XBMC on Linux for Arm Devices

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #821 

dhead666 כתב:כן, זה אותו מכשיר.

קליינט == לקוח, כלומר מנגן מוזיקה, מה הקשר לטורנט ? אין לי מושג.

כן, את Transmission מתקינים כהרחבה ממשק XBMC (היא בעצם הרחבה ל-OpenELEC).
ברירת מחדל לתיקיית הורדה היא כרטיס הזיכרון.
קיים בקישור הסבר איך ליצור קישור לתיקיה בכונן חיצוני, ההתייחסות היא ל-rtorrent אך תהליך זה יתאים גם ל-Transmission (אפשר גם בדרכים אחרות אך זאת נראית לי הכי פשוטה וחסינת תקלות).
אפשר לשאול בפורום של OpenELEC או לפתוח שרשור חדש בפורום פה אם מסתבכים.

קיימת גם הרחבה בשם XBMCTorrent (קיים עליה שרשור בפורום) שמנגנת ישירות טורנטים ב-XBMC (כלומר אין צורך להוריד בנפרד), אך לפי מה שהבנתי היא לא מושלמת ויש איתה לעיתים תקלות.
...
·הי שלום,
רציתי לשאול מה הבדל בין הרחבה של RUTORRENT לבין TRANSMISSION ?
כי אני רוצה להתקין ואשמח לדעת מאיפה מורידים את 2 סוגי הרחבות והתקנה עליהם.
ושני הרחבות האלה פועלות על גירסה האחרונה של קודי 14 openelec xbmc ? או זה יכול לעשות בעיות?
דר"כ ב CUBOX-I2 יש יציאה של ESATA אז למה רשום באתר שלהם שיש רק ב I4?

תודה.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #822 

מאמר ב-Liliputing מאשר את אחת ההנחות שלי, Intel דוחפת יצרנים לבנות מיני מחשבים מושלמים (כולל זיכרון ואחסון) שמחירם הסופי לצרכן יהיה כ-100$.
אני משער כי בעוד שנה יהיה קשה להצדיק הוצאת 100$ ויותר על מכשיר מבוסס Arm כאשר המטרה היא להריץ את XBMC.

http://liliputing.com/2014/09/intel-pre ... i-pcs.html

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #823 

יש לי בעיה עם XBMC GEEXBOX , אם לאחר כמה זמן XBMC עושה DIM והמסך מכשיר ה HDMI CEC פשוט מתנתק לי ואני לא מצליח להחזיר את השליטה לשלט LG , מה עושים ?

תודה רבה.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #824 

@moshebit

ההמלצה שלי היא קודם להתקין את OpenELEC שהיא הידידותית ביותר למשתמשים ולהתרחק מ-Geexbox.

זה לא שרשור תמיכה ב-Cubox-i, פתח שרשור חדש בפורום של SolidRun בנושא XBMC.

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #825 

dhead666 כתב:@moshebit

ההמלצה שלי היא קודם להתקין את OpenELEC שהיא הידידותית ביותר למשתמשים ולהתרחק מ-Geexbox.

זה לא שרשור תמיכה ב-Cubox-i, פתח שרשור חדש בפורום של SolidRun בנושא XBMC .
...
·כן אבל אין לי RUTORRENT במערכת OPNENELEC כמו ב GEEXBOX שזה מובנה , ושאני בא להוריד את התוסף אז רשום שזה תומך במערכת OPENELEC גירסה 12 שהיום יש את קודי מערכת 14, מה עושים ?
מאיפה אני משיג את RUTORRENT למערכת קודי 14 ומתקין בקלות והשימוש כמו ב GEEXBOX ? פתחתי אשכול עזרה בפורום ורשמתי ב XBMC את התוספים ואף אחד לא ענה לי :
http://www.hometheater.co.il/vt218214.% ... D7%99.html

דר"כ הינה הפלאגין של RUTORRENT לOEPNEELEC:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Add-on:RTorrent

אשמח אם תוכל להקדיש לי כמה דקות ולמצוא את הפאלגין המתאים של RUTORRENT למערכת קודי 14 כמו שפועל במובנה של GEEXBOX , תודה ענקית .

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #826 

moshebit כתב:אני יכול לנסות OPENELEC על ווינדוס 7 להתקין כדי לנסות להתקין עליו פלאגין של טורנט ?
שאלה נוספת על אנדרואיד היה מכביד הרצה של טורנט , עדיף על OPENELEC ?
תודה.
...
אתה יכול בסביבה וירטואלית.
אני התקנתי את זה תחת vmware שרץ על windows8 .
אם אתה בקיא במחשבים, ונמצא בסביבת תל אביב, אני מוכן לתת לך image מוכן.

·

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #827 

hometheater כתב:@dhead666
·
קודם כל תודה ..

יש לך המלצה על איזה דונגל .. (בארץ ובחו"ל ) ?

אולי אפשר לקנות בארץ משהו לא יקר כדי לא לחכות משלוח מסין .. ?

אמיל
...
openelec+tvhead, עם RPI, עם NUC, ועם כל מחשב מבוסס לוח ומעבדי אינטל אני משתמש ב RTL2382U.
אני קניתי לפני כשנה ב aliexpress.
מצאתי דוגמא: http://www.aliexpress.com/snapshot/262917423.html
ואני חוזר להצעה שראיתי כאן, אם konka עובד ויש לו נציגות בארץ, הייתי קונה ממנו. הפער יהיה שולי, 10-20 ש"ח.
·

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #828 

photo1
תודה על העזרה, אני מכיר VMWARE אני פשוט יתקין WINDOWS 7 או WINDOWS 8 (מה עדיף ?) עליו ואז יוריד את התוכנה XBMC ואז לאחר מכן יתקין שמה ?

ולגבי הדוגנל שהבאת : http://www.aliexpress.com/snapshot/262917423.html
הוא מתאים גם ל -CUBOX אני פשוט מחבר וקולט דרך XBMC ערוצים של 10,11 ,22 ? זה תומך גם ב HD DVB-T ? או שזה רק SD רגיל ?
ואם כן יש לך קישור למתאם כזה שהוא גם קולט תכני HD ?

תודה רבה.

ArikZinger
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

S805

שליחה #829 

למרות שאני עוקב וקראתי את כל 56 הדפים , אני לא מצליח להבין חד משמעית באם ניתן להתקין OpenElec על מכשירים מבוססי S805?

מחד יש איזכור של S805 בעמוד המרכז הראשון,(תוך בילבול עם S802) מאידך לא מצאתי שאכן כך, בכל השירשור.

במידה וכן, האם יש המלצה למוצר ספציפי כלשהו?

אריק.

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #830 

moshebit כתב:photo1
תודה על העזרה, אני מכיר VMWARE אני פשוט יתקין WINDOWS 7 או WINDOWS 8 (מה עדיף ?) עליו ואז יוריד את התוכנה XBMC ואז לאחר מכן יתקין שמה ?

ולגבי הדוגנל שהבאת : http://www.aliexpress.com/snapshot/262917423.html
הוא מתאים גם ל -CUBOX אני פשוט מחבר וקולט דרך XBMC ערוצים של 10,11 ,22 ? זה תומך גם ב HD DVB-T ? או שזה רק SD רגיל ?
ואם כן יש לך קישור למתאם כזה שהוא גם קולט תכני HD ?

תודה רבה.
...
אני התכוונתי למשהוא אחר יותר ביתי.
תתקין windows איזה שבא לך, ועליו תתקין vmware workstation. תחת ה vmware תוכל לקבל ממני קבצים של openelec. אתה יכול לבד, זה קצת מורכב. צריך להכין iso של openelec וממנו להתקין.

·

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #831 

עדכון בנושא מוצרי Amlogic:

ההשערה שלי לגבי השבב S812 הסתברה כנכונה ונראה כי מוצרי מבוססי S812 יתחילו להופיע במהלך אוקטובר הקרוב.

אחד מהמוצרים האלה יהיה Xtreamer Wonder (תודה ל- @theone על הידיעה) וחיפוש זריז ב-Aliexpress העלה כי גם Acemax תתחיל להפיץ מוצר בשם דגם IPTV478.

ה-S812 בעצם מהווה גרסה משודרגת של ה-S802 שההבדל המרכזי הוא כמובן התמיכה ב-HEVC באבחנת UHD לעומת ה-S802 שתומך ב-H264 בלבד באבחנה זו.
לפי המידע המפורסם באופן חופשי, ה-S812 לעומת RK3288 של Rockchip אינו תומך ב-HDMI 2.0 כך שקצבי הרענון באבחנת UHD יהיו מוגבלים ל-24/25/30Hz, אך כמובן Rockchip עדיין לא תומכת בלינוקס באופן רשמי (מבחינת פענוח וידאו בחומרה).

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #832 

עד כמה זה מורגש לעין 24/25/30Hz לעומת 60Hz?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #833 

חודש נומבבר הולך להיות מעניין מבחינתי כאשר לפחות שני מכשירים מבוססי Amlogic ישלחו אלי:

* MXIII, דגם ה-2GB, מכשיר מבוסס S802 מרובע ליבות, ב-Acemax נמכר בכ-85$ אך ניתן להשיגו בפחות דרך ספקים שונים (במיוחד כאלה שלא נמצאים ב-Aliexpress), קיים דגם עם 1GB זיכרון שראיתי אותו נמכר אפילו בכ-66$.
* MXQ, קיים כרגע דגם 1GB בלבד, ישנם שני מכשירים שונים שנקראים כך, אני מתייחס לדגם עם כפתור הכיבוי העליון, ב-Acemax נמכר בכ-63$ אך ניתן להשיגו גם בסביבות ה-50$ (יש דגם עם ובלי BT).

היתרון של ה-S805 הוא כמובן תמיכה ב-HEVC (לפחות בתקן שקיים כעת), לעומתו ה-S802 שאמנם הרבה יותר מהיר ומוציא פלט 4K אך לא תומך ב-HEVC.
אני מקווה שברגע שיהיה מוצר זמין לשים ידי גם על מכשיר מבוסס S812 שיהיה עדיף על ה-S802 בזכות תמיכה ב-HEVC.

הפרמטרים לבחירה במכשירים הם: שלט רחוק מוצלח, לחצן כיבוי על המכשיר, מחיר ופופולריות.
לגבי ה-MXQ עוד אצטרך לבדוק שהוא לא מתחמם יתר על המידה עקב כך שאין פלטת קירור כמו במכשירים אחרים, יש לזכור שה-S805 צריך להיות חסכוני מאוד באנרגיה ולהתחמם פחות כך שלא אמורה להיות בעיה.

המטרה שלי היא כמובן להריץ לינוקס (ו-OpenELEC) על המכשיר ואני מקווה לפנות לכך מספיק זמן כך שאגיע לתוצאות במהרה.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #834 

מחכה בקוצר רוח לסיקורים ולדיווחים שלך על המוצרים

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #835 

מתכנת בשם Beniamino Galvani הגיש טלאי לקרנל לינוקס לתמיכה התחלתית בפלטפורמת S802 של Amlogic ובמכשיר Tronsmart S89 (קצת מגוכח שהוגש תחת השם הזה כי מדובר במוצר OEM ו-Tronsmart זו חברת "מדבקה").

כרגע אני לא חושב שיש על מה להתרגש כיוון שבעבר נדחו טלאים דומים לזה עבור פלטפורמות המעבדים של Allwinner מאחר שלא הגיעו רשמית דרך החברה (למרות שעתה נדמה לי שכן נכנסו השינויים).

בכל מקרה מדובר בחדשות מעניינות ואמשיך לעקוב אחרי הנושא.

https://lkml.org/lkml/2014/10/5/162

מקור: CNX-Soft

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #836 

מה הדעה לגבי MINIX במיוחד לגבי הדגם X6 החדש לשוק הבינוני, שוקל להביא אחד לסלון

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #837 

@iakovl

מוצרי Minix יקרים באופן משמעותי ממחירי מוצרי OEM סיניים.
כאשר מדובר באנדרואיד אז ההפרש במחיר מתבטא בתמיכה טובה של חברת Minix שכוללת עדכונים למערכת ההפעלה והוצאת גרסאות XBMC מותאמות, לפי דעתי בהחלט שווה לשלם יותר.
לא קראתי מספיק תגובות משתמשים על ה-X6 בדגש על אנדרואיד אך באופן כללי זה צריך להיות מוצר טוב עם מעבד כללי חזק, לא הייתי מצפה לקבל את גרסת XBMC/Kodi 14/Helix מ-Minix מיידית ברגע שתשוחרר (ואני בספק אם גרסה רשמית תעבוד באופן חלק ללא lipsync).
קח בחשבון שבינתיים לא שמעתי על מכשיר אנדרואיד מושלם שאין לו תקלות בניגון תוכן בביטרייט גבוה או passthrough (בכלל או אודיו HD).

אישית אני מתרחק מאנדרואיד כמערכת הפעלה ל-HTPC ומעדיף מערכת מבוססת לינוקס כאשר OpenELEC היא ברירת המחדל.
יש לכך סיבות מגוונות אם זה המשך עדכונים למערכת ההפעלה ול-XBMC באופן בלתי תלוי בחברה או מפיץ המוצר, כל נושא passthrough באנדרואיד מגיע כקומבינות של יצרן ה-SoC ולא נתמך רשמית במערכת ההפעלה, מגבלות של התאמת תדר רענון ובכלל עד ל-Android TV הממשק לא מתאים למכשיר טלוויזיה ללא שימוש בעכבר.

לכן, כאשר אני מתייחס ללינוקס בלבד אז ההמלצה (כפי שמפורט בפוסט הראשון) היא ללכת על מכשירי Cubox-i, במיוחד עקב העובדה ש-Helix בפתח.

אני נמנע מלהמליץ על מכשירי אנדרואיד אך אם הייתי שוקל מכשיר כזה אז כנראה הייתי הולך על מוצר מבוסס RK3288 מחברה כמו Minix שמצד אחד ממשיכה להציע עדכונים וגרסאות XBMC להורדה ומצד שני גם שולחת מכשירים למפתחי XBMC.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #838 

@iakovl

נ.ב. הספקים הסיניים מדברים על כך שמוצרי S802 בדרך החוצה מהשוק כיוון שמוצרי S812 יתחילו להיות מופצים עד סוף החודש.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #839 

dhead666 כתב:@iakovl

נ.ב. הספקים הסיניים מדברים על כך שמוצרי S802 בדרך החוצה מהשוק כיוון שמוצרי S812 יתחילו להיות מופצים עד סוף החודש.
...
כמה טוב שהוא S805 ולא S802

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #840 

@iakovl

כן, בלי לשים לב התייחסתי לדגם שלהם שמבוסס S802.
ה-S805 יותר איטי באופן משמעותי מאחר שמדובר בליבות A5.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”