עדכון מערכת ה- Infotainment במאזדה

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #801 

firebird כתב:@dr0r
·
אזרתי אומץ והתקנתי כולל שדרוג גרסא ל545

האנדרואיד אוטו דרך וויפי ממש מקרטע ואיטי. לא יודע אם זה כי חיברתי נוט 5 ישן או שככה זה.

1. לא מצאתי דרך לצאת מהאנדרואיד אוטו אחרי שאני בפנים.
2. דיסק און קיי עם ספריות שירים לא מזדהה לי לאחר עדכון הגירסא
...
כן, ה-wifi של מאזדה לא מוצלח. זה עובד הרבה יותר טוב דרך כבל usb, וגם עושה קולות של הטענה - אבל לא ממש, בשביל זה צריך להחליף את ה-Aux, או לשים מפצל USB עם חיבור חשמל, כמו זה: https://www.amazon.com/gp/product/B06XKQQ1KN
כדי לצאת מ-AA תלחץ על התפריט הימני ביותר, ותבחר Return to Mazda Connect. באופן כללי עדיף פשוט להעביר תחנות ברדיו מההגה (חבל שאין חיווי על איזו תחנה זו, אבל אין גם בגירסה הרשמית).
בנוגע לדיסק און קי, מצטער, אני לא יודע מה הסיבה. אני משתמש כיום רק בטלפון, עם אפליקציות תומכות AA כמו Spotify, Google Music ו-Google Podcasts.

yanivk16
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #802 

היי , מישהו קנה את הערכה מאמזון?
האם צריך לשם גם מכס נוסף לתשלום ?
תודה לעונים

kfirtito
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #803 

@dr0r

יש לך לינק ל AUX ? זה סיפור להחליף את זה ?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #804 

@kfirtito

תראה כאן: https://www.amazon.com/Mazda-CarPlay-Re ... B07KRPSRKH
זה קצת מפחיד, כי צריך לפרק את הדשבורד, ולוקח כמה שעות למי שלא מיומן, אבל נורא.

kfirtito
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #805 

@dr0r

תגיד אחי, ב AIO כדאי לסמן את האופציה של Reverse Compass ? נתקלת בבעיה כזו עם עברית בגירסא 59.545

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #806 

@kfirtito

לא הייתי צריך להפוך את המצפן, אבל ה-GPS כל הזמן העביר אותי במפה לנתיבים לא נכונים - זה נפתר ברגע שביטלתי את ה-GPS של הרכב בהתקנה של AA. הצרות האלה אגב לא קרו לי עם הגירסה הרשמית.
מה בקשר לעברית?

kfirtito
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #807 

@dr0r

תודה רבה,
מה היא הגירסא הרשמית ? 59.545 ?

אני יכבה את ה GPS ,
לגבי העברית האם נתמך ? יש בעיות של כתב ראי וכדומה ?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #808 

@kfirtito

הגירסה הרשמית זה AA עם ה-Aux החדש על גירסה 70.
אין שום עניין של כתב ראי. הממשק הוא רק באנגלית (אבל Waze נגיד עובד בעברית, וכמובן ש-WhatsApp וכד׳ מוצג כמו שצריך). הוא לא יודע להקריא הודעות בעברית, ואין מקלדת עברית על המסך - אבל אפשר להשתמש במקלדת של הטלפון (שבכל מקרה זה יותר נוח), לא בעת נסיעה כמובן.

kfirtito
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #809 

dr0r כתב:@kfirtito

הגירסה הרשמית זה AA עם ה-Aux החדש על גירסה 70.
אין שום עניין של כתב ראי. הממשק הוא רק באנגלית (אבל Waze נגיד עובד בעברית, וכמובן ש-WhatsApp וכד׳ מוצג כמו שצריך). הוא לא יודע להקריא הודעות בעברית, ואין מקלדת עברית על המסך - אבל אפשר להשתמש במקלדת של הטלפון (שבכל מקרה זה יותר נוח), לא בעת נסיעה כמובן.
...
תודה רבה רבה, יש המון אופציות בAIO אני מעדיף לעשות זאת פעם אחת ולתמיד אז סליחה על השאלות.

דבר אחרון, לגבי הtouchscreen while moving , מה בדיוק העיניין עם המצפן ? (fix cluster compass) , ישפיע על משהו ?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #810 

@kfirtito

התקנות של AIO לוקחות כמה שניות, אז אל תדאג. גם כדאי לעדכן מדי פעם, כי יוצאים תיקונים וגירסאות יותר טובות של AA.
touchscreen while moving זה מאוד נוח שהמסך ניתן למגע בזמן הנסיעה. לא הייתי צריך לגעת במצפן בכלל.

kfirtito
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #811 

@dr0r
היי
הכל עבר בשלום אבל בשלב כל שהוא האנדרואיד אוטו נתקע על המסך של הwaze (ניתקתי USB של הטלפון כי לא ידעתי איך לחזור למסך הבית של מאזדה)

עכשיו המערכת עולה ואינני יכול לדפדף בין התפריטים
יש לך הצעה?

***עדכון***
לאחר כיבוי נעילה המתנה 3דק במרחק של 5 מטר הכל הסתדר

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #812 

@kfirtito

קורה שהמערכת נתקעת, במצב כזה כדאי לעשות boot ל-CMU ע״י לחיצה ל-10 שניות על חזרה+ניווט+השתק. זה גם פותר את הבעיה שלפעמים AA לא עולה.
ב-Waze ספציפית היו לי בזמנו לא מעט בעיות עם תקיעות של האפליקציה, שדרשו להרוג אותה בטלפון. זה לא קרה לי כבר הרבה זמן, אבל מצד שני לאחרונה אני משתמש כמעט רק ב-Maps...

kfirtito
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #813 

קורה שהמערכת נתקעת, במצב כזה כדאי לעשות boot ל-CMU ע״י לחיצה ל-10 שניות על חזרה+ניווט+השתק. זה גם פותר את הבעיה שלפעמים AA לא עולה.
ב-Waze ספציפית היו לי בזמנו לא מעט בעיות עם תקיעות של האפליקציה, שדרשו להרוג אותה בטלפון. זה לא קרה לי כבר הרבה זמן, אבל מצד שני לאחרונה אני משתמש כמעט רק ב-Maps...
...
תודה רבה על העזרה,

אגב, לגבי הסרה של tweak בודד דרך ה AIO :
מספיק לסמן את מה שאינני מעוניין בו באדום ואז להעתיק ל USB ?
או שאני צריך לבנות את כל ה tweaks שלי שוב ללא האחד שאינני רוצה בו ?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #814 

@kfirtito

באופן עקרוני אתה יכול להסיר או להתקין tweak בודד, אבל בפועל זה לפעמים לא עובד: הדרך שבה AIO ממומש היא ע״י החלפת קבצי המערכת בקבצים ״מעודכנים״, ואם שני tweaks משתמשים באותו קובץ, התקנה כזו תשפיע על שניהם.
הנדסת תוכנה נורמלית היתה משתמשת ב-patching במקום ההחלפה הזו, וזה היה גם הרבה יותר אמין מבחינת ההשפעה הסביבתית על המערכת, אבל אני לא אחנך אותם איך לתכנת...

tamirso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #815 

dr0r כתב:
...
·הקתנתי aio 2.8.4 ועדכנתי לגרסה 59.445 הבעיה היא כזאת:
לפני העדכון, גם כאשר שמעתי רדיו, כשהיתה התראה מהוויז היא 'דרסה' את האודיו של הרדיו. עכשיו זה או שאני שומע דרך הרדיו, או דרך aa בלבד.
האם זה בגלל aa גרסה 11 או שזה קשור למשהו אחר?
איך אפשר להחזיר למצב הקודם? קודם הייתי עם aio 2.8.1

תודה למשיבים

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #816 

@tamirso

לא היה כל שינוי שאני מודע לו בנושא הזה. גם בגירסאות קודמות קרה ש-AA השתלט על האודיו ו"שכח" לשחרר אותו. זה בדרך כלל עובר בהשתלטות הבאה.
לא ברור לי למה זה קורה, וזה מעולם לא קרה לי בגירסה הרשמית.

tamirso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #817 

dr0r כתב:@tamirso

לא היה כל שינוי שאני מודע לו בנושא הזה. גם בגירסאות קודמות קרה ש-AA השתלט על האודיו ו"שכח" לשחרר אותו. זה בדרך כלל עובר בהשתלטות הבאה.
לא ברור לי למה זה קורה, וזה מעולם לא קרה לי בגירסה הרשמית.
...
·אולי לא הבנת נכון. בגירסאות קודמות זה עבד מעולה. הייתי שומע רדיו, ופתאום הייתה התראה מהוויז והייתי שומע אותה. זה היה אופטימאלי.
כעת זה או שאתה שומע רדיו של הרכב, או מ aa. אין את השילוב של השניים, והייתי מעדיף לחזור למצב הקודם.
דרך אגב- המעבר בין אודיו של מאזדה ל aa עי לחיצה על מקש פייבוריטס ומעבר חזרה למסך מאזדה מ aa עי סיום שיחה בהגה.
תבין, אני משתמש בוויז תוך כדי האזנה לרדיו וחשוב לי שהוויז יקטע את הרדיו כדי לדווח על התראות.
לדעתך חזרה ל aa 1.10 יפתור הבעיה?

kfirtito
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #818 

באופן עקרוני אתה יכול להסיר או להתקין tweak בודד, אבל בפועל זה לפעמים לא עובד: הדרך שבה AIO ממומש היא ע״י החלפת קבצי המערכת בקבצים ״מעודכנים״, ואם שני tweaks משתמשים באותו קובץ, התקנה כזו תשפיע על שניהם.
הנדסת תוכנה נורמלית היתה משתמשת ב-patching במקום ההחלפה הזו, וזה היה גם הרבה יותר אמין מבחינת ההשפעה הסביבתית על המערכת, אבל אני לא אחנך אותם איך לתכנת...
...
תודה, הבנתי.
אז מה הדרך הבטוחה ביותר להסיר tweaks שאינני מעוניין בהם?
מרגיש לי שמערכת ההפעלה הפכה כבדה ואיטית מאז.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #819 

kfirtito כתב:
...
...
תודה, הבנתי.
אז מה הדרך הבטוחה ביותר להסיר tweaks שאינני מעוניין בהם?
מרגיש לי שמערכת ההפעלה הפכה כבדה ואיטית מאז.
...
תסמן בירוק את אלה שאתה רוצה להשאיר ובאדום את אלה שאתה רוצה להסיר. זה באמת מכביד על המערכת.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #820 

tamirso כתב:
...
...
·אולי לא הבנת נכון. בגירסאות קודמות זה עבד מעולה. הייתי שומע רדיו, ופתאום הייתה התראה מהוויז והייתי שומע אותה. זה היה אופטימאלי.
כעת זה או שאתה שומע רדיו של הרכב, או מ aa. אין את השילוב של השניים, והייתי מעדיף לחזור למצב הקודם.
דרך אגב- המעבר בין אודיו של מאזדה ל aa עי לחיצה על מקש פייבוריטס ומעבר חזרה למסך מאזדה מ aa עי סיום שיחה בהגה.
תבין, אני משתמש בוויז תוך כדי האזנה לרדיו וחשוב לי שהוויז יקטע את הרדיו כדי לדווח על התראות.
לדעתך חזרה ל aa 1.10 יפתור הבעיה?
...
ראיתי היום שאתה צודק. אני לא מבין מה השתבש, זה עבד בעבר כמו שצריך. אני בד״כ מעדיף להשתיק את תוכנת המפות בכל מקרה, ומסתפק בתמיכה ב-HUD, אבל זה אכן מעצבן. יכול מאוד להיות שיעזור לחזור ל-1.10.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”