דווקא זה כן מפלה חלק מהקבוצות לטובה!moco כתב: וברצינות, שיוויוניות נפגעת כשיש יש אפלייה בשיטה ולא לכל קבוצה ניתנת אותה הזדמנות. למשל שיטה שמראש הייתה מורידה נקודות לחיפה ולא להפועל, בוודאי לא הייתה שיוויונית.
הורדת הנקודות לפורטסמות באמת פגעה בשיויוניות, לפחות אם מסתכלים על זה במבט של משחקי הכדורגל בלבד, ורואים את שאר החוקים כדבר חיצוני.
כל שיטה שלא מפלה מראש על פי זהות הקבוצה היא שיוויונית. היא יכולה להיות מטומטמת לגמרי (למשל לחלק תוספת נקודות בהגרלה בשביל הקטע) או קצת מטומטמת (כמו שיטת הקיזוז), אך היא עדיין שיוויונית....
דיברנו על זה בעבר ואני אזכיר שוב, שלקבוצה המשחקת בשני מפעלים בו זמנית יש קושי לשמר על רמת מתח בין שני המפעלים, שלא לדבר על עייפות השחקנים, על פציעות וכו. קבוצות ישראליות הם הרי בלי סגלים עמוקים, כמו הקבוצות האירופאיות, לכן תמיד קשה להן לשחק בליגה הישראלית במקביל למפעל אירופי (כאשר מגיעים במפעל הזה לשלבים המאוחרים). לראייה לעולם קבוצה ישראלית שהשתתפה במפעל בליגת האלופות לא זכתה באליפות באותה העונה. גם הפועל שהגיע לשלבים המאוחרים בגביע אופ"א בתחילת העשור לא זכתה באליפות. שיטת קיזוז נותנת יתרון לקבוצות שאיבדו נקודות בשלבים הראשונים בגלל עודף הריכוז שלהם במפעל האירופי ולא בליגה. השיטה מאפשרת להם לחזור למאבקים מאוחר יותר אחרי הקיזוז ואחרי שהפוקוס באירופה הסתיים, גם העונה חלק מהנקודות שהפועל איבדו בשלבים הראשונים נבע עקב תשומת הלב שלהם בליגה אירופית (אומנם גם חיפה שיחקה באלופות אבל להם היה יותר "קל" להישאר מפוקסים על הליגה הישראלית בגלל הבית הבלתי אפשרי שהם היו בו). אגב, אני בטוח שאם היו מנהיגים שיטת קיזוז דומה באיטליה אז רומא הייתה האלופה ולא אינטר. לשם השעשוע, במידה וריאל היו מנצחים אתמול, אז גם הפעלת שיטת קיזוז דומה בספרד הייתה גורמת לריאל לקח אליפות ולא לבארסה. במקרה כזה, מה לעשות, אפילו אני כאוהד קבוצה הייתי מרגיש את הגיחוך בעניין הזה.