[פוצל] דיבורים כללים על סרטים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #881 

לדעתי סקרלט ג'והנסון לא מגיעה לרמת עומק במשחק בהשוואה לסינדי סוויני ובואפן כללי שחקנית פחות טובה ממנה.
לי לא זכור שראיתי סרט עם סקרלט ואמרתי וואו איזה שחקנית טובה.
דווקא בסרט Christy סינדי הצליחה לתת את עצמה עם משחק משובח מבלי להפעיל את הנשק הסודי שלה.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11455
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2397 פעמים

שליחה #882 

מסכים, סקרלט ג'והנסון חביבה להפליא, אבל אני לא יכול לזכור איזה דמות מיוחדת היא גילמה בעברה (ויש לה רזומה גדול יותר)
להבדיל מסינדי סוויני שיש לה יכולת משחק עדיפה. אם למשל ישאלו אותי עוד 10 שנים מה אתה זוכר מהשחקניות
אזכור סצנֹת עצרות נשימה של סינדי סוויני, של סקרלט ג'והנסון גם אם אתאמץ, לא אזכור כלום ממנה (זה ההבדל הגדול).

אבל רק בעתיד נדע עם סינדי סוויני באמת שחקנית טובה ואיכותית, היא רק בתחילת דרכה (הרבה שחקנים טובים נעלמו לאחר כמה שנים).

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6048
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #883 

יש 3 כשהיא היתה צעירה:
Lost In Translation
Match Point
Ghost World

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #884 

Lost In Translation הייתה ילדה חמודה, לא זוכר יותר מזה.
Match Point ממש לא אוהב את וודי אלן ולרוב פוסח על הסרטים שלו, וגם לא זוכר איזה מופע מיוחד מצד סקרלט ג'והנסון.
Ghost World סרט סביר, זוכר יותר את Steve Buscemi הנהדר.

שוב, לא טוען שהשחקנית סקרלט ג'והנסון שחקנית גרועה, רק מציין שאין לה איזה תפקיד פורץ דרך מבחינת איכות משחק דרמטית.
עדיין אני אוהב לראות אותה מופיעה בסרטים כי היא מוסיפה יופי ונוכחות.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #885 

03/02/2026 19:06  
Kondo10 כתב:
אבל רק בעתיד נדע עם סינדי סוויני באמת שחקנית טובה ואיכותית, היא רק בתחילת דרכה (הרבה שחקנים טובים נעלמו לאחר כמה שנים).
...
לא ממש תחילת דרכה, לפי IMDB היא התחילה ב 2009 בגיל צעיר מאוד. כמה עוד נחכה? :lol:

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #886 

03/02/2026 20:55  
mulder כתב:
לא ממש תחילת דרכה, לפי IMDB היא התחילה ב 2009 בגיל צעיר מאוד. כמה עוד נחכה? :lol:
...
עוד עונה של אופוריה ואז נראה :wink:
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #887 

03/02/2026 20:55  
mulder כתב:
...
רק אומר שהיא רק בת 28, יש לה את כל הזמן להוכיח שהיא באמת ראויה. אישית לא צריך לחכות - כבר גיבשתי דעה חיובית עליה (זה כתוב כאן כמה פעמים).

Nba

הסדרה שאני הכי מחכה לה, חוץ מהסדרה The Boys.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #888 

סיקרנתם 😂. בהרבה מקרים אני לא יודע לצמד שמות לפרצופים אצל שחקני קולנוע. לפעמים אני גם לא זוכר באילו סרטים ראיתי אותם

אם אני מסתכל על הדמות הספציפית שלה בסרט הזה, היא שיחקה טוב. לא זוכר מה היא שיחקה בסרטים קודמים שלה שצפיתי.

כולנו יודעים ששחקנים טובים לא מביחים סרט טוב. הסרט הטוב ביותר שראיתי בכל הזמנים (לטעמי האישי בלבד!!!) זה רקוויאם לחלום. הכרתי שם רק את אלן בורשטיין וגם רק בפנים (לא ידעתי את שמה ולא זכרתי איפה ראיתי אותה לפני). את ג'ראד לטו וג'ניפר קונלי לא הכרתי לפני. שלא לדבר על שאר הקאסט.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #889 

אני לא יכול להגדיר את הסרט הטוב ביותר שראיתי, כי זה תלוי בתקופות, לכן אי אפשר מבחינתי לציין סרט בודד באופן גורף.
בשנות ה - 80 הייתי רואה את הסרט Once Upon a Time in America עם ענקי הקולנוע Robert De Niro & James Woods
שצפיתי בזמנו (טוב גם לא היה משהו אחר לעשות) במכשיר וידאו יום אחרי יום לאורך חודשים ( אולי 15-20 פעם) ודקלמתי דיאלוגים בעל פה כאילו אני מוציא דוקטורט על הסרט, וחשבתי שזו היצירה הגדולה ביותר מעבר לסדרת הסרטים "הסנדק" שהיו מופת קולנועי ללא ספק.

היו תקופות שהייתי קופץ לקולנוע גורדון (נדמה לי, זה היה אחרי שוק הכרמל) לראות את הסרט A Clockwork Orange שוב ושוב
אפילו פעם לקחתי חברת ילדות ביחד איתי, היא הייתה בהלם במובן השלילי (לאחר מכן לא דיברנו על הסרט יותר).

אני חושב שבכל תקופה יש סרט שבולט מעל כולם בחשיבה ובביצוע המופתי שלו, שמאוד קשה לבחור אחד בלי לסווג לקטגוריות ותקופות.
The Silence of the Lambs היה סרט מהפנט ופורץ דרך לתקופתו. כנ"ל The Dark Knight שלמרות שמנסים לחקות אותו, לא מגיעים
לרמת הביצוע שלו (סרט שהיה מאסטר פיס בכל תצוגת טלוויזיה או תערוכות). The Pianist ו -Schindler's List היו יצירות מופת, אבל ברור שלא
ניתן לקטלג אותם מול ז'אנרים אחרים. בקיצור, היו בעבר הרבה סרטי מופת, כיום זה כנראה לא אפשרי ליצור סרטים כאלה כי התקופה שונה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #890 

בשנות ה - 80 הייתי רואה את הסרט Once Upon a Time in America עם ענקי הקולנוע Robert De Niro & James Woods
...
יצא עכשיו בגרסת 4k dv. שווה צפיה נוספת.

הסרט האהוב עלי בכל הזמנים קזבלנקה. תמיד רלוונטי. אבל כמו שנאמר, זה הכל תלוי ז'אנר וזמן.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #891 

הזכרת נשכחות.
מאיזה שנה Casablanca? המקורי? שגם אותו ראיתי עם גדולי הקולנוע האמפרי בוגרט ואינגריד ברגמן (בנערות הייתי מעריץ שלה)

האמת, מעדיף להישאר עם זיכרונות טובים מהסרט Once Upon a Time in America, כי לפעמים הזמן לא עושה טוב לסרטים.
את הסרט אגב ראיתי פעם ראשונה בקולנוע גת באבן גבירול בשנות ה -80 ונשארתי מרותק לסרט למרות שהוא היה ארוך ממש (כמעט 4 שעות)
בלי למצמץ לרגע.

באותו קולנוע ראיתי גם Apocalypse Now, ונרדמתי כל הסרט. היה כאן פעם וויכוח עם חבר יקר (לא כותב וחבל, היה כותב טוב) שזה סרט מופת טענתי שלא מתווכח עם תחושות ואולי זה כן מופת. עבורי הסרט היה משעמם עד אין קץ (כן ניסיתי עוד פעם בבית, ועוד פעם אולי פספסתי
משהו, ועוד פעם - בסוף הבנתי שהתחושה הראשונה שלי קלעה בול).

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #892 

04/02/2026 11:27  
Kondo10 כתב:
הזכרת נשכחות.

באותו קולנוע ראיתי גם Apocalypse Now, ונרדמתי כל הסרט. היה כאן פעם וויכוח עם חבר יקר שזה סרט מופת.

עבורי הסרט היה משעמם עד אין קץ
...
מסכים איתך במאה אחוז לגבי אפוקליפסה עכשיו, יש כאלה שאוהבים מאוד ויש כאלה שלא מתחברים, אני לא התחברתי כלל

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #893 

04/02/2026 11:27  
Kondo10 כתב:
הזכרת נשכחות.

האמת, מעדיף להישאר עם זיכרונות טובים מהסרט Once Upon a Time in America, כי לפעמים הזמן לא עושה טוב לסרטים.

באותו קולנוע ראיתי גם Apocalypse Now, ונרדמתי כל הסרט. היה כאן פעם וויכוח עם חבר יקר (לא כותב וחבל, היה כותב טוב) שזה סרט מופת טענתי שלא מתווכח עם תחושות ואולי זה כן מופת. עבורי הסרט היה משעמם עד אין קץ (כן ניסיתי עוד פעם בבית, ועוד פעם אולי פספסתי
משהו, ועוד פעם - בסוף הבנתי שהתחושה הראשונה שלי קלעה בול).
...

לפעמים גם אני מוותר על צפייה בסרטים ישנים בשביל לא להרוס לי את אפקט הנוסטלגיה.

לגבי סרטי מופת, כן או לא, זה שאתה לא אהבת סרט מסויים לא הופך אותו לפחות סרט מופת. זוגתי למשל נרדמה ב 2001 a space odyssey , זה הופך אותו לפחות סרט מופת? גם בסרטי מופת נכנס עניין של טעם אישי, בהחלט יכול להיות סרט מופת שישעמם אותך או אותי או כל אחד אחר, כל אחד לפי טעמו.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #894 

זה מה שכתבתי "לא מתווכח עם תחושות ואולי זה כן מופת" הרי ברור לי שהסרט Apocalypse Now הוא סרט מופת (אני חיי קולנוע מאז ומתמיד)
עבורי זה סרט מעייף, משעמם, שלא מצאתי בו משהו אחד מעניין, גם בצפייה נינוחה בבית, השתעממתי (וממש התעקשתי לאהוב אותו).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #895 

בדיוק. טעם אישי. ד"א, בעברי אהבתי לראות סרטים ישנים (שחור לבן). היום אני פשוט לא מסוגל לצפות בהם. יש גם עניין של שינוי אישי שכל אחד עובר ולכן לא כל מה שהיה נחשב "וואו" ביננו בעבר יכול להישאר ככה בהווה ולכן שוב - אני משתדל לא לחזור לסרטי עבר יותר מידיי, אלא אם כן אלו סרטים שאני וודאי שאהנה מהם שוב (ושוב - ע"ע טרילוגיית שר הטבעות שצפיתי שוב ושוב, ואצפה שוב בעתיד).

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #896 

זה בדיוק מה שקרה לי עם סרטי אנימציה. הייתי מכור לז'אנר, לפחות פעם בשבוע הייתי חייב לצפות בסרט להנאתי. בשנים האחרונות איבדתי יכולת לצפות באנימציה, ורק בזכות הסדרה הנהדרת Blue Eye Samurai חזרתי שוב לצפות, אבל לא מעבר לסדרה הזו.

את The Lord of the Rings ראיתי פעמים שלוש לפחות, לא רואה מצב שאני חוזר לצפות בהם שוב כיום. לאחרונה ראיתי שוב את כל סדרת "הסנדק" ולהפתעתי היא לא איבדה שום דבר מהאיכות הידועה שלה, להיפך - כל הסרט חשבתי למה אין תכנים כאלה כיום.

אני מעריץ של אלפרד היצ'קוק, אין סרט שלא ראיתי מספר פעמים (לפעמים 5-6) ולאחרונה מתחבט האם לראות שוב סרט שלו
ונסוג מייד בפחד לאבד/להרוס זיכרונות ילדות מהיוצר המשובח הזה. עכשיו יצאה מהדורה מורחבת של Kill Bill. סדרת סרטים שנטחנו עד דק
וחושש לצפות בהם שוב.

dons
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 616
נתן תודות: 1447 פעמים
קיבל תודות: 334 פעמים

שליחה #897 

04/02/2026 13:05  
Kondo10 כתב:
לאחרונה ראיתי שוב את כל סדרת "הסנדק" ולהפתעתי היא לא איבדה שום דבר מהאיכות הידועה שלה, להיפך - כל הסרט חשבתי למה אין תכנים כאלה כיום.

...
באופן אישי הייתי מאד שמח לקרא התרשמויות על הסדרה הקלאסית הזו.
התרשמיות אישיות✍

! Hurray for Dixie

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #898 

בבקשה, זאת בצפייה נוספת לאחר תקופה של כמה עשורים, לכן זה מתומצת. אלה סרטי מופת (שני הראשונים), שלא עושים כיום
חובה על כל חובב קולנוע, לפחות פעם אחת כדי להבין איך עושים קולנוע, מה שנשכח בשנים האחרונות. הייתי רואה פעם נוספת, ללא בעיה.

ביקורת:
The Godfather

ביקורת:
The Godfather: Part II / The Godfather: Part III

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #899 

"הסנדק" שהוזכר (לפחות הסרט הראשון) לדעתי אולי בטופ של הסרטים שפשוט צריך לראות, כי זה כבר מעבר לסרט. זה משהו שכבר נטמע בתרבות, הציטוטים, אין ספור מחוות שעשו לו, ז'אנר שלם שבכלל צמח ממנו. זה אפילו בית ספר לאיך מצלמים סרט מרוב שהוא פשוט יפה. אבל בסוף זה גם עניין של טעם, אני בטוח שיש אנשים שחושבים שהסנדק הוא "אוברייטד".

לגבי יצירות מופת, לא הייתי נכנס להגדרות על אף סרט. זה משהו אישי. לאחד זה נחשב מופת ולאחר זה ממש לא. זה גם תלוי בז'אנר.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #900 

אני הוספתי לספרייה את Scarface לצפייה חוזרת, מחכה לזמן המתאים.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”