תגובות ל-MythTV – סקירה ראשונה של המיתוס

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

למי שלא יכול להמתין למדריך של Shed,
שני מדריכים פשוטים באנגלית להתקנת MYTH:

MythTV Ubuntu Installation Guide
http://parker1.co.uk/mythtv_ubuntu.php

MythTV MythDora 5.0 Installation
http://www.mythpvr.com/mythtv/distribut ... all-1.html

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

הבעיה עם המדריכים באנגלית (וניתן למצוא הרבה מדריכים מצויינים ברשת) היא שאין אף אחד שמותאם (או שמתייחס) להגדרות שצריך לעשות ספציפית בארץ.
אני מדבר על ערוצים של יס/הוט, משיכת EPG, הגדרת השלט שיתאים לשלט יס/הוט, בלאסטר וכו'.
You are never fully dressed without a smile

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

משהו יודע איך זה עובד עם שידורי HD?
האם יש כרטיס טלווזיה (במחיר שפוי) שיש לו חיבור HDMI והוא עובד כמו שצריך עם Myth?

banjo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

רגע אחד לפני שרצים

שליחה

אני מתקין ותחזקה מערכות לינוקס די הרבה זמן.
הבעייה העיקרית בהתקנה של לינוקס על חלונות הוא הבדלי התמיכה במנהלי ההתקנים השונים.

לדוגמא:
אני ניסתי להתקין MYTHBUNTU על מערכת עם כרטיס מסך של NVIDIA GF 7600, כאשר המסך של ה HTPC שלי הוא LCD 42" TOSHIBA שעובד ב HD 1920X1080 ואז התחילה הסאגה.

קשה למצוא את הדרייבר העדכני של NVIDIA שמוכן בחבילת התקנה לUBUNTU ואם אין אז צריך ל"קמפל" וכאן מתחילות הצרות, אם אין לכם ידע באיך לעשות את זה אז יהיה לכם קשה מאד מאד להסתדר עם לינוקס.

נכון לאחר כל היזע אם הצלחתם להתקין את המערכת היא תהיה יציבה מאד !!

לכן אני חושב שיהיה כדאי לבחור הפצה אחת בלבד שתהיה מותאמת כמה שיותר לעברית וכמובן ללקוחות הכבלים המקומיים ועליה לבשל פורום שלם שינחה את הכלל באיך עושים מה.

בכל מקרה אני חושב שלינוקס היא היא העתיד.

אז מי שמוכן להרים את הכפפה קדימה....

בכל מקרה אחלה של כתבה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

banjo - לא צריך לקמפל שום דריבר ל-nvidia. יש לך כמה דרכים לעבוד עם הכרטיס שלך:

1. להשתמש בדריבר חופשי - זה שהותקן אוטומטית על ידי mythbuntu.
2. להשתמש בדריבר קנייני ש-NV כתבו. אתה יכול להתקין אותו בלחיצת כפתור דרך ה-restricted driver manager או לחילופין, להוריד אותו ישירות מהאתר של NV ולהתקין בשתי לחיצות כפתור.

בשום פנים ואופן לא מומלץ לקמפל דריבר, שכן בכל עדכון קרנל (אם יהיה) אתה תאבד את הקימפול. בנוסף, קימפול כזה "מוציא" את המערכת ממצב ידוע למצב לא ידוע.

banjo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה

נושא כרטיס המסך הוא רק דוגמא אחת.

ולא ניתן לבצע עידכון בלחיצת כפתור מאחר וגירסאת ה MYTHUBUNTU לא מכילה את ה LIBC ככל הנראה.

תאמין לי ניסתי והתאכזבתי. בכל מקרה התקנתי את הכרטיס הנ"ל בגרסאות הפצה אחרות שבאות מ"דת" ה דביין, פאדורה וכו...

את הפצת ה UBUNTU אני מנסה לראשונה, ומצאתי שנושא הדרייברים די מציק.
הדרייבר שיורד ב APT-GET הוא גירסא מאד ישנה ביחס לעדכנית שנמצא באתר הרשמי של NVIDIA. ולא ניתן לעדכינו ב קליק, ..... הוא לא מוצא חבילת התקנה מוסדרת להפצה ולכן הוא מנסה לקמפל את עצמו למערכת אבל אז חסר לו מספר LIBS......

בכל מקרה אני לא התייאשתי מלנסות...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

banjo,

דווקא נושא הדריברים באובנטו נעשה נוח בהרבה למי שזוכר את תלאות RH, פדורה וכו'.
mythbuntu זה ubuntu עם עוד חבילה. חבילת המאגרים של שתי ההפצות זהה לחלוטין.
אם אתה הולך על האופציה של להוריד דריבר מהאתר של NV, תתקיל לפני זה את החבילה build-essentials. לא יהיה חסר לך כלום.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

Shed כתב:
BigDragoon כתב:שאלה:

איזה יתרונות יש ל MYTH על windows media center?? (פרט לצריכת המשאבים של המחשב)
אני מתכוון מבחינת אפשרויות, פונקציות וכו...

(הבנתי שב windows media center אפשר לקבל את ה EPG של יס אוטומטית)
...
אני אתן כאן רשימת פיצ'רים חלקית אשר יש ב-myth ואין ב-VMC (לפחות עד כמה שאני יודע:

1. place shift ותמיכה באקסטנדרים בתוכנה. אני יכול לראות את כל התכנים מכל מקום בבית בעזרת לפטופ, או על ידי "לקוח רזה".

2. זיהוי פרסומות ודילוג עליהן

3. הקלטה כסדרה, בלי שימוש ב-key words, תוך זיהוי אוטומטי של פרקים חוזרים.

4. כאשר צופים בתוכן מוקלט ומפסיקים - המשך צפייה נעשה מאותו מקום אוטומטית.

5. אפשרות עריכה בסיסית של הקלטות.

6. פתרון קונפליקטים אוטומטי בתזמון הקלטות.

7. גם כאשר יש רק כרטיס לכידה אחד, אפשר לצפות באותו ערוץ ממספר רב של תחנות קצה, כאשר לכל תחנה יש time shift מלא משל עצמה.

8. פלאג אינים רבים ומגוונים: משחקים, RSS, צפיה בתכנים online ועוד.

9. ממשק שליטה מלא מה-WEB, המאפשר גם הזרמה (stream) של וידאו ואודיו.

10. קידוד אוטומטי מחדש של הקלטות ל-divx (או כל פורמט אחר) מהקופסא.

11 צריבת תכנית ל-DVD מ"הקופסא".

12 ניהול מוזיקה מתקדם (קיטלוג כל השירים במסד נתונים לפי התגים שלהם) אשר מאפשר חיתוך, חיפוש, סטטיסטיקות וכו' (למשל: תן לי שירים של U2 מהשנים 1990 עד 2000 אשר נוגנו לפחות פעם אחת) - כל זה בלחיצת כפתור.

זו רשימה ראשונית של דברים שעלו לי לראש בשליפה.
...
BigDragoon אומנם ביקש לדעת רק מבחינת אפשרויות ופונקציות אבל לדעתי הפרמטר העיקרי (אפילו יותר חשוב מצריכת משאבים) הוא פונקציות שמתפקדות לעד. ב VMC כל יום מגלים שפונקציה אחרת לא עובדת. LINUX הרבה יותר אמין מווינדוס!!

knife
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה

Shed כתב:
knife כתב: בסלון אני מתכוון לשים בעוד מספר חודשים ואם לא יהיה מדריך עד אז אני אלווה את ההתקנה עם מדריך מצולם
...
1. אמור להיות עד אז מדריך.
2. בכל מקרה, התקנה של לקוח היא דבר פשוט להפליא. בהנחה ואתה עם myth בגרסא 0.21 כל מה שאתה צריך לעשות זה להוריד את ה-CD של mythbuntu ולהכניס לכונן. ה-live cd הוא קליינט לכל דבר ועניין. כמה לחיצות על next יתקינו לך את המערכת בצורה מלאה על המחשב. מאז שנכנסה התמיכה ב-UPNP, הלקוח מוצא את השרת בצורה אוטומטית, אתה רק צריך להכניס PIN (הקוד של השרת) על מנת לאשר ללקוח הזה להתחבר אליו.
...
זה נכון אם אתה משתמש ב mythbunto. אין לי שום דבר נגד זה, רק שאני מעדיף התקנה רזה ככל האפשר, ואת זה אני מתכוון להתקין בעזרת הפצת ארץ' שהיא מגיעה כמעט ערומה ואתה מתקין מה שאתה רוצה לפי הצרכים שלך. mythbunto מתקין לך את כל הקונפיגורציות כי הוא לא ידע מה יש לך על המחשב ואני רוצה להתקין רק לפי הצורך, אבל זה באמת זניח. ולזה חשבתי לכתוב מדריך, עם הסברים על כל השלבים ואיך לקנפג את המערכת. אבל אני מניח שעד אז אתה כבר תכתוב את שלך ואולי לא יהיה צורך בזה.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

משהו יודע אם Myth מתאים לצפות ב HD?
אני חושב שיש שני כרטיסי טלווזיה שתומכים בHD בארץ, האם Myth תומך בזה?

knife
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה

Myth לא תומך ישירות בחומרה. אם לא תתקין את הדרייבר המתאים לחומרה שלך הוא לא יעבוד. נקודה. כאשר אתה מתקין הפצה שמותאמת אליו כמו mythbuntu או mythdora הכל נעשה בשבילך באופן אוטומאטי. כאשר אתה מרכיב הכל לבד אתה צריך קודם כל להתקין את הדרייבר המתאים לכרטיס הטלויזיה שלך. האתר הרשמי של mythtv מלא תיעוד מפורט על כל השלבים שצריך לעבור כך שאם אתה מצליח להתקין את הכרטיס שלך לא תהיה שום בעיה ל mythtv להשתמש בו

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

BigDragoon כתב:משהו יודע אם Myth מתאים לצפות ב HD?
אני חושב שיש שני כרטיסי טלווזיה שתומכים בHD בארץ, האם Myth תומך בזה?
...
תבדיל בין לצפות לבין להקליט.

אין שום בעיה לצפות בכל תכני ה-HD הקיימים היום, בכל הפורמטים שאתה רק יכול לחשוב עליהם.

הקלטה של שידורי HD זה כבר סיפור אחר. יש תמיכה מצויינת בפתרונות כמו http://www.pchdtv.com/ אבל הם לא ממש מתאימים לארץ.
כדי לבצע capture לשידורי HD בארץ צריך להשתמש בחומרה כמו ה-HD PVR החיצוני של האופאג' אשר נסקר באתר לא מזמן. נכון לכרגע יש בו תמיכה חלקית, שעדיין לא נמצאת ב-main stream של הקרנל, ולכן לא הייתי ממליץ עליה כפתרון גורף.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני מדבר על לצפות.
Shed,
אמרת שהכרטיס טלויוזיה שלך הוא PVR150, אבל אין לו כניסת HDMI.
אז מה קורה לגבי ממיר HD? אי אפשר לחבר אותו עם HDMI...
האיכות לא נפגעת?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

על מנת לצפות בתכני HD (שהורדו מהרשת למשל) אין לכרטיס הלכידה (PVR 150) שום תפקיד.

על מנת לצפות בשידורי HD של יס או הוט, יש צורך להשתמש בכרטיס לכידה HD, וכמו שאמרתי, כרגע התמיכה בכרטיס של האופאג' עדיין בחיתוליה, ואילו הכרטיסים האחרים שנתמכים (dvb-s2 למיניהם, או ה-pchdtv שהבאתי קודם) לא ממש יעבדו עם השידורים של הוא ויס בארץ.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Shed,
איך בעצם מחליפים ערוצים? השלט שיש לך שולט על הממיר של יס ומחליף?

אם אתה רוצה להקליט משהו, אתה חייב לשים את הממיר על הערוץ שאתה רוצה להקליט?
החלפה מתבצעת אוטומטי?

(אם אני לא טועה - ויכול להיות שאני טועה, אבל ב YES MAX ו HOT MAGIC לא חייבים לראות את ערוץ שמקליטים)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

BigDragoon כתב:Shed,
איך בעצם מחליפים ערוצים? השלט שיש לך שולט על הממיר של יס ומחליף?

אם אתה רוצה להקליט משהו, אתה חייב לשים את הממיר על הערוץ שאתה רוצה להקליט?
החלפה מתבצעת אוטומטי?

(אם אני לא טועה - ויכול להיות שאני טועה, אבל ב YES MAX ו HOT MAGIC לא חייבים לראות את ערוץ שמקליטים)
...
החלפת ערוצים נעשית באופן אוטומטי, אני בכלל לא מחזיק את השלט של יס בסלון ובטח שאני לא דואג שהממיר יהיה על הערוץ שאני רוצה להקליט.
למחשב יש ir blaster שבעזרתו הוא משדר פקודות לממיר כאילו היה זה השלט של יס, וכך הוא מחליף ערוצים כשצריך.
בצורה כזו אני יכול להקליט בעשר תוכנית מערוץ X ובאחת עשרה תוכנית מערוץ Y בלי שאני אצטרך לגעת בשום דבר.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ir blaster - זה בא עם כרטיס הטלווזיה?

אז החיסרון זה שצריך לראות את הערוץ שמקליטים, בניגוד ל YES MAX או HOT MAGIC?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

BigDragoon כתב:ir blaster - זה בא עם כרטיס הטלווזיה?

אז החיסרון זה שצריך לראות את הערוץ שמקליטים, בניגוד ל YES MAX או HOT MAGIC?
...
ir blaster מגיע עם השלט. לפעמים השלט מגיע כעסקת באנדל עם כרטיס הטלוויזיה.

אם יש לך יותר מכרטיס אחד (ויותר מממיר אחד) אתה יכול לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר. כמות הערוצים שניתנים לצפיה או הקלטה בכל רגע נתון שווה לכמות כרטיסי הלכידה והממימירים בבית (הם לא חייבים להיות באותו מקום או באותו מחשב).

חשוב לציין כי בזמן הקלטה ניתן כמובן לצפות בערוץ בזמן אמת. בנוסף, אפשר לצפות באותו ערוץ ממספר רב של מקומות בבית, כאשר לכל מקום שליטה מלאה על התוכן הנצפה (כלומר, כל אחד יכול לעשות pause, play, rwd, fwd כאוות נפשו בלי להפריע לאחרים).

mati
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171

uPNP לא עובד, וגם קליינט מ livecd הוא בעייתי, ועוד..

שליחה

הי רן,

livecd לא מזהה UPNP ב backend ויש צורך להגדירו ידנית.
גם לאחר ההגדרה וההתחברות לשרת , ספריות המדיה (שירים לדוגמא) שנמצאות בצד השרת לא נראות בצד הקליינט. לצורך כך יש צורך לעשות בצד השרת share ו mount בצד הקליינט. לא בדיוק שגר ושכח עבור livecd.

גם יצירת diskless client עם דיסק USB לא צלחה, מאחר והמחשב המיועד לא מצליח לעשות boot איתו (הבעיה לא במחשב).

האם לך יש נסיון שונה? :מבולבל:

אם כל הנ"ל יעבדו, אכן ניתן בקלות להפוך כל מחשב מיידית לקליינט myth. :mrgreen:

אגב, התרשמותי היא מגרסת mythbuntu 8.04

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

UPNP אמור לפחות לעבוד ישירות, מעולם לא נתקלתי ב-livecd שלא זיהה את השרת (כל שנדרש היה להכניס PIN של ארבע ספרות).

livecd לא אמור לשמש כלקוח קבע, אלא להתרשמות והתנסות בלבד. לכן נושא ה-share / mount לא כל כך רלוונטי לגביו.

מבחינתי, diskless client עושה boot מהרשת, ומקבל מהשרת image מעודכן, אשר מכיל כבר את ה-shareים הנדרשים. אפשר כמובן ליצור usb שיהיה bootalbe ואשר יהווה client (אפשר גם לעשות זאת עם קופמפקט פלאש). בכל מקרה, לא מדובר רק בהעתקה של קבצים, צריך ליצור swap ולהפוך את ה-USB drive ל-bootable.

חזור אל “תוכנה - KODI”