שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

moco כתב: וברצינות, שיוויוניות נפגעת כשיש יש אפלייה בשיטה ולא לכל קבוצה ניתנת אותה הזדמנות. למשל שיטה שמראש הייתה מורידה נקודות לחיפה ולא להפועל, בוודאי לא הייתה שיוויונית.
הורדת הנקודות לפורטסמות באמת פגעה בשיויוניות, לפחות אם מסתכלים על זה במבט של משחקי הכדורגל בלבד, ורואים את שאר החוקים כדבר חיצוני.

כל שיטה שלא מפלה מראש על פי זהות הקבוצה היא שיוויונית. היא יכולה להיות מטומטמת לגמרי (למשל לחלק תוספת נקודות בהגרלה בשביל הקטע) או קצת מטומטמת (כמו שיטת הקיזוז), אך היא עדיין שיוויונית.
...
דווקא זה כן מפלה חלק מהקבוצות לטובה!
דיברנו על זה בעבר ואני אזכיר שוב, שלקבוצה המשחקת בשני מפעלים בו זמנית יש קושי לשמר על רמת מתח בין שני המפעלים, שלא לדבר על עייפות השחקנים, על פציעות וכו. קבוצות ישראליות הם הרי בלי סגלים עמוקים, כמו הקבוצות האירופאיות, לכן תמיד קשה להן לשחק בליגה הישראלית במקביל למפעל אירופי (כאשר מגיעים במפעל הזה לשלבים המאוחרים). לראייה לעולם קבוצה ישראלית שהשתתפה במפעל בליגת האלופות לא זכתה באליפות באותה העונה. גם הפועל שהגיע לשלבים המאוחרים בגביע אופ"א בתחילת העשור לא זכתה באליפות. שיטת קיזוז נותנת יתרון לקבוצות שאיבדו נקודות בשלבים הראשונים בגלל עודף הריכוז שלהם במפעל האירופי ולא בליגה. השיטה מאפשרת להם לחזור למאבקים מאוחר יותר אחרי הקיזוז ואחרי שהפוקוס באירופה הסתיים, גם העונה חלק מהנקודות שהפועל איבדו בשלבים הראשונים נבע עקב תשומת הלב שלהם בליגה אירופית (אומנם גם חיפה שיחקה באלופות אבל להם היה יותר "קל" להישאר מפוקסים על הליגה הישראלית בגלל הבית הבלתי אפשרי שהם היו בו). אגב, אני בטוח שאם היו מנהיגים שיטת קיזוז דומה באיטליה אז רומא הייתה האלופה ולא אינטר. לשם השעשוע, במידה וריאל היו מנצחים אתמול, אז גם הפעלת שיטת קיזוז דומה בספרד הייתה גורמת לריאל לקח אליפות ולא לבארסה. במקרה כזה, מה לעשות, אפילו אני כאוהד קבוצה הייתי מרגיש את הגיחוך בעניין הזה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

Re: תוצאות טוטו שרשור ספורט-מחזור 21

שליחה

osherov כתב:רק יצאתי מהבור על מנת לפרסם את תוצאות הטוטו אחרי מחזור 21:

אגב, לא לשכוח לתת הימור עד מחר בערב למחזור האחרון של הטוטו, מחזור 22:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1111259
...
sam22 כתב:
osherov כתב:רק יצאתי מהבור על מנת לפרסם את תוצאות הטוטו אחרי מחזור 21:
...
הנה תסתכל אחורה
גילי מגיע עם טרקטור לכסות אותך שוב
...
אריה,
חזרתי,
ואני מגלה שאתה מנצל את זה שאני כבר יומיים בחגיגות, כדי להספיק עוד כמה Postים..
אחרי שאתה מסיים עם הטוטו שלך, אני מבקש ממך שבועיים הקפאה.
אין לך מה לחפש פה אחרי הדאבל.

דאאאאאאאאאאאאאאאאבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבללללללללללללללללללל!!!!!!!
...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מה נראה לך שאנחנו בשיטת הקיזוז וההקפאה של גילי :wink:
אם אני לא אהיה כאן להשגיח עליך אז זה יהיה שקול לתת לשועל לשמור על לול תרנגולות......
כבר עכשיו, אחרי יום אחד, הספקת לטרוף שנים-שלושה תרנגולים

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

אני לא מקבל את הטיעונים שלכם לגבי הקיזוז.
הקטנת הפערים זה משהו טוב, וחשוב לספורט.

מתן "בונוס" לקבוצות שמצליחות באירופה, ולכן שוחקות את עצמן, אבל בעקיפין "מקריבות" את האליפות ותורמות לניקוד של ישראל (סביר להניח שלולא הצלחתה של חיפה באלופות בתחילת העשור היא לא היתה מפסידה את האליפות למכבי של קלינגר, שהצליחה להתברג לאלופות בזכות ניקוד שצברו בשנים שקדמו חיפה והפועל).

אני מודה, זה מוזר, שה לא רגיל, אבל אני לגמרי עם משה - זה עדיין ספורטיבי.
לאלה שמציעים להתחיל פלייאוף מ 0 - מה כל כך יותר ספורטיבי בזה שקבוצה שהתאמצה והצליחה כל השנה מתחילה בדיוק מאותו מקום כמו אלו שלא הצליחו?
בכדורגל לא ניתן לעשות סדרת הטוב מ, אולי בית-חוץ.
ולכן, פלייאוף בשיתת בית-חוץ, שבו אשדוד מצליחה לנצח את חיפה במשחק הראשון, וסוגרת בונקר א-לה אינטר בשני, ומעיפה את חיפה - זה לא יותר ספורטיבי.

אני בטוח שיש לקיזוז חסרונות (מה עם הפרש השערים, למה אותו לא מקזזים? למה מכבי ת"א שסיימה שלישית משחקת 5 משחקי פלייאוף בבלומפילד, 3 מהם משחקי בית, שזה אומר עוד כסף, לעומת הפועל שמשחקת רק שניים? תארו לכם שאחרי קיזוז, דווקא מקומות 2-3 יתחרו על המקום השני של ישראל בצמפיונס...).
אבל אני לא בטוח שהפסילה הגורפת, גם אם היא מאד פופולרית, רלוונטית.

וגילוי נאות - אני חושב שאבי לוזון הוא אחד האנשים שגורמים הכי הרבה נזק לכדורגל הישראלי, ובכל זאת אני עדיין מוצא כמה יתרונות בשיטה המוזרה הזו.
ערן

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

וזו המזכרת שתהיה צמודה אליי, For good ...
אמנם צהוב, דהוי ומכוער,
אבל מסמל יום מאושר..
"..הצהובים אוכלים ת'לב,
הצהובים אוכלים ת'לב..."
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

eg99 כתב:אני לא מקבל את הטיעונים שלכם לגבי הקיזוז.
...
eg99
עזוב אותו, הוא מתוסכל.
כל קריית אליעזר כבר הבינה שלאלופה, סליחה, דבאליסטית, אין קשר לעניין הקיזוז,
והוא עוד ממשיך עם זה..
במקום שידבר על משהו מסריח, במקרה הטוב, ולא חוקי במקרה הפחות טוב, כזה ש"קיזז" את הקיזוז החוקי,
כזה שבא מקבוצה תל אביבית, לכאורה בכירה, ולא זו האלופה, הוא מתעסק בשטויות.
אריה, תפנים, תל אביב אדומה, מכבי בזויה,
ומי שלא קופץ- צהוב..
...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

eg99 כתב:אני לא מקבל את הטיעונים שלכם לגבי הקיזוז.
...
ערן,
אין פה שום הקטנת פערים. הקטנת פערים זה לדוגמה תיקרות שכר לשחקנים ולקבוצות. שיטת לוזון נוצרה רק כדי לייצר מתח מלאכותי אבל ממש לא להקטין פערים!

הבעייה היא שאנחנו מסתכלים על העונה והאליפות של הפועל ואומרים לעצמנו הנה הגיע לאדומים לקחת אליפות גם על פי השיטה החדשה ויותר מזה, היה עניין במחזור הסיום כמו שהרבה מאוד שנים לא היה אבל, כשבוחנים שיטה צריך גם לקחת דוגמאות למקרים אחרים שהיו יכולים להתפתח ואז יכול היה להיווצר עיוות נוראי והזוי
נניח הטבלה בסוף העונה הייתה כך:
1. מכבי חיפה - 50 נקודות
2. הפועל ת"א - 40 נקודות
תחילת הפליאוף בגלל הקיזוז הפער היה נסגר ל 5 נקודות. במחזורים האלה חיפה הייתה מנצחת את המשחק הראשון נגד אשדוד ואת המשחק השני חיפה הייתה מסיימת בתיקו ביתי מול הפועל ת"א, אבל במשחק הזה דוידוביץ וקטן היו נפצעים וארביטמן היה חוטף כרטיס אדום. בשלושת המשחקים שנותרו, חיפה הייתה מנצחת בקושי את בית``ר ירושלים אבל הייתה מפסידה למכבי ומסיימת בתיקו מול בני יהודה בחוץ. הפועל היו מנצחים את שאר המשחקים ומסיימים עם אותו מספר נקודות כמו חיפה ואז רק בגלל הפרש שערים הם היו לוקחים אליפות...האם אליפות לאדומים היה נשמע לכם הגיוני במקרה כזה?! (הטבלה ללא הקיזוז הייתה נראית כך: 1. חיפה - 58
2. הפועל - 53 )

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

גילי,
אני עוד מחכה להתנצלות שלך לגבי הוגנות הקבוצות בליגה!! (למעט אולי מכבי), אתה ליכלכת כאן על בני יהודה שיתנו לחיפה לנצח, בכית לנו שכולם נגדכם אבל מתברר שטעית בענק (אוהד מספר אחד שלכם אמר בתוכנית הרדיו של ניב רסקין שאם הוא היה יכול הוא היה משנה את מינו ומתחתן עם שוער בני יהודה). במקום להודות ולהגיד טעות שלי אתה ממשיך לקשקש שבני יהודה התאמצו בגלל מקרה בית שאן :roll: אומרים שהחוכמה האמיתית של ספורטאי היא לדעת להפסיד בכבוד אבל יש חוכמה נוספת והיא לדעת לנצח בכבוד...תספר את זה לעוזר המאמן שלכם ולחלק מהקהל שלכם כי אתם לא יודעים לנצח בכבוד (דווקא המאמן שלכם יודע את זה ומתנהג בכבוד גם למפסידים)...ההתנהגות הטיפשית שלכם היום אחרי הדאבל היא זאת שמגבירה את יצר הכעס, השינאה והנקמה של אוהדי מכבי בכם, היא זאת שגורמת לאלימות המילולית והפיזית במשחקים ביניכם בעתיד, היא זאת שמוציאה לי את החשק מללכת לראות משחק כדורגל בישראל....זה נכון לכם, זה נכון לבית"ר וזה נכון למכבי

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

גילי,
עזוב אותו, הוא מתוסכל.
...
לא מקובל עלי.
אני לא מגן על השיטה כי הפועל זכתה (לשמחתי).
אני מגן עליה כי יש בה דברים שאני חושב שהם טובים.
אני חושב גם שהבכיינות, והשמחה לאיד, והדיבורים נגד מורידים מההישג של הפועל.
זה הזמן לצניעות, ענווה ו"כבוד שמנצחים נותנים".

אריה,
האם אליפות לאדומים היה נשמע לכם הגיוני במקרה כזה?!
...
כן. מכל הסבות שמשה הזכיר.
ערן

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

א.עירוני נהריה-הפועל חולון - NONE
ב.לייקרס-פיניקס - 1
ג.אורלנדו-בוסטון - 1
ד.לייקרס-פיניקס - 1
ה.בוסטון-אורלנדו - 1
ו.אינטר-באיירן מינכן - 2

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הבעייה היא שאנחנו מסתכלים על העונה והאליפות של הפועל ואומרים לעצמנו הנה הגיע לאדומים לקחת אליפות גם על פי השיטה החדשה ויותר מזה, היה עניין במחזור הסיום כמו שהרבה מאוד שנים לא היה אבל, כשבוחנים שיטה צריך גם לקחת דוגמאות למקרים אחרים שהיו יכולים להתפתח ואז יכול היה להיווצר עיוות נוראי והזוי
נניח הטבלה בסוף העונה הייתה כך:
1. מכבי חיפה - 50 נקודות
2. הפועל ת"א - 40 נקודות
תחילת הפליאוף בגלל הקיזוז הפער היה נסגר ל 5 נקודות. במחזורים האלה חיפה הייתה מנצחת את המשחק הראשון נגד אשדוד ואת המשחק השני חיפה הייתה מסיימת בתיקו ביתי מול הפועל ת"א, אבל במשחק הזה דוידוביץ וקטן היו נפצעים וארביטמן היה חוטף כרטיס אדום. בשלושת המשחקים שנותרו, חיפה הייתה מנצחת בקושי את בית``ר ירושלים אבל הייתה מפסידה למכבי ומסיימת בתיקו מול בני יהודה בחוץ. הפועל היו מנצחים את שאר המשחקים ומסיימים עם אותו מספר נקודות כמו חיפה ואז רק בגלל הפרש שערים הם היו לוקחים אליפות...האם אליפות לאדומים היה נשמע לכם הגיוני במקרה כזה?!
...
תגיד, אתה אמיתי..?
עכשיו אתה גם דוחף פציעות...?
"אם" ו"אם" ו"אם".....
שמעתי שבמכבי חיפה מחפשים להחליף בקיץ את הדובר, אם בא לך איזו רבע משרה של עבודה מהבית..
מה זה השטויות האלה?
לפי התאוריה שלך, שכוללת פציעות והעדרויות, נזין למשוואה את הפציעות של וויצ'יצביץ, זנדברג שגמרו עונה, לאלא , מנטש ודה-רידר שנעדרו גם הם כמה משחקים בסוף העונה, נאתכו ויבואה ששוחררו בלית ברירה, ואניימה שנסע לאליפות אפריקה, ונעדר לחודש- הפועל כבר אלופה לפני הפליי-אוף..
...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

גילי,
אולי תצא רגע מהקופסה שלך ותפסיק לחשוב שכולם נגד האליפות שלכם, תפסיק לפלטר בראש את מה שאני כותב (וכתבתי כמה הודעות על הנושא הזה) ותפסיק כל פעם לחשוב שוב-ושוב שמישהו חושב שלקחתם אליפות שלא בצדק. אני אעזור לך כדי שלא תתבלבל שוב :) הפועל ת"א אלופת המדינה בכדורגל לשנת 2010 בצדק נקודה. אם היית קורא כאן, היית שם לב שאף אחד לא טען אחרת. הסיבות לכך שיצרו את המצב שאתם אלופים בצדק לא רלוונטיות לדיון כאן לגבי הוגנות שיטת הקיזוז.....לשנים הבאות. זהו עכשיו אתה יכול לחזור למסיבות האליפות שלכם ולהמשיך לרדת עוד קצת על אוהדי וקבוצת מכבי ת"א.

כל מאמן ושחקן שאני שומע אשר מתראיינים בקשר לעניין זה (כולל אלי גוטמן, כולל מאמן רעננה שירדו ליגה אבל בגלל שיטת הקיזוז היה להם סיכוי להינצל) אומרים (או לפחות מרגישים מה דעתם) לגבי זה ששיטת הקיזוז היא דבר פסול וממש לא הוגן וצריך לבטל אותה מהר......וגילי, אם במקרה קראת גם את הפיסקה האחרונה שלי ועוד לא חזרת לחגיגות שלכם אז אני אחזור ואומר כדי שלא תטעה שוב הפועל ת"א אלופת 2010 בצדק :)

אגב, דווקא שגיא כהן אמר משהו נחמד לגבי מכבי חיפה שאיבדה את האליפות, הוא אמר שזה דומה למצב בו במשחק חיפה ספגה שער מפנדל לא מוצדק בדקה החמישית, אבל למרות הפנדל הזה היו להם 85 דקות לנצח את המשחק ומי שלא הצליחו לעשות כן הם יכולים לבוא בטענות רק לעצמם, ולא לשופט!

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אבי, שחר, גילי ואיתי לא לשכח הימורים עד היום בערב

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

א.עירוני נהריה-הפועל חולון, 1
ב.לייקרס-פיניקס, 1
ג.אורלנדו-בוסטון, רביעי, 1
ד.לייקרס-פיניקס, רביעי, 1
ה.בוסטון-אורלנדו, 2
ו.אינטר-באיירן מינכן, 2 (ולו רק בגלל הגועל של אינטר/מוריניו)

למה אנחנו מצביעים על אותה סדרה מראש?
אולי נרצה לשנות?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אין בעייה שתשנו את ההימורים שלכם לפני משחקי ה NBA אחרי שתדעו את תוצאות המשחקים הראשונים (אבל זה יהיה נכון גם לגבי)
איתי,
אתה צריך לוותר על משחק אחד

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אני מוותר על גמר ליגת האלופות.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה מחכה להפועל ת"א בליגת האלופות:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1169275.html
ערן

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:ההתנהגות הטיפשית שלכם היום אחרי הדאבל היא זאת שמגבירה את יצר הכעס, השינאה והנקמה של אוהדי מכבי בכם, היא זאת שגורמת לאלימות המילולית והפיזית במשחקים ביניכם בעתיד, היא זאת שמוציאה לי את החשק מללכת לראות משחק כדורגל בישראל....זה נכון לכם, זה נכון לבית"ר וזה נכון למכבי
...
אריה,
ההתנהגות אינה טפשית, היא מתבקשת. לא רצחנו, לא גנבנו.
כשמכבי לפני הדרבי קיללו בדקת הדומיה לכבוד רמי ארמה אז הכל בסדר..
osherov כתב:גילי,
אני עוד מחכה להתנצלות שלך לגבי הוגנות הקבוצות בליגה!!
...
אני חושב שלבזיון של מכבי היה משקל רב לדרך שבני יהודה שיחקו נגד חיפה.
הם נראו מתאמצים יותר מגמר הגביע, ויחד עם זאת, כמובן שאני מתנצל, והייתי מכבד אותם גם היו מקבלים גול בסופו של דבר, בדיוק כמו שבית"ר קבלו, והחמאתי להם על המשחק.
osherov כתב:גילי,
אולי תצא רגע מהקופסה שלך ותפסיק לחשוב שכולם נגד האליפות שלכם, תפסיק לפלטר בראש את מה שאני כותב
...
תצא אתה מהקופסה שלך...
אתם נגד האליפות. נקודה.
כואב לראות את הפועל שמחים, ואז מתפלאים על השמחה לאיד..
עושים כתבות בעיתונים איך הולכים להרוס ל"הגועל" את האליפות, ומתפלאים על השמחה לאיד..
נמני מצוטט אתמול במעריב כמי ש"לא מעניין אותי מי האלופה, מעניין אותי הבטחת המקום ה-3",
חתיכת צבוע, שקרן ומגעיל. אם כל כך היה איכפת לך מהמקום השלישי, אז איך זה שעשית דאחקות עם שחקני חיפה אחרי הביזיון מולם, ורצת לקהל כמו מטורף אחרי שגירדת תיקו בדרבי...?
העיקר שמתרעמים על השמחה לאיד..
האליפות הזו מתוקה במיוחד, ולא כי לקחנו אליפות. היא מתוקה כי לקחנו אותה
בפרצוף של מכבי ובית"ר, בטדי!! דקה בלבד אחרי שהם כבר שרו "אין אליפות להפועל"..
בית"ר חשבו לנקום על אותו משחק לפני 25 שנה...
איך הם ראו אותנו חוגגים דאבל מול הפנים שלהם. אחחחח....
בסוף אני עוד אאמין שיש איזה אלוהים שמרחף מעלינו, שרואה איזה טעות עשה כשיצר כאלה בבונים, והחליט להעניש אותם עם אליפות אדומה, בירושלים..
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

keyser כתב:חשבתי... כי כמה טורנירים ראשיים כבר יש...
...
התכוונתי לאלופות, ליגה אירופית , סיבובים אחרונים גביע אנגלי ובעוד ארצות.
פשוט לא שמעתי על פנדלים השנה (ואני שמח על כך).
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב: דווקא זה כן מפלה חלק מהקבוצות לטובה!
...
אריה, אתה מתווכח בניוטרל או פריילוף או איך שתקרא לזה :-) כי אני מסכים לרוב הדברים שאתה כותב. אני גם חושב ששיטת הקיזוז לא טובה (למרות שראיתי שמתיחסים לדעתי כאילו היא אחרת).

כל מה שתיקנתי זה בעיניין השיוויוניות, כי השיטה, כמו כל שיטה, לא מפלה בין קבוצות מראש.
זה שיוצא תוך כדי, שחלק מהקבוצות נדפקות וחלק מרויחות זה נכון בכל שיטה אפשרית (כשמשווים לאחרת), אבל כל עוד זהות הקבוצות לא נקבע מראש, זו לא פגיעה בשיויוניות.

הסיפור שלך עם הקבוצות ששיחקו באירופה דווקא מוזר, כי השיטה דווקא "פיצתה" אותן על פיצול המאמצים, אז זה דווקא היבט חיובי (אף כי זניח) של השיטה.
משה

חזור אל “ספורט”