שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

שמוליק תודה..
לא ישנתי דקה, חזרתי ב- 05:30 מבלומפילד, ואני לא רוצה לישון.
אני יושב וצופה בכל התכניות, שם את היילוך החוזר של הגול, ולא מאמין שזה נכנס.
לא מאמין שהייתי שם.
אני מרגיש שסגרתי מעגל.
לפני 25 שנה, שנת 86, הייתי בן 8.
אותו מחשק בבלומפילד שחיפה היו זקוקים לתיקו, ואנחנו ניצחון בשביל אליפות.
אמא שלי היתה אמורה להוריד את שלושתנו, אבא שלי, אחותי ואני, במגרש, ולחזור הביתה.
אני זוכר שהיא עצרה להוריד אותנו בסוף הטיילת, בכניסה לשדרות ירושלים ביפו, ואני החלטתי שם שאני לא מסוגל לראות את המשחק.
חזרתי איתה הביתה, היה שידור ישיר של משחק כדורגל בפעם הראשונה בהיסטוריה של ערוץ 1.
אני לא יכולתי לשמוע, הייתי סגור בחדר (ילד בן 8, אתם קולטים?)
אמא שלי רצה אליי בגול, ולקחה אותי לבלומפילד.
25 שנה אני סוחב את זה שלא הייתי ברגע ההוא במגרש, הרגע הספורטיבי הכי משמח בחיים שלי, ולא הייתי שם.
25 שנה אני רואה את זה בטלוויזיה, ומבכה את זה.
אתמול המעגל הזה נסגר, וזכיתי, יחד עם אחותי, להיות במגרש הכי עויין לנו בארץ, ולקחת את התואר עמוק בזמן פציעות, לאותה קבוצה מלפני 25 שנה.
אתמול המעגל הזה נסגר סופית, ואני תמיד אוכל להגיד שהייתי שם.
תודה לך הפועל..
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אין מילים אחרי הפוסטים שלך
העם דורש..... כל מיני דברים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

:משתחווה:
אפילו אני "אוהד" מכבי לשעבר (לא יודע אם הלשעבר זה על האוהד או על מכבי) לא יכול שלא לסמפט את התגובה שלך.
אני רק יכול לרשום כאן מה שרשמתי בפייסבוק:
"חברים, באמת היה מדהים שאליפות ליגת העל נקבעה בדקה ה-90 של המחזור האחרון של ליגת העל.
אבל אם ככה נראה משחק כמעט אליפות... זה אומר דרשני על כל ליגת ה"על" שלנו.
אז בחייאת תפסיקו להתלהב, להתלהם ולבכות, ותתכוננו לסיום המוחץ של הליגה הספרדית מחר.

טיפ קטן למאמנים - תנו לשחקנים לשחק קצת פיפא או פרו, אולי הם ילמדו מה זו "מסירה חכמה" במקום מסירות מפגרות מרגל לרגל.
כמה פעמים במשחק אפשר לראות שחקן "פותח" ולא מוסרים לו... מדהים"

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

גילי,
הצלחת לרגש אותי (Y)
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

:בוכה:
גילי, אני יושב פה ובוכה.
נגעת לי ב- (l)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

מכבי חיפה יכולים להתלונן על עצמם ואלישע לוי שלא ברור לי למה החתימו אותו לעוד עונה.
היה להם פער של 12 נקודות ואז...
בזיון ליגת האלופות, קריסה טוטאלית במאני טיים - הפסד לר"ג בגביע וכמובן הפסד האליפות

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

אין ספק ששיטת הקיזוז בעייתית מבחינה ספורטיבית, אבל חיפה יכולים לבוא בטענות רק לעצמם.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

שח_מט כתב:
keyser כתב:ישבנו כאן כולנו במתח וקיבלנו עידכונים בטלפונים גם מבלומפילד וגם מטדי, וגם מעוד כמה ישראלים במיאמי שצפו במשחקים, כמובן שהיינו בעד הפועל ת"א (או יותר נכון בעד אלי טביב).
כל הכבוד להפועל על המלחמה האדירה עד הרגע האחרון. כל הכבוד גם לבית"ר שנלחמו חזק, וכל הכבוד גם לבני יהודה שנלחמו בשיניים. בהחלט אפשר להגיד שאף אחת מאלה היו מוכנות לוותר בקלות, ורצו לנצח.

מזל טוב!! (f)
...
לא שידרו באתר ערוץ 1?
קיבלתי אתמול בערב טלפון מניו יורק עם שאלה איך צופים בהכרעה? לצערי ולצערם אני לא בקיא באתרי הצפייה (היה על זה משפט ודיונים על העברת הכדורגל באינטרנט וכו')
...
יש לי דרך לראות אם אני בבית, הבעיה היתה שהיינו בדרך לנייפלס ולא היה לנו איך לראות.
כמובן שמיד כשהגענו ליעד חיפשנו באינטרנט מיד את כל הסרטונים האפשריים בנושא :)

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759

שליחה

שימו לב, שימו לב!

חדשות NBA.

מהיום הגמרים האזוריים והגמר המלא משודרים בערוצים החופשיים. גמר המזרח משודר כולו ב-ESPN, גמר המערב בספורט 5. הגמר עצמו ישודר בספורט 5. משדרים את כל המשחקים.

היום בשעה 22:30 משחק ראשון בגמר המזרח - אורלנדו נגד בוסטון.

אז אל תגידו :לארואהשומעמדבר:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

איפה הHD???!!
העם דורש..... כל מיני דברים

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759

שליחה

sam22 כתב:איפה הHD???!!
...
אולי ישדרו את הגמר ב-HD.... לך תדע עם הערוץ הזה. ד"א, ראית את הכתבה?

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000559661

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

אין ספק ששיטת הקיזוז בעייתית מבחינה ספורטיבית
...
אני לא בטוח שאני מסכים.
זו הרי מהותה של שיטת הפלייאוף כמעט בכל ענף או ליגה.
לקליבלנד אפילו לא קיזזו - מחקו את הכל, ונתנו להם יתרון בייתיות. זה גם לא ספורטיבי?
בכדורסל (במכללות, בארץ, וביורוליג) יש פיינל פור. מחקו את כל העונה ומי שנכנס להיסטוריה ניצחה למעשה שיטה של נוק אווט.

ברגע שזה ברור לכולם מראש - השיטה, לוחות הזמנים, סדר המשחקים - אז הטענה לחוסר ספורטיביות אינה במקום.

כמו שנאמר לפני - חיפה הדרדרה בשליש האחרון של העונה, דבר שקבוצה מאורגנת לא צריכה שיקרה.
קחו למשל את אתלטיקו מדריד - פתיחת שנה מזוויעה, שמסתיימת בגביע האירופאי - שהגיעה לשיאה מתזמון הנכון.

יתכן שיש מקום "לקזז" גם את הפרשי השערים, או להתחשב בתוצאות המשחקים בין הקבוצות.

במקרה של הליגה בישראל, המקרה של השנה, כמו גם המקרים של הפלייאוף בכדורסל, נועדו למחוק הגמוניות שבטווח הארוך גורמות נזק לענף ולספורט, כך שאני לא בטוח שזה כל כך רע.

דווקא הגדלת הליגה היא הבעייתית יותר.
בחלק גדול מהמשחקים לא היה באמת ערך ספורטיבי, מלבד האפשרות (כמו במקרה של עכו עם הפועל תל אביב) לקלקל לאחרים.
גם כמות הצופים במשחקים של רעננה, רמת גן וכו זניח עד כדי חוסר עניין לציבור.
אבל זה מאפשר לקבוצות בינוניות לשרוד, להתארגן לטווח יותר ארוך ולבנות קבוצות צעירות ומחלקות נוער בלי לפחד מירידה, שמשמעותה הכלכלית קשה, ולקבוצות היותר קטנות, הזכות לשחק מול הגדולות (ואולי לעשות קופה או הפתעה שתזכר לעד בכל העיר).
מצד שני, אני, כמי שגר ברמת השרון, ומממן בכספי הארנונה גם את קבוצת הכדורגל שלא מעניינת יותר מכמה מאות אנשים, פשוט נחרד מהעובדה שהקבוצה היתה עלולה לעלות לליגת העל.
המשמעות היתה אז עלויות נוספות, חגיגות ומענקי עליה, ופקקים כל שבת (טוב לא נגזים...).
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

בואו הנה...אם כולכם תתרגשו, תתרפסו ותנגעו בלב מהאדום, המנחוס, הדומע :בוכה: לא תהיה לי ברירה, ואני אהיה חייב לצאת מהמחתרת על מנת להעמיד את דברים על דיוקם!! אני חוזר למחתרת :oops:

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ערן,
אני מסכים איתך בחלק מהדברים, וחולק על חלק אחר.

אם כבר ערך ספורטיבי, ונתת כהשוואה את קליבלנד, אז הייתי מעדיף לראות סדרה בין הפועל תל אביב למכבי חיפה של הטוב מ-3 או הטוב מ-5. לטעמי יש לזה יותר ערך ספורטיבי מאשר להוריד בצורה מכנית חצי מההפרש בין הקבוצות, ולהמשיך לשחק בשיטת ליגה רגילה.
כשיש פלייאוף, כל המטרה של הליגה היא שיפור מיקומים לטובת יתרון ביתיות בפלייאוף וכדו'. כשיודעים שיש פלייאוף, משחקים כדי להגיע לפלייאוף.
כאן אתה משחק, באמצע מקזזים לך, ואז אתה ממשיך לשחק. אם הפלייאוף היה של 3 קבוצות, אולי הייתי חושב אחרת, אבל כל השיטה של הליגה השנה נראית לי עקומה, כולל הקבוצות אמצע כמו נתניה ומכבי פ"ת שפשוט השתעממו עד דרכם עד סוף העונה.

בנוגע להגמוניות, אני לא מסכים איתך. בכדורסל הישראלי זה אולי הגיוני, כיוון שיש הגמוניה שאני לא יודע אם יש לה אח ורע בהיסטוריה של הכדורסל בכל העולם. לעומת זאת בכדורגל הישראלי אין הגמוניה. יש 4 קבוצות מרכזיות שהן אלה שתמיד יהיו מועמדות טבעיות לאליפות: בית"ר ירושלים, הפועל ת"א, מכבי ת"א ומכבי חיפה. פעם בכמה זמן תהיה הפתעה וקבוצה אחרת תיקח.
מבלי להתייחס לרמת הכדורגל עצמו, אין יותר מדי ליגות באירופה ובעולם בהן יש באופן קבוע 4 קבוצות כה דומיננטיות. ברוב המקרים זה 2-3 קבוצות.
אז מה בעצם שיטת הקיזוז עשתה כאן? 4 הקבוצות הראשונות השנה הן בדיוק אותן רביעייה, וכל מה שזה עשה זה פשוט לתת להפועל ת"א סיכוי טוב יותר לזכות מאשר מה שהיה לה ללא השיטה. אם למשל בני יהודה היו זוכים באליפות, או אשדוד, או כל קבוצה חוץ מהרביעייה, הייתי אולי מסכים שהשיטה עוזרת לשבור הגמוניה.
אם כבר לעשות את זה, אז הייתי מעדיף שכל הליגה תהווה מלחמה על עלייה לפלייאוף, ואז בפלייאוף כולם מתחילים מ-0. זה היה נותן סיכוי שווה לבני יהודה לצורך העניין. במצב כזה, בהחלט ההגמוניה עשויה להישבר.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

keyser כתב: אם כבר לעשות את זה, אז הייתי מעדיף שכל הליגה תהווה מלחמה על עלייה לפלייאוף, ואז בפלייאוף כולם מתחילים מ-0. זה היה נותן סיכוי שווה לבני יהודה לצורך העניין. במצב כזה, בהחלט ההגמוניה עשויה להישבר.
...
(Y)
לקחת לי את המילים מהפה.

לא הגיוני לעשות פלייאוף, כשהוא מתחיל עם יתרון לקבוצה כלשהי, כי אז יש את המצב של "משחקי שרוכים" למיניהם.
אם לכל הקבוצות יהיה עניין, המשחקים יהיו הרבה יותר מותחים ומעניינים, כולם יילחמו.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

עובדתית בבלגיה גם הנהיגו קיזוז השנה
וגם שם זה היה מוזר ובכו על זה הרבה

מסורתית פליאוף של סדרות זה נחלת הכדורסל ובכדורגל מקסימום זה חלוקה לשני בתי פליאוף או הכרעת בית חוץ
לדעתי קיזוז זה הזוי ולא ספורטיבי, היו צריכים להשאיר את הנקודות או לאפס אותם.

רעיונות לעתיד? אולי לעשות משחק אליפות בית-חוץ בין שתי הראשונות. כמובן שכל דבר מעבר לסיבובים רגילים מטיבים עם אלו שגמרו מתחת למקום 1. ככה זה. מתמטית.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

בכל מקרה אני נגד כל קיזוז, האלופה צריכה להיות זו שצברה את מירב הנקודות במשך כל העונה.
אבל אם כבר קיזוז, אז שכולם יתחילו מאפס.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

לקראת המשחק של בארסה הערב, יש אי וודאות לגבי ההרכב הפותח.
ברור שצ'אבי לא יפתח בגלל צהובים וכך גם מקסוול (פצוע והכל מקרה מורחק בגלל צהובים).
אינייסטה חזר להתאמן ונמצא כשיר, הוא אומר שהוא לא כשיר ל-90 דקות, אבל כנראה שפפ בכל זאת רוצה שהוא ישחק כל המשחק.
בחוד, עדיין לא ידוע אם זה יהיה זלאטן, או שמא בויאן.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

מקווה שההפתעות יכולות להיות רק במדינת היהודים ולא בספרד.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

איזה לחץץץץץץץץץ.

חזור אל “ספורט”