה לאורך המלא של הגומייה, מה שאומר שבסופו של דבר הנמלה תגיע למכונית.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

הרי ככל שהמכונית מתרחקת היא בעצם מותחת את הגומייה מה שיוצר יותר כוח שדוחף את המכונית חזרה לנקודת הבסיס עכשיו בגלל שלמכונית יש כוח סופי נראה לי שהמהירות של המכונית בסופו של דבר חייבת להתכנס ל 0 קמ"ש ולכן באיזה שלב אחרי שיעבור מספיק זמן מהירות המכונית תהיה 0 בקרוב ולכן הנמלה תשיג את המכונית

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov,
זו חידה מתמטית טהורה, לא פיזיקלית. כמו שכתבתי , מהירויות המכונית והנמלה קבועות לנצח.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

:hammer:

לא שמתי לב, עכשיו אחרי שהסתכלתי על שאלות האנשים הבנתי את השאלה
(חשבתי שזה בעייה פשוטה בסגנון הפיראטים)

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moco כתב:זה שכל מרחק יחסי לאורך הגומיה שהנמלה כבר עשתה אז הוא שלה זה נכון.
מצד שני, אם אנחנו מתיחסים למהירות של הנמלה במונחים של אחוזי גומיה ליחידת זמן (והשאלה היא אם הנמלה תגיע ל100% ) אז המהירות שלה במונחים אלה הולכת וקטנה כל הזמן ובפראות.
...
יקח לה יותר ויותר זמן לצבור % עד לאמצע הגומיה אבל ברגע שהיא תעבור את אמצע הגומיה יקח לה פחות ופחות זמן לצבור עוד %

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

המכונית עושה 5 ק"מ בדקה
הנמלה עושה 0.00001 ק"מ בדקה
כעבור 500,000 ק"מ כל ק"מ שהמכונית עושה מרחיב את הגומיה בפחות מ ס"מ
5 לחלק ל 500,000 = 0.00001 מכאן שברגע זה הנמלה מתקדמת הרבה יותר מהר ממה שהמכונית מסוגלת להרחיב את הגומיה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

eytan99 כתב:
moco כתב:זה שכל מרחק יחסי לאורך הגומיה שהנמלה כבר עשתה אז הוא שלה זה נכון.
...
יקח לה יותר ויותר זמן לצבור % עד לאמצע הגומיה אבל ברגע שהיא תעבור את אמצע הגומיה יקח לה פחות ופחות זמן לצבור עוד %
...
למה, מה קורה באמצע?
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

eytan99 כתב:המכונית עושה 5 ק"מ בדקה
הנמלה עושה 0.00001 ק"מ בדקה
כעבור 500,000 ק"מ כל ק"מ שהמכונית עושה מרחיב את הגומיה בפחות מ ס"מ
5 לחלק ל 500,000 = 0.00001 מכאן שברגע זה הנמלה מתקדמת הרבה יותר מהר ממה שהמכונית מסוגלת להרחיב את הגומיה.
...
לא הבנתי, כל ק"מ שהמכונית עושה מאריך את הגומיה בק"מ , למה בפחות?
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

לתת את הפתרון?
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile