אני עדיין קיבלתי הרמת גבה על הHarmony One שלי...למרות שהPS3 התקבל בברכה
פשע של שנאה
- mrunderhill
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
nadavck זה לא תמיד קשור
-
nadavck
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
אולי אתה צריך לחנך את הגבר שלךmrunderhill כתב:nadavck זה לא תמיד קשור![]()
אני עדיין קיבלתי הרמת גבה על הHarmony One שלי...למרות שהPS3 התקבל בברכה...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- mrunderhill
-
- חבר ותיק

ברור! לחנך אותו לחלוקת תפקידים.
הוא עושה כלים ורצפה, אני רואה סרט וצועק לו "מאמי תביא לי בירה"

-
nadavck
-
- חבר מביא חבר

mrunderhill כתב:ברור! לחנך אותו לחלוקת תפקידים.
...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- yanco
-
- חבר פעיל

- תגובות: 91
nadavck,
אני רוצה להודות לך על האומץ, ועל פתיחת השרשור...
אני גר ברח' בלפור, פחות מדקת הליכה מהמקום בו התרחש הארוע הנורא הזה,
והוא השאיר בי תחושות קשות ביותר.
החברה האלה ישבו ועסקו בשלהם מבלי להפריע לאיש, ונרצחו פשוט כי למישהו לא היה נראה אורח החיים הפרטי שלהם.
משהו בעובדה שהרצח הזה בוצע ללא שום פרובוקציה, חושף עד כמה חשוכה ועמוקה יכולה שנאת חינם להיות,
וזה בפרוש דגל שחור.
אני שמח שהעלית את הנושא לדיון בפורום, ושהמנהלים אפשרו לו להתקיים.
העובדה שאנו מצליחים לעמוד במבחנים מגוונים, ולא רק באלה הקשורים לרמקולים ולכבילה (...),
מעידה, לעניות דעתי, שאנו ראויים לתואר קהילה.
אלון
אני רוצה להודות לך על האומץ, ועל פתיחת השרשור...
אני גר ברח' בלפור, פחות מדקת הליכה מהמקום בו התרחש הארוע הנורא הזה,
והוא השאיר בי תחושות קשות ביותר.
החברה האלה ישבו ועסקו בשלהם מבלי להפריע לאיש, ונרצחו פשוט כי למישהו לא היה נראה אורח החיים הפרטי שלהם.
משהו בעובדה שהרצח הזה בוצע ללא שום פרובוקציה, חושף עד כמה חשוכה ועמוקה יכולה שנאת חינם להיות,
וזה בפרוש דגל שחור.
אני שמח שהעלית את הנושא לדיון בפורום, ושהמנהלים אפשרו לו להתקיים.
העובדה שאנו מצליחים לעמוד במבחנים מגוונים, ולא רק באלה הקשורים לרמקולים ולכבילה (...),
מעידה, לעניות דעתי, שאנו ראויים לתואר קהילה.
אלון
-
nadavck
-
- חבר מביא חבר

חשוב לי מאוד לשים על השולחן את העובדה שאנחנו עדיין לא יודעים מי הוא הרוצח.
היום אמרתי לחבר בחצי צחוק שאני מקווה שלא נגלה שזה איזה ערבי. כל הקהילה תצטרך להסביר את ההתלהמות שלנו נגד הדתיים.
או שחלילה לא נגלה שמי שרצח הוא בעצם איזה בחור שהיה חלק מהארגון ומסיבה כלשהי נעלב, נפגע או נדחף לאיזה פינה ובגלל מבנה אישיות ייחודי פשוט עשה את המעשה. זה בהחלט יהיה פדיחה רצינית לאנשי הקהילה!
אבל... ההתנהלות של הקהילה בימים האחרונים היא התנהלות של חיה פצועה וחשוב לי לחדד את זה למרות שכבר הזכרתי את זה במילים אחרות בפוסט הראשון. אנחנו "יוצאים" על הדתיים בימים אלה בגלל שהדתיים "נכנסים" בנו בכל הזדמנות ואנחנו וגם אתם שותקים. ולכן, אם וכאשר יתפס הרוצח, ואם נגלה שבעצם לא מדובר בפשע שנאה אלה בפשע על רק רומנטי או כל דבר אחר, זה לא מבטל את הצורך שלנו בזכותינו לשיוון, לא מבטל את הכאב שלנו כקהילה, ואת הכאב שלנו כאנשים פרטיים.
* * *
ביומיים האחרונים אני מסתובב ומרגיש כמו אחרי פיגוע, אנרגיה קצת ירודה, עצוב... וזה כמובן יעבור תוך כמה ימים. מה שמוזר הוא, שלהבדיל מבפיגוע, לא כולם מרגישים כמוני. האירוע הזה והכאב הם חוויות פרטיות של הקהילה; זה משהו שקרה לנו, לא לכם וזה מורגש בכל מקום.
זה לא נאמר בתלונה, או בכוונה לנסות לגייס כאב או הזדהות, אלה נאמר באבחנה.
מאחורי כל הסיסמאות של סוטים, לא נורמלים, לא טבעי, כל דבר שהוא לא כמו הנורמה... כל האמירות האלה הן אמירות ריקות כשמדובר בפרט.
האדם הפשוט קם בבוקר, מצחצח שיניים, שותה קפה, הולך לעבודה, מדבר עם ההורים ועם החברים, יוצא לבירה, לים, נפגש עם חברים... זה יום יום של כל ישראלי, הומו או לא. אז בלילה שאני נכנס לישון, אני מחבק את חבר שלי ולא את אשתי... ובאמת שלא נראה לי שזה לא בסדר
היום אמרתי לחבר בחצי צחוק שאני מקווה שלא נגלה שזה איזה ערבי. כל הקהילה תצטרך להסביר את ההתלהמות שלנו נגד הדתיים.
או שחלילה לא נגלה שמי שרצח הוא בעצם איזה בחור שהיה חלק מהארגון ומסיבה כלשהי נעלב, נפגע או נדחף לאיזה פינה ובגלל מבנה אישיות ייחודי פשוט עשה את המעשה. זה בהחלט יהיה פדיחה רצינית לאנשי הקהילה!
אבל... ההתנהלות של הקהילה בימים האחרונים היא התנהלות של חיה פצועה וחשוב לי לחדד את זה למרות שכבר הזכרתי את זה במילים אחרות בפוסט הראשון. אנחנו "יוצאים" על הדתיים בימים אלה בגלל שהדתיים "נכנסים" בנו בכל הזדמנות ואנחנו וגם אתם שותקים. ולכן, אם וכאשר יתפס הרוצח, ואם נגלה שבעצם לא מדובר בפשע שנאה אלה בפשע על רק רומנטי או כל דבר אחר, זה לא מבטל את הצורך שלנו בזכותינו לשיוון, לא מבטל את הכאב שלנו כקהילה, ואת הכאב שלנו כאנשים פרטיים.
* * *
ביומיים האחרונים אני מסתובב ומרגיש כמו אחרי פיגוע, אנרגיה קצת ירודה, עצוב... וזה כמובן יעבור תוך כמה ימים. מה שמוזר הוא, שלהבדיל מבפיגוע, לא כולם מרגישים כמוני. האירוע הזה והכאב הם חוויות פרטיות של הקהילה; זה משהו שקרה לנו, לא לכם וזה מורגש בכל מקום.
מאחורי כל הסיסמאות של סוטים, לא נורמלים, לא טבעי, כל דבר שהוא לא כמו הנורמה... כל האמירות האלה הן אמירות ריקות כשמדובר בפרט.
האדם הפשוט קם בבוקר, מצחצח שיניים, שותה קפה, הולך לעבודה, מדבר עם ההורים ועם החברים, יוצא לבירה, לים, נפגש עם חברים... זה יום יום של כל ישראלי, הומו או לא. אז בלילה שאני נכנס לישון, אני מחבק את חבר שלי ולא את אשתי... ובאמת שלא נראה לי שזה לא בסדר
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
בבקשה:uris כתב:oferlaor עם רוב מה שכתבת אני מסכים.
אך צריך להגדיר גבולות (חברה ללא גבולות בדיוק כמו אדם ללא גבולות מדינה ללא גבולות וילד ללא גבולות זה דבר לא טוב)
ואם המצעד הוא עירום ? אז זה בסדר ?
ואם תך כדי מצעד מקיימים בו יחסי מין ? זה בסדר ?
ואם תוך כדי לוקחים סמים ?
היכן הגבול ?
הרי לא מדובר כאן על מצעדים שקטים ומתורבתים ...מדובר על חבורה חצי עירומה שמתנשקת ומתגפפת ויותר מכך בפומבי ...האם זו הגדרת תרבות ? מדוע על ילדיי לראות זאת ?...
ירושלים
תל אביב
תודיע לי בבקשה כשתראה את אחד מהדברים שטענת לקיומם.
- yanco
-
- חבר פעיל

- תגובות: 91
חברתי ואני איננו חלק מהקהילה (...) ומזדהים מאד עם ההרגשה שלך.nadavck כתב: ביומיים האחרונים אני מסתובב ומרגיש כמו אחרי פיגוע, אנרגיה קצת ירודה, עצוב... וזה כמובן יעבור תוך כמה ימים. מה שמוזר הוא, שלהבדיל מבפיגוע, לא כולם מרגישים כמוני. האירוע הזה והכאב הם חוויות פרטיות של הקהילה; זה משהו שקרה לנו, לא לכם וזה מורגש בכל מקום.
...
כפי שכתבתי מקודם, משהו באכזריות הזאת שיצאה ללא שום פרובוקציה מצד הקורבנות,
מהווה תזכורת מפחידה לגבי מי אנחנו ולמה אנו מסוגלים.
גם מזוית הראיה של מי שאינו "גאה" (לפחות לא בנטיותיו המיניות), יש פה משהו בסיסי שנוגע לכולנו כבני אדם.
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
sapir255 לא טענתי בשום מקום לקיומם .
הסברתי כי גם למצעד צריך שיהיה גבול( גאווה/ אהבה/ כל מצעד אחר)
לפי דעתי הגבול נחצה (לא מדובר על גבול חוקי אלא מוסרי )
לפי דעתי הגבול נחצה (לא מדובר על גבול חוקי אלא מוסרי )
-
nadavck
-
- חבר מביא חבר

מוסר הוא דבר יחסי ואישי...uris כתב:sapir255 לא טענתי בשום מקום לקיומם .
לפי דעתי הגבול נחצה (לא מדובר על גבול חוקי אלא מוסרי )...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אני לא מבין איך מוסר קשור לנושא.uris כתב:sapir255 לא טענתי בשום מקום לקיומם .
אנשים צועדים במפגן שמפורסם מראש ברחובות מסוימים. לא מכריחים אף אחד לבוא לראות.
זה לא קשור לעינייני מוסר כמו שהפגנת שריפת צמיגים באיזה עיניין אחר לא קשורה למוסר.
משה
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
ההערה על הפרענקים באה כדי לומר שאני לא מסכים עם שום אפליה , וזה בא כי לצערי במשפחה שלי יש כאלו שכשבאתי עם חברה שלי אליהם , נאלצתי להודיע להם שאם זה לא מוצא חן בעינהם אזי אני כנראה לא רצוי אצלהם גם כן . ויש לי עד היום בעיות נפשיות מהטראומה שבני משפחתי גרמו ליCatskinner כתב:truejoker, בדקתי וחקרתי ופשפשתי ומצאתי שהיום לא חטאתי בדבר. אפילו לא יצא לי לשקר או לחמוד אישה לא שלי (מה שבאמת די חריג לגבי) ולכן לא ברורה לי ההערה שלך על שבלונה אלא אם כן תנסה לטעון עכשיו שהמטרה של דת איננה עשיית מה שאלהים ציווה. אם עשיה זו עוברת דרך מנגנונים של אהבת רעך וטיפוח השונה, כפי שמצאת אצל גדולי התורה שאצלם ביקרת, זה עדיין לא משנה את העובדות ההיסטוריות המצערות לגבי מספר המקרים שבהם השתמשו בדת כדי לתרץ מעשי זוועות . ואני לא גם לא מבין מאיפה באה לך פתאום ההערה הזו על הפראענקים.....
2 - זה שלא חטאת לא אומר לי כלום , אני עדיין לא שופט שלך (אלא אם כן תשתמש נגיד באלימות ו/או אני אראה אותך משתמש באלימות נגד מישהו אחר , שאז אתה תצטרך לבדוק אם יש לך ידע באומנות לחימה כלשהי
3 - אותו אלוהים שציווה שלא תעשה עבירות הוא ותו אחד שדור שתאהב את אחיך כמוך ושיש דרכים לומר לאנשיםפ שהם חוטאים . זה שקבוצות מסויימות לא נוהגות כך , לא אומר שכולם כאלו ו/או שהדת עצמה גורמת לאלימות .
4 - עד כמה שאני יודע , השימוש בדת להצדיק אלימות שייך יותר לדת מסויימת שחושבת שגיהאד זה הכרחי
למרבה הצער יש לי יותר מידי הבנה על הדברים שמניעים בני אדם , גם כי למדתי וגם כי עבדתי בזה (הילינג ), והשתמשתי בזה באופן מעשי . קבל ממני בתור עובדה היכולת של אנשים לגרום לכך שלא "יוכלו " למנוע משהו ובמיוחד בנושאים הקשורים למין , היא כמעט בלתי מוגבלת . יש טריגרים להומולסביות אבל בד"כ בגלל העובדה שקיימת בושה עמוקה מזה אנשים מדחיקים את זה כ"כ קשה עד שצריך כמה טיפולים להגיע לזה אם בכלל מצליחים , אבל כמעט כול דבר שיש לו משיכה גבוהה ואלמנט בושה גדול גורם לכךCatskinner כתב:
אתה גם לא מקבל את הטיעון שלי שאין בין הומוסקסואליות לבחירה אישית שום דבר היות וזה נובע מסיבות שהם כל כך בסיסיות שהן גם נפוצות במינים אחרים. אין לי בעיה עם חוסר ההסכמה שלך והטענה הנגדית שיש בנו כגזע משהו איכותי מיוחד המבדיל ביננו לבין החיות באופן אבסולוטי. אני רק חושב שבמקרה זה אתה מנסה לאחוז בחבל בשני הקצוות כי מבט קצר סביבנו מראה שאותו גורם ייחודי המבדיל ביננו לבין "סתם" חיות הוא כנראה הנטיה המצערת שלנו כגזע לשקוע בפסיכוזות המוניות הדוחפות אותנו לרצוח אחד את השני בקנה מידה תעשייתי ולאחר מכן להמציא לזה צידוק מוסרי....
ולגבי הסיפא של מה שכתבת , מצטער אני לא מסכים איתך , אתה יכול לקרוא לי אופטימיסט חסר תקנה אבל אני בהחלט חושב שיש המון טוב אצל היהודים , כולם . ואם תרצה תראה את זה בעד כמה יש מעורבות הדדית עדיין למרות כול המפריד ביננו . אני לא חושב שתמצא את זה אצל הגויים
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
ראה מה שכתבתי למעלה לCATSKINER בנושאtheAman כתב:אני לא מסכים עם חלק מדבריך, להיות הומו/לסבית זו לא בחירה, והעובדה הזו מגובה גם היא בלא מעט מחקרים, ואתה אפילו לא צריך להתעמק במחקרים, מספיק שתשאל הומואים/לסביות ותראה מהי תשובתם, בדיוק כשם שאתה לא בחרת להיות סטרייט.truejoker כתב:ילדים הם אכזריים מטבעם כי הם מתעסקים עם עצמם ועד גיל מסויים הם באמת חושביםפ שהעולם נע סביבם , מאידך יש להם חוש צדק מאוד מפותח . היה אפשר לגרום להם לקבל את השונה במאמץ אדירים אבל אף אחד לא עבד על זה מספיק . הבעיה היא שאדם מוגבל , מקבל את המוגבלות שלו כפגם , ואם הוא רואה שהסביבה (בגלל אי מודעות להרס שלהם כי אחרת הם לא היו עושיןם זאת ), מתיחסת אליו כשונה , זה פשוט מערער עוד יותר את היכולת הפנימית שלו להתמודד . יש מעטים שעם חינוך טוב של המשפחה וסביבה תומכת מצליחים , אבל זה גם תלוי במשפחה וביכולות של השונהtheAman כתב:הבעיה העיקרית היא לא סביב הומואים/לסביות, אלא סביב קבלת השונה.
אני עובד הרבה עם ילדים מוגבלים בכל מיני מוגבלויות, ואחת הבעיות הקשות ביותר של ילדים מוגבלים מתבגרים היא קבלתם ע"י הסביבה, הרבה מאד מהילדים הללו נשארים תחת כנפי הוריהם ולא מתפתחים בצורה עצמאית (ויש ביניהם לא מעט כאלה שיכולים להצליח טוב יותר מהרבה מאד אנשים שאני מכיר) פשוט כי הסביבה לא נותנת להם, כי ילדים אחרים ויותר גרוע, מבוגרים אחרים מתייחסים אליהם כנגועים.
אני, חלילה, לא משווה הומואים/לסביות לאנשים מוגבלים, ההשוואה הזו היא רק כדי להראות מהו יחס הסביבה לשונה.
הפתרון לטווח רחוק הוא כמו תמיד חינוך לסבלנות וסובלנות, אבל עד אז, צריך פשוט לא לתת במה לכל אותם אנשים שחיים במחשכים ויוצאים בהצהרות כמו: רעידת האדמה קרתה כי יש הומואים, השואה קרתה כי היה משכב זכר ועוד כל מיני פנינים.
כמו ש-oferlaor כתב, מלבד התוצאות הרצחניות והכואבות המיידיות, 2 הרוגים ועשרות פצועים, קיים החשש שלא מעט בני נוער יפחדו להיפגש.
nadavck ו-drixie, צריך הרבה אומץ כדי לעשות מה שעשיתם פה היום.
![]()
נקווה שיגיעו ימים שאנשים לא יצטרכו אומץ כדי "לצאת מהארון" (גם אני לא אוהב את הביטוי הזה)....
ולגבי הומואים , כמעט כולם מסתכלים על זה כעל בחירה שלהם , ובחירה שהם יכולים (אם יתאמצו מאוד ), לשנות אותה , ולכן קשה מאוד לאנשים לא להתיחס אליך בשונות . הם מרגישים שכאילו אתה בחרת את זה אז תחיה עם זה...
זה לא שפתאום קם אדם בבוקר ומחליט לעצמי: "הי, נראה לי מגניב להיות הומו, בוא נלך על זה".
מי שמסתכל על זה כעל בחירה של אדם טועה ומטעה....
אני מסכים איתך לחלוטין , אבל אתה מתעלם שבהיותינו חברתיים היחס של החברה אלינו משפיע מאוד בין אם תרצה ואם לאו על היכולות שלנו , ולא רק זה אלא על התפיסה שלנו של היכולות שלנו . וכשאדם חושב שהוא לא יכול הוא באמת לא יכול . מאידך אם הוא יחשוב שהוא יכול ויקבל חיזוקים לכך הוא יוכל . וזה אני אומר לך מנסיון אישי . אנשים לא מודעים ליכולות שלהם כי לא המשפחה ולא הסביבה לא נתנו להם להאמין שהם יכולים , ולא כול אחד יכול/מוכן לומר לעצמו הם חושבים כך ואני אראה להם שזה לא נכוןtheAman כתב:[
לגבי הדרך בה מוגבלים מסתכלים על עצמם, גם פה אני נאלץ לא להסכים איתך, לא כל המוגבלים מקבלים את המוגבלות שלהם כפגם, אלא החברה גורמת להם להרגיש פגומים, ועל זה בדיוק אנחנו מנסים לעבוד כרגע.
החברה נוטה לייחס פיגור שיכלי כמעט לכל אדם על כסא גלגלים, החברה נוטה לחשוב שאם מישהו צולע, חרש, אילם או כל משהו שהוא קצת שונה מהם אז הוא בוודאי קשה הבנה וקשה תפיסה (תבדוק אותי, לא מזמן השתתפתי בסקר לא קטן בנושא)....
אם אנשים היו מאמינים בחצי מיכולותיהם האנושות הייתה נראית אחרת לחלוטין , וד"א זה גם מתקשר לנושא של אם הקהילה יכולה או לא
.[/quote]
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
truejoker,
מחר בבוקר מישהו יחליט שחמש אצבעות זה לא בסדר וזה לא נורמלי ושאתה צריך ארבע. אני חושב שכל אחד צריך לעשות מה שנוח לו כל עוד הוא לא פוגע באחרים. לא מעניין אותי אם אנשים מאמינים באלוהים כזה או אחר, באיזה שפה הם מדברים, מה צבע העור שלהם או מה הם עושים בפרטיות ביתם או איך הם מתלבשים. זה לא פוגע בי ואני לא חושב שזה מתפקידי לשפוט אותם, לתקן אותם או להגיד להם איך הם צריכים לחיות את החיים שלהם.
זה לא משנה אם הם נולדו עם הדת/צבע עור/העדפות המין הללו או שינו אותם עם השנים - זה זכותם המלאה להחליט לעצמם מה הם רוצים לעשות.
אם המיניות של מישהו היא בכך שהוא אוהב לעשות את זה תלוי הפוך על שרשראות, ALL THE POWER TO HIM. למה זה צריך להעסיק אותנו ולמה לרדוף אחריו ולהסביר לו שמה שהוא עושה "זה לא נכון". מי צריך לקבוע מה נכון ומה לא נכון ולמה בכלל מעניין אותנו מה זה "נורמלי".
בדמוקרטיה הרוב קובע אך צריך לשמור על הזכויות של המיעוט בגלל שהרוב יכול בקלות להפוך למיעוט בקדנציה הבאה.
אם תגיד לאחרים איך לחיות או מה נכון או לא נכון, מחר בבוקר תתעורר כשמישהו מסביר לך שהדרך היחידה שלך לחיות במדינה הזו היא עם כיפה, ציציות, ותלבושת של המאה ה-17. אין לי ספק שהם מאמינים בצדקתם, אך זה לא מתאים לי אישית.
אני מעדיף חופש על פני אמת אבסלוטית שהומצאה על ידי פנדמנטליסטים.
מחר בבוקר מישהו יחליט שחמש אצבעות זה לא בסדר וזה לא נורמלי ושאתה צריך ארבע. אני חושב שכל אחד צריך לעשות מה שנוח לו כל עוד הוא לא פוגע באחרים. לא מעניין אותי אם אנשים מאמינים באלוהים כזה או אחר, באיזה שפה הם מדברים, מה צבע העור שלהם או מה הם עושים בפרטיות ביתם או איך הם מתלבשים. זה לא פוגע בי ואני לא חושב שזה מתפקידי לשפוט אותם, לתקן אותם או להגיד להם איך הם צריכים לחיות את החיים שלהם.
זה לא משנה אם הם נולדו עם הדת/צבע עור/העדפות המין הללו או שינו אותם עם השנים - זה זכותם המלאה להחליט לעצמם מה הם רוצים לעשות.
אם המיניות של מישהו היא בכך שהוא אוהב לעשות את זה תלוי הפוך על שרשראות, ALL THE POWER TO HIM. למה זה צריך להעסיק אותנו ולמה לרדוף אחריו ולהסביר לו שמה שהוא עושה "זה לא נכון". מי צריך לקבוע מה נכון ומה לא נכון ולמה בכלל מעניין אותנו מה זה "נורמלי".
בדמוקרטיה הרוב קובע אך צריך לשמור על הזכויות של המיעוט בגלל שהרוב יכול בקלות להפוך למיעוט בקדנציה הבאה.
אם תגיד לאחרים איך לחיות או מה נכון או לא נכון, מחר בבוקר תתעורר כשמישהו מסביר לך שהדרך היחידה שלך לחיות במדינה הזו היא עם כיפה, ציציות, ותלבושת של המאה ה-17. אין לי ספק שהם מאמינים בצדקתם, אך זה לא מתאים לי אישית.
אני מעדיף חופש על פני אמת אבסלוטית שהומצאה על ידי פנדמנטליסטים.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
בגלל זה אחת ההמצאות הטובות ביותר שהגתה המהפכה הצרפתית הייתה הפרדת הדת והמדינה (היה גם הקטע עם הגיליוטינה שהפריד לחלוטין בין האדם לראש שלו אבל נסלח להם כי זו היה הנסיון הראשון בהפקת סדרת ריאליטי להמונים). היום נכנסים לך לצלחת, מחר יכנסו לך לבית ומחרתיים למיטה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
nadavck
-
- חבר מביא חבר

אני חושב שהראליטי הראשון היה בתקופת רומא העתיקה עם קרבות הגלדיאטוריםCatskinner כתב:בגלל זה אחת ההמצאות הטובות ביותר שהגתה המהפכה הצרפתית הייתה הפרדת הדת והמדינה (היה גם הקטע עם הגיליוטינה שהפריד לחלוטין בין האדם לראש שלו אבל נסלח להם כי זו היה הנסיון הראשון בהפקת סדרת ריאליטי להמונים). היום נכנסים לך לצלחת, מחר יכנסו לך לבית ומחרתיים למיטה....
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- drixie
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
truejoker
ואני חייב להגיד שההתייחסות שלך מפתיעה אותי במיוחד לאור מה שעברת במשפחה שלך עם "פרענקית". הרבה מאוד לבנים בארה"ב משוכנעים שכושים זה גזע נחות (סבתא שלי חושבת את זה על "פרענקים" עד היום). אז "בחרת" לבוא עם "פרענקית", והתעצבנת על היחס. אז אני "בחרתי" לבוא עם גבר הביתה, וחסר להם שלא היו מקבלים אותו.
נראה לך שזה לא אותו דבר? פעם היו חוקים בדרא"פ, בארה"ב (ובגרמניה) נגד נישואי תערובת, כי "זה בניגוד לטבע", וזה "לא מקובל". היום אף אחד לא מעלה על דעתו דבר כזה במדינה נאורה. היום צריך להיות אידיוט מוחלט לחשוב או להגיד על "פרענקים" או כושים שזה גזע נחות.
אותו כנ"ל לגבי נשים (זכות בחירה בשוויץ קיבלו רק בשנות ה70. לא כשירות לעדות בבית דין רבני. אפליה בשכר עד היום). מישהו פעם היה מורד בדרגה בצבא על "בואי מיידלה שבי לי על הברכיים"? היום כן. וזה שינוי שעבר מאוד מאוד מהר (תראה MAD MEN, סוף שנות השישים, איך מתייחסים לנשים, לכושים, גם להומו אחד שיצא שם מהארון. בפרספקטיבה זה מדהים לראות).
אנשים הרבה פחות מהססים להגיד דבר איומים על הומואים (כולל הדיון הזה, כולל האמירות בנוסח "זה מגעיל אותי אבל אני מסכים שזה לא בסדר לרצוח אתכם" (נסה להגיד את המשפט הזה בקול רם בעבודה: "תשמע, האתיופים האלה באמת מגעילים אותי. אבל לדרוס אותה?"). נראה מה יקרה עוד חמישים שנה.
ואחרי שנגמור עם GAY LIB, נעבור לערפדים, ולשאר החיות והחפצים שהוזכרו כאן כמועמדים לשיוויון זכויות. החתולה שלי כבר מסתובבת בבית עם שלטים ומארגנת את החתולים באיזור.
אתה יודע מה? נניח לצורך הדיון שזו בחירה (ויש לי ידיד שאני מאמין לו שהוא באמת באמת דו מיני, מתאהב בגברים, מתאהב בנשים - בכוונה אני לא אומר "שוכב", זה הרבה יותר עמוק מסקס, אז הוא לצורך העניין "בוחר"). אז בחרתי. מי אתה להגיד לי לבחור אחרת? למה שאני לא אגיד לך לבחור אחרת? כי אתה החלטת שאני אשתה קולה ולא ספרייט?קבל ממני בתור עובדה היכולת של אנשים לגרום לכך שלא "יוכלו " למנוע משהו ובמיוחד בנושאים הקשורים למין , היא כמעט בלתי מוגבלת...
ואני חייב להגיד שההתייחסות שלך מפתיעה אותי במיוחד לאור מה שעברת במשפחה שלך עם "פרענקית". הרבה מאוד לבנים בארה"ב משוכנעים שכושים זה גזע נחות (סבתא שלי חושבת את זה על "פרענקים" עד היום). אז "בחרת" לבוא עם "פרענקית", והתעצבנת על היחס. אז אני "בחרתי" לבוא עם גבר הביתה, וחסר להם שלא היו מקבלים אותו.
נראה לך שזה לא אותו דבר? פעם היו חוקים בדרא"פ, בארה"ב (ובגרמניה) נגד נישואי תערובת, כי "זה בניגוד לטבע", וזה "לא מקובל". היום אף אחד לא מעלה על דעתו דבר כזה במדינה נאורה. היום צריך להיות אידיוט מוחלט לחשוב או להגיד על "פרענקים" או כושים שזה גזע נחות.
אותו כנ"ל לגבי נשים (זכות בחירה בשוויץ קיבלו רק בשנות ה70. לא כשירות לעדות בבית דין רבני. אפליה בשכר עד היום). מישהו פעם היה מורד בדרגה בצבא על "בואי מיידלה שבי לי על הברכיים"? היום כן. וזה שינוי שעבר מאוד מאוד מהר (תראה MAD MEN, סוף שנות השישים, איך מתייחסים לנשים, לכושים, גם להומו אחד שיצא שם מהארון. בפרספקטיבה זה מדהים לראות).
אנשים הרבה פחות מהססים להגיד דבר איומים על הומואים (כולל הדיון הזה, כולל האמירות בנוסח "זה מגעיל אותי אבל אני מסכים שזה לא בסדר לרצוח אתכם" (נסה להגיד את המשפט הזה בקול רם בעבודה: "תשמע, האתיופים האלה באמת מגעילים אותי. אבל לדרוס אותה?"). נראה מה יקרה עוד חמישים שנה.
ואחרי שנגמור עם GAY LIB, נעבור לערפדים, ולשאר החיות והחפצים שהוזכרו כאן כמועמדים לשיוויון זכויות. החתולה שלי כבר מסתובבת בבית עם שלטים ומארגנת את החתולים באיזור.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
אז היכן עובר הגבול? ציינת X דברים, מתוכם אתה מסרב לטעון שאפילו אחד מהם אכן מתקיים במציאות אך יחד עם זאת אתה טוען שקיים גבול והוא נחצה. אז שוב אני שואל, אם הגבול הוא אף לא אחד מהדברים שציינת, היכן הוא?uris כתב:sapir255 לא טענתי בשום מקום לקיומם .
אני רוצה להוסיף שכמובן שאני מסכים שקיים גבול כלשהו, אך הגבול משתנה בהתאם למקום ולקהילה. אתה לא יכול להשוות מצעד בירושלים שהיא עיר שיש בה אוכלוסיה שכל סוג של התערטלות הכי מזערית יפריע לה וצריך לכבד את זה (בד בבד עם דרישה להתנהגות זהה מהצד השני שצריך להיות ברור לו שהוא לא יכול להגביל את הצד השני בצורה מוחלטת ע"פ רצונותיו אלא שכל עוד מדובר בעיר מעורבת יש צורך בפשרה) למצעד בעיר כמו תל אביב שלרוב הגדול של האוכלוסיה אין שום בעיה עם התנהגות של חשיפת חזה במהלך מסיבה, התגפפות או צעידה בבגדי לטקס שחורים וכו' שאילו היתה מתרחשת בעיר שמרנית יותר היתה נחשבת לחריגה חמורה מן המקובל. מעבר לכך לא מדובר במשהו יומיומי שמבוצע באופן פומבי בצורה סדירה וספונטנית אלא אירוע שמתרחש פעם בשנה וידוע מתי ואיפה הוא קורה ואם מישהו רוצה בכך אף אחד לא יאנוס אותו לקחת חלק באירוע אלא הוא יכול להדיר משם את רגליו.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
MAD MEN בדיוק רוקד על העניין הזה. תקופה שאמריקה היתה כביכול "תמימה", "טהורה" ו-"נקיה"...
אלא שמתחת לפני השטח גזענות נוראית, פחד להיות חריג ושונה, והמון אנשים מתוסכלים ומיואשים.
אלא שמתחת לפני השטח גזענות נוראית, פחד להיות חריג ושונה, והמון אנשים מתוסכלים ומיואשים.
- mrunderhill
-
- חבר ותיק

מה זה Mad Men?