מהו הספר האחרון אותו קראתם?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
זה מוגבל רק לסיפורת בעברית? כי אני לא קורא בכלל בעברית או סופרים ישראלים.
בכל מקרה, מי שאוהב ספרות מד"ב מוזמן לדגום את יצירותיו של Neal Asher הספרים דנים בעולמות ה Polity, אותם עולמות המאוכלסים בבני אדם אך נשלטים על ידי בינות מלאכותיות במעין דיקטטורה נאורה והם מתחלקים לשני ענפים עיקריים:
עלילות הסוכן Ian Cormac הפועל מטעם ה Polity ובמהלך 5 כרכים עולה על מזימה לפירוק ה Polity באמצעות טכנולוגיה בת 5 מיליון שנה.
העולם של Spatterjay, עולם בשולי ה Polity שבו המתיישבים נדבקו כולם בוירוס ההופך אותם לחסיני מוות הלכה למעשה
סיימתי עכשיו את הספר האחרון הנקרא The Technician העוסק בעולם של Massada (כן בדיוק, מצדה) שתחילתו מסופר באחד מהספרים בסדרת Ian Cormac.
בהחלט שווה לכל אוהבי המד"ב הקשה ואופרות החלל.
בכל מקרה, מי שאוהב ספרות מד"ב מוזמן לדגום את יצירותיו של Neal Asher הספרים דנים בעולמות ה Polity, אותם עולמות המאוכלסים בבני אדם אך נשלטים על ידי בינות מלאכותיות במעין דיקטטורה נאורה והם מתחלקים לשני ענפים עיקריים:
עלילות הסוכן Ian Cormac הפועל מטעם ה Polity ובמהלך 5 כרכים עולה על מזימה לפירוק ה Polity באמצעות טכנולוגיה בת 5 מיליון שנה.
העולם של Spatterjay, עולם בשולי ה Polity שבו המתיישבים נדבקו כולם בוירוס ההופך אותם לחסיני מוות הלכה למעשה
סיימתי עכשיו את הספר האחרון הנקרא The Technician העוסק בעולם של Massada (כן בדיוק, מצדה) שתחילתו מסופר באחד מהספרים בסדרת Ian Cormac.
בהחלט שווה לכל אוהבי המד"ב הקשה ואופרות החלל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- bg1987
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1232
LINEAR ALGEBRA DONE RIGHT - SHELDON AXLER
http://www.amazon.com/Linear-Algebra-Ri ... 0387982582
מומלץ! (אם אתם לומדים אלגברה ליניארית, כמובן)
מומלץ! (אם אתם לומדים אלגברה ליניארית, כמובן)
- אוריאל
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2845
bg1987 כתב:LINEAR ALGEBRA DONE RIGHT - SHELDON AXLER
מומלץ! (אם אתם לומדים אלגברה ליניארית, כמובן)...
אם אנחנו בסגנון כזה אז אני רוצה להמליץ על 2 ספרים :
1.thermodynamics - from concept 2 application by arthur shavit
2.manufacturing processes for engineering materials - by kalpakjian
ספרים מעולים (אם בא לכם ללמוד הנדסת מכונות או סתם אם בא לכם להתאבד)
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
Catskinner,
לא שאני פותח השירשור
אבל ממש לא מוגבל לעברית
לא שאני פותח השירשור
אבל ממש לא מוגבל לעברית
העם דורש..... כל מיני דברים
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
כמה ספרים שקראתי בחודשים האחרונים:
לבד בברלין - מעולה
ביקור אחרון במוסקווה - נחמד
המאהב היפני - בקושי סיימתי, לא ממליץ
הכלב היהודי - נחמד ומקורי
The Organ Grinder - ספר קריא לטיסות ארוכות
לבד בברלין - מעולה
ביקור אחרון במוסקווה - נחמד
המאהב היפני - בקושי סיימתי, לא ממליץ
הכלב היהודי - נחמד ומקורי
The Organ Grinder - ספר קריא לטיסות ארוכות
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

לטיסות ארוכות אני ממליץ על קורא ספרים המבוסס על דיו אלקטרונית + כרטיס זכרון. בשלי יש כמעט 500 ספרים ואני לא יודע מה הייתי עושה בלעדיו בנסיעות.
- moco
-
- גורו

מה מייחד אותו כמתאים דווקא לטיסות ?Catskinner כתב:לטיסות ארוכות אני ממליץ על קורא ספרים המבוסס על דיו אלקטרונית + כרטיס זכרון. בשלי יש כמעט 500 ספרים ואני לא יודע מה הייתי עושה בלעדיו בנסיעות....
אני עדיין בשיטה המסורתית - מביא או קונה בשדה התעופה איזה רב מכר (מעץ מת) שלא דורש מאמץ שכלי רב, קורא, ובסוף זורק בפח הקרוב (או משאיר לחדרנית במלון).
משה
- moco
-
- גורו

אופס, לא שמתי לב שהמלצתי על אותו ספר שאתה.sam22 כתב:יאללה
שבוע הספר מתקרב
העלתי את השירשור מערימת האבק שנחתה עליו.
לאחרונה אצלי
לבד בברלין, ספר מרתק על המתנגדים למשטר הנאצי בגרמניה. קצת מרגיש כמו מצפון ווש, אבל עדין ספר מצוין.
...
לא הבנתי למה מרגיש כמו מצפון ווש, אם אתה מתייחס לביוגרפיה של הסופר.
אולי התכוונת לזה שהתרגומים נתמכו כספית על ידי ממשלת גרמניה, אבל אי אפשר להגיד שזה מאיר באור אחר את המשטר הנאצי, אלא ההיפך.
מה שמוזר זה שהספר הזה לא היה מוכר לרוב העולם עד 2009 שרק אז תורגם לאנגלית, כ60 שנה אחרי שנכתב.
גם התרגום לעברית מאוד חדש (2010).
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

מה מייחד אותו? תחשוב על אוטונומיה הנמדדת בימים ושבועות עד שצריך להטעין את הקורא ושבזכות מסך הדיו האלקטרוני חווית הקריאה קרובה מאוד לזו של ספר מנייר - מה שאי אפשר לאמר על מסכי LCD למשל - וכל זאת במכשיר שהוא באורך ורוחב של ספר כיס ובעובי של פחות מסנטימטר.
לפני נסיעה אני מבצע רכישה והורדה מסיבית לקורא וכך יש לי כמה עשרות ספרים שמהם אני יכול לבחור לקרוא. זה די חשוב בשבילי כי אני מסוגל להתרכז בספר ולקרוא בקצב של 70-120 עמודים בשעה כך שרב מכר נגמר תוך שעתיים שלוש לכל היותר.
לפני נסיעה אני מבצע רכישה והורדה מסיבית לקורא וכך יש לי כמה עשרות ספרים שמהם אני יכול לבחור לקרוא. זה די חשוב בשבילי כי אני מסוגל להתרכז בספר ולקרוא בקצב של 70-120 עמודים בשעה כך שרב מכר נגמר תוך שעתיים שלוש לכל היותר.
- moco
-
- גורו

ענית בעיקר מה מייחד אותו לעומת קוראים אלקטרוניים אחרים, שאלתי מה מייחד אותו לטיסות. היתרונות שיש הם כלליים.
טעינת כמה ספרים זה יתרון, אבל לא בשבילי, אני רחוק מהקצב שלך וגם לא יכול לקרוא ברצף 10 שעות.
אני רואה אבל את המינוס לטיסות - יש לך איזה 15-30 דקות שאסור לך להשתמש בו.
טעינת כמה ספרים זה יתרון, אבל לא בשבילי, אני רחוק מהקצב שלך וגם לא יכול לקרוא ברצף 10 שעות.
אני רואה אבל את המינוס לטיסות - יש לך איזה 15-30 דקות שאסור לך להשתמש בו.
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

בשביל זה האלהים הטוב המציא את החוברות שסגל המטוס דוחף בכיס של הכיסא.
אילו הייתי צריך להסתובב עם מספיק ספרים מנייר בתיק שלי לא הייתי מצליח להעלות אותו לטיסה ככבודת יד.
אילו הייתי צריך להסתובב עם מספיק ספרים מנייר בתיק שלי לא הייתי מצליח להעלות אותו לטיסה ככבודת יד.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
זה תורגם לעברית ?Catskinner כתב:זה מוגבל רק לסיפורת בעברית? כי אני לא קורא בכלל בעברית או סופרים ישראלים.
בהחלט שווה לכל אוהבי המד"ב הקשה ואופרות החלל....
כי אמנם אני לא קורא בכלל סיפורת עברית , אבל מאידך האנגלית שלי עדיין לא ברמה של לקרוא ספרים כאלו
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

לא
- moco
-
- גורו

סוף סוף הבנתי למה חברות התעופה משקיעות במגזינים הללו.Catskinner כתב:בשביל זה האלהים הטוב המציא את החוברות שסגל המטוס דוחף בכיס של הכיסא.
אילו הייתי צריך להסתובב עם מספיק ספרים מנייר בתיק שלי לא הייתי מצליח להעלות אותו לטיסה ככבודת יד....
אם כך, לפחות קורא אחד יש להן
משה
- moco
-
- גורו

אחת ההודעות המוזרותtruejoker כתב: כי אמנם אני לא קורא בכלל סיפורת עברית , אבל מאידך האנגלית שלי עדיין לא ברמה של לקרוא ספרים כאלו...
משה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
moco כתב:אחת ההודעות המוזרותtruejoker כתב: כי אמנם אני לא קורא בכלל סיפורת עברית , אבל מאידך האנגלית שלי עדיין לא ברמה של לקרוא ספרים כאלו......
נכון...
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
מה מוזר לך ? אני קורא סיפורת שעברה תרגוםmoco כתב:אחת ההודעות המוזרותtruejoker כתב: כי אמנם אני לא קורא בכלל סיפורת עברית , אבל מאידך האנגלית שלי עדיין לא ברמה של לקרוא ספרים כאלו......
לא קורא סיפורת מקור בעברית, גם לא שומע מוסיקה ישראלית , בשני המקרים בגלל שאני לא מעריך בכלל את ה"טאלנטים" המקומיים
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
זיכרונותי לאחר מותי
הביוגרפיה של טומי לפיד שנכתבה לאחר מותו על ידי יאיר לפיד.
לטעמי אחד האנשים המעניינים והרב גונים בארץ כתוב יפה וקולח על ידי יאיר לפיד בסוף שבוע אחד הוא ניקרא על יותר מארבע מאות העמודים שבו
מומלץ
לטעמי אחד האנשים המעניינים והרב גונים בארץ כתוב יפה וקולח על ידי יאיר לפיד בסוף שבוע אחד הוא ניקרא על יותר מארבע מאות העמודים שבו
מומלץ
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
truejoker כתב:מה מוזר לך ? אני קורא סיפורת שעברה תרגוםmoco כתב:אחת ההודעות המוזרותtruejoker כתב: כי אמנם אני לא קורא בכלל סיפורת עברית , אבל מאידך האנגלית שלי עדיין לא ברמה של לקרוא ספרים כאלו......![]()
לא קורא סיפורת מקור בעברית, גם לא שומע מוסיקה ישראלית , בשני המקרים בגלל שאני לא מעריך בכלל את ה"טאלנטים" המקומיים...
עכשיו זה ברור...