ההבנה שלי בקפה היא מינימליסטית לחלוטין. אבל אני מאוד נהנה לקרוא את ההודעות שלך.
צריך לתת לך תואר גורו קפה
moti_r כתב:תשובות לשאלות שלך:
1. בריקה היא מקינטה משודרגת. אם תחפש תמונות שלה ברשת, תראה שיש לה משקולת קטנה על פתח יציאת המים. הדבר הזה גורם לחליטת הקפה בלחץ גבוה יותר מאשר מקינטה רגילה. בשורה התחתונה: מתקבל אספרסו טוב משמעותית יותר ממקינטה רגילה, וגם קרמה (CREMA) שזה השם ה"מדעי" לקצף.
2. גם בקפוצ'ינו אתה תרגיש בהבדל בין בריקה למקינטה רגילה. הכלל הראשון בקפוצ'ינו טוב הוא איכות האספרסו. הבריקה מייצרת אספרסו יותר מלא ועשיר בטעמים. מצד שני, זה נכון שהחלב מטשטש את הטעמים מעט. למרות זאת, היות ומדובר בהפרשי מחיר לא גבוהים, אני ממליץ לך לא לקנות שום דבר אחר חוץ מהבריקה.
3. הקצפה במקציף חשמלי על בטריות היא לא רלוונטית. מקבלים קצף לא אחיד, עם המון חלב חם במקום קצף, והמרקם של הקצף הוא סבוני לגמרי.
המקציף של נספרסו מעולה! אבל הוא יקר מאוד (כ-550 ש"ח). הוא הבחירה הפשוטה והקלה ביותר, ללא ספק.
הטוטוקרמה מייצר קצף חלב ברמה של הנספרסו, אולי מעט טוב יותר כי אתה יכול לשלוט בהכנה. הוא עולה חמישית מחיר, ולכן אני אמליץ עליו.
4. המוקה אקספרס הוא מכשיר מצוין, אבל אני מוכרח להודות שלא ניסיתי אותו אישית, אז אני לא רוצה לחוות דעה משמיעה בלבד. למרות זאת, הייתי עדיין בוחר בבריקה+טוטו, כי התוצר יהיה לדעתי עדיף (ובאותו המחיר!)
5. השאלה אם אתה רוצה קפוצ'ינו "רגיל" או "חזק". אם אתה קונה בריקה, יש רק שתי אפשרויות: זוגית ול-4 כוסית. הזוגית מוציאה 2 אספרסו קצרים, או אחד כפול. אני בד"כ משתמש בכפול לקפוצ'ינו, אז אני צריך להריץ את המקינטה פעמיים אם אני רוצה להכין שני קפוצ'ינו. אם אתה רוצה להכין *תמיד* 2 קפוצ'ינו חזקים, קנה את הבריקה ל-4. אבל, יש שני סייגים:
- זכור שבמקינטה אתה חייב תמיד להכין את הכמות המלאה. אי אפשר להכין רק מנה אחת או שתיים בבריקה של 4. תמיד 4.
- הבריקה של 4 מעולה, אבל היא מעט פחות טובה מהבריקה של 2. הבדלים קטנים, אבל עדיין קיימים....
לא בהכרח המקציף של נספרסו -"הוא הבחירה הפשוטה וקלה ביותר". רוצה לומר- שההתעסקות עם שטיפתו לאחר מעשה, מסורבלת יחסיתmoti_r כתב: המקציף של נספרסו מעולה! אבל הוא יקר מאוד (כ-550 ש"ח). הוא הבחירה הפשוטה והקלה ביותר, ללא ספק.
הטוטוקרמה מייצר קצף חלב ברמה של הנספרסו, אולי מעט טוב יותר כי אתה יכול לשלוט בהכנה. הוא עולה חמישית מחיר, ולכן אני אמליץ עליו....
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')