B610 מול V5500 מול 8404

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422

שליחה

Yondalar כתב:העלילה מסתבכת...

הציעו לי B750 גודל 52" ב-14900.

עכשיו השאלה אם זה שווה את ההפרש.

כמו כן, אני עדיין מתלבט אם ללכת על 52" או
להישאר עם ה- 47" הסולידי.
...
לא מסתבכת, רק נהיית יותר מעניינת.

ממה שקראתי ה B750 טובה מאוד בתכני SD דרך scart (שזה מה שמעניין אותך כיום) וטובה מאוד ב HD (לעתיד), כך שנראה שזו בחירה טובה.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 526151.htm
http://www.digitalversus.com/article-364-5133-36.html
http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/ ... umnArea1.1

בעיה אחת ששמתי לב אליה והוא מציין אותה ב review הראשון זה "כנראה" אי דיוק בצבעים כשהתמונה נהיית חשוכה יותר. אל תתפוס אותי במילה אבל זה משהו שכן הייתי רוצה לבדוק אם הייתי שם סכום כזה.

מספר דברים נוספים מפורומים:
1. input lag גבוה במשחקים (כנראה שיש טריק לשפר את המצב).
2. חייב עדכון של firmware כי יש כמה באגים
3. יש לשמור את ההגדרות לפני עדכון firmware כי הם חוזרים למצב factory.
4. בקטעים כהים הכול נהיה כהה מידי ומאבדים פרטים רבים

Yondalar פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

ב-B750 שמיניליין מביאים אין סקארט ואין אס-וידאו.

העניין הזה עם ה- input lag קצת מרתיע כי אני
מכוון להשתמש בו הרבה עם PS3.

בכל זאת, באמת עושה רושם של מסך טוב, השאלה אם שווה
את ההפרש כי הוא גם יחייב אותי להביא MAXHD מיידית.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433

שליחה

מסכם_עניין כתב:gulmer,
לגבי תמחורים, אין סוף הפתעות בעולם הזה:
samsung 40 inch led b6000 מתומחר בארץ 16,200 ש"ח.
sony 40 inch v5500 מתומחר בארץ 7300 ש"ח.

הפעם אני מבטיח לא לדבר רק צירפתי את 2 הסקירות שלהם (נא להשוות את טבלת הציונים בסוף הסקירות):
http://www.avforums.com/reviews/Samsung ... eview.html
http://www.avforums.com/reviews/Sony-KD ... eview.html
...
אוקי... אני מנסה להבין: איך בדיוק זה קשור למה שאנחנו מדברים עליו? אתה עושה פה בדיוק את אותה השוואה לא נכונה שהערתי עליה קודם:
הבאת לי קישור אחד לטלוויזית LCD של סוני 32" שקיבלה ציון Good ועולה 600 פואנד
והבאת לי קישור אחד לטלוויזיהת LED של סמסונג 40" שקיבלה גם ציון Good ועולה 1600 פאונד.
מדובר בטלוויזיות שונות לחלוטין שנמצאות בקטגוריות אחרות ומתומחרות אחר, ולכן הדרישות מהן והציון שלהן מושפע מזה.
שים לב לסקירה הזו:
http://www.avforums.com/reviews/LG-50PS ... eview.html
טלוויזיות פלזמה 50" של LG שעולה 910 פאונד וקיבלה גם היא ציון Good.
טוב לידע כללי? כן, אולי. רלוונטי לדיון שלנו? לא נראה לי.
אז אם זה לא רלוונטי, אז למה בדיוק אתה מקשר לטלוויזית LED של סמסונג שבכלל לא היתה חלק מהדיון? זה אמור להעביר איזשהי נקודה? כי נראה לי שלא הבנתי אותך.
Yondalar כתב:gulmer,
על מה אתה מתכנן ללכת?
דרך אגב, לפי המחירים שאני קיבלתי
V5500 זולה יותר מB610, אז מן הסתם
עוד יותר זולה ביחס לB650.
...
אני לא יודע איזה מחירים קיבלת ומה בדיוק ההפרש בין הV5500 לB650 (ובאמת יהיה נחמד לדעת איזה מחירים קיבלת), אבל כמו שאמרתי קודם: הB650 ממוצבת מול הW5500, ככה שאני לא הייתי מאמין שתמצא אותה בפחות מהV5500 אפילו בארץ (אז זה באמת היה מוגזם מבחינת סוני).
אם ההפרש זניח, אז בוודאות עדיף לקחת את הB560, אבל אם הוא משמעותי אז אתה צריך לשקול האם היתרונות שווים את הכסף.
אני מחכה לראות את הB650 וה-8404 של פיליפס בתצוגה. בינתיים אני נוטה לB650 כי הספקתי לראות את ה7404 בתצוגה והיא קצת הרתיעה אותי (נראתה על הפנים בSD אבל אולי זו פשוט אשמת החנות, ולכן אני מחכה ל8404 בעצמה כדי שאני אוכל לבחון אותה יותר לעומק באיזה תצוגה).

אם אחת תהיה זולה משמעותית מהשניה, אז נראה לי שאני אלך עליה. אם המחיר דומה, זה כבר יהפוך ליותר קשה (מבחן של "פיצ'רים" כמו שאתה עשית אני מניח. השיקול המרכזי הוא המסך המבריק מול האמבילייט וכמה כל אחד תורם לדעתי). ולמרות שאמרתי שהV5500 מדורגת נמוך יותר, אז גם היא תבוא בחשבון אם הפרש המחירים יהיה מספיק משמעותי (אני מחפש 46", אבל במחיר של יותר מ-8500 אני לא חושב שאקנה אותה)

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

gulmer,

אוקיי חם היום ולכן אנסה לקצר:

הפאנל של 40v5500 (בדוק, עפ"י מאמרים ברשת) איכותי לפחות כמו הפאנל של 32v5500, עכשיו שים לב שהמדובר באותו הדגם v5500 ולכן הראיון להשוות מבחינת יכולות מסך בין 32v5500 לבין 40 b6000 הוא מעולה, מה שגם שהמדובר באותו אתר וגם בכך שיש בסוף טבלת ציונים.

שוב חם לי אבל אני ממשיך, נעבור לטבלת הציונים (מה שמעניין אותנו כרגע זה הפרמטרים שקובעים לגבי איכות התמונה):

samsung 40 b6000 מחיר בערך 16,000 ש"ח
contrast=good
black=good
colour=good
grayscale=good
video processing=excellent

sony 40 v5500 מחיר בערך 7300 ש"ח
contrast=good
black=good
colour=excellent
grayscale=excellent
video processing=excellent

תראה gulmer אתה שוב מטעה שניהן לא ברמת good (חשבתי שתהיה הוגן ותודה בטעות) כי בשני הפרמטרים החשובים (colour,grayscale) ה sony עולה עליה ברמה אחת (המקצוען אמר לא אני).
הקשר הוא כזה, LED זה גם LCD רק עם תאורה אחורית של לדים ובנוסף שכולם מדברים על כך שזה העתיד והנה אתה יכול לראות שתמחור לחוד וביצועים לחוד.

עכשיו אני לא רוצה חס וחלילה לזלזל אבל אם תקרא את המאמר של עופר "כיול לבנים - באיזה גוון אתה מעדיף את הלבן שלך?" עופר מדבר במפורש על כך שיש רק אמת וידאופילית אחת ושיש מבחנים שעוזרים לדעת עד כמה הטלוויזיה טובה ביחס לתקן. למה לנו הצרכנים להסתכל על תמחורים כאלה או אחרים אם יש מומחים כמו עופר ואחרים שעוזרים לנו לדעת את התשובה ?

אולי התמחור היה שגוי מלכתחילה (טעות של אנשי שיווק) ?
אולי התמחור מבוסס על חלקים יקרים (תכנון לא נכון) ?
אולי האנשים שעזרו לבנות את הטלווזיה עולים הרבה כסף ?
אולי התמחור יעזור להטעות אנשים שהמדובר במוצר איכותי ?
אולי ואולי ואולי...

לא מעניין אותנו הצרכנים איך הגיעו לתמחור, בטח לא בתקופה קשה שבה כל שקל יקר לנו...

בקיצור תמחור לחוד וביצועים לחוד, אנא לא לערבב בין הדברים - אנחנו רוצים הוכחות שהמוצר שווה את זה ואם לא שיחזרו למעבדות וישפרו את המוצר ואולי אז נקנה את זה.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271

שליחה

אני כעת בקנדה וראיתי את המסכים B610 ולידו ה-B6000. בלד רואים לא פחות ממדהים עם עיבוד המאה הרץ. שלא תבינו רואים מצוין ב-B610 אבל שהן אחת ליד השנייה רואים את ההבדלים באופן משמעותי.
חיסרון גדול ללד הוא ההשתקפות האיומה בעיקר בסצינות חשוכות.
אגב ה-B610 40 עולה פה 1899 דולר קנדי
וה- B6000 46 עולה 3400 דולר קנדי.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357

שליחה

אני אישית הייתי לוקח בערבון מוגבל דירוג אתרים למוצרים כבסיס להחלטה מה לקנות.

המאמרים והדירוגים הם דבר חיובי וחיוני אבל רק למטרת התמקדות בדגמים.

לאחר התמקדות בדגמים וסינון לכמה דגמים עיקריים - אני מחליט על סמך מה שאני רואה בעיין שלי בפועל.

אפילו אם המכשיר לא מכוייל פה או שם - בכל זאת התבוננות פיסית בו היא זו שתגרום לי להחליט.

למשל אם נניח ששני מותגים קיבלו מצויין בעומק הצבע ובפועל הצבע שמקרין מותג א נראה לי יותר יפה אז כבר

יש לי מסקנה מי שולט בצבע.

תמיד לכל אחד יש טעם משלו ולא יוצא מהכלל כותב המאמר או הביקורת.

הדבר היה יותר קל אם למשל היו מדברים על ביצועים של כרטיס מסך ששם בוחנים אותו בצורה יבשה.

שמדובר במערכות אודיו או ווידאו תמיד יש סובייקטיביות הנובעת מהטעם האישי האינדיוידואלי

של המבקר.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

sky1sky10 כתב:אני אישית הייתי לוקח בערבון מוגבל דירוג אתרים למוצרים כבסיס להחלטה מה לקנות.

המאמרים והדירוגים הם דבר חיובי וחיוני אבל רק למטרת התמקדות בדגמים.

לאחר התמקדות בדגמים וסינון לכמה דגמים עיקריים - אני מחליט על סמך מה שאני רואה בעיין שלי בפועל.

אפילו אם המכשיר לא מכוייל פה או שם - בכל זאת התבוננות פיסית בו היא זו שתגרום לי להחליט.

למשל אם נניח ששני מותגים קיבלו מצויין בעומק הצבע ובפועל הצבע שמקרין מותג א נראה לי יותר יפה אז כבר

יש לי מסקנה מי שולט בצבע.

תמיד לכל אחד יש טעם משלו ולא יוצא מהכלל כותב המאמר או הביקורת.

הדבר היה יותר קל אם למשל היו מדברים על ביצועים של כרטיס מסך ששם בוחנים אותו בצורה יבשה.

שמדובר במערכות אודיו או ווידאו תמיד יש סובייקטיביות הנובעת מהטעם האישי האינדיוידואלי

של המבקר.
...
בסקירה http://www.avforums.com/reviews/Samsung ... eview.html
יש וידאו שעושה השוואה בין ה b6000 ל Kuro שנחשב ה reference כיום והוא מסביר דברים שגם העין רואה, לדוגמא הוא מראה סצנה של אוטובוס שבה הצהוב ב b6000 רווי מידי ואילו ב Kuro הצבע מדויק. זה כמו לראות 2 סרטים שונים האחד מראה משהו בצבעים והשני מראה משהו בצבעים האמיתיים כפי שהיו כשהסרט צולם. בכל מקרה ההבדל עוד יותר גדול במציאות כי אל תשכח שסביר להניח שאת הכתבה אתה רואה על מסך מחשב LCD שגם הוא מוגבל ביכולתו

עכשיו אם בא לך לראות סרטים בצבעים שאתה אוהב (לא בצבעים האמיתיים) זה כבר משהו אחר ואז באמת הקנייה כדאית, כי היית מודע לעובדות ובכל זאת החלטת ללכת על זה.

לגבי אודיו אתה צודק, לגבי וידאו בכל מה שקשור לאיכויות אמיתיות של תמונה יש להסתמך על כיול נכון וסקירות מקצועיות.

לגבי אמת וידאופילית אחת, מומלץ לקראו את המאמר של עופר http://www.hometheater.co.il/article01532

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Yondalar כתב:ב-B750 שמיניליין מביאים אין סקארט ואין אס-וידאו.

העניין הזה עם ה- input lag קצת מרתיע כי אני
מכוון להשתמש בו הרבה עם PS3.

בכל זאת, באמת עושה רושם של מסך טוב, השאלה אם שווה
את ההפרש כי הוא גם יחייב אותי להביא MAXHD מיידית.
...
מקווה שעזרתי לך קצת, בכל מקרה אני מרגיש שאמרתי את מה שיש לי להגיד בשרשור.

מאחל לך הצלחה בבחירה של המסך.

(Y)

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מסכם עניין,

לגבי הפאנל:
פאנלים גדולים יותר מצריכים בדרך כלל יותר תאורה בשביל להיראות כמו שצריך. גם אם הפאנל של ה46" איכותי יותר מה32" (והוא אכן כזה), הוא עדיין צריך "להתמודד" עם מסך יותר גדול ולכן אי אפשר להסתמך ב-100% על ביקורת של מסך 32" כשבאים להסתכל על מסך 46". אין פה בכלל נושא לויכוח: יכול להיות דגם טלוויזיה שבגודל 32" נותן תמונה מצויינת וב46" לא, ויכול להיות גם להיפך.

לגבי הסמסונג b6000:
נראה שבכלל לא הבנת על מה מדובר פה. הסתכלתי על השורה התחתונה וכתוב good, אבל בכלל לא טרחתי להתעמק יותר כי אנחנו במילא לא מדברים על הטלוויזיה הזו. גם אם היית מביא קישור לביקורת על מסך קורו ועל מסך של dantax זה לא היה מעניין: אלו לא הדגמים שבהם מתעניינים, והם לא דגמים תחליפיים כי הם לא נמצאים באותה רמת מחיר בכלל.
אני לא יודע איך פתאום קפצת להשוות את הv5500 לb6000 שהיא טלוויזיה לא קשורה בכלל. הרי אנחנו בכלל דיברנו על הb650 - זו שקיבלה באותה הביקורת שקישרת אליה ציון של excellent ברמת הblack level, שזה מעל לv5500. זוכר? ראיתי שהתעלמת לגמרי מהנתון הזה בהשוואה שלך.
תשמע, אני לא אומר שהV5500 היא טלוויזיה לא טובה. רק שלדעתי היא פחות טובה מהb650 ומה8404 בגלל שני פרמטרים שחשובים לדעתי ברמת המחירים הזו: מנגנון שמשפר את הניגודיות ורמת השחורים (המסך המבריק בסמסונג או האמבילייט בפיליפס), ומנגנון 100HZ לסרטי וידאו שלפעמים משפר את התמונה. אני יודע למשל שמצד שני יש לה מנגנון upscale יותר טוב משל סמסונג לתמונות SD, אבל זה פרמטר יותר שולי לדעתי מאיכות צפיה בHD (ובסופו של דבר הטלוויזיה של סמסונג עושה עבודה לא רעה גם בתחום הזה, ככה שזה "עובר").
כל אחד והשיקולים שלו, אבל אני לא רואה סיבה לקנות V5500 אם בערך באותו המחיר ניתן לקנות את הB650 או הפיליפס 8404. אבל בהחלט הייתי מעדיף את הV5500 על 7404 או B550 אם הן היו בערך באותו המחיר.

לגבי כיול לבנים:
קראתי את המאמר של עופר מתי שהוא עלה. שים לב למה שהוא כתב:
"ואם אני מעדיף את הצבע בעוצמה או גוון מעט אחר?". ליגיטימי, אבל תקן יש רק אחד.
...
זה שיש תקן זה טוב ויפה. בסופו של דבר מה שחשוב הוא מה שתראה בעיניים שלך, וכל אחד מאיתנו רואה צבעים טיפה אחרת.
מה שבודקים בכיול לבנים זה לא עד כמה הטלוויזיה "טובה" ביחס לתקן (כי זו מילה די בעייתית), אלא כמה היא "מדויקת" ביחס לתקן - ובמקרה הזה, תקן D65 שמדבר על 6500K. אבל כמו שעופר אמר בעצמו, כל אחד מעדיף את הצבע שלו טיפה אחרת.
זה דבר חשוב, אבל יש דברים הרבה יותר חשובים כשבוחרים טלוויזיה - כמו למשל לראות בעיניים שלך שאתה אוהב את הצבע הספציפי של השידורים בטלוויזיה.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

gulmer כתב: אני לא רואה סיבה לקנות V5500 אם בערך באותו המחיר ניתן לקנות את הB650 .
...
האם באמת שניהם באותו סדר גודל של מחירים סביב ה 11500 שח בגודל 46 אינטש ?

(חבל אם היה ה B750 בסדר גודל של המחיר הנ"ל)

zeev_a
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138

עוד אתר עם השוואות לפיליפס 8404 ולשאר הטלויזיות

שליחה

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תודה על הלינק !! (Y) (Y)

איך שנאמר בפורום ה W5500 ברמת ה B650 (ולא ה V5500) .

Yondalar פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

תודה רבה לכולם על העזרה.
בהחלט היה דיון מעניין.

אני מזמין 8404 בגודל 47".

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

והמחיר בשורה התחתונה?

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תתחדש על הבחירה.

רציתי לעדכן טיפה את השרשור:

כרגע חזרתי מקרנבל החשמל וצירפתי איתי עוד חבר להתרשמות מהמסכים.

התמקדתי בעיקר בסמסונג B610 עם ה 100 הרץ ובסוני V5500 - בגדלים של 46 אינטש.

התמונה בסמסונג B610 הרשימה אותי במיוחד.. עומק תמונה, תמונה חדה, צבעים יפים וחמים וקונטראסט חזק

- בקיצור תמונה חיה ודינמית. חבר שלי היה באותה דיעה.

היתרון בסוני היה הקישוריות לרשת והמחיר הזול מה B610.

שלא לדבר על B750 שלרגע חשבתי שהתמונה יוצאת מהמסך.. :D אבל המחיר - מחיר יקר ויש השתקפות.

היה גם בתערוכה ה LED שראינו אותו בלילה כלכלי - תמונה איכותית ומצויינת אבל גם ההשתקפות אדירה!!

מחר כנראה אקבל הכרעה סופית בין שני המסכים B610 או V5500.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”