עידכון לMegaEPG
- odedee
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 791
מה שקורה אצלך לא כל כך מוזר. כך מתנהגים קודי תיקון שגיאות מסוג Reed-Solomon, שהם מה שמשתמשים בו ב-DVB. הם מסוגלים לקחת אות שיש לו BER של שגיאה מדי מיליון ביטים, נניח, ולתקן אותו לאות שאין בו שום שגיאה. אבל ברגע שקצב השגיאות עולה מעל סף מסוים, הקוד הופך לחסר תועלת ולא מצליח לתקן כלום. בהחלט יכול להיות שהורדת BER בפקטור 2 בגלל הוספת צלחת, תביא לכך שהתיקון שגיאות יתחיל לתפקד, וכל הבעיות ייעלמו.
זה שפעם אחת הצלחת לקבל אפס שגיאות CRC מצביע כנראה על כך שאתה באמת לא רחוק מהסף (מלמעלה...) ולפעמים, אפילו בגלל שינוי מזג אוויר, ה-BER משתפר קצת ואז אתה מקבל קליטה מושלמת.
זה שפעם אחת הצלחת לקבל אפס שגיאות CRC מצביע כנראה על כך שאתה באמת לא רחוק מהסף (מלמעלה...) ולפעמים, אפילו בגלל שינוי מזג אוויר, ה-BER משתפר קצת ואז אתה מקבל קליטה מושלמת.
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 480
תודה רבה על המידע!!!odedee כתב:מה שקורה אצלך לא כל כך מוזר. כך מתנהגים קודי תיקון שגיאות מסוג Reed-Solomon, שהם מה שמשתמשים בו ב-DVB. הם מסוגלים לקחת אות שיש לו BER של שגיאה מדי מיליון ביטים, נניח, ולתקן אותו לאות שאין בו שום שגיאה. אבל ברגע שקצב השגיאות עולה מעל סף מסוים, הקוד הופך לחסר תועלת ולא מצליח לתקן כלום. בהחלט יכול להיות שהורדת BER בפקטור 2 בגלל הוספת צלחת, תביא לכך שהתיקון שגיאות יתחיל לתפקד, וכל הבעיות ייעלמו.
זה שפעם אחת הצלחת לקבל אפס שגיאות CRC מצביע כנראה על כך שאתה באמת לא רחוק מהסף (מלמעלה...) ולפעמים, אפילו בגלל שינוי מזג אוויר, ה-BER משתפר קצת ואז אתה מקבל קליטה מושלמת....
נשמע די הגיוני מה שאתה אומר...אני מאוד מקווה שאתה צודק ושאחרי התקנת הצלחת ושיפור ה-BER, הכל יסתדר...
אני מניח שנדע בוודאות רק אחרי התקנת הצלחת...כנראה היום, מקסימום מחר...
כמובן שאעדכן בהתאם...
שוב תודה...
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
zachig - אם הפתרון של הצלחת לא עוזר, תשלח את הכרטיס בחזרה למוכר.
תבקש החזר כספי.
גם כשאני קניתי פעם ראשונה את הכרטיס DVB-S של TWINHAN הוא היה דפוק, נאלצתי לשלוח אותו למוכר בטיוואן , והוא שלח לי על חשבונו כרטיס חדש.
תבקש החזר כספי.
גם כשאני קניתי פעם ראשונה את הכרטיס DVB-S של TWINHAN הוא היה דפוק, נאלצתי לשלוח אותו למוכר בטיוואן , והוא שלח לי על חשבונו כרטיס חדש.
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

יכול להיות שזה מה שאעשה בסוף, אבל אני מאוד מקווה שלא אגיע למצב הזה...zovirax כתב:zachig - אם הפתרון של הצלחת לא עוזר, תשלח את הכרטיס בחזרה למוכר.
תבקש החזר כספי.
גם כשאני קניתי פעם ראשונה את הכרטיס DVB-S של TWINHAN הוא היה דפוק, נאלצתי לשלוח אותו למוכר בטיוואן , והוא שלח לי על חשבונו כרטיס חדש....
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

בינתיים קיבלתי עדכוןמ-YES ה"פאשלונרים" האלו שהם לא יכולים להגיע היום ורק מחר (לפחות ככה הם אומרים) הם יגיעו להתקין את הצלחת...
נחכה ונראה...
מה שאומר שאצטרך להמתין בסבלנות לפחות יום נוסף עד לבדיקה חוזרת...
נחכה ונראה...
מה שאומר שאצטרך להמתין בסבלנות לפחות יום נוסף עד לבדיקה חוזרת...
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

היי מיכאל!
ניסיתי לתפוס אותך בסקייפ, אבל לא היית זמין.
הגעתי מהעבודה וביצעתי מספר בדיקות לפי מה שדיברנו.
אז ככה:
הדלקתי את המחשב מהתחלה ודבר ראשון העלתי DVBVIEWER. לאחר שוידאתי קליטה של ערוצים 2 ו-10, סגרתי את התוכנה.
מיד לאחר מכן העלתי את EPGDFROMDVB ונתתי לתוכנה לרוץ עד שסיימה. התוכנה רצה כ-15 דקות ויצרה קובץ בגודל של כ-17MB, שזה נראה לי לא רע.
מיד לאחר מכן, הרצתי את DVBTEST של איגור ושוב קיבלתי כ-20 CRC ERRORS ואז ניסיתי שוב גם את MEGAEPG, ללא הצלחה.
דרך אגב, בדקתי גם את ה-BER של YES (דרך הממיר) והוא ירד לעומת אתמול. כנראה בכל זאות תלוי מזג אוויר.
ה-BER נראה לי די גרוע, אם מישהו מבין בזה. הוא כרגע על 1.5E-3. לדעתי זה ממש גרוע. אמור להיות מספר שגיאות בודדות למליון, בסביבות 1.6E-6...
כמו כן, גם עוצמת הקליטה ב-DVBVIEWER היא 31%, לעומת כ-42% שהיו אתמול. אולי גם זה קשור למזג האוויר, אני לא יודע...
בכל אופן אלו התוצאות של הבדיקה. יש לך רעיון נוסף??? או שפשוט אמתין מחר להתקנה של הצלחת, בהנחה ש-YES אכן יגיעו להתקין ואז נראה...
ניסיתי לתפוס אותך בסקייפ, אבל לא היית זמין.
הגעתי מהעבודה וביצעתי מספר בדיקות לפי מה שדיברנו.
אז ככה:
הדלקתי את המחשב מהתחלה ודבר ראשון העלתי DVBVIEWER. לאחר שוידאתי קליטה של ערוצים 2 ו-10, סגרתי את התוכנה.
מיד לאחר מכן העלתי את EPGDFROMDVB ונתתי לתוכנה לרוץ עד שסיימה. התוכנה רצה כ-15 דקות ויצרה קובץ בגודל של כ-17MB, שזה נראה לי לא רע.
מיד לאחר מכן, הרצתי את DVBTEST של איגור ושוב קיבלתי כ-20 CRC ERRORS ואז ניסיתי שוב גם את MEGAEPG, ללא הצלחה.
דרך אגב, בדקתי גם את ה-BER של YES (דרך הממיר) והוא ירד לעומת אתמול. כנראה בכל זאות תלוי מזג אוויר.
ה-BER נראה לי די גרוע, אם מישהו מבין בזה. הוא כרגע על 1.5E-3. לדעתי זה ממש גרוע. אמור להיות מספר שגיאות בודדות למליון, בסביבות 1.6E-6...
כמו כן, גם עוצמת הקליטה ב-DVBVIEWER היא 31%, לעומת כ-42% שהיו אתמול. אולי גם זה קשור למזג האוויר, אני לא יודע...
בכל אופן אלו התוצאות של הבדיקה. יש לך רעיון נוסף??? או שפשוט אמתין מחר להתקנה של הצלחת, בהנחה ש-YES אכן יגיעו להתקין ואז נראה...
נערך לאחרונה על ידי zachig ב 25/01/2009 20:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

17 מגה זה גודל נורמלי של קובץ שיוצר EPGFROMDVB...
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

כן, אני הנחתי שזה טוב. רק זה כאשר הרצתי את EPGFROMDVB עם TIMEOUT של 120 במקום 20. כנראה שהוא מחכה מספיק זמן בין PACKET ל-PACKET ואז זה בסדר...אין לי מושג. נראה שעכשיו EPGFROMDVB עובד, או לפחות עושה רושם כזה, אבל MEGAEPG עדיין לא...zovirax כתב:17 מגה זה גודל נורמלי של קובץ שיוצר EPGFROMDVB......
- rafid
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1042
סתם שאלה:
האם יכול להיות שהEPG מהלווין מיתעדכן מיספר דקות לפני התחלת התוכנית?
לדוגמא: אתמול בשעה 1900 בוצע אצלי עידכון המדריך וחדשות 10 היו אמורות להתחיל בשעה 2000 ובפעול השידור התחיל בשעה 1930
בעידכון נוסף שבוצע ב 1955 כבר הופיעה השעה הנכונה
ניראה לי קצת דימיוני או שככה זה עובד?
האם יכול להיות שהEPG מהלווין מיתעדכן מיספר דקות לפני התחלת התוכנית?
לדוגמא: אתמול בשעה 1900 בוצע אצלי עידכון המדריך וחדשות 10 היו אמורות להתחיל בשעה 2000 ובפעול השידור התחיל בשעה 1930
בעידכון נוסף שבוצע ב 1955 כבר הופיעה השעה הנכונה
ניראה לי קצת דימיוני או שככה זה עובד?
- odedee
-
- חבר פעיל במיוחד

זה BER קטסטרופלי, אתה לא אמור לראות בכלל שידור בכזה מצב. משהו אצלך ממש לא בסדר - או התוכנה, או המקלט, או הכבילה בדרך לבית, או המגברים בדרך מהצלחת.zachig כתב:
...
-
digest
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 782
כן, בוודאי שיכול. הרי מישהו בYES מעדכן את זה ידנית.האם יכול להיות שהEPG מהלווין מיתעדכן מיספר דקות לפני התחלת התוכנית?...
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

אני יודע, אתה לא צריך להגיד לי...odedee כתב:זה BER קטסטרופלי, אתה לא אמור לראות בכלל שידור בכזה מצב. משהו אצלך ממש לא בסדר - או התוכנה, או המקלט, או הכבילה בדרך לבית, או המגברים בדרך מהצלחת.zachig כתב:
......
חדשות רעות נוספות:
היום היו אצלי YES והתברר שהקבלן שבנה את הבניין שאני גר בו לא עשה תשתית לכבילה של לוויין ולכן לא ניתן להתקין צלחת על הגג ולשרשר כבלים לכל השכנים. רק להוביל את הכבלים על גבי חזית הבניין, דבר שיכער את פני הבניין וגם השכנים לא מסכימים...
בקיצור, האופציה היחידה שעמדה לפני הייתה (והמתקין של YES הסכים לכך) להתקין צלחת אצלי במרפסת. ככה הייתי מקבל BER מצויין...אבל...אישתי שתחייה, לא מוכנה בשום פנים ואופן להתקין צלחת אצלנו במרפסת ולא עזר כמה ניסיתי לשכנע אותה...
בקיצור, המתקין אמר לי שהוא עשה בדיקה נוספת ומצא זליגה שהורידה את איכות האות ותיקן אותה כך שה-BER אמור היה להשתפר...נבדוק כשאגיע הביתה מהעבודה...
אם עדיין לא יעבוד, אז או שהאות (BER) עדיין לא מספיק או שהיחידת DVB-S שברשותי פשוט דפוקה ואז...נראה לי שאני מוותר על כל הרעיון של EPG מהלוויין, לפחות לעתיד הקרוב...
אני אעדכן בהמשך...
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

וואוווווו!!!! הכל עובד כמו שצריך!!!
רבותייי!!!!
הגעתי הביתה, בדקתי, והכל עובד!!!
הרי בסוף לא התקינו לי צלחת, אבל המתקין אמר שעשה בדיקה נוספת וגילה שהיתה "זליגה" באחת הקופסאות שגרמה לאיבוד באיכות האות ושהוא סידר אותה.
חשבתי שהוא "מחרטט", אבל כשבאתי הביתה, התברר שה-BER אכן עלה ל-3.8E-6, שזה מעולה בהשוואה לאתמול! ואז...ניסיתי שוב להוריד את לוח השידורים מהלווין ו...הפלא ופלא, הכל עובד כמו שצריך.
בדקתי גם את DVBTEST וסוף-סוף הוא מראה שוב 0 CRC ERRORS!!!
הרצתי את MEGAEPG לפחות 5 פעמים כדי להיות בטוח שאני לא הוזה
והכל עובד!!!
בקיצור, מתברר שזה בכל זאת היה קשור אך ורק לאיכות האות (BER) ועכשיו הכל עובד טוב!!! אז לפחות בינתיים, אני "יורד" מהתקנת הצלחת של YES אצלי במרפסת ומקווה שהכל יישאר ככה ואיכות האות תישאר טובה, למרות שהתקנת צלחת קרובה לבטח היתה משפרת עוד את איכות האות.
בהזדמנות זו, אני רוצה להודות ל-MPOGR (מיכאל), DIGEST (איגור), odedee, וכל מי שעזר, תמך, ייעץ והסביר (ותסלחו לי עם שכחתי מישהו).
אז בסופו של דבר, הכרטיס תקין, לוח השידורים יורד בצורה תקינה מהלווין וגם חידדתי את הידע שלי בתקשורת לוויינים, יחס אות לרעש, BER ועוד כל מיני מושגים ותחומים....מה צריך עוד לבקש...
אז, תודה רבה ומקווה שמעתה והלאה לא יהיו לי בעיות נוספות...
הגעתי הביתה, בדקתי, והכל עובד!!!
הרי בסוף לא התקינו לי צלחת, אבל המתקין אמר שעשה בדיקה נוספת וגילה שהיתה "זליגה" באחת הקופסאות שגרמה לאיבוד באיכות האות ושהוא סידר אותה.
חשבתי שהוא "מחרטט", אבל כשבאתי הביתה, התברר שה-BER אכן עלה ל-3.8E-6, שזה מעולה בהשוואה לאתמול! ואז...ניסיתי שוב להוריד את לוח השידורים מהלווין ו...הפלא ופלא, הכל עובד כמו שצריך.
בדקתי גם את DVBTEST וסוף-סוף הוא מראה שוב 0 CRC ERRORS!!!
הרצתי את MEGAEPG לפחות 5 פעמים כדי להיות בטוח שאני לא הוזה
בקיצור, מתברר שזה בכל זאת היה קשור אך ורק לאיכות האות (BER) ועכשיו הכל עובד טוב!!! אז לפחות בינתיים, אני "יורד" מהתקנת הצלחת של YES אצלי במרפסת ומקווה שהכל יישאר ככה ואיכות האות תישאר טובה, למרות שהתקנת צלחת קרובה לבטח היתה משפרת עוד את איכות האות.
בהזדמנות זו, אני רוצה להודות ל-MPOGR (מיכאל), DIGEST (איגור), odedee, וכל מי שעזר, תמך, ייעץ והסביר (ותסלחו לי עם שכחתי מישהו).
אז בסופו של דבר, הכרטיס תקין, לוח השידורים יורד בצורה תקינה מהלווין וגם חידדתי את הידע שלי בתקשורת לוויינים, יחס אות לרעש, BER ועוד כל מיני מושגים ותחומים....מה צריך עוד לבקש...
אז, תודה רבה ומקווה שמעתה והלאה לא יהיו לי בעיות נוספות...
- oshapir
-
- גורו

- תגובות: 4019
ברכות
...ותהנה מלוח משדרים מעולה!
אורן.
אורן.
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

מה לגבי עוצמה ואיכות?
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה!!!oshapir כתב:ברכות![]()
אורן....
לפי ה"דיווח" של הממיר של YES, עוצמת האות היא כ-90 וה-BER (איכות האות) הוא כ-3.8E-6.zovirax כתב:מה לגבי עוצמה ואיכות?...
לפי DVBVIEWER, עוצמת קליטה בערוצים 10 ו-22 היא כ-53%. לא מושלם, אבל מספיק כנראה בשביל לוח שידורים תקין...
- odedee
-
- חבר פעיל במיוחד

תתחדש, zachig. טוב שזה נפתר בלי לדרוש ממך השקעה כספית. מפתיע אותי רק שהצלחת לראות טלוויזיה במצב הזה...
שאלה לגבי התוכנה - מה צריך לעשות כדי לשלב אותה ב-media portal? שמתי לב שהיא יוצרת קובץ בשם epgdata ו-MP מחפשת tvguide.xml, אבל גם כשלקחתי את הקובץ שנוצר ויצרתי עותק שלו בשם הזה, MP לא מראה כלום ב-guide. יש משהו מיוחד שצריך לעשות?
שאלה לגבי התוכנה - מה צריך לעשות כדי לשלב אותה ב-media portal? שמתי לב שהיא יוצרת קובץ בשם epgdata ו-MP מחפשת tvguide.xml, אבל גם כשלקחתי את הקובץ שנוצר ויצרתי עותק שלו בשם הזה, MP לא מראה כלום ב-guide. יש משהו מיוחד שצריך לעשות?
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

קודם כל תודה!!!odedee כתב:תתחדש, zachig. טוב שזה נפתר בלי לדרוש ממך השקעה כספית. מפתיע אותי רק שהצלחת לראות טלוויזיה במצב הזה...
שאלה לגבי התוכנה - מה צריך לעשות כדי לשלב אותה ב-media portal? שמתי לב שהיא יוצרת קובץ בשם epgdata ו-MP מחפשת tvguide.xml, אבל גם כשלקחתי את הקובץ שנוצר ויצרתי עותק שלו בשם הזה, MP לא מראה כלום ב-guide. יש משהו מיוחד שצריך לעשות?...
מצטער, אבל אני לא מכיר את Media Portal. אני רק יודע ש-MEGAEPG מייצר קובץ EPGDATA שבסיום תהליך הורדת ה-EPG הוא מומר ל-GUIDE.BIN ש-MEDIA CENTER מכיר.
אולי EPGFROMDVB ו/או התוכנה שמיכאל (mpogr) יצר עבור SAGE תהיה טובה עבורך...
תנסה להפנות את השאלה אליו...
בהצלחה!
- danstr
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
תוסיף ל megaepg.ini פרמטר (עוד שורה):odedee כתב:תתחדש, zachig. טוב שזה נפתר בלי לדרוש ממך השקעה כספית. מפתיע אותי רק שהצלחת לראות טלוויזיה במצב הזה...
שאלה לגבי התוכנה - מה צריך לעשות כדי לשלב אותה ב-media portal? שמתי לב שהיא יוצרת קובץ בשם epgdata ו-MP מחפשת tvguide.xml, אבל גם כשלקחתי את הקובץ שנוצר ויצרתי עותק שלו בשם הזה, MP לא מראה כלום ב-guide. יש משהו מיוחד שצריך לעשות?...
xmlfile=tvguide.xml
וזה יסתדר!
- zachig
-
- חבר פעיל מאוד

טוב לדעת...danstr כתב: תוסיף ל megaepg.ini פרמטר (עוד שורה):
xmlfile=tvguide.xml
וזה יסתדר!...