רובוט לניקוי הבית roomba 560
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
רונן - כבר ענו על השאלה שלך פה, יש פה בחור שיש לו את המכשיר ושיש לו כמה וכמה חתולים בבית ואין לו בעיות.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
שערות של הכלבה שלי לא דומות לשערות החתול ,Huber כתב:רונן - כבר ענו על השאלה שלך פה, יש פה בחור שיש לו את המכשיר ושיש לו כמה וכמה חתולים בבית ואין לו בעיות....
האמן לי שאני מעוניין גם לרכוש , אבל אם אמצא את עצמי " מנתח" את המברשות פעמיים בשבוע להוציא שערות ,
מה הועילו חכמים ?
נכון, השערות של החתולים שלי (שלושה) + שלי ושל אישתי (שנינו עם שיער ארוך...) הרבה יותר חמורות ומאתגרות מהשערות של הכלבה...רונן כתב:שערות של הכלבה שלי לא דומות לשערות החתול ,Huber כתב:רונן - כבר ענו על השאלה שלך פה, יש פה בחור שיש לו את המכשיר ושיש לו כמה וכמה חתולים בבית ואין לו בעיות....
האמן לי שאני מעוניין גם לרכוש , אבל אם אמצא את עצמי " מנתח" את המברשות פעמיים בשבוע להוציא שערות ,
מה הועילו חכמים ?...
גם אני, בשבועות הראשונים עם הרומבה בילית לא מעט זמן עם מספריים/ סכין לניקוי המברשות. לקח לי די הרבה זמן לגלות שיחד איתו הגיעו כלים מיוחדים (מן "מסרק" עגול) שמיועדים לניקוי המברשות. כל מה שצריך לעשות זה להעביר את המברשת בתוכו כמה פעמים. זה הכל.
תהליך טיפול ברומבה לוקח בין חמש לעשר דקות ברוטו.
You are never fully dressed without a smile
- רונן
- חבר מכור קשה

תודהShed כתב:נכון, השערות של החתולים שלי (שלושה) + שלי ושל אישתי (שנינו עם שיער ארוך...) הרבה יותר חמורות ומאתגרות מהשערות של הכלבה...רונן כתב:שערות של הכלבה שלי לא דומות לשערות החתול ,Huber כתב:רונן - כבר ענו על השאלה שלך פה, יש פה בחור שיש לו את המכשיר ושיש לו כמה וכמה חתולים בבית ואין לו בעיות....
מה הועילו חכמים ?...
גם אני, בשבועות הראשונים עם הרומבה בילית לא מעט זמן עם מספריים/ סכין לניקוי המברשות. לקח לי די הרבה זמן לגלות שיחד איתו הגיעו כלים מיוחדים (מן "מסרק" עגול) שמיועדים לניקוי המברשות. כל מה שצריך לעשות זה להעביר את המברשת בתוכו כמה פעמים. זה הכל.
תהליך טיפול ברומבה לוקח בין חמש לעשר דקות ברוטו....
שההנהלה תחזור מהעבודה , אמצא זוית נכונה לקבל אישור לקניה
- Huber
- חבר במועדון HT

אז זה 6 ו 2 נדנדות - ספרתי נכון?Huber כתב:אז יש לנו 5 וודאי ואחד מתנדנד - עוד מישהו?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מצטרך לשאלה של אושרוב, מה דינם של צעצועים קטנים (נגיד, בגודל של 2 על 2 ס"מ) הזרוקים על הרצפה ונתקלים ברומבה?osherov כתב:אגב, יש לי רק פחד מהצעצועים של הילד שמפוזרים בכל הבית !...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Huber
- חבר במועדון HT

אפשר לינק?damageboy כתב:כנ"ל.
מוכן להשתתף אם המחיר נעשה אטרקטיבי..
אני רואה את ה-560 ב-EBAY ב$230...
- Huber
- חבר במועדון HT

גם אני אשמח לדעת, אבל יש לזה 2 פתרונות:pixies כתב:מצטרך לשאלה של אושרוב, מה דינם של צעצועים קטנים (נגיד, בגודל של 2 על 2 ס"מ) הזרוקים על הרצפה ונתקלים ברומבה?osherov כתב:אגב, יש לי רק פחד מהצעצועים של הילד שמפוזרים בכל הבית !......
1. להרים את כל הצעצועים לפני הפעלתו.
2. לא להכניס אותו לחדר של הילדים
2. זה בטוח ! הבעייה היא שכל הבית שלנו הפך לחדר ילדים אחד גדולHuber כתב:גם אני אשמח לדעת, אבל יש לזה 2 פתרונות:pixies כתב:מצטרך לשאלה של אושרוב, מה דינם של צעצועים קטנים (נגיד, בגודל של 2 על 2 ס"מ) הזרוקים על הרצפה ונתקלים ברומבה?osherov כתב:אגב, יש לי רק פחד מהצעצועים של הילד שמפוזרים בכל הבית !......
1. להרים את כל הצעצועים לפני הפעלתו.
2. לא להכניס אותו לחדר של הילדים...
אני מניח שזה יכריח אותנו לסדר את הבלאגן בבוקר לפני שהורמבה (אחלה שם נתנו לו !) תיכנס לפעולה
במקום לשאול על צעצועים, כבלים, נעליים וכו. , בעצם מה שאני מניח שכולנו רוצים לדעת זה, מעשית, מה האוברהד על הפעלתו מבחינת הכנת החדר.
כמובן שגם בכל שיטת ניקוי אחרת צריך לסדר את החדר אך פה יש את הקטע האוטומטי והמתוזמן מראש.
האם אתם באמת משתמשים בשיטת "שגר ושכח" או "תכנת ושכח", או שצריך בעצם לתכנן ניקיונות?
כמובן שגם בכל שיטת ניקוי אחרת צריך לסדר את החדר אך פה יש את הקטע האוטומטי והמתוזמן מראש.
האם אתם באמת משתמשים בשיטת "שגר ושכח" או "תכנת ושכח", או שצריך בעצם לתכנן ניקיונות?
משה
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
ידידי,moco כתב:במקום לשאול על צעצועים, כבלים, נעליים וכו. , בעצם מה שאני מניח שכולנו רוצים לדעת זה, מעשית, מה האוברהד על הפעלתו מבחינת הכנת החדר.
האם אתם באמת משתמשים בשיטת "שגר ושכח" או "תכנת ושכח", או שצריך בעצם לתכנן ניקיונות?...
אני חושב שידידנו Shed שהוא בעצם המקור היחידי שלנו בנושא התפעול היום יומי של הרומבה ציין לא אחת שהוא מאוד מבסוט מהמכשיר בכללי.
עדיין לא ברור לי מה לא ברור בעניין שהמכשיר מזהה מכשול ונמנע ממנו ? הרי זו התשובה הכי ברורה ל "האם צריך לתכנן ניקיונות" אתה שולח אותו בשעות מתוזמנות, במקרה שלך בשעות שאתה לא זקוק לשקט והוא מסתדר לבד, יש מכשול ? הוא יעבור אותו, יש צעצוע פצפון (בלי קשר לא בטוח לילדים) אז הוא יאסוף אותו ויקח אותו הביתה לתחנת הטעינה שלו, מקסימום תצטרכו מדי פעם לשלוף איזה חלק של פאזל.
מעבר לזה מכל הביקורת שקראתי ברשת וגם מחוות הדעת המאוד חיובית של היחידי באתר (כך נדמה) עם הרומבה אני חושב שזה מכשיר שעושה את החיים קלים יותר ולא קשים יותר. אני בטוח שהוא לא מושלם אבל אני גם בטוח שהרבה פחות כיף לעבור עם המטאטא הישן על כל הבית.
נ.ב
סרטון נחמד 0
שי
ברור, הרי בגלל חוות הדעת של Shed אנחנו מתלהבים פה , לא ?Shayosef כתב:
אני חושב שידידנו Shed שהוא בעצם המקור היחידי שלנו בנושא התפעול היום יומי של הרומבה ציין לא אחת שהוא מאוד מבסוט מהמכשיר בכללי....
יחד עם זאת, מכיוון שעדיין אין דבר כזה בכל בית שני, אני רוצה לוודא שאין את הסכנה העיקרית עם מכשירים לא נפוצים (ויש הרבה דוגמאות למשל מעולם המטבח) והיא שאתה מגלה שאתה צריך לעבוד יותר מידי סביבו. אני בטוח שלכל אחד מאיתנו יש איזה ניסיון עם מכשיר פלא שהכזיב ולא השתמשנו בו בסוף.
היעילות המעשית של הרומבה מן הסתם, תלויה מאוד בבית שלך ובהרגלי החיים שלך.
כמו שציינת, Shed הוא המקור היחידי שלנו אך לא כולנו גרים בבית שלו
את כל הסרטונים ראיתי ועל כל שאלותי הטכניות קיבלתי תשובות מספקות.
אני מנסה להבין איך זה מתממש באופן מעשי בבית שלי.
סתם דוגמא: ברור שבחדר שבו מפוזרות נעליים, הן יהוו מכשולים, ולכן כמובן שאצטרך לפנות אותם לפני הניקוי.
אני נוטה לקנות, אבל זו לא קנייה חסרת סימני שאלה כמו קניית מכונת כביסה או מקרר.
מה שבאמת יעזור, זה מישהו עם ניסיון שיתאר דווקא איפה הרומבה נכשל.
משה
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אולי SHED יוכל לענות מה הרובוט יעשה כשהוא נתקל בשטיח שאגי
לדוגמא כמו בתמונה:
http://adira.co.il/event_pics/1228921507.jpg
לדוגמא כמו בתמונה:
http://adira.co.il/event_pics/1228921507.jpg
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
אני חצי מבין אותך, לא ברור לי מה ההבדל בין החלטה לשאוב עם שואב אבק סטנדרטי שגם איתו אתה צריך לפנות נעליים וכד' על מנת לשאוב, הרי זה ברור שגם עם הרומבה צריך לאסוף מכשולים על מנת שהוא ינקה תחתם...moco כתב:ברור, הרי בגלל חוות הדעת של Shed אנחנו מתלהבים פה , לא ?Shayosef כתב:
אני חושב שידידנו Shed שהוא בעצם המקור היחידי שלנו בנושא התפעול היום יומי של הרומבה ציין לא אחת שהוא מאוד מבסוט מהמכשיר בכללי....
יחד עם זאת, מכיוון שעדיין אין דבר כזה בכל בית שני, אני רוצה לוודא שאין את הסכנה העיקרית עם מכשירים לא נפוצים (ויש הרבה דוגמאות למשל מעולם המטבח) והיא שאתה מגלה שאתה צריך לעבוד יותר מידי סביבו. אני בטוח שלכל אחד מאיתנו יש איזה ניסיון עם מכשיר פלא שהכזיב ולא השתמשנו בו בסוף.
היעילות המעשית של הרומבה מן הסתם, תלויה מאוד בבית שלך ובהרגלי החיים שלך.
כמו שציינת, Shed הוא המקור היחידי שלנו אך לא כולנו גרים בבית שלו
את כל הסרטונים ראיתי ועל כל שאלותי הטכניות קיבלתי תשובות מספקות.
אני מנסה להבין איך זה מתממש באופן מעשי בבית שלי.
סתם דוגמא: ברור שבחדר שבו מפוזרות נעליים, הן יהוו מכשולים, ולכן כמובן שאצטרך לפנות אותם לפני הניקוי.
אני נוטה לקנות, אבל זו לא קנייה חסרת סימני שאלה כמו קניית מכונת כביסה או מקרר.
מה שבאמת יעזור, זה מישהו עם ניסיון שיתאר דווקא איפה הרומבה נכשל....
בנושא חוות דעת נוספת, מסופקני שתקבל אותה כאן, זה לא כזה נפוץ בארץ ובינתיים באתר זה יש רק שד אחד
אבל הנה כמה REVIEWS שמצאתי עבורך:
http://www.scottycentral.com/reviews/ga ... ba-review/
וכמובן 275 ביקרות של משתמשים ב AMAZON שמעניקים למוצר ציון גבוה מאוד, אני בטוח שתוכל למצוא ביקרות אחת שתספק אותך בלי לקרוא אותה ממשתמש כאן באתר
http://www.amazon.com/iRobot-Roomba-Int ... ewpoints=1
שי
משה,
אני מתפלא שלא שאלת האם הרובוט יודע לעבור בין כל הנקודות בדרך הקצרה ביותר
(בעיית TSP- או בעברית בעיית הסוכן-רובוט הנוסע)
אני מתפלא שלא שאלת האם הרובוט יודע לעבור בין כל הנקודות בדרך הקצרה ביותר
Shayosef,
תודה על הלינקים.
החיסרון האפשרי בין ניקוי רומבאי יחסית לניקוי ידני מאוד ברור לי. מהמידע שקיבלנו ראינו שלוקח לו יחסית הרבה זמן לנקות והוא לא עושה את זה בשקט.
היתרון בוודאי ברור - הוא עובד ולא בן אדם. אני פשוט חושש שהבן אדם יצטרך לעבוד יותר מידי סביבו.
תראה, אם אתה כבר צריך לסדר את החדר, אז הרבה פעמים לטאטא את החדר אח"כ, זו כבר משימה משנית. זה הקטע שבו אתה פתאום יכול להרגיש מטומטם. מכיר את אלה שהזמן שבו הם משקיעים בניקוי הכלים לפני הכנסה למדיח שקול לזמן של הדחה ידנית?
מן הסתם, הוא יתאים לאזורים מסוימים בבית ולא לאחרים.
האידיאלי זה שהוא ממש עובד לבד וטוען את עצמו וכאילו עצמאי לגמרי. למצב כזה אני לא אגיע אלא אם אקנה כמה.
תודה על הלינקים.
החיסרון האפשרי בין ניקוי רומבאי יחסית לניקוי ידני מאוד ברור לי. מהמידע שקיבלנו ראינו שלוקח לו יחסית הרבה זמן לנקות והוא לא עושה את זה בשקט.
היתרון בוודאי ברור - הוא עובד ולא בן אדם. אני פשוט חושש שהבן אדם יצטרך לעבוד יותר מידי סביבו.
תראה, אם אתה כבר צריך לסדר את החדר, אז הרבה פעמים לטאטא את החדר אח"כ, זו כבר משימה משנית. זה הקטע שבו אתה פתאום יכול להרגיש מטומטם. מכיר את אלה שהזמן שבו הם משקיעים בניקוי הכלים לפני הכנסה למדיח שקול לזמן של הדחה ידנית?
מן הסתם, הוא יתאים לאזורים מסוימים בבית ולא לאחרים.
האידיאלי זה שהוא ממש עובד לבד וטוען את עצמו וכאילו עצמאי לגמרי. למצב כזה אני לא אגיע אלא אם אקנה כמה.
משה
- רונן
- חבר מכור קשה