קוביס כתב:Dizingof, ראשית, מאוד התרשמתי מהאלתורים המעניינים!! אתה מהאנשים שהופכים את הכל ליותר פשוט בשביל חברים שרוצים להשתדרג וקצת חוששים מעלויות גבוהות ומניצול של ספקים כאלה ואחרים בגלל חוסר הידע שלהם. ישר כוח!!![]()
![]()
עוד לא קיבלתי את ה POPCORN שלי וכבר אני רוצה להזמין את הלדים האלה אבל יש לי מס' שאלות ברשותכם:
1. דובר כאן על התחממות של הלדים ועל כמה שזה מזיק להם, dizingof אני לא יודע איזה מסך יש לך אבל לי יש פלזמה, כידוע לך, פלזמה מתחממת באופן משמעותי יותר מ LCD, האם זה יכול להפריע לפעולת הלדים או גרוע יותר, לגרום להם להישרף??
2. עברו כמה חודשים טובים מאז, האם אתה או אחד מהחברים ממליץ על לדים אחרים או שדווקא אלה יעשו את העבודה כמו שצריך?? (מישהו כאן כתב על לדים עם זוית טובה יותר...), ראוי לציין כי הפלזמה תלויה על הקיר במרחק של כ-10 ס"מ ממנו (ראה תמונה מצורפת).
3. הפלזמה שלי בגודל ''50, כמה פסים של לדים אני צריך לדעתכם??
4. האם יש בעייתיות לחבר לספק של ה POPCORN יותר מפס אחד ואם אין בעיה, כי אני מבין שחיברת 2 אז איך עושים את זה?? מחברים את 2 ה(+) ביחד לקונקטור וכך גם את 2 ה(-)?? ואם אני רוצה לחבר גם מאורר?? האם זה אפשרי? איך?
5. האם כיבוי ה POPCORN לא מנתק גם את ספק הכוח שלו ובכך מכבה את הלדים??
6. האם רגישות שלט האור שציינת ניתנת לכיוון? כלומר אני מתכוון למקם את ה POPCORN שלי במזנון באיזור הרסיבר והממיר שלי, מקום זה לא חשוף לאור כמו איפה שמיקמת את ה POPCORN שלך (על המזנון), השאלה היא אם הוא לא ידליק את הלדים גם כאשר אין באמת חושך מוחלט...
תודה רבה לכל המגיבים!!...
1. פס הלדים המדובר פשוט קר. לא חם , לא מתחמם, פשוט קר.
אחרי חצי שנה של שימוש יומי הוא מאיר חזק כמו ביום הראשון ואני צופה עוד חודשים רבים של שימוש אם לא שנים.
חשוב לומר - כל עוד הזרם המגיע לפס לד מאובטח (ע"י נגדים פנימיים) ולא עובר את דרישות היצרן אפשר להיות באמת רגועים לגבי אורך חייו המוצהר של עשרות אלפי שעות.
לגבי חום הפלזמה , גם אם גב הפלזמה חם הלדים עטופים באפוקסי ובמארז פלסטיק לבידוד כך שאני משוכנע
שלא ייזוקו בכלל.
בל נשכח מדובר בעלות קטנה של כ40 שח לכל פס לדים ולא השקעה של מאות שקלים כמו פסי לדים באיקאה וכו.
2. הפיזור אור של הלדים הוא ב120 מעלות ולכן הוא טוב כפס תאורה בגב מסך - אלו אינם לדים של 10 מעלות כמו שנרמז כאן ואין צורך לשייף אותם או לחתוך או לא יודע מה.
אם אתה עדיין חושש ממליץ לך פשוט להזמין 1 ולראות את התוצאה (אין דמי משלוח אם תרצה להזמין עוד בהמשך)
אגב לי יש רק פס לדים אחד שכמו שראית בתמונה מאיר דווקא כלפי התקרה ולא הקיר ונותן אפקט תאורה אחורית מצויין .
3. תראה בשירשור הזה חבר ששם 4 פסים בכל צלע (יש תמונות)
4. חיברתי פס לד אחד שצורך רק 200 מליאמפר (0.2A) ולכן זה עומד בדרישות יצרן הפופקורן שתיכנן יציאת 12V
יעודית לדברים מסוג זה.
אם אתה חושב על יותר מפס לד אחד אני ממליץ על ספק כוח קטן (גם מDEALEXTREME) של 12V 1A שיכול לספק זרם ל4 פסים .
לגבי חיבור מאוורר קטן ראה שירשור זה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 617#652617
5. הפופקורן דלוק תמידית אלא אם כן ניתקת אותו מהחשמל.
הוא פשוט מנתק זרם לכונן הקשיח וליציאות וידאו ובכך מקטין את ההספק במצב "שינה" . אבל המתח ללדים נשאר .
6. כן, כמו שניתן לראות בדף המוצר בEBAY פשוט פותחים את הקופסא של החיישן-אור ועם מברג דק מסובבים
פוטנציומטר קטן עגול לכיול התאורה/חושך המתאימים לך.
לדעתי אין צורך לגעת הוא אצלי הגיע מכוייל מצוין - אפילו כשאני מדליק את האהיל הסמוך למזנון ,הלדים מיד כבים.
ולכן הפנתי את העינית לצד הנגדי.
theone,
כן גם עופר לאור ציין זאת , לי יש YAMAHA בן שלוש ולא מצאתי אפשרות זו.. כך או אחרת העיקר לא קמים מהספה להדליק את הלדים
יותר מזה, אני דווקא דיי מתלהב מהעובדה שיש אור בבית שנדלק אוטומטי עם רדת החשיכה..