בבקשה, אם השרשור עזר לכם - לחצו על כפתור "תודה" בהודעה הראשונה.
שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73247
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
Trip - התאפקתי פעם קודמת אבל בגלל ששוב העלית את הנושא, מה בדיוק חשיבות ה"תודה"? אתה מקבל על זה אחוזים מההנהלה? 
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
סתם דרך לדעת שמישהו מעריך את ההשקעה...זה לא נראה ככה, אבל כל עדכון של הגיליון לוקח שעה במקרה הטוב. אתמול עבדתי על תיקונים/גרפים/הוספות כמעט שעתיים וחציHuber כתב:Trip - התאפקתי פעם קודמת אבל בגלל ששוב העלית את הנושא, מה בדיוק חשיבות ה"תודה"? אתה מקבל על זה אחוזים מההנהלה?...
אז להיכנס ולראות שנוספו עוד כמה שמות לרשימת המודים - זה נחמד.
זה די נפוץ בפורומים (בעיקר בחו"ל) שאם מישהו תורם תרומה משמעותית לדיון או פותח שרשור יעיל/איכותי וכו', אנשים מודים לו, בין אם זה בתגובות או דרך כפתור "תודה" שכזה. בארץ משום מה אין את זה...
אפשר לראות בחו"ל הודעה ראשית מצויינת, ואחריה 5 עמודים מלאים ב"תודה", ולא כי מכריחים את האנשים לכתוב את זה, אלא כי הם רוצים. דרך פשוטה ומהירה להודות למישהו על ההשקעה.
מה שכן, אולי קצת נסחפתי עם הגודל של הפונט
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה.truejoker כתב:טריפ , כול הכבוד על המאמץ . רק רציתי לשאול הגרפים , זה מחיר ספק או מחיר ספק + ספק גישה ? כלומר כשאתנה קובע שהמחיר לMB הוא כך וכך זה אומר גם ספק תשתית וגם ספק גישה או רק גישה ?...
המחירים שנלקחו בחשבון בחישוב הגרפים/נתונים/טבלאות הם של ספק+תשתית.
אפשר לערוך השוואה גם בין רק מחירי ספקים או רק מחירי תשתית, וכמובן יצאו גרפים שונים. אני חושב שככה זה הכי ברור, אבל אם תהיה דרישה אפשר גם להפיק גרפים אחרים. בכל מקרה, את כל המחירים ניתן לראות בגיליון.
הגיוני שמחיר היעד יהיה הממוצע ולא המינימום, לא? הרי אם מישהו אחד משלם 50 ש"ח בגלל קומבינה/ויכוח/פיצוי, אבל כולם משלמים 70 ש"ח, אז אתה יודע שכל מה שמתחת ל-70 ש"ח הוא טוב. אין בעיה לכלול להבא את המחיר המינימלי על הגרפים - זה פשוט נשמע לי פחות שימושי.eg99 כתב:טריפ, למה אתה מציג מחיר ממוצע ולא מחיר מינימום?
לדעתי השרשור חשוב בעיקר כדי לדעת מחיר יעד, פחות כדי לדעת סטטיסטיקה....
כך או כך, כל הנתונים נגישים בגיליון וניתן לראות מתוכו מה המחיר המינימלי.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
תודה.
אם 15 משלמים 65 עד 75 כי הם לא התווכחו, או שסגרו עסקה לפני שנה, או סתם לא ידעו מה ניתן להשיג, ועוד 5 השיגו 50, אני כגולש בשרשור מצפה לשלם 50, לא 70... אחרת מה הטעם?
אגב, אני יודע שזה המון עבודה, אבל אם כבר, כדאי להשוות למחירי המחירון.
אני לא בטוח.הגיוני שמחיר היעד יהיה הממוצע ולא המינימום, לא? הרי אם מישהו אחד משלם 50 ש"ח בגלל קומבינה/ויכוח/פיצוי, אבל כולם משלמים 70 ש"ח, אז אתה יודע שכל מה שמתחת ל-70 ש"ח הוא טוב....
אם 15 משלמים 65 עד 75 כי הם לא התווכחו, או שסגרו עסקה לפני שנה, או סתם לא ידעו מה ניתן להשיג, ועוד 5 השיגו 50, אני כגולש בשרשור מצפה לשלם 50, לא 70... אחרת מה הטעם?
אגב, אני יודע שזה המון עבודה, אבל אם כבר, כדאי להשוות למחירי המחירון.
ערן
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

אני אוסיף לגרפים בפעם הבאה סימון של מחיר מינימלי.eg99 כתב:תודה.אני לא בטוח.הגיוני שמחיר היעד יהיה הממוצע ולא המינימום, לא? הרי אם מישהו אחד משלם 50 ש"ח בגלל קומבינה/ויכוח/פיצוי, אבל כולם משלמים 70 ש"ח, אז אתה יודע שכל מה שמתחת ל-70 ש"ח הוא טוב....
אגב, אני יודע שזה המון עבודה, אבל אם כבר, כדאי להשוות למחירי המחירון....
לגבי מחיר מחירון - מאיפה משיגים נתון כזה? ומה בכלל המשמעות שלו? זה כמו מחיר פתיחה, שברור שאף אחד לא משלם, והוא מהווה רק נקודת התחלה לדיון, לא?
התכוונתי למחירים של HOT בלבד. הספקיות הרבה יותר גמישות במחיר, ובכל מקרה עיקר התשלום על האינטרנט הולך לתשתית.Trip כתב:קודם כל, בגיליון יש נוכחות חזקה של בזק ואין הרבה דיווחים של HOT, אבל המחירים אמורים להיות דומים.RYaniv כתב:ממה שרואים כאן, בזק מציעה חבילות הרבה יותר משתלמות כאשר מדובר על מהירות הגבוהה מ 3 מגה.
אני רוצה לשדרג ל 5 מגה בהוט אבל קשה לי למצוא מחיר שאני אמור לכוון אליו אל מול שירות הלקוחות שלהם (המחיר הרשמי הוא 121 ש"ח)....
אגב, מצאתי איזושהי חריגה בנתונים של 5mb בגיליון, ותיקנתי אותה (עוד לא העלתי). זה סחף את הממוצע למעלה באופן שגוי.
המחיר הממוצע של 5mb הינו 127 ש"ח (ספק+תשתית). מהיכן הבאת את הנתון של 121 ש"ח למחיר רשמי? זו הצעה שקיבלת? מתוך 17 דיווחים, רק 4 משלמים פחות מ-121, כך זהנתון הזה נראה מוזר.
ממה שרואים בגיליון, אנשים משלמים 70-90 ש"ח לתשתית (ממוצע 82 ש"ח), ו 40-50 ש"ח לספק (ממוצע 45 ש"ח). נסה לכוון לאזור הזה....
הבעיה היא שאני מעוניין ב 5 מגה במחיר של מתחת ל 80 ש"ח ואני מתקשה למצוא "תקדימים" מתועדים לכך, למרות שאני יודע שזה קיים.
שותפה שלי מדברת עם HOT כבר תקופה לגבי ניתוק או שדרוג החבילה מ 1.5 מגה, והיום הם הציעו לה מחדש 2.5 מגה ב 60 ש"ח, מחיר שהוצע כבר לפני כשבועיים, כלומר הם לא ממש זזו מעמדתם. זאת הסיבה שאני מחפש הוכחה כנגדם שהמחיר הזה לא אטרקטיבי בעליל.
אתה לא באמת חושב שאתה יכול להשתמש בשרשור כדי להוכיח להם. אני לא מאמין שהם יתרשמו מ"ההוכחה" הזאת ...
אגב, סגרתי עם בזק ובזק בינלאומי על המחיר שרשמתי בפוסט הקודם, יום שלישי התקנה. אני מחכה בקוצר רוח ל 10M... (כיום יש לי 3M בערך באותו מחיר).
אגב, סגרתי עם בזק ובזק בינלאומי על המחיר שרשמתי בפוסט הקודם, יום שלישי התקנה. אני מחכה בקוצר רוח ל 10M... (כיום יש לי 3M בערך באותו מחיר).
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1893
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
איזה מודמים נותנים היום בזק עם שירות ה NGN?
יש לי כרגע B-Focus Router 312+ שמשרת אותי נאמנה כבר כמעט 4שנים ולפניו היה לי את האלקטל speedtouchhome
כשיהיה אפשר לשדרג כאן בעתיד (בעזרת ה') אני מקווה שנותנים דברים דומים ואיכותיים,ולא איזה *** סיני סוג ד' (דוגמת הטריון מהכבלים
)
יש לי כרגע B-Focus Router 312+ שמשרת אותי נאמנה כבר כמעט 4שנים ולפניו היה לי את האלקטל speedtouchhome
כשיהיה אפשר לשדרג כאן בעתיד (בעזרת ה') אני מקווה שנותנים דברים דומים ואיכותיים,ולא איזה *** סיני סוג ד' (דוגמת הטריון מהכבלים
אני אוכל להגיד לך ביום שלישי אחרי ההתקנה...l33cher כתב:איזה מודמים נותנים היום בזק עם שירות ה NGN?
כשיהיה אפשר לשדרג כאן בעתיד (בעזרת ה') אני מקווה שנותנים דברים דומים ואיכותיים,ולא איזה *** סיני סוג ד' (דוגמת הטריון מהכבלים)
...
.
נערך לאחרונה על ידי eagle75 ב 29/09/2009 11:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
שם משתמש:roie27
מהירות: 4MB
תשתית (בזק/הוט):בזק
מחיר תשתית (סופי) לחודש: 91.9 ש"ח
ספק: (סמייל-012, ברק-נטוויזן-013, בזק בינלאומי-014, אקספון, אחר): סמייל-012
מחיר ספק (סופי) לחודש: 39.9 ש"ח
סה"כ: 131.8 ש"ח
הערות (חודשים חינם? מבצע מיוחד? הטבות נלוות?): חודשיים ראשונים חינם.
לפי ההצעות כאן אני רואה שהמחיר שאני משלם לספק הוא עדיין גבוה,וזה אחרי שיחה עם מנהלת שירות לקוחות
וגם התשלום לבזק באותו מחיר מקבלים 5 MB,פשוט ביזיון...
יש לציין שרק לפני שבוע חידשתי את ההתחייבות לעוד שנה ומסתבר שזה לא המחיר האחרון שלהם
מהירות: 4MB
תשתית (בזק/הוט):בזק
מחיר תשתית (סופי) לחודש: 91.9 ש"ח
ספק: (סמייל-012, ברק-נטוויזן-013, בזק בינלאומי-014, אקספון, אחר): סמייל-012
מחיר ספק (סופי) לחודש: 39.9 ש"ח
סה"כ: 131.8 ש"ח
הערות (חודשים חינם? מבצע מיוחד? הטבות נלוות?): חודשיים ראשונים חינם.
לפי ההצעות כאן אני רואה שהמחיר שאני משלם לספק הוא עדיין גבוה,וזה אחרי שיחה עם מנהלת שירות לקוחות
וגם התשלום לבזק באותו מחיר מקבלים 5 MB,פשוט ביזיון...
יש לציין שרק לפני שבוע חידשתי את ההתחייבות לעוד שנה ומסתבר שזה לא המחיר האחרון שלהם
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אין ברירה לכן משלמים הרבה עבור תשתית. {בוודאי שזה מקומם ומפריע}
היו זמנים שיס היה מחבר אותך לתשתית במחיר מוזל ביותר {20 ש"ח}
היום אסור להם לחבר אותך עקב התנגדות של הוט. {יצא פסק דין על זה}
היו זמנים שיס היה מחבר אותך לתשתית במחיר מוזל ביותר {20 ש"ח}
היום אסור להם לחבר אותך עקב התנגדות של הוט. {יצא פסק דין על זה}
התקינו לי היום.eagle75 כתב:אני אוכל להגיד לך ביום שלישי אחרי ההתקנה...l33cher כתב:איזה מודמים נותנים היום בזק עם שירות ה NGN?
כשיהיה אפשר לשדרג כאן בעתיד (בעזרת ה') אני מקווה שנותנים דברים דומים ואיכותיים,ולא איזה *** סיני סוג ד' (דוגמת הטריון מהכבלים)
...
....
המודם הוא של aztech 600E.
יש לי שאלה, האם צריך להיות הבדל בחיבור של המודם ישירות למחשב לבין חיבור של המודם לראוטר? (הראוטר מכיל חייגן אוטומטי). אני לא חושב שצריך להיות הבדל, אבל מבדיקה מאוד מהירה קיבלתי 1.2MB ישירות ורק 840KB דרך הראוטר..
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לא אמור להיות הבדל. לדעתי מדובר בהגדרות לא נכונות שהכנסת לראוטר..יש לי שאלה, האם צריך להיות הבדל בחיבור של המודם ישירות למחשב לבין חיבור של המודם לראוטר? (הראוטר מכיל חייגן אוטומטי). אני לא חושב שצריך להיות הבדל, אבל מבדיקה מאוד מהירה קיבלתי 1.2MB ישירות ורק 840KB דרך הראוטר.....
הכוונה היא לחייגן. שם יכול להיות שאופן החיבור לא הוגדר כהלכה וייתכן שהגדרת לו שרתי DNS לא נכונים (מה שמעט את הגלישה)
אני מציע לך להתקשר לספק שלך ולבקש לדעת איזה סוג חיבור אתה צריך וכתובות DNS במידה והראוטר לא מוצא אוטומטי.
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
המחיר שלי.....
שם משתמש: liranmishani
מהירות: 4 מגה
תשתית (בזק/הוט): בזק
מחיר תשתית (סופי) לחודש:
ספק: (סמייל-012, ברק-נטוויזן-013, בזק בינלאומי-014, אקספון, אחר):014
מחיר ספק (סופי) לחודש:
סה"כ: 100.76
הערות (חודשים חינם? מבצע מיוחד? הטבות נלוות?): חבילת באנדל שנסגרה מול בזק בינלאומי. מחיר כולל מע"מ. התחייבות לשנה לשתי החברות.
מהירות: 4 מגה
תשתית (בזק/הוט): בזק
מחיר תשתית (סופי) לחודש:
ספק: (סמייל-012, ברק-נטוויזן-013, בזק בינלאומי-014, אקספון, אחר):014
מחיר ספק (סופי) לחודש:
סה"כ: 100.76
הערות (חודשים חינם? מבצע מיוחד? הטבות נלוות?): חבילת באנדל שנסגרה מול בזק בינלאומי. מחיר כולל מע"מ. התחייבות לשנה לשתי החברות.