שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

זה ההבדל
מכיב אוסף שחקנים מעולים שלא נדבק
פגש אוסף שחקנים סבירים שנדבקים
העם דורש..... כל מיני דברים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

פאר תדיח את סרינה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

גיא,
קודם ששחר תגיע לשחק נגד סרינה אח"כ נדבר על לקחת לה כמה משחקונים....להדיח אותה מטורניר גראנד סלאם :(

הנה בקטנה משהו שנתקלתי בו בעקבות קריאה שלי קצת על אסונות כדורגל גדולים בהיסטוריה (שדיברנו על הנושא כאן בעבר): ארבעה ימים לאחר אסון הילסבורו בשנת 89, נערך משחק בחצי גמר ליגת האלופות בין מילאן לריאל מדריד בסן סירו. שש דקות לאחר שריקת הפתיחה, השופט עצר את המשחק לדקת דומייה לזכר ההרוגים. במהלך דקת הדומייה החלו חלק מאוהדי מילאן לשיר את You'll Never Walk Alone....די מדהים!

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

אריה,
בקטעים כמו אתמול והיום בגירו, הם משתמשים בסט גלגלי שיניים מיוחד, או שהכל כרגיל?
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

eg99 כתב:אריה,
בקטעים כמו אתמול והיום בגירו, הם משתמשים בסט גלגלי שיניים מיוחד, או שהכל כרגיל?
...
שאלה מצוינת,
אין לי את הפרטים לגבי העלייה אתמול, אבל לגבי הקטע הרצחני שנערך ביום שלישי במירוץ האישי נגד השעון וכמובן בטיפוס הקשה ביותר להר הזונקלון ביום ראשון הם כולם השתמשו ביחסי העברה שונים לגמרי ממה שהם משתמשים בדר"כ.

קצת הסבר על יחסי העברה באופני כביש ושטח:
כידוע מה שקובע את קושי הדיווש, הוא ההילוך בו האופנים נמצאות (כמה הגלגל האחורי מסתובב בסיבוב פדל אחד). קושי ההילוך נוצר בעקבות היחס שיש בין כמות השיניים שיש בפלטה הקדמית באופניים (זאת שמחוברת לפדל) לבין כמות השיניים שהשרשת נמצאת בו בגלגל השיניים האחורי (הקסטה).

לפלטות קדמיות באופני כביש יש שלושה סוגים נפוצים (בהרים יש אחד נפוץ):
1. דאבל קלאסי – מגיע עם שתי פלטות: פלטה גדולה של 53 שיניים ופלטה קטנה של 39 שיניים
2. דאבל קומפק – מגיע עם שתי פלטות: פלטה גדולה של 50 שיניים ופלטה קטנה של 34 שיניים
3. טריפל – מגיע עם 3 פלטות: הגדולה 50 שיניים, הבינונית עם 39 שיניים והקטנה עם 30 שיניים
*גם באופני הרים יש 3 פלטות כאשר בדר"כ לפלטה היחס הוא 22-32-34

קסטה:
בלי להיכנס לעומק, יש מגוון יחסים לקסטה האחורית באופני כביש, אבל לרובם יש יש 10 פלטות (10 הילוכים) כאשר היחס בין הגלגל הגדול לקטן יכול להיות לדוגמה 12/29 ויש גם גלגלים ביחס 11/23 ויש גם ביחס של 11/25 וכו (המספרים מייצגים את כמות השניים על הפלטה הגדולה והקטנה ביותר על הקסטה)
*באופני הרים יש בדר"כ 9 הילוכים, כאשר לגלגל השיניים הגדול יש 34 שיניים ולקטן יש 11 שיניים

-עכשיו אפשר לראות שההילוך הכי קל שניתן להגיע אליו עם דאבל קלאסי (זה מה שרוכבים מקצוענים ורוכבים חזקים חובבנים משתמשים) וקסטה של נניח 11/23 מאחור, הוא: 39/23 (כלומר פלטה קטנה מקדימה עם ההילוך הכי נמוך מאחורה, אגב, שימו לב שזאת הפלטה הגדולה בקסטה מאחור, זאת עם הכי הרבה שיניים).
*כלומר על כל סיבוב אחד של פדל (דיווש) הגלגל יבצע כמעט 1.3 סיבובים

-מי שמשתמש בדאבל קומפק (רוב רוכבי הכביש ואני ביניהם) שמשתמשים נניח בקסטה מאחור של 11/27 יקבלו את ההילוך נמוך ביותר ביחס של 34/27

-לדוגמה, מי שמשתמש עם אופני שטח יכול להגיע ליחס קל מאוד של 22/32
*כלומר על כל סיבוב אחד של פדל הגלגל יבצע בערך שני שליש סיבוב גלגל (זאת הסיבה שהרבה יותר יותר קל לטפס עם אופני שטח)

-מכאן גם אפשר לגזור את ההילוך הקשה ביותר שניתן להגיע אליו, לדוגמה יחס של 53/11. כלומר על כל דיווש אחד של פדל, הגלגל האחורי יסתובב כמעט 5 פעמים (ככה מגיעים למהירויות של מעל 100 קמ"ש בירידות בטור)

אחרי ההסבר הזה אני מניח שתבינו את היחסים, שלדוגמה השתמש קרלוס ססטרה בטיפוס המירוץ נגד השעון ביום שלישי, הנה ציטוט של המכונאי שלו:
[left]
Lampre mechanic Enrico Pengo explains the technical requirements of the climb: "Our riders will use the traditional road bike with a weight of 6.8kg as required by UCI rules. We will be using low-profile carbon wheels to maximize the ease with traditional tubes. The special thing today is in the chain rings and sprockets, we have installed a crown that will work with 39x34 and 12x29 sprockets because we have noticed that up until Furcia on the asphalt road, riders can push a higher tooth."[/left]
...
אגב, האם אתם יכולים לחשוב מהי הסיבה שרוב רוכבי אופני הכביש לא משתמשים ב 3 פלטות מקדימה (טריפל), שהרי על הנייר הטריפל מאפשר לנו להנות מכך העולמות? גם מגוןן מאוד גדול של הילוכים, גם הילוך קל מאוד שיכול לעזור לנו בשיפועים הקשים וגם הילוך קשה מאוד שיאפשר לנו לרכב מהר מאוד בירידות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

עידכון מהג'ירו, כמה שאני מצליח להבין הם לא שינו את המסלול של הקטע היום שהוא הקשה ביותר בטור 8O
מתברר שיש להם היום מזג אויר גשום וחורפי על פיסגת הגאביה, שהיא הפיסגה הכי גבוה בטור השנה (מעל 2600 מטר) אבל בגלל שהכביש רכיב (אין עליו שלג), אז הכל בסדר.....למרות היופי של לראות אותם רוכבים כאשר הכל מסביבם מושלג ולבן, לי זה נראה החלטה מאוד תמוהה ומסוכנת!!

אגב.....כמה קשה הקטע היום?!......אז אם אתמול בקטע המטורף הם טיפסו מעל 4,600 מטר ואמרתי לכם שזה בערך לטפס את את הכרמל 13-14 פעמים! אז היום הם הולכים לטפס 6,320 מטר!!!! 18-16 פעמים לטפס את (אגב לי המספר הזה 6,320 מטר טיפוס שהתפרסם באתר שלהם נראה קצת מוגזם אני, אנסה לחפש אישור לזה)

רק להזכיר שאת הקטע הם כבר התחילו לרכב לפני שעה (13:20 שעון ישראל).....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

סרינה עלתה, פאר צריכה עוד לנצח את ברטולי...

אגב, היריבה של סרינה ניצחה אותה במערכה אחת, ככה שזה אפשרי

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אריה, תודה על ההסברים.
אני מניח שטריפל יגרום להם יותר החלפות וימנע מהם עבודה בקצוות, כך שסך הכל לא ירוויחו הרבה. צודק?
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

eg99 כתב:אריה, תודה על ההסברים.
אני מניח שטריפל יגרום להם יותר החלפות וימנע מהם עבודה בקצוות, כך שסך הכל לא ירוויחו הרבה. צודק?
...
לא, זאת דווקא לא הסיבה המרכזית זה אומנם יותר מציק כי אומנם יש יותר הילוכים ופלטות להחליף, אבל עדיין, זה לא משהו שהם צריכים לבצע יותר מידי פעמים במירוץ (לעבור בין הפלטות) לכן זה לא מפריע. התשובה לשאלה היא מאוד פשוטה....

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אנדי רודיק מפסיד.
רזאי (מדורגת 15), שניצחה את טורניר מדריד לפני שבועיים הודחה ע"י פטרובה ב 3 מערכות, כשהיום שיחקו רק את סוף השלישית מ 7-7 (נגמר 8-10).
וויקמאייר (16) נראית כאילו הולכת להפסיד.
יותר מאוחר - נדאל נגד יואיט והנין נגד שראפובה.

שחר וברטולי שוברות אחת את השניה (2 שבירות לכל אחת במערכה הראשונה), כששחר עם אחוזים נוראיים בהגשה ראשונה (47%).
שחר עולה הרבה יחסית לרשת.
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

קישור?! למשחק של שחר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:
אגב, האם אתם יכולים לחשוב מהי הסיבה שרוב רוכבי אופני הכביש לא משתמשים ב 3 פלטות מקדימה (טריפל), שהרי על הנייר הטריפל מאפשר לנו להנות מכך העולמות? גם מגוןן מאוד גדול של הילוכים, גם הילוך קל מאוד שיכול לעזור לנו בשיפועים הקשים וגם הילוך קשה מאוד שיאפשר לנו לרכב מהר מאוד בירידות
...
אין לי מושג, אבל זו שאלה קלאסית בשביל לזרוק כמה ניחושים (Y)

אז מה יכולות להיות החסרונות של עודף הילוכים בגיר הקדמי:
1) הגיר כבד יותר (תוספת המשקל נראית זניחה לגמרי אבל מיי יודע)
2) תהליך העברת ההילוך, עלול במקרים מסוימים להיות ארוך מידי או עם סכנה לחלקיק שנייה על הילוך לא קשור (כשעוברים מקדימה מהגיר הגדול לקטן ובאמצע יש את הבינוני)
3) סיכוי גבוה יותר לתקלות (מה שקרוה באופניים שלי)

האמת, אף אחד מהניחושים הנ"ל לא באמת נראה רציני.
משה

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שחר פאר מנצחת מערכה ראשונה 6-7 עם 7-9 בשובר השוויון.
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

הנה קישור למשחק של שחר:
http://www.livescorehunter.com/?option= ... Itemid=192

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:
osherov כתב:
...
אין לי מושג, אבל זו שאלה קלאסית בשביל לזרוק כמה ניחושים (Y)

אז מה יכולות להיות החסרונות של עודף הילוכים בגיר הקדמי:
1) הגיר כבד יותר (תוספת המשקל נראית זניחה לגמרי אבל מיי יודע)
2) תהליך העברת ההילוך, עלול במקרים מסוימים להיות ארוך מידי או עם סכנה לחלקיק שנייה על הילוך לא קשור (כשעוברים מקדימה מהגיר הגדול לקטן ובאמצע יש את הבינוני)
3) סיכוי גבוה יותר לתקלות (מה שקרוה באופניים שלי)

האמת, אף אחד מהניחושים הנ"ל לא באמת נראה רציני.
...
אתה צודק! למרות שיתכן שקצת בילבלתי את ערן,
המשקל חשוב מאוד ברכיבה תחרותית ולכל 100 גרם משקל יש משמעות במירוץ שנמתח על פני אלפי קילומטרים. בנוסף באמת בגלל מורכבות גבוה יותר של מערכת ההילוכים יש סיכוי גבוה יותר לתקלות טכניות בזמן המירוץ וכמובן שזה הדבר האחרון שרוצים שיקרה בתחרות (יש יותר בעיות כאשר עוברים בין הפלטות מאשר עוברים בין הילוכים). לכן, למרות שאי אפשר להגיע לאותם הרזולציות (היחס בין הילוכים צמודים הוא נמוך יותר בטריפל, כלומר קרוב יותר בקושי) עדיין לרוב הרוכבים אין צורך ברזלוצייה הזאת וחיסכון במשקל וסיכוי לפחות תקלות (וכן גם קלות העברה כמו שערן אמר) הם השיקול המנצח

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מתחיל לטפטף שם במשחק של שחר....חבל מכיוון שהיא כבר שברה גם במערכה השנייה ומובילה 2:1..נקווה שלא ידחו את המשך

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הדיליי של הוידאו בסטרימינג כל כך גדול, שאני רואה את התוצאה לפני שהן מגישות...
1-3 שחר.
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ערן,
אין לי נתונים אבל מהשידור עושה רושם שהסרב הראשון של שחר הוא חזק יותר מבדר"כ,
אולי זאת הוראה שהיא קיבלה מהמאמן. לקחת יותר סיכון עם הסרב הראשון שלה (שזה מגיע על חשבון אחוזי הצלחה)
היא מובילה 3:1 בשלישית

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

2-3.
5 שגיאות כפולות לברטולי.

שחר עם 58% בהגשה ראשונה, ונתון מדהים של 70% הצלחה בנקודות הגשה ראשונה.
נתונים יש ב http://www.rolandgarros.com/en_FR/score ... 098ms.html

IBM match center
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

eg99 כתב:נתונים יש ב http://www.rolandgarros.com/en_FR/score ... 098ms.html

IBM match center
...