הגישה הטכנית הנדסית לעומת הגישה הסובייקטיבית
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
למרות שהתעלמת ממה שכתבתי, הנה שוב: אף אחד לא יוכיח או יפריך או ינמק או יסביר או אפילו יחקור תופעה, עד שמישהו יוכיח שהתופעה הזאת מתקיימת בכלל.
Silence speaks louder than words
אייל, אינך צודק.Eyal_W כתב:יוסי כתבת
נכון לעכשיו, ההסבר היחיד שיש למדע לטענותיהם של סובייקטיביסטים, הוא ההטייה הפסיכולוגית והדיסוננס הקוגנטיבי. זה ההסבר היחיד שקיים וקביל באמות מידה מדעיות. ההסבר הזה מעורר תרעומת בקרב אודיופילים רבים, שיומרה, אגו, יהירות וחולשות אנושיות אחרות גוברות על תחשות הספקנות והביקורת העצמית שלהם.
אז יבואו אודיופילים ויטענו, שע"י הנימוק הפסיכולוגי - המדע מוצא מפלט לחוסר היכולת להסביר טכנית.
טיעון זה פסול:
ודאי שהמדע אינו מסוגל להסביר הכל, ולא הכל הוכח.
אבל אי אפשר לבוא ולהניח שקיום הבדל פיסי הוא בחזקת נתון, רק בגלל שאנשים "חשים" בכך, ואז לחפש את משמעותו. על-מנת לחפש משמעות טכנית, ראשית יש להוכיח שאכן קיים הבדל מחוץ לראשו של מאזין זה או אחר - ואין כלי מתאים לכך למעט מבחנים עיוורים. לכך מתכוון יוסי, לדעתי, באומרו שעל הטוען להבדלים "להוכיח שתחושתו מבוססת". אין הכוונה שנדרש ממנו להוכיח את הסיבה להבדל, אלא להוכיח שבכלל קיים הבדל מחוץ לראשו. ורק מבחנים עיוורים מאפשרים הוכחה כזאת. ואז יבואו המדענים ויחפשו לכך את הסיבה.
במילים אחרות, אין למדענים טעם להתחיל לחפש הסבר מדעי טכני להבדל, לפני שהמבחנים העיוורים הצליחו להראות שהבדל כזה באמת קיים.
בדיוק.MetalliJoe כתב:למרות שהתעלמת ממה שכתבתי, הנה שוב: אף אחד לא יוכיח או יפריך או ינמק או יסביר או אפילו יחקור תופעה, עד שמישהו יוכיח שהתופעה הזאת מתקיימת בכלל....
פעם חשבו שהעולם מרובע ואפילו היו לזה טיעונים מדעים רק בשלב מאוחר יותר גילו שהוא עגול .
די עייפתי מלהסביר ולחזור לנושא תפקידו של המדע .
אני חושב שמציתי את העניין .
ונסכים שאנחנו לא מסכימים .
די עייפתי מלהסביר ולחזור לנושא תפקידו של המדע .
אני חושב שמציתי את העניין .
ונסכים שאנחנו לא מסכימים .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
תפקידו של המדע הוא לנסות ולהסביר תופעות.
כרגע התופעה היא לא ש"קיים הבדל", אלא ש"פלוני מתעקש שקיים הבדל".
זהו הבדל עצום.
כמשתמע מדבריו של קרל סייגן בספרו שהצגתי, המדענים לא ינסו להסביר את מוצאו של הדרקון יורק האש שלטענתי נמצא בעליית הגג שלי, לפני שאוכיח את קיומו בפניהם (לפחות חלקית).
מדובר כאן בלוגיקה, לא באלקטרוניקה.
זהו הבדל עצום.
כמשתמע מדבריו של קרל סייגן בספרו שהצגתי, המדענים לא ינסו להסביר את מוצאו של הדרקון יורק האש שלטענתי נמצא בעליית הגג שלי, לפני שאוכיח את קיומו בפניהם (לפחות חלקית).
מדובר כאן בלוגיקה, לא באלקטרוניקה.
תודה עבור ההבהרה.DigiSUN כתב:תפקידו של המדע הוא לנסות ולהסביר תופעות.
זהו הבדל עצום.
כמשתמע מדבריו של קרל סייגן בספרו שהצגתי, המדענים לא ינסו להסביר את מוצאו של הדרקון יורק האש שלטענתי נמצא בעליית הגג שלי, לפני שאוכיח את קיומו בפניהם....
לא נותר אלא לאחל ל"הוזים" שימשיכו להנות מעיסוקם ולאלה שלא "הוזים" שימשיכו לחסוך כסף....
נדמה לי שיש קצת יותר מדי אנשים שטוענים להבדל בשמע ויש תעשייה מפותחת וההתעלמות הזאת ("לא קיים הבדל") מסבירה מדוע האנושות הייתה צריכה להמתין כל כך הרבה שנים עד שהוכח שכדור הארץ עגול וסובב סביב השמש....
כנראה שנצטרך להמתין לבואו של קופרניקוס וגלילאו האודיופילים....
ארז
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אהה. כדור הארץ שטוח = אין הבדלים בין כבלים. ממש השוואה במקום. איפה גלילאו האודיופילי, איפה... אולי בהשתלמות במייפלשייד? 
-
yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
הגענו למבוי סתום
תביא מדען שמסכים אתך מי אני שאקבע.MetalliJoe כתב:למרות שהתעלמת ממה שכתבתי, הנה שוב: אף אחד לא יוכיח או יפריך או ינמק או יסביר או אפילו יחקור תופעה, עד שמישהו יוכיח שהתופעה הזאת מתקיימת בכלל....
-
yosihary
- חבר ותיק

הגענו למבוי סתום
יש קטע נהדר שראיתי בוידאו על פרופ' פיינמן:Eyal_W כתב: תפקידו של המדע הוא בדיוק להוכיח את התופעה או לחילופין לבטל אותה .
העניין הוא שאתה וחבריך לדעות מבטלים את התופעה טרם יש לכם את היכולת להסביר ולנמק אותה מדעית ....
הוא מספר: "פנה אלי אדם ושאל איך אני מסביר את העב"מים. אני עניתי זה לא סביר. אז הוא אמר איך אתה יודע שזה לא סביר? זה לא מדעי לומר שזה לא סביר, ואתה יכול להוכיח שזה לא סביר?
אז אני (פיינמן) עניתי לא אני לא יכול להוכיח שאין עבמים (במובן של חללית תבונית) המדע לא פועל כך, הוא יכול רק לומר שדבר מסוים סביר או לא סביר.
תקראו בספר עולם רדוף שדים של קארל סייגן. המדענים מגדירים זאת כחובת ההוכחה.
פעמים רבות אנשים טוענים טענות מופרכות ואז דורשים תוכיח לי שלא.
המדענים אומרים "חובת ההוכחה על הטוען" ויש כמה שאומרים טענות מדהימות מחייבות הוכחה יוצאת דופן.
נערך לאחרונה על ידי yosihary ב 18/08/2009 15:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
yosihary
- חבר ותיק

סליחה טעיתי בתגובה
ראה מעלyosihary כתב:תביא מדען שמסכים אתך מי אני שאקבע.MetalliJoe כתב:למרות שהתעלמת ממה שכתבתי, הנה שוב: אף אחד לא יוכיח או יפריך או ינמק או יסביר או אפילו יחקור תופעה, עד שמישהו יוכיח שהתופעה הזאת מתקיימת בכלל.......
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

Re: הגענו למבוי סתום
נראה לי שפספסת קצת את הכוונה שלי....yosihary כתב:תביא מדען שמסכים אתך מי אני שאקבע.MetalliJoe כתב:למרות שהתעלמת ממה שכתבתי, הנה שוב: אף אחד לא יוכיח או יפריך או ינמק או יסביר או אפילו יחקור תופעה, עד שמישהו יוכיח שהתופעה הזאת מתקיימת בכלל.......
להבנתי, הדרישה החד משמעית - תוכיח קודם שיש הבדל - ואז נואיל לחקור אותו, היא סימפטום שמאפינת גישה כזאת ובהחלט מסבירה מדוע האנושות הייתה צריכה להמתין כל כך הרבה שנים עד שקופרניקוס וגיליאו הוכיחו את טענתם.MetalliJoe כתב:אהה. כדור הארץ שטוח = אין הבדלים בין כבלים. ממש השוואה במקום. איפה גלילאו האודיופילי, איפה... אולי בהשתלמות במייפלשייד?...
תשמע, יצא לי לשמוע מספר כבלים שונים (גם כבלי רמקולים וגם אינטרקונקטים).
בחלקם לא שמעתי (בסט אפ הנתון) שום הבדל ובחלקם שמעתי הבדל (לטוב או לרע, הבדל קטן או גדול - זה לא משנה).
מה זה אומר עלי?
שבחלק מהמקרים רציתי מאוד לשמוע הבדל ולכן שמעתי אותו (הטעיה של המוח) ובחלק מהמקרים הייתי אדיש ומרוכז ולכן לא שמעתי שום הבדל?
אתה בטוח שאתה שומע הבדל בין רמקולים?
אתה בוודאי יודע שיש רמקולים שההבדל ביניהם לא כל כך גדול. אתה בטוח שתצליח לזהות בכל מבחן שמיעה איזה רמקול אתה שומע?
ארז
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 18/08/2009 15:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
yosihary
- חבר ותיק

כן ואני מתנצל פעם שניה
התפספסה לי התגובה הנכונהMetalliJoe כתב:נראה לי שפספסת קצת את הכוונה שלי....yosihary כתב:תביא מדען שמסכים אתך מי אני שאקבע.MetalliJoe כתב:למרות שהתעלמת ממה שכתבתי, הנה שוב: אף אחד לא יוכיח או יפריך או ינמק או יסביר או אפילו יחקור תופעה, עד שמישהו יוכיח שהתופעה הזאת מתקיימת בכלל..........
-
yosihary
- חבר ותיק

נראה לי ארז שאתה בדיוק מתאים לבצע ניסוי קטן שיבהיר משהו
וסליחה שהתערבתי.ארז_וחני כתב:להבנתי, הדרישה החד משמעית - תוכיח קודם שיש הבדל - ואז נואיל לחקור אותו, היא סימפטום שמאפינת גישה כזאת.MetalliJoe כתב:אהה. כדור הארץ שטוח = אין הבדלים בין כבלים. ממש השוואה במקום. איפה גלילאו האודיופילי, איפה... אולי בהשתלמות במייפלשייד?...
תשמע, יצא לי לשמוע מספר כבלים שונים (גם כבלי רמקולים וגם אינטרקונקטים).
בחלקם לא שמעתי (בסט אפ הנתון) שום הבדל ובחלקם שמעתי הבדל (לטוב או לרע, הבדל קטן או גדול - זה לא משנה).
מה זה אומר עלי?
שבחלק מהמקרים רציתי מאוד לשמוע הבדל ולכן שמעתי אותו (הטעיה של המוח) ובחלק מהמקרים הייתי אדיש ומרוכז ולכן לא שמעתי שום הבדל?
אתה בטוח שאתה שומע הבדל בין רמקולים?
אתה בוודאי יודע שיש רמקולים שההבדל ביניהם לא כל כך גדול. אתה בטוח שתצליח לזהות בכל מבחן שמיעה איזה רמקול אתה שומע?
ארז...
קח דיסק חדש שאתה לא מכיר, והשמע רצועה שאתה שומע בפעם הראשונה.
ומיד תחזור ותשמע אותה שנית.
האם זה נשמע אותו הדבר?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

ארז_וחני,
אתה באמת מצפה שמדענים ישקיעו זמן וכסף בבדיקת כל טענה שתעלה?
וגם בין רמקולים אין הבדל כזה אדיר כמו שמתארים פה אנשים. בוא נכמת - כמה ההבדל בין המערכת הכי טובה ששמעת, לבין מערכת מיני פשוטה?
וגם בין רמקולים אין הבדל כזה אדיר כמו שמתארים פה אנשים. בוא נכמת - כמה ההבדל בין המערכת הכי טובה ששמעת, לבין מערכת מיני פשוטה?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

ודרך אגב, האנושות חיכתה כל כך הרבה שנים להוכחת הטענות ההן לא בגלל שמדענים חיכו שמישהו יוכיח משהו, אלא בגלל שאז בכלל לא היתה קיימת דיסיפלינה מדעית. אז די כבר עם ההשוואות לימי הביניים, טוב? אף אחד פה לא יעלה אותך על המוקד אם תטען שיש הבדלים, והאינקוויזיציה כבר סיימה את עבודתה על הכופרים.
לא צריך מדענים ידועי שם ....עבודה סמינריונית בפסיכולוגיה לא תספיק?MetalliJoe כתב:ארז_וחני,
וגם בין רמקולים אין הבדל כזה אדיר כמו שמתארים פה אנשים. בוא נכמת - כמה ההבדל בין המערכת הכי טובה ששמעת, לבין מערכת מיני פשוטה?...
אני מסכים עם יורם - ההבדל בין מערכת מיני פשוטה למערכת הכי טובה ששמעתי הוא כמו ההבדל בין פיאט 127 לרולס רויס...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

בסדר. לא נכנס להבדלים בין פיאט לרולס רויס. מערכות סטריאו. כמה אחוזים? עשר? מאה? אלף? ולא מבחינת שווי, או כמה אתה מוכן לשלם עליהן, אלא מבחינת שחזור המוזיקה.
לא יודע לענות על זה ואני לא בטוח שיש כלי מדידה אוביקטיבים שיכולים לקבוע את זה.MetalliJoe כתב:בסדר. לא נכנס להבדלים בין פיאט לרולס רויס. מערכות סטריאו. כמה אחוזים? עשר? מאה? אלף? ולא מבחינת שווי, או כמה אתה מוכן לשלם עליהן, אלא מבחינת שחזור המוזיקה....
אבל אני יודע שמערכת מיני פשוטה לא מספקת אותי.
ומנין הבטחון שאני מחפש "שחזור מוזיקה" מדויק ? תיכף יתחיל שרשור בלגן רק על ההגדרה של "שחזור מוזיקה מדויק"...
אתה נכנס לנושא שמאוד תלוי בטעמו האישי של כך אדם, בסדר העדיפויות שלו ובאפשרויותו הכספיות ולדעתי זה לא יוביל לשום מקום.
יוסי,
לגבי הצעתך לשמוע קטע לא מוכר בפעם הראשונה ולאחר מכן לשמוע שוב פעם שנייה - זכור לי שחוויתי את זה הרבה פעמים (כמו כל אחד מאיתנו) וזכור לי שבפעם השנייה (והשלישית וכן הלאה) הצלילים נשמעו יותר מוכרים או קליטים לאוזן.
מה אתה רוצה להדגים או להוכיח בדוגמא הזאת?
ארז
לגבי הצעתך לשמוע קטע לא מוכר בפעם הראשונה ולאחר מכן לשמוע שוב פעם שנייה - זכור לי שחוויתי את זה הרבה פעמים (כמו כל אחד מאיתנו) וזכור לי שבפעם השנייה (והשלישית וכן הלאה) הצלילים נשמעו יותר מוכרים או קליטים לאוזן.
מה אתה רוצה להדגים או להוכיח בדוגמא הזאת?
ארז