כל הסטרימרים מלאים בבאגים ??
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
osherov,
digitize לא מפרסמת את הפתרונות הללו באתר הבית שלהם, אך אני יודע מידיד שלי כי הוא רכש פתרון כזה אצלהם, עם 0 זמן התקנה מצד הלקוח.
digitize לא מפרסמת את הפתרונות הללו באתר הבית שלהם, אך אני יודע מידיד שלי כי הוא רכש פתרון כזה אצלהם, עם 0 זמן התקנה מצד הלקוח.
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
אבל מה עם המחיר ?ziv_r כתב:osherov,
digitize לא מפרסמת את הפתרונות הללו באתר הבית שלהם, אך אני יודע מידיד שלי כי הוא רכש פתרון כזה אצלהם, עם 0 זמן התקנה מצד הלקוח....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

-
niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
זה דווקא הפוך מרוח הרעיון, אם משווקים HTPC משוכפל מסחרי צריך להוזיל את העלויות כמה שיותר, רשיון לאופיס לא בדיוק יוזיל אותן.osherov כתב: אבל מי קונה HTPC כדי להיות "כמו כולם"? אגב, רק אל תענו לי שיש כבר פתרון כזה וקוראים לו מזרימדיה ! כי אם זאת דעתכם אז לא הבנתם את כוונתי (נניח שבא לי שירוץ על המחשב המסוים הזה רק אצלי גם תוכנות Office !)...
לדעתי כזה מחשב צריך גם לבוא ללא מקלדת בכלל, רק עם שלט, אסור שהלקוח בכלל ידע שזה מחשב PC.
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
אולי לא הייתי ברור,niron כתב:זה דווקא הפוך מרוח הרעיון, אם משווקים HTPC משוכפל מסחרי צריך להוזיל את העלויות כמה שיותר, רשיון לאופיס לא בדיוק יוזיל אותן.osherov כתב: אבל מי קונה HTPC כדי להיות "כמו כולם"? אגב, רק אל תענו לי שיש כבר פתרון כזה וקוראים לו מזרימדיה ! כי אם זאת דעתכם אז לא הבנתם את כוונתי (נניח שבא לי שירוץ על המחשב המסוים הזה רק אצלי גם תוכנות Office !)...
לדעתי כזה מחשב צריך גם לבוא ללא מקלדת בכלל, רק עם שלט, אסור שהלקוח בכלל ידע שזה מחשב PC....
הכוונה שלי בלהתקין אופיס הייתה סתאם לצורך ההבלטה של משהו שהוא בלתי ניתן לעשייה במזרימדייה, כמובן שלרובנו אין שום הגיון בלשים אופיס על מערכת HTPC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
המחשבים של מקינטוש מגיעים עם מערכת הפעלה שכבר מותקנת עליהם, וכל מה שצריך לעשות זה לענות על כמה שאלות באשף הגדרות קצר שמגדיר את שמכם, שם המחשב שלכם, הסיסמא וכו.
התקנה פשוטה של תוכנה נוספת עם קודקים פנימיים משלה, XBMC או 2 הוריאציות שלה (Plex ו-Boxee), וזהו - יש לכם סטרימר שמנגן ה-כ-ל (קבצי MKV, TS, H.264, Div-X וכו...) עם תמיכה מלאה בעברית - גם ממשק, גם שמות קבצים, וגם כתוביות בעברית ללא שום המרה.
להערכתי, בקנייה של מק מיני זה עניין של 10 דקות עד שיש לקונה "סטרימר" עובד.
חסרון - מק מיני עולה בארה"ב 600 דולר. סטרימר עולה 200 דולר...
התקנה פשוטה של תוכנה נוספת עם קודקים פנימיים משלה, XBMC או 2 הוריאציות שלה (Plex ו-Boxee), וזהו - יש לכם סטרימר שמנגן ה-כ-ל (קבצי MKV, TS, H.264, Div-X וכו...) עם תמיכה מלאה בעברית - גם ממשק, גם שמות קבצים, וגם כתוביות בעברית ללא שום המרה.
להערכתי, בקנייה של מק מיני זה עניין של 10 דקות עד שיש לקונה "סטרימר" עובד.
חסרון - מק מיני עולה בארה"ב 600 דולר. סטרימר עולה 200 דולר...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
1) האם Mac Mini מספיק חזק לבלו ריי מקורי ולא MKV ברזולוצית 1080p? (לא בטוח)חסרון - מק מיני עולה בארה"ב 600 דולר. סטרימר עולה 200 דולר......
2) האם הוא מפענח פורמטים אודיו ברזולוציה גבוהה ומוציא אותם כביטסטרים או LPCM? (לא)
לפני 2-3 זה אולי היה מקובל כפתרון, אבל היום - נראה לי מוזר. מערכת שנותנת אותה פונקציונליות ומפרט טכני של סטרימר עולה טיפה יותר מ-600 דולר. ASUS צריכה להוציא כרטיס low profile אז אולי יתאפשר להרכיב מערכת יותר קטנה פיזית, אבל בטח לא יותר זולה. HTPC עם HDMI 1.3 זה עוד לא ממש mainstream כך שהמחירים לא יירדו בקרוב
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1) המק מיני-ים החדשים כוללים מעבד Core2Duo שיכול לפענח את רוב רובם של תכני ה-1080P. כמו כן, כרטיס המסך הוא אנוידיה 9400, הכולל פענוח חומרה של H.264.
2) בהמשך ל-1, ה-9400 של אנוידיה תומך בהוצאת LPCM 7.1. פתרון במק מיני ל-bit streaming של DTS-HD/MA ו-True HD (פורמטי האודיו החדשים), אין. וכאן רואים עוד חסרון לעומת מזרימדיה.
מחיר המק מיני אכן גבוה מאוד, אבל מדובר במחשב אמין, מעוצב, בשל וחזק יחסית.
אבל הולכות להיות אלטרנטיבות זולות. למשל, ה-AspireRevo של Acer שאמור לעלות באזור ה-200 דולר, מבוסס מעבד האטום (חלש) אבל כולל כרטיס מסך אנוידיה 9300, שכולל פענוח בחומרה של H.264:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 187#812187
פה כמובן יש לנו את הסיבוך של התקנת לינוקס או XP/ויסטה.
ושוב, אין עדיין פתרון קטן מימדים ב-HTPC בשביל פורמטי האודיו החדשים.
2) בהמשך ל-1, ה-9400 של אנוידיה תומך בהוצאת LPCM 7.1. פתרון במק מיני ל-bit streaming של DTS-HD/MA ו-True HD (פורמטי האודיו החדשים), אין. וכאן רואים עוד חסרון לעומת מזרימדיה.
מחיר המק מיני אכן גבוה מאוד, אבל מדובר במחשב אמין, מעוצב, בשל וחזק יחסית.
אבל הולכות להיות אלטרנטיבות זולות. למשל, ה-AspireRevo של Acer שאמור לעלות באזור ה-200 דולר, מבוסס מעבד האטום (חלש) אבל כולל כרטיס מסך אנוידיה 9300, שכולל פענוח בחומרה של H.264:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 187#812187
פה כמובן יש לנו את הסיבוך של התקנת לינוקס או XP/ויסטה.
ושוב, אין עדיין פתרון קטן מימדים ב-HTPC בשביל פורמטי האודיו החדשים.
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
אני מצטרף לשרשור הזה באיחור (יש לי נסיבות מקילות, אתמול השתחררתי מבית חולים לאחר אשפוז לא נעים).ziv_r כתב:אימג'ים עובדים בצורה תקינה רק כאשר מערכת היעד הינה בעלת חומרה זהה לחלוטין לחומרת המקור. מכיוון שלפנינו מערכות HTPC והסיכוי למצוא זוג מערכות כאלו הינו נמוך, פתרון כזה לא מתאים. אם כבר, יש לעשות שימוש בפתרון על בסיס Unattended Installation. רק תחשבו על הכוח של פורום HTPC בעל פרוייקט משותף כזה....
בניגוד לדעה שרווחה כאן, אין שום בעיה לקחת IMAGE של לינוקס (שנבנה כהלכה) ולהעביר אותו ממערכת למערכת גם אם הן לא זהות.
את הדיסק של המערכת שלי העברתי וחיברתי למערכות עם מעבדי אינטל, מעבדי AMD ואפילו מעבדי אטום (כשהיה אצלי ה-FIT-PC פשוט לקחת את הדיסק של הלפטופ, אשר משמש אצלי גם כלקוח ל-MYTH וחיברתי אותו).
הדבר היחידי שצריך להקפיד עליו הוא יצרן כרטיס המסך. אפשר תמיד לקפוץ לאינטל, אבל אי אפשר (או לא מומלץ) לקפוץ בין AMD ל-NV).
יש לי HDD של חצי טרה, אשר מותקנת עליו מערכת מלאה, אפליאנס לחלוטין, אשר הותקנה על לוחות FULL ATX, מיקרו ATX ומעבדים שונים.
You are never fully dressed without a smile
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

Shed,
אחלה, עכשיו רק תמצא מישהו נוסף שרוצה מערכת HTPC מבוססת לינוקס
אחלה, עכשיו רק תמצא מישהו נוסף שרוצה מערכת HTPC מבוססת לינוקס
- Shed
-
- גורו HTPC

זיו,ziv_r כתב:Shed,
אחלה, עכשיו רק תמצא מישהו נוסף שרוצה מערכת HTPC מבוססת לינוקס...
אף אחד לא יודע שה-HTPC שלי הוא בכלל מבוסס מחשב כל שהוא, לא כל שכן מערכת הפעלה. מדובר על אפליאנס מלא, בדיוק כמו טוסטר. לוחצים על הכפתור, ומקבלים את מסך האפליקציה הראשי. אין דבר כזה להתקין תוכנות, אין דבר כזה לקנפג, אין דבר כזה וירוסים, אין דבר כזה "start button", אין עכבר ואין מקלדת. יש רק שלט. נקודה.
היה אצלי מסך של primeview משולב מחשב, לקחתי את אחד ה-HDD שלי וחיברתי במקום זה שהגיע איתו - קיבלתי טלוויזיה שמתפקדת כמערכת מדיה מלאה (PVR, מוזיקה, תמונות, עדכוני אינטרנט, וידאו וכו' וכו' ).
אף אחד לא יודע שיש שם לינוקס מאחורה - בדיוק כמו שאתה לא יודע שהסטרימר שלך מריץ לינוקס....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

אם זה כזה טוב, מעניין למה השכיחות של מערכות מבוססות לינוקס כזאת נמוכה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

Shed, אם זהו המצב, אולי (אם כמובן זה בכלל מתאים לך) שווה להכין ולשים את האימג' הזה (אני מניח שהוא כמה מאות מגה) להורדה חופשית בשרת מסויים, בתור התחלה באחד מאתרי ה-Upload המעצבנים כמו RapidShare ודומיהם (עם המתנה של כמה דקות לתחילת ה-Download וכו), ובהמשך למצוא שרת שיסכים "לארח" את הקובץ הזה להורדה נוחה יותר.
כך יוכלו לנסות את הלינוקס יותר ויותר אנשים.
אם יש לך חיבור Upload איטי בבית, אפשר לצרוב את זה ולתת את זה לאחד החברים פה שיעלה את זה בחיבור מהיר יותר (או אולי במקום העבודה שלו).
כך יוכלו לנסות את הלינוקס יותר ויותר אנשים.
אם יש לך חיבור Upload איטי בבית, אפשר לצרוב את זה ולתת את זה לאחד החברים פה שיעלה את זה בחיבור מהיר יותר (או אולי במקום העבודה שלו).
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
מאותה הסיבה שה Mac שנמכר מהקופסה בתמורת קפואה ואחידה + מולטימדיה בדמות iTune לא כבש את העולם: שני הפתרונות לא מספיק מוצלחים כדי להיתגבר על האינרציה של שוק ה Windowsziv_r כתב:![]()
אם זה כזה טוב, מעניין למה השכיחות של מערכות מבוססות לינוקס כזאת נמוכה....
- Shed
-
- גורו HTPC

השכיחות של לינוקס נמוכה כמערכת הפעלה למחשב אישי ושולחן עבודה.ziv_r כתב:![]()
אם זה כזה טוב, מעניין למה השכיחות של מערכות מבוססות לינוקס כזאת נמוכה....
השכיחות של לינוקס גדולה פי מליון מאשר חלונות כאשר מדובר במערכת משובצות, ובמערכות אפליאנס.
קצת דוגמאות:
1. כמה סטרימרים מריצים לינוקס וכמה חלונות?
2. איזו מערכת הפעלה רצה על היס מקס ויס מקס HD? (רמז, פינגווין).
3. כמה ראוטרים מריצים חלונות (אפס), כמה מריצים לינוקס (רבים מהם).
אני יכול לרוץ עם עוד דוגמאות, אבל לא זה העניין כאן. אני חושב שההבדל ביננו הוא שאתה חושב ש-HTPC מתפקד גם כ-PC, ואילו אני טוען במרץ שאסור ל-HTPC להזכיר מחשב בשום צורה ואופן. הוא צריך להיות בדיוק כמו יס מקס מבחינת המשתמש.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

אני אדייק, דיברתי על השכיחות הנמוכה של HTPC מבוסס לינוקס. ייתכן וזה באמת קל כפי שאתה מציין, אך העובדות בשטח הן שמי שמחפש כיום להרכיב HTPC, הסבירות שהוא יבחר במערכת מבוססת לינוקס הינה נמוכה. ייתכן וזה בשל הכרות נמוכה עם ה OS וייתכנו סיבות אחרות, אך נקווה שההצעה שהזכרת מוקדם יותר על ה IMG שברשותך אשר עובד טוב (ואני בטוח שכך אם אתה הכנת אותו) יצליח לגרוף עוד אוהדים לדבר.
-
niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
זה נשמע מלהיב !Shed כתב:זיו,ziv_r כתב:Shed,
אחלה, עכשיו רק תמצא מישהו נוסף שרוצה מערכת HTPC מבוססת לינוקס...
אף אחד לא יודע שה-HTPC שלי הוא בכלל מבוסס מחשב כל שהוא, לא כל שכן מערכת הפעלה. מדובר על אפליאנס מלא, בדיוק כמו טוסטר. לוחצים על הכפתור, ומקבלים את מסך האפליקציה הראשי. אין דבר כזה להתקין תוכנות, אין דבר כזה לקנפג, אין דבר כזה וירוסים, אין דבר כזה "start button", אין עכבר ואין מקלדת. יש רק שלט. נקודה.
היה אצלי מסך של primeview משולב מחשב, לקחתי את אחד ה-HDD שלי וחיברתי במקום זה שהגיע איתו - קיבלתי טלוויזיה שמתפקדת כמערכת מדיה מלאה (PVR, מוזיקה, תמונות, עדכוני אינטרנט, וידאו וכו' וכו' ).
אף אחד לא יודע שיש שם לינוקס מאחורה - בדיוק כמו שאתה לא יודע שהסטרימר שלך מריץ לינוקס.......
מה לגבי הפיצ'רים שdalamber בדק ואשר הסטרימרים נכשלו בהם, קרי -
1. כתוביות בעברית: האם סימני השאלה והפיסוק מצד שמאל כנדרש?
2. תמיכה בפורמטים: האם ניתן לקחת AVI של מצלמת וידאו / סלולרי וזה עובד?
3. פיצ'רים נוספים: האם ניתן לאפשר SLIDESHOW של JPGS במקביל לנגינת הMP3 מספריה אחרת?
4. האם שמות ספריות וקבצים בעברית - נתמכים ומוצגים לא-הפוך?
5. הרצה קדימה ואחורה: האם את כל הכותרים ניתן להריץ אחורה וקדימה והעסק לא יתקע?
- Shed
-
- גורו HTPC

1. כתוביות בעברית נתמכות בלי בעיה. סימני פיסוק ונקודה מופיעים בסוף המשפט.
2. כן. אין בעיה לחבר מצלמת וידאו ולצפות בתוכן שלה.
3. ברור - זה אחד הפיצ'רים הבסיסים:ניגון מוזיקה ברקע תוך ביצוע פעולות נוספות (הרצת slideshow של תמונות, או צריבת קבצי וידאו/ ביצוע ריפ ל-DVD וכו'). למעשה ניגון המוזיקה ברקע ממשיך כל עוד המשתמש לא ביקש לבצע פעולה שדורשת אודיו. כאשר המשתמש מבקש לצפות בוידאו/ טלוויזיה ניגון המוזיקה מפסיק, ומתחדש אוטומטית כאשר המתשתמש סיים לצפות.
4. כן - אין שום בעיה שם שמות קבצים ותיאור שלהם בעברית. פרסמתי באתר סקירה על MYTH ויש שם דוגמאות.
5. כן - trick play עובד על כל סוגי התכנים בלי בעיות.
2. כן. אין בעיה לחבר מצלמת וידאו ולצפות בתוכן שלה.
3. ברור - זה אחד הפיצ'רים הבסיסים:ניגון מוזיקה ברקע תוך ביצוע פעולות נוספות (הרצת slideshow של תמונות, או צריבת קבצי וידאו/ ביצוע ריפ ל-DVD וכו'). למעשה ניגון המוזיקה ברקע ממשיך כל עוד המשתמש לא ביקש לבצע פעולה שדורשת אודיו. כאשר המשתמש מבקש לצפות בוידאו/ טלוויזיה ניגון המוזיקה מפסיק, ומתחדש אוטומטית כאשר המתשתמש סיים לצפות.
4. כן - אין שום בעיה שם שמות קבצים ותיאור שלהם בעברית. פרסמתי באתר סקירה על MYTH ויש שם דוגמאות.
5. כן - trick play עובד על כל סוגי התכנים בלי בעיות.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
Shed - עד כמה שאני אוהב אותך, אני חייב לומר - שהמערכת אמנם עושה את כל הדברים שאתה מדבר עליהם, אבל מניסיוני - מספיק איזה עדכון שיורד בשביל לשגע את השיתופים השונים ושאר בעיות מוזרות, שלמשתמש הפשוט - אין מה לעשות איתן. תאמין לי שהגוגל שלי פתוח במחשב לינוקס המון בשביל לנסות לפתור את הבעיות הללו, ולינוקס זה כ"כ עולם אחר מWINDOWS שזה פשוט לא ייאמן.
כלומר לדעתי - אם אין לך מי שיבדוק את המערכת פה ושם ואת התחזוקה שלה, אני קצת מתקשה לראות את כולם עוברים לזה.
אתה יכול גם לבדוק מול Malcontent שניסה לעבור לחיבור אלחוטי מאובטח - כמה הוא לא הצליח עם זה.
רק בריאות!
כלומר לדעתי - אם אין לך מי שיבדוק את המערכת פה ושם ואת התחזוקה שלה, אני קצת מתקשה לראות את כולם עוברים לזה.
אתה יכול גם לבדוק מול Malcontent שניסה לעבור לחיבור אלחוטי מאובטח - כמה הוא לא הצליח עם זה.
רק בריאות!
- Shed
-
- גורו HTPC

1. אני לא מבין על איזה עדכונים אתה מדבר - מעולם לא בוצע שום עדכון למערכת ה"מבצעית" שלי. ברגע שהגעתי לתצורה הנוחה לי בצעתי FREEZE ושום דבר לא משתנה. נקודה.
2. לא אמרתי שלינוקס קל/קשה יותר מחלונות, אין ספק שמדובר בעולמות שונים. הטענה שלי היא ש-HTPC לא מתפקד בכלל כמחשב ואסור לראות אותו כמחשב. לדעתי צריך להתיחס ל-HTPC כאלה "ממיר יס מקס משוכלל מאוד מאוד". אף אחד מאיתנו לא התקין תוכנות על היס מקס שלו, או ניסה לפשפש לו בקרביים. כך בדיוק צריך להתייחס ל-HTPC - כאלה קופסא שחורה (שעושה כל דבר בתחום אודיו וידאו) עם ממשקי רשת לשיתוף קבצים. נקודה.
2. לא אמרתי שלינוקס קל/קשה יותר מחלונות, אין ספק שמדובר בעולמות שונים. הטענה שלי היא ש-HTPC לא מתפקד בכלל כמחשב ואסור לראות אותו כמחשב. לדעתי צריך להתיחס ל-HTPC כאלה "ממיר יס מקס משוכלל מאוד מאוד". אף אחד מאיתנו לא התקין תוכנות על היס מקס שלו, או ניסה לפשפש לו בקרביים. כך בדיוק צריך להתייחס ל-HTPC - כאלה קופסא שחורה (שעושה כל דבר בתחום אודיו וידאו) עם ממשקי רשת לשיתוף קבצים. נקודה.