נחיתת אפולו על הירח - הכל בבל"ת לא היה ולא נברא = מדהים
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אוי שוב פעם.....
קרא את הקישור שמופיע בתחתית המאמר http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html
ושוב - עד היום מוצב על הירח מחזיר אור ועד היום ניתן להקפיץ ממנו קרן לייזר. המחזיר הזה לא הגיע לשם לבד.
קרא את הקישור שמופיע בתחתית המאמר http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html
ושוב - עד היום מוצב על הירח מחזיר אור ועד היום ניתן להקפיץ ממנו קרן לייזר. המחזיר הזה לא הגיע לשם לבד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
למה אוי, זה רק לינק תן לאנשים לקרוא את מה שויקיפדיה כתבו.Catskinner כתב:אוי שוב פעם.....
ושוב - עד היום מוצב על הירח מחזיר אור ועד היום ניתן להקפיץ ממנו קרן לייזר. המחזיר הזה לא הגיע לשם לבד....
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אני חושב שלהתחיל בלהוכיח את העיניין על סמך עובדות, רק משחק לידי חובבי הקונספירציה כי זה שם אותם כביכול באותו מישור, כאילו שתי הדיעות סימטריות.Catskinner כתב:אוי שוב פעם.....
ושוב - עד היום מוצב על הירח מחזיר אור ועד היום ניתן להקפיץ ממנו קרן לייזר. המחזיר הזה לא הגיע לשם לבד....
לא מדובר בטענה עובדתית חדשה שיש לשכנע. ההיפך, אנשי הקונספירציה הם אלה שטוענים טענה מוזרה וצריכים, אם היו יכולים, להביא הוכחות חותכות.
ואם כבר, זה שיש מחזיר אור על הירח שלא הגיע לבד לא מוכיח שבן אדם נחת על הירח
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
למה אוי? כי יש קונספירציה בוויקיפדיה שבעצם נשלטת על ידי הבונים החופשיים כגבר 700 שנה. כולם יודעים את זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתי, חשבתי שויקיפדיה היא מקור טוב לקרוא על דברים.
מה בדיוק אמרו בויקיפדיה שמרגיז כל כך ?
אודה לך באם תוכל לצטט אותם.

מה בדיוק אמרו בויקיפדיה שמרגיז כל כך ?
אודה לך באם תוכל לצטט אותם.
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

moco,
הסיבה שאמרתי שאני מאמין ב 99.999 אחוז שהייתה נחיתה על הירח ולא 100 אחוז זה הלינק הבא:
http://www.moonmovie.com/moonmovie/default.asp
טיפ: 2 הסיבות האחרות מצד שמאל.
ניפגש מחר - העברתי בכיף את הזמן בעבודה...
הסיבה שאמרתי שאני מאמין ב 99.999 אחוז שהייתה נחיתה על הירח ולא 100 אחוז זה הלינק הבא:
ניפגש מחר - העברתי בכיף את הזמן בעבודה...
-
moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
והלינק הזה גרם לך לפקפק רק ב 0.001%.
טוב,גם זאת התחלה.
טוב,גם זאת התחלה.
- moco
-
- גורו

אם ה0.001 % ספק שלך זה בגלל "הוכחה" כביכול של איש קונספירציות, אז חבל.מסכם_עניין כתב:moco,
ניפגש מחר - העברתי בכיף את הזמן בעבודה......
לי יש ספק גדול בהרבה משלך, פי 100, 0.1 %
איפה אנו אמורים להיפגש מחר?
משה
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

moco,
ראיתי שאתה מודאג לגבי מקום המפגש שלנו אז החלטתי להקדים קצת.
בדיוק סיימתי לקלח את הילדה הקטנה, לשים אותה לישון ויאללה בוא נמשיך בדיון (בלי פאדיחות השרשור הזה תופס רייטינג).
כשאני אומר 99.999 אחוז שהייתה נחיתה על הירח זה אומר שאני משאיר מקום למצב ההפוך ובטח שאתה לא יכול לקרוא לנתון שכזה ודאי (אלא אם כן אתה משכתב את חוקי ההסתברות - מה הסיכוי לזכות בלוטו ובכל זאת אנשים זוכים ?).
מתוך ויקיפדיה:
קצת מתוך התחקיר של פוקס:
ראיתי שאתה מודאג לגבי מקום המפגש שלנו אז החלטתי להקדים קצת.
בדיוק סיימתי לקלח את הילדה הקטנה, לשים אותה לישון ויאללה בוא נמשיך בדיון (בלי פאדיחות השרשור הזה תופס רייטינג).
כשאני אומר 99.999 אחוז שהייתה נחיתה על הירח זה אומר שאני משאיר מקום למצב ההפוך ובטח שאתה לא יכול לקרוא לנתון שכזה ודאי (אלא אם כן אתה משכתב את חוקי ההסתברות - מה הסיכוי לזכות בלוטו ובכל זאת אנשים זוכים ?).
מתוך ויקיפדיה:
וגם בסוףבתכנית גם נטען כי כמחצית מהעובדים והאסטרונאוטים שהיו בסוד המבצע מתו בתאונות...
כיצד בהעדר טיל בדומה לטיל ששימש להינתקות מכדור הארץ הצליחו להינתק מכוח הכבידה של הירח?
לירח כבידה נמוכה מאוד ביחס לכדו"א וכן העדר האטמוספרה מקל על ההינתקות.
מדוע מחקו את כל קלטות המקור של אירוע היסטורי ויקר לפני שנחקרו ע"י גורמים מחוץ לנאסא?
הסרטים אוחסנו ובמהלך שנות ה-70 וה-80 הוקלטו עליהם בטעות נתונים אחרים....
קצת מתוך התחקיר של פוקס:
-
moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
בקיצור, הכל פיברוק אחד גדול.
כבר אז העלו ספקות בעניין ולאורך כל השנים.
הקלטות נמחקו,חצי מהעובדים שחשדו שהם יודעים משהו - גרמו להם למוות פתאומי בתאונות משונות וזה עוד קצה הקרחון.
כבר אז העלו ספקות בעניין ולאורך כל השנים.
הקלטות נמחקו,חצי מהעובדים שחשדו שהם יודעים משהו - גרמו להם למוות פתאומי בתאונות משונות וזה עוד קצה הקרחון.
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

moco,
אתה יודע מה כשאני חושב על זה בוא תראה עוד מהתחקיר של פוקס (לפי הסדר):
אתה יודע מה כשאני חושב על זה בוא תראה עוד מהתחקיר של פוקס (לפי הסדר):
- moco
-
- גורו

מסכם_עניין,
אני לא מתכונן להגיב על אף אחד מה"טיעונים" שאתה מביא בגלל , כמו שציינתי בהודעה קודמת, יש בכך נתינת קרדיט לכל העיניין וזה פשוט מגוחך.
מי שצריך להביא הוכחות זה דווקא מי שטוען את הטענה הלא מוזרה והלא מקובלת.
"הוכחות" זה לא כל מיני טענות משעשעות על למה הדגל מתנדנד, שבמקרה הטוב, מהוות חידה נחמדה. (אגב, האופן שהדגל מתנדנד זה לגמרי לא התנופפות ברוח ולא דומה לזה).
הוכחות, זה עדויות לקונספירציה עצמה. הרי לנחיתה עצמה יש עדויות רבות.
אם אתה בכל זאת רוצה תשובות לחידות, יש את כל התשובות כבר באינטרנט, וכבר הביאו פה לינקים .
ברור שמבחינה מתמטית וודאות זה 100%, אבל זה לא ממש רלוונטי. אני מדבר על המילה בעברית בשימוש יום יומי.
אין הרי שום עובדה בעולם שאתה יכול להיות 100% וודאי כלפיה.
מבחינה מעשית 99.999 זה הכי וודאי שבכלל יכול להיות.
כשאתה נכנס למכונית (במשך שנה) הוודאות שתצא ממנה חי, היא יותר נמוכה מ99.999 , ואתה נכנס. כלומר, אתה מסכן את חייך על הסתברויות יותר גדולות ממה שאתה בעצמך נותן לסיפור המצחיק עם הירח.
אני חוזר: אתה, לפי ה99.999 שלך, הבן אדם שהכי בטוח בעולם שנחתו על הירח, אז למה אתה נתפס לשטויות הללו?
יש משהו אחר אבל שמסקרן אותי
moshem74 באמת "no-moonie" או שהוא עובד על כולנו, בשביל הקטע?
אני לא מתכונן להגיב על אף אחד מה"טיעונים" שאתה מביא בגלל , כמו שציינתי בהודעה קודמת, יש בכך נתינת קרדיט לכל העיניין וזה פשוט מגוחך.
מי שצריך להביא הוכחות זה דווקא מי שטוען את הטענה הלא מוזרה והלא מקובלת.
"הוכחות" זה לא כל מיני טענות משעשעות על למה הדגל מתנדנד, שבמקרה הטוב, מהוות חידה נחמדה. (אגב, האופן שהדגל מתנדנד זה לגמרי לא התנופפות ברוח ולא דומה לזה).
הוכחות, זה עדויות לקונספירציה עצמה. הרי לנחיתה עצמה יש עדויות רבות.
אם אתה בכל זאת רוצה תשובות לחידות, יש את כל התשובות כבר באינטרנט, וכבר הביאו פה לינקים .
מה קשור חוקי ההסתברות לפה?מסכם_עניין כתב: כשאני אומר 99.999 אחוז שהייתה נחיתה על הירח זה אומר שאני משאיר מקום למצב ההפוך ובטח שאתה לא יכול לקרוא לנתון שכזה ודאי (אלא אם כן אתה משכתב את חוקי ההסתברות - מה הסיכוי לזכות בלוטו ובכל זאת אנשים זוכים ?)....
אין הרי שום עובדה בעולם שאתה יכול להיות 100% וודאי כלפיה.
מבחינה מעשית 99.999 זה הכי וודאי שבכלל יכול להיות.
כשאתה נכנס למכונית (במשך שנה) הוודאות שתצא ממנה חי, היא יותר נמוכה מ99.999 , ואתה נכנס. כלומר, אתה מסכן את חייך על הסתברויות יותר גדולות ממה שאתה בעצמך נותן לסיפור המצחיק עם הירח.
אני חוזר: אתה, לפי ה99.999 שלך, הבן אדם שהכי בטוח בעולם שנחתו על הירח, אז למה אתה נתפס לשטויות הללו?
יש משהו אחר אבל שמסקרן אותי
moshem74 באמת "no-moonie" או שהוא עובד על כולנו, בשביל הקטע?
משה
- moco
-
- גורו

"תחקיר של פוקס" , עאלק
דודו טופז לא המציא איך לייצר רייטינג בעזרת חייזרים וכו.
דודו טופז לא המציא איך לייצר רייטינג בעזרת חייזרים וכו.
משה
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

moco,
שאלת אותי:
כבר אמרתי על עצמי את המשפט הבא "אני מעריך את עצמי כאדם שכמעט ולא יודע כלום".
אלברט איינשטיין אמר:
שאלת אותי:
תשובה:אני חוזר: אתה, לפי ה99.999 שלך, הבן אדם שהכי בטוח בעולם שנחתו על הירח, אז למה אתה נתפס לשטויות הללו?...
כבר אמרתי על עצמי את המשפט הבא "אני מעריך את עצמי כאדם שכמעט ולא יודע כלום".
אלברט איינשטיין אמר:
העולם לא יושמד מאלה שעושים רע, הוא יושמד מאלה שמסתכלים מהצד ומסרבים להתערב...
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

moco,moco כתב:"תחקיר של פוקס" , עאלק![]()
דודו טופז לא המציא איך לייצר רייטינג בעזרת חייזרים וכו....
עברת על החוק של עצמך.
נראה לי שיצרת תיאוריה חדשה על רשת פוקס וקידום רייטינג.
נראה לי אתה בדיוק כמוני - שנינו כמעט ולא יודעים כלום..
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
בקשר לתאוריה הזו ודומות לה, יש שתי נקודות חשובות.
האחת, נגד מי התאוריה יוצאת. וכאן זה ארה"ב. אני חושב שהרבה יותר משמעותי להבין למה טורחים להעלות תאוריות דווקא נגד ארה"ב... ומה המקום של תאוריות כאלו בשינאה הכללית...
השניה, תאוריות קונספירציה עושות בסופו של דבר ההפך ממה שהן מנסות. מכיוון שהן מתרבות, הציבור נכנס לביטול כזה של התאוריות: "הנה עוד קונספירציה...", וכאן מגיעים במוקדם או מאוחר ל"זאב זאב!"
הציבור נהיה עיוור למציאות, ולאנשי השררה באמת קל יותר לבצע פעולות אבסורדיות, כי הציבור לא מאמין שזה אפשרי בכלל... לכן בעצם לנפגעי הקונספיקציה כדאי בעצם שהקונספירציות יתרבו...
.
האחת, נגד מי התאוריה יוצאת. וכאן זה ארה"ב. אני חושב שהרבה יותר משמעותי להבין למה טורחים להעלות תאוריות דווקא נגד ארה"ב... ומה המקום של תאוריות כאלו בשינאה הכללית...
השניה, תאוריות קונספירציה עושות בסופו של דבר ההפך ממה שהן מנסות. מכיוון שהן מתרבות, הציבור נכנס לביטול כזה של התאוריות: "הנה עוד קונספירציה...", וכאן מגיעים במוקדם או מאוחר ל"זאב זאב!"
הציבור נהיה עיוור למציאות, ולאנשי השררה באמת קל יותר לבצע פעולות אבסורדיות, כי הציבור לא מאמין שזה אפשרי בכלל... לכן בעצם לנפגעי הקונספיקציה כדאי בעצם שהקונספירציות יתרבו...
.
- moco
-
- גורו

זה דווקא פשוט:ramkol כתב:בקשר לתאוריה הזו ודומות לה, יש שתי נקודות חשובות.
....
1) תאוריות כאלה בדרך כלל מועלות נגד הממסד של המדינה בה אתה גר (שים לב נגד מי הם מועלות בדרך כלל באתר זה)
2) מבין המדינות שבהן קל טכנית להפיץ תיאוריות כאלה (אינטרנט, חופש ביטוי), ארה"ב היא הכי מאוכלסת
3) קשור ל(2) - תיאוריות אמריקאיות זוכות לתפוצה מרובה יותר בעולם, בגלל מרכזיותה , וגם בגלל שזה באנגלית.
4) (אבל זו רק סיבה צדדית ולא עיקרית) בארה"ב יש מסורת עתיקה של חשד בממשלה הפדראלית שנובע לא ממשהו מיוחד שהיא עשתה אלא קשור לאתוס האינדיבידואליסטי הישן.
נקודה חשובה היא שדווקא ממדינות טוטליטריות לא יוצאות הרבה תיאוריות כאלה. זה ברור מאליו למה ובעצם מסביר על דרך השלילה את הסיבה העיקרית (2).
אגב, גם לא פלא שבדיוק מכל הסיבות לעיל, גם מבריטניה יוצאות תיאוריות כאלה.
אחת הידועות היא שהנסיכה דיאנה חוסלה על ידי שירותים בריטיים .
לצערי, גם בארץ יש לנו את התיאוריה שהמוטיבציה לה מחוגים מסוימים ברורה, שרבין נרצח על ידי השב"כ .
בקשר לעיניין ה"זאב זאב", זה נכון הרבה יותר תיאורטית מאשר מעשית.
בסופו של דבר, במדיונות עם דמוקרטיה וחופש ביטוי מפותחות, כמו ארה"ב, ההגנות נגד קונספירציות אמיתיות הרבה יותר אפקטיביות מאשר במקומות אחרים.
מעניין שבמדינות טוטאליטריות, הרבה פעמים המשטר הוא זה שמפיץ את התיאוריות הללו.
דוגמא קלאסית זה תיאוריות אנטישמיות כמו הפרוטוקולים של זקני ציון, שהופצו על ידי משטר הצאר ברוסיה, ואומצו בחום כמובן, על ידי הנאצים. הפרופוגנדה הנאצית הרבתה בהפצת תיאוריות קונספירציה לרוב.
משה
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
ד"א,
אם יש מי שהיה צריך לצדד בתיאורית הקונספירציה הזו, אלו הרוסים.
הרי בזמנו המאבק היה כ"כ צמוד בינם לבין האמריקאים במירוץ לחלל, הם שיגרו לווין מאויש ראשון לחלל, והתחרות לירח הייתה קשה.
אני בטוח כמעט ב-100% שהרוסים ישבו בזמנו עם טובי המומחים וניסו לפענח את התמונות ולראות אם יש איזשהו צל של סיכוי שמשהו לא כשר שם.
אם הם לא מצאו (שלהם יש אינטרס), אז אני מאמין שכל מה שאנחנו רואים היום זה סתם אנשים משועממים שמחפשים כותרות.
אם יש מי שהיה צריך לצדד בתיאורית הקונספירציה הזו, אלו הרוסים.
הרי בזמנו המאבק היה כ"כ צמוד בינם לבין האמריקאים במירוץ לחלל, הם שיגרו לווין מאויש ראשון לחלל, והתחרות לירח הייתה קשה.
אני בטוח כמעט ב-100% שהרוסים ישבו בזמנו עם טובי המומחים וניסו לפענח את התמונות ולראות אם יש איזשהו צל של סיכוי שמשהו לא כשר שם.
אם הם לא מצאו (שלהם יש אינטרס), אז אני מאמין שכל מה שאנחנו רואים היום זה סתם אנשים משועממים שמחפשים כותרות.
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

אבי,
לדעתי הסוביטים לא טמנו ידם בצלחת.
במיוחד לגבי התמונות, שללא קשר לשאר הטיעונים, בחלקן מוזרות... התאוריה הזו קיימת כבר ממזמן. ראיתי עליה סרטים עוד לפני עידן האינטרנט... ואם אני לא טועה הייתה התיחסות סובייטית... (אבל אני לא בטוח...) (הנה אני מתחיל קונספירציה חדשה...
)
מה שמחזיר את הדיון למה שמשה אמר.
משה, סעיף אחד שלך הוא כמעט טאוטולוגיה.
אבל תאוריות מסויימות מצליחות מאוד מחוץ לגבולות המדינה בה נוצרו. זה שתאוריות "רחבות" יוצאות דווקא נגד ארה"ב, זה לדעתי נקודה חשובה בהבנת היחס שיש לעולם מול ארה"ב, ולא מסיבות חוץ פוליטיות כמו שפה, אינטרנט וזמינות...
.
לדעתי הסוביטים לא טמנו ידם בצלחת.
במיוחד לגבי התמונות, שללא קשר לשאר הטיעונים, בחלקן מוזרות... התאוריה הזו קיימת כבר ממזמן. ראיתי עליה סרטים עוד לפני עידן האינטרנט... ואם אני לא טועה הייתה התיחסות סובייטית... (אבל אני לא בטוח...) (הנה אני מתחיל קונספירציה חדשה...
מה שמחזיר את הדיון למה שמשה אמר.
משה, סעיף אחד שלך הוא כמעט טאוטולוגיה.
אבל תאוריות מסויימות מצליחות מאוד מחוץ לגבולות המדינה בה נוצרו. זה שתאוריות "רחבות" יוצאות דווקא נגד ארה"ב, זה לדעתי נקודה חשובה בהבנת היחס שיש לעולם מול ארה"ב, ולא מסיבות חוץ פוליטיות כמו שפה, אינטרנט וזמינות...
.
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

לגבי ה"זאב זאב" זו לדעתי נקודה מכריעה...
הממשלים, לדוגמה האמריקאי, מנצלים את זה כדי לסמא את הציבור... למשל מטרות המלחמה בעיראק.. שלא לדבר על מקומות קרובים יותר...
.
הממשלים, לדוגמה האמריקאי, מנצלים את זה כדי לסמא את הציבור... למשל מטרות המלחמה בעיראק.. שלא לדבר על מקומות קרובים יותר...
.