דיון בנושא כבלי חשמל
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נחזיר את השרשור לפסים עניניים:
כמה שאלות עקרוניות שאני אישית מעוניין לקבל עליהן תשובות מיואל ומאייל.
1. האם מישהו שלא בחן סטאפים שונים או שאין לו ניסיון מספק, האם הדבר מבטל את דעותיו על כך שיש או אין הבדלים בין כבלים? לדעתי כל אחד זכאי לדעותיו, גם אם הם מגובות או לא מגובות בנסיון טכני (תמיד אפשר לומר שכל ניסיון אינו מספק ולכן כל נסיון X בכל מקרה לא בהכרח יהווה אמת מידה לנושא זה).
2. האם כל אחד יכול לשמוע את ההבדלים בין כבלים (לצורך העניין נישאר עם כבלי חשמל וכבלי אינטרקונקט) או שצריך לשם כך אוזן חדה יותר או ניסיון כלשהו?
3. נניח שמדובר בהבדל משמעותי בין כבלים, מה ההבדל בין 0% ל-100% שהיית מדרג כבל משמעותי. האם ההבדל שהוא נותן בצליל (אני לא מחפש אומדן מדוייק, אלא סדר גודל) הוא 2% או 25% ביחס לכבל נורמלי שאפשר לרכוש בכל חנות ?
4. מהו לפי הגדרתך כבל, האם הוא באופן מכוון יכול או *צריך* לשנות אופי של צליל או להעבירו ללא שינוי (במידת האפשר על ידי הפיזיקה המודרנית, כמובן) מנקודה א' לנקודה ב'?
5. מה עמדתכם ביחס לניסוי A-B כאמצעי לבדיקה שכזו, האם הוא קביל בעינכם? אם לא, מדוע לא?
1. האם מישהו שלא בחן סטאפים שונים או שאין לו ניסיון מספק, האם הדבר מבטל את דעותיו על כך שיש או אין הבדלים בין כבלים? לדעתי כל אחד זכאי לדעותיו, גם אם הם מגובות או לא מגובות בנסיון טכני (תמיד אפשר לומר שכל ניסיון אינו מספק ולכן כל נסיון X בכל מקרה לא בהכרח יהווה אמת מידה לנושא זה).
2. האם כל אחד יכול לשמוע את ההבדלים בין כבלים (לצורך העניין נישאר עם כבלי חשמל וכבלי אינטרקונקט) או שצריך לשם כך אוזן חדה יותר או ניסיון כלשהו?
3. נניח שמדובר בהבדל משמעותי בין כבלים, מה ההבדל בין 0% ל-100% שהיית מדרג כבל משמעותי. האם ההבדל שהוא נותן בצליל (אני לא מחפש אומדן מדוייק, אלא סדר גודל) הוא 2% או 25% ביחס לכבל נורמלי שאפשר לרכוש בכל חנות ?
4. מהו לפי הגדרתך כבל, האם הוא באופן מכוון יכול או *צריך* לשנות אופי של צליל או להעבירו ללא שינוי (במידת האפשר על ידי הפיזיקה המודרנית, כמובן) מנקודה א' לנקודה ב'?
5. מה עמדתכם ביחס לניסוי A-B כאמצעי לבדיקה שכזו, האם הוא קביל בעינכם? אם לא, מדוע לא?
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
כתבתי קודם בשירשור את דעתי בנוגע לכבלים מוכוונים.Multimediaman כתב:zy כתב:האם ההמלצה תקפה רק בכיוון החץMultimediaman כתב:
ו.... אני עדיין משוכנע שאינטרקונקט טוב, זה דבר מומלץ .........![]()
(שואל ברצינות גמורה, לניסיונך בנידון).
...
לא הבנתי מה זה "כיוון החץ" ?...
Multimediaman
ברשותך , אני מקווה שההתעלמות משאלתי אינה מכווונת
ברשותך , אני מקווה שההתעלמות משאלתי אינה מכווונת
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

אני חושב שפיספסתי משהו
,
אייל איזו שאלה שאלת אותי?
אייל איזו שאלה שאלת אותי?
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
1.מהם רכיבי הסטאפ שלך כיום ?
2. אלו כבלים שלאלו חברות חיברת ?
3.במידה ובחנת סטאפים אחרים אשמח אם תשתף אותנו ?
3.במידה ובחנת סטאפים אחרים אשמח אם תשתף אותנו ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
אהה, תודה. ראיתי עתה (קודם כנראה נתקעתי בשורה במילה "מגכח" מניח שהתכוונת ל מגחךMultimediaman כתב:
כתבתי קודם בשירשור את דעתי בנוגע לכבלים מוכוונים....
אגב ישום הכיווניות באינטרקונקטים (כפי שמרטין הרחיב לגביו), לא אמור לעורר גיחוך, לא כך
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

כיום אין לי סטאפ סטריאו ייעודי בכלל (לא פרקטי לאיך שאני חי כרגע)Eyal_W כתב:1.מהם רכיבי הסטאפ שלך כיום ?
3.במידה ובחנת סטאפים אחרים אשמח אם תשתף אותנו ?...
יש לי מערכת אודיו ק"ב סבירה.
אני מאזין עם כמעט רק אוזניות ( senn HD 600 ) כשיקיריי ישנים.
פז"ם האזנות כולל
quad ESL + musical fidelity
ומערכות צנועות יחסית
polkaudio LSI9 + Denon 1500
או הסטאפ שהיה לפני שהתחתנתי ( ואחי חוגג עליו כרגע)
audiolab + marantz CD + tannoy DC2
שמעתי גם הגברות של Cambridge audio , Rotel , Nad ועוד כמה יצרני mainstream
שמעתי כמה אינטרקונקטים איכותיים יחסית של VDH ומונסטר,
רכשתי אינטרקונקט מעולה מגידי כסף של סיגנל ( איתו הגעתי לתוצאה יפה (לדעתי) כשהוא חיבר בין אודיולב לנגן של מארנץ)
כפי ששמת לב, עם כבלי מתח אין לי כמעט נסיון, מלבד נסיון (ארוך ומייגע) לנסות ולהבחין בשיפור במערכת עם quad ESL, באותה מערכת החשמל טופל גם באמצעות שקעיי קיר "אודיופילים", אבל כאמור, לא הבחנתי בשום תמורה להשקעה.
אני מאמין כי הסבירות שאני אשקיע אי פעם בכבלי מתח (על אף מיעוט הנסיון) הוא נמוך מאוד, כיוון שאני פשוט לא מבין את התיאוריה הפיזיקלית (המטר האחרון ברשת הארצית, לפני הספק יהיה כבל יקר וזה ישפיע על הסאונד ... אבל התאוריות פורטו בשירשור כבר כמה פעמים).
הבדל נצחי ביני ובינך יהיה שאני מאמין שאם המדע לא מסוגל להסביר את זה אז זה לא בשבילי (כן, אפילו אם אדמיין (ואני לא אומר כאן בשום צורה שאתה חי בדמיונות) שאשמע הבדל אייחס אותו לפסיכולוגיה, במידה והרציונל שלי יאמר אחרת).
- oferlaor
- מנהל

רמקול,
לא הבנתי את המשמעות של כיווניות והקשר לסיכוך.
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב על כיווניות הוא כבל שיש בו אלמנטים אקטיביים (קרי: הוא לא רק פסיבי ולא כולל רק עכבה בלבד).
לא הבנתי את המשמעות של כיווניות והקשר לסיכוך.
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב על כיווניות הוא כבל שיש בו אלמנטים אקטיביים (קרי: הוא לא רק פסיבי ולא כולל רק עכבה בלבד).
אהלן עפר,
נדמה לי שמרטין הזכיר את זה קודם. בכל אופן, באינטרקונקטים טובים יש בדרך כלל שני גידים מבודדים בנפרד בפנים. אחד הלוך ואחד חזור. אחד מתחבר לפין שבשטקר והשני למעטפת של השטקר. בנוסף יש סיכוך. הסיכוך מחובר למעטפת השטקר רק בצד אחד. מה שנותן חוסר סימטריה קדימה אחורה.
לפי הספר השטקר עם הסיכוך אמור להתחבר אחורה בשרשרת. כלאמר בין המקור לפרה- בצד של המקור וכו' וכך הוא את ההשראות השונות מסנן אל ההארקה אחורה.
יש פריקים כאלו שמנסים כל דבר ובניהם יש שטוענים שיש מקרים שבהם הפוך נשמע טוב יותר...
צריך לנסות לבד.
.
נדמה לי שמרטין הזכיר את זה קודם. בכל אופן, באינטרקונקטים טובים יש בדרך כלל שני גידים מבודדים בנפרד בפנים. אחד הלוך ואחד חזור. אחד מתחבר לפין שבשטקר והשני למעטפת של השטקר. בנוסף יש סיכוך. הסיכוך מחובר למעטפת השטקר רק בצד אחד. מה שנותן חוסר סימטריה קדימה אחורה.
לפי הספר השטקר עם הסיכוך אמור להתחבר אחורה בשרשרת. כלאמר בין המקור לפרה- בצד של המקור וכו' וכך הוא את ההשראות השונות מסנן אל ההארקה אחורה.
יש פריקים כאלו שמנסים כל דבר ובניהם יש שטוענים שיש מקרים שבהם הפוך נשמע טוב יותר...
צריך לנסות לבד.
.
- oferlaor
- מנהל

zy,
פספסתי עמוד שלם בדיון
לגבי המספור - YOUR WISH IS MY COMMAND
פספסתי עמוד שלם בדיון
לגבי המספור - YOUR WISH IS MY COMMAND
ראשית, נא לבטל את הכותרת "הועבר" בפוסט הזה. הרי זה לא (עובדה).oferlaor כתב:נחזיר את השרשור לפסים עניניים:
5. מה עמדתכם ביחס לניסוי A-B כאמצעי לבדיקה שכזו, האם הוא קביל בעינכם? אם לא, מדוע לא?...
1. זה לא עניין של דעה על נושא, זה עניין של התנסות. אני אפילו לא מתייחס לידע טכני או הסברים מלומדים. מה שאני מתייחס אליו הוא ניסיון שלי, שצמודה אליו התנסות של בני משפחה ועוד כמה חברים – אצלי בבית. זה בנוסף להתנסות שלי במקומות אחרים.
2. אני משער שבמקרים קיצוניים כל אחד ישמע. אני משער גם שאם תהיה הכוונה למה לשמוע כמו "שים לב לרעש; תקשיב למשולש; איפה יש יותר עוצמה" גם מי שאין לו ניסיון ישמע, בוודאי כאשר פערי האיכות גדולים.
3. היה לי פעם כבל של VDH (D102). מתוך סקרנות, שמתי כבל של MIT (350) – וההבדל היה אדיר, ובכל תחום. כמה זה באחוזים? אולי ב-50, אולי ב-100. לפעמים, היו הבדלים של בודדים. מה זה כבל נורמלי? כזה שעולה 100 ₪? 1000? יש קניות מעולות בתחום (נורדוסט, בלו הבן, למשל). יש שעולים אלפי דולרים ולא ממש מתעלים.
4. כבל מושלם כמובן יהיה שקוף לגמרי. אבל אנחנו יודעים שאין חיה כזאת; כאן, עצם ההחלטה באיזה חומר להשתמש (נחושת, כסף, זהב, חומר מורכב) כבר משפיעה על "צבע" הצליל.
5. זה מה שעושים, משווים. שומעים אחד, מנתקים, שומעים שני (אותו קטע, אותו ווליום). אם זה לא מהסוג המובן מאליו, חוזרים לראשון. לפעמים, ההבדלים דרמטיים. לפעמים קטנים מאוד. לפעמים יש יתרון לאחד בתחום נתון, אבל הוא כושל בתחום אחר. אם הולכים לקנות, מכניסים את שיקול המחיר. לא תמיד הטוב יותר עולה יותר, לפעמים ההבדל זניח באיכות, אבל משמעותי בכסף.
כאשר הזמנתי אותך, לזה בדיוק התכוונתי. שומעים קטע אחד או שניים (שונים באופיים) ועוברים לשני, במקרים קיצוניים אפשר גם לשמוע עוד סט. תוך כדי, עושים את מה שחשוב בכלל, באירוח כזה בפרט: שותים קפה. זה מספיק לדעת אם יש הבדל (הקפה קבוע). כדי לדעת מה עדיף לצורכי רכישה, שומעים הרבה יותר פעמים בהרבה סוגי מוזיקה ואקזמפלרים. כאן נכנס גם עניין של שמיעה לאורך זמן. יש כאלו שמצטיינים בהרבה תחומים, אבל תחום אחד יכול לפגום בנכונות לשמוע מוזיקה דרכו לאורך זמן (חריפות-יתר, למשל).
זה נשמע לי תמוה... אם מישהו חושב, מחוסר ידע, שכדור הארץ הוא צלחת – האם דעתו לגיטימית? דעה לגיטימית באה רק מידע ו/או נסיון.oferlaor כתב:כמה שאלות עקרוניות שאני אישית מעוניין לקבל עליהן תשובות מיואל ומאייל.
1. האם מישהו שלא בחן סטאפים שונים או שאין לו ניסיון מספק, האם הדבר מבטל את דעותיו על כך שיש או אין הבדלים בין כבלים? לדעתי כל אחד זכאי לדעותיו, גם אם הם מגובות או לא מגובות בנסיון טכני (תמיד אפשר לומר שכל ניסיון אינו מספק ולכן כל נסיון X בכל מקרה לא בהכרח יהווה אמת מידה לנושא זה)....
לא אתייחס לכבלי חשמל כי עדיין לא התנסיתי (אבל מתכנן ) – רק לאינטרקונקטים ולכבלי רמקולים.2. האם כל אחד יכול לשמוע את ההבדלים בין כבלים (לצורך העניין נישאר עם כבלי חשמל וכבלי אינטרקונקט) או שצריך לשם כך אוזן חדה יותר או ניסיון כלשהו?...
לא כל אחד יכול לשמוע הבדלים אפילו בין סט אפים בסיסיים לבין מושקעים (אחותי, למשל, לא שומעת הבדל בין מערכת mini לסט אפ שלי
אני רוצה להדגיש שלא כל כבל שקיים יגרום למערכת להישמע שונה באופן מהותי. יותר מדויק לדבר כאן על קבוצות הכבלים הממוינות לפי מבנה וחומרים (עשויים נחושת, פחם, כסף, סגסוגות שונות וכו') – ואני מתייחס רק לכבלים איכותיים, לא מ-ACE. למשל – ל-VDH יש קבוצת האינטרקונקטים (The first, The second ודומיהם) שאני כמעט ולא שומע הבדלים ביניהם במערכת שלי (ההבדלים כל כך קטנים שהם ברמה של "נדמה לי"). יחד עם זאת, ההבדל בין The first ו- The Jubilee (ועוד הפעם, במערכת שלי) הוא לא פחות מ-20% (עד כמה שניתן למדוד זאת באחוזים) . ההבדל בין Monster Interlink 250 ל- VDH The Jubilee עובר על 30% בעיניי – בלי להעריך את טיב השינוי (לטובה או לרעה).3. נניח שמדובר בהבדל משמעותי בין כבלים, מה ההבדל בין 0% ל-100% שהיית מדרג כבל משמעותי. האם ההבדל שהוא נותן בצליל (אני לא מחפש אומדן מדוייק, אלא סדר גודל) הוא 2% או 25% ביחס לכבל נורמלי שאפשר לרכוש בכל חנות ?...
אגב, כבל שמתאים למערכת הוא לא בהכרח יקר – למשל, במערכת שלי כבל וידיאו RCA של Belkin (בתור אינטרקונקט) משתלב הרבה יותר טוב מרוב כבלים של VDH (אני כבר לא מדבר על MONSTER). לקח לי זמן למצוא אינטרקונקט יותר מוצלח ממנו (VDH Integration) – וההבדל הוא לא יום ולילה.
שאלה מעניינת. תיאורטית, כבל אידיאלי הוא שני חוטים מבודדים ומרוחקים זה מזה – כך שקיבול והשראות שלו שווים לאפס. אבל כבל כזה אינו ישים – כי כל אחד מהחוטים ישמש כאנטנה, לכן דואגים לסיכוך, להארקה חד צדדית של הסיכוך, לסידור מיוחד של גידים בכבל וכו'. כל זה הופך את הכבל לפילטר פסיבי בעל עקבה. לדעתי, התאמת כבל למערכת (או "סינרגיה") היא התאמת עקבה של כבל לעקבות של מקור ומגבר.4. מהו לפי הגדרתך כבל, האם הוא באופן מכוון יכול או *צריך* לשנות אופי של צליל או להעבירו ללא שינוי (במידת האפשר על ידי הפיזיקה המודרנית, כמובן) מנקודה א' לנקודה ב'?...
קביל מאד, כך בחרתי את הכבלים למערכת שלי.5. מה עמדתכם ביחס לניסוי A-B כאמצעי לבדיקה שכזו, האם הוא קביל בעינכם? אם לא, מדוע לא?...
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 04/08/2008 22:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ויטלי
- oferlaor
- מנהל

תודה לשניכם.
יואל, איזה הועבר?
ויטאלי,
בעיני אם מישהו מאמין שכדור הארץ שטוח אז שיבושם לו, מה זה מפריע לי? יש המון אנשים שסט האמונות שלהם שונה לחלוטין משלי ודעותיהם, מופרכים ככל שיהיו בעיני , ליגיטימיים כמו שלי. אני רק מבקש שלא יכפו עלי אותן.
המספרים שאתם מדברים עליהם מאוד גבוהים, אם זה שינוי כל כך דרמטי איך תסבירו את זה שעדיין אין תוצאות חד משמעיות במבחני a-b?
מעניין לעשות מבחן כזה לכם על המערכת שלכם עם הכבלים שלכם.
יואל, איזה הועבר?
ויטאלי,
בעיני אם מישהו מאמין שכדור הארץ שטוח אז שיבושם לו, מה זה מפריע לי? יש המון אנשים שסט האמונות שלהם שונה לחלוטין משלי ודעותיהם, מופרכים ככל שיהיו בעיני , ליגיטימיים כמו שלי. אני רק מבקש שלא יכפו עלי אותן.
המספרים שאתם מדברים עליהם מאוד גבוהים, אם זה שינוי כל כך דרמטי איך תסבירו את זה שעדיין אין תוצאות חד משמעיות במבחני a-b?
מעניין לעשות מבחן כזה לכם על המערכת שלכם עם הכבלים שלכם.
כתוב: הועבר
הסתכל בדף הפורומים ב"אודיו יוקרתי".
אני חותם על דברי ויטאלי.
לעניין האמונות: כל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה. הבעיה מתחילה ברגע שמישהו אחר רוצה התייחסות לנושא. אם דעתי היא שחומוס עושים מאתרוגים, זה לא ממש יעזור למי שתוהה איך מכינים חומוס בבית, בפורום העוסק במאכלים מזרחיים.
או ידע, או התנסות. ורצוי ומומלץ כי ההתנסות תהיה שיטתית ומרובה.
מה שלא משנה את העובדה כי לדעתי הירח עשוי גבינה ירוקה.
אני חותם על דברי ויטאלי.
לעניין האמונות: כל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה. הבעיה מתחילה ברגע שמישהו אחר רוצה התייחסות לנושא. אם דעתי היא שחומוס עושים מאתרוגים, זה לא ממש יעזור למי שתוהה איך מכינים חומוס בבית, בפורום העוסק במאכלים מזרחיים.
או ידע, או התנסות. ורצוי ומומלץ כי ההתנסות תהיה שיטתית ומרובה.
מה שלא משנה את העובדה כי לדעתי הירח עשוי גבינה ירוקה.
מצאתי
זה כל כך נמוך בדף. אבל מצאתי (מתחת לשולחן, ככה זה נמוך)
אם מישהו ישאל "מה דעתך על רמקול X של חברה Y" שלא שמעתי - לא אכתוב. זה ממש לא משנה מהי "דעתי". לא יכולה להיות לי דעה בעלת ערך לכלל הציבור, אפילו אם נדמה לי שאני סבור שחברה X היא חנטריש או מדהימה.
המושג" דעה" ללא התנסות בהקשר כזה פשוט לא רלוונטי.
לגבי הניסוייםL אני באמת לא יודע מה קראת ואיפה. מה שאני יודע מעבר להתנסות שלי ושל אחרים בסביבה, כי דווקא בכמה מקורות בעלי ערך לעניין הזה יש ערך. מגזין גמרני אחד אפילו מנקד אותם - וגם נותן ביטוי לאופי הבסיסי שלהם.
אם מישהו ישאל "מה דעתך על רמקול X של חברה Y" שלא שמעתי - לא אכתוב. זה ממש לא משנה מהי "דעתי". לא יכולה להיות לי דעה בעלת ערך לכלל הציבור, אפילו אם נדמה לי שאני סבור שחברה X היא חנטריש או מדהימה.
המושג" דעה" ללא התנסות בהקשר כזה פשוט לא רלוונטי.
לגבי הניסוייםL אני באמת לא יודע מה קראת ואיפה. מה שאני יודע מעבר להתנסות שלי ושל אחרים בסביבה, כי דווקא בכמה מקורות בעלי ערך לעניין הזה יש ערך. מגזין גמרני אחד אפילו מנקד אותם - וגם נותן ביטוי לאופי הבסיסי שלהם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא קראתי יותר מדי על הבדיקות מסוג זה. זכור לי שבאחד המאמרים עשו השוואה בין אינטרקונקט של MONSTER ל"כבל" שאילתרו ממסגרת הקולב. מה היה בעיתי בבדיקה:oferlaor כתב:המספרים שאתם מדברים עליהם מאוד גבוהים, אם זה שינוי כל כך דרמטי איך תסבירו את זה שעדיין אין תוצאות חד משמעיות במבחני a-b?...
1. המערכת הייתה ברמה בינונית.
2. אינטרקונקטים של MONSTER (לפחות אלה ששמעתי) מעמעמים סאונד, הם טובים אולי למערכות בהירות מאד כדי לרסן אותן. אם המערכת מלהתחילה עמומה, לא תשמע השפעה מהותית של כבל – גם הקולב "יישמע" דומה.
אם כבר לעשות בדיקה מסודרת של השפעת כבלים - אז לא לפי העיקרון: "בואו ניקח מערכת כלשהי ונשתמש בכבלים מזדמנים". יש לקחת מערכת סטריאו יקרה (כן, אין פה חוכמות) עם המרכיבים שמותאמים זה לזה (כך שתהיה סינרגיה בין המרכיבים, קודם כל), לקחת כבלים ששונים בהשפעתם על סאונד (מי שעוסק בכבלים – יודע בגדול מה מגמת ההשפעה של סוגי כבלים שונים) – ורק אז לגשת לבדיקה. אני משוכנע שבמבחן שכזה כל בעל שמיעה מוסיקלית יחוש בהבדלים.
ויטלי