מסכם עניין,
לגבי הפאנל:
פאנלים גדולים יותר מצריכים בדרך כלל יותר תאורה בשביל להיראות כמו שצריך. גם אם הפאנל של ה46" איכותי יותר מה32" (והוא אכן כזה), הוא עדיין צריך "להתמודד" עם מסך יותר גדול ולכן אי אפשר להסתמך ב-100% על ביקורת של מסך 32" כשבאים להסתכל על מסך 46". אין פה בכלל נושא לויכוח: יכול להיות דגם טלוויזיה שבגודל 32" נותן תמונה מצויינת וב46" לא, ויכול להיות גם להיפך.
לגבי הסמסונג b6000:
נראה שבכלל לא הבנת על מה מדובר פה. הסתכלתי על השורה התחתונה וכתוב good, אבל בכלל לא טרחתי להתעמק יותר כי אנחנו במילא
לא מדברים על הטלוויזיה הזו. גם אם היית מביא קישור לביקורת על מסך קורו ועל מסך של dantax זה לא היה מעניין: אלו לא הדגמים שבהם מתעניינים, והם לא דגמים תחליפיים כי הם לא נמצאים באותה רמת מחיר בכלל.
אני לא יודע איך פתאום קפצת להשוות את הv5500 לb6000 שהיא טלוויזיה לא קשורה בכלל. הרי אנחנו בכלל דיברנו על הb650 - זו שקיבלה באותה הביקורת שקישרת אליה ציון של excellent ברמת הblack level, שזה מעל לv5500. זוכר? ראיתי שהתעלמת לגמרי מהנתון הזה בהשוואה שלך.
תשמע, אני לא אומר שהV5500 היא טלוויזיה לא טובה. רק שלדעתי היא פחות טובה מהb650 ומה8404 בגלל שני פרמטרים שחשובים לדעתי ברמת המחירים הזו: מנגנון שמשפר את הניגודיות ורמת השחורים (המסך המבריק בסמסונג או האמבילייט בפיליפס), ומנגנון 100HZ לסרטי וידאו שלפעמים משפר את התמונה. אני יודע למשל שמצד שני יש לה מנגנון upscale יותר טוב משל סמסונג לתמונות SD, אבל זה פרמטר יותר שולי לדעתי מאיכות צפיה בHD (ובסופו של דבר הטלוויזיה של סמסונג עושה עבודה לא רעה גם בתחום הזה, ככה שזה "עובר").
כל אחד והשיקולים שלו, אבל אני לא רואה סיבה לקנות V5500 אם בערך באותו המחיר ניתן לקנות את הB650 או הפיליפס 8404. אבל בהחלט הייתי מעדיף את הV5500 על 7404 או B550 אם הן היו בערך באותו המחיר.
לגבי כיול לבנים:
קראתי את המאמר של עופר מתי שהוא עלה. שים לב למה שהוא כתב:
"ואם אני מעדיף את הצבע בעוצמה או גוון מעט אחר?". ליגיטימי, אבל תקן יש רק אחד.
...
זה שיש תקן זה טוב ויפה. בסופו של דבר מה שחשוב הוא מה שתראה בעיניים שלך, וכל אחד מאיתנו רואה צבעים טיפה אחרת.
מה שבודקים בכיול לבנים זה לא עד כמה הטלוויזיה "טובה" ביחס לתקן (כי זו מילה די בעייתית), אלא כמה היא "מדויקת" ביחס לתקן - ובמקרה הזה, תקן D65 שמדבר על 6500K. אבל כמו שעופר אמר בעצמו, כל אחד מעדיף את הצבע שלו טיפה אחרת.
זה דבר חשוב, אבל יש דברים הרבה יותר חשובים כשבוחרים טלוויזיה - כמו למשל לראות בעיניים שלך שאתה אוהב את הצבע הספציפי של השידורים בטלוויזיה.