כבל חשמל - השפעה על האודיו?
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
ומה לגבי עובי הכבל? זה תלוי בכלל בהספק של המגבר?
מה לגבי ה-shielding?
יש פה כבל כזה חמוד
http://www.partsexpress.com/pe/showdetl ... er=181-902
בכלל לא יקר גם, וגם יש שם תגובה של מישהו שניסה דווקא עם Parasound
מה לגבי ה-shielding?
יש פה כבל כזה חמוד
http://www.partsexpress.com/pe/showdetl ... er=181-902
בכלל לא יקר גם, וגם יש שם תגובה של מישהו שניסה דווקא עם Parasound
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
נסה עגבניות ביחד עם עוף...MartinHSabag כתב:אז שוב חזרנו למה שאני כבר אומר שנים.......אנחנו מתווכחים שעגבניות לא דומות בטעם לעוף........
מעדן!
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
aloni,
כולם מסכימים (אני חושב) שאקוסטיקה משפיעה ברמות משמעותיות מאוד על הצליל (חלק מהאנשים אומרים אפילו עד רמה של 50%!)
אם יש לך אגרטל או שטיח, נסה להזיז אותם או להחליף אותם. עקרונית אתה אמור לשמוע הבדל משמעותי יותר (בסדר גודל) מכל החלפת כבל.
השאלה שאני חוזר ושואל את כולם, למה לא להשקיע באקוסטיקה (או ב-EQ טוב או RC טוב) שהשפעתם כלל לא ניתנת לויכוח וכלכלית הם הגיוניים יותר מאשר החלפת כבל חשמל...
זה כמו שמישהו יגיד שהאם הוא שם שמן מסוג אחר במנוע, האוטו נוסע טוב יותר. נגיד שהשמן הזה עולה פי 10 מהחלפת מנוע למנוע טוב בהרבה - מה היית עושה - מחליף מנוע טוב יותר או משתמש בשמן ?
אם יש לך מספיק כסף, אז ברור שהיית עושה את שניהם (שלא יהיה ספק, אם היה לי מספיק כסף, הייתי לוקח את כבל החשמל היוקרתי ביותר שקיים, לא בגלל שהוא דווקא משפר את הצליל או התמונה, אלא בגלל היוקרתיות שלו). אני שואל ב-TRADEOFF, שהרי רוב האנשים מוגבלים בתקציב...
כולם מסכימים (אני חושב) שאקוסטיקה משפיעה ברמות משמעותיות מאוד על הצליל (חלק מהאנשים אומרים אפילו עד רמה של 50%!)
אם יש לך אגרטל או שטיח, נסה להזיז אותם או להחליף אותם. עקרונית אתה אמור לשמוע הבדל משמעותי יותר (בסדר גודל) מכל החלפת כבל.
השאלה שאני חוזר ושואל את כולם, למה לא להשקיע באקוסטיקה (או ב-EQ טוב או RC טוב) שהשפעתם כלל לא ניתנת לויכוח וכלכלית הם הגיוניים יותר מאשר החלפת כבל חשמל...
זה כמו שמישהו יגיד שהאם הוא שם שמן מסוג אחר במנוע, האוטו נוסע טוב יותר. נגיד שהשמן הזה עולה פי 10 מהחלפת מנוע למנוע טוב בהרבה - מה היית עושה - מחליף מנוע טוב יותר או משתמש בשמן ?
אם יש לך מספיק כסף, אז ברור שהיית עושה את שניהם (שלא יהיה ספק, אם היה לי מספיק כסף, הייתי לוקח את כבל החשמל היוקרתי ביותר שקיים, לא בגלל שהוא דווקא משפר את הצליל או התמונה, אלא בגלל היוקרתיות שלו). אני שואל ב-TRADEOFF, שהרי רוב האנשים מוגבלים בתקציב...
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

אז אם המגבר צורך 1500 ואט, אין שום דרישה לגבי הכבל?oferlaor כתב:aloni,
אם יש לך מספיק כסף, אז ברור שהיית עושה את שניהם (שלא יהיה ספק, אם היה לי מספיק כסף, הייתי לוקח את כבל החשמל היוקרתי ביותר שקיים, לא בגלל שהוא דווקא משפר את הצליל או התמונה, אלא בגלל היוקרתיות שלו). אני שואל ב-TRADEOFF, שהרי רוב האנשים מוגבלים בתקציב......
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
כי את האגרטלים והרהיטים כבר הזזתי במסגרת מציאת המיקום האופטימאלי למערכת.oferlaor כתב:aloni,
אם יש לך מספיק כסף, אז ברור שהיית עושה את שניהם (שלא יהיה ספק, אם היה לי מספיק כסף, הייתי לוקח את כבל החשמל היוקרתי ביותר שקיים, לא בגלל שהוא דווקא משפר את הצליל או התמונה, אלא בגלל היוקרתיות שלו). אני שואל ב-TRADEOFF, שהרי רוב האנשים מוגבלים בתקציב......
EQ - עובד רק על התחום הטונאלי, לדעתי גם בשקט יכול לדפוק את הסאונד, והרבה יותר מסובך להתעסק איתו מאשר לחבר ולבדוק אם אתה אוהב/לא אוהב
RC - בעיקרון כנ"ל, ומההיסטוריה עם הרסיבר אני למד שזה דיי חרטה בסטריאו.
אם רכיב אחד במערכת עולה סדר גודל של 10K$ אני לא רואה סיבה לא "לשחק" עם כבלים של 2 עד 5K$.
ואגב, להזיז אגרטל זה ממש לא בסדר גודל יותר מלהחליף כבל.
HiFiMusic IL
- itzo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1347
ההגדרה הפונקציונאלית שלי לכבל חשמל זה מכשיר המחבר בין השקע בקיר לתקע במכשיר אחר לצורך העברת אנרגיה ויעילותו נמדדת בכך שהמכשיר המחובר עובד.MartinHSabag כתב:אז שוב חזרנו למה שאני כבר אומר שנים.......אנחנו מתווכחים שעגבניות לא דומות בטעם לעוף.....כלומר, ההגדרה שלנו לגבי מהו כבל, לא זהה.
אז אין ויכוח....
הערך המוסף של התפקיד הפונקציונלי של כבל החשמל, הוא שלאוזני יש שיפור בצליל.
עם מחר תביא בננה או עגבניה שעושה את אותה עבודה, אז בשבילי הוא גם כבל חשמל.
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
אלוני, בלי להתייחס לשאלה מה וכמה משפיע, פסילת ההשוואה בין ה-RC או ה-EQ לכבל זה דבר קצת מצחיק. בגלל ש-EQ נותן הרבה יותר אפשרויות זה הופך לדבר שלילי, וכבל שמפלטר תדרים בצורה קבועה הוא דבר חיובי?
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

אם "המכשיר המחבר בין השקע לתקע" או "המכשיר המחבר בין המגבר לרמקולים" יהיה איקוולייזר עם צגים וחוגות, תרשה לי לנחש שהרוב המוחלט של אודיופילים לא יסכימו אפילו לשים PLAY עד שהוא יעוף מנתיב הסאונד.itzo כתב:ההגדרה הפונקציונאלית שלי לכבל חשמל זה מכשיר המחבר בין השקע בקיר לתקע במכשיר אחר לצורך העברת אנרגיה ויעילותו נמדדת בכך שהמכשיר המחובר עובד.MartinHSabag כתב:אז שוב חזרנו למה שאני כבר אומר שנים.......אנחנו מתווכחים שעגבניות לא דומות בטעם לעוף.....כלומר, ההגדרה שלנו לגבי מהו כבל, לא זהה.
אז אין ויכוח....
עם מחר תביא בננה או עגבניה שעושה את אותה עבודה, אז בשבילי הוא גם כבל חשמל....
בלי ציניות, בשיא הרצינות - למה זה לא וכבל מפלטר כן?
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

עד כמה שאני הבנתי עד פה, כבל חשמל צריך לעמוד בעומס הנדרש, ומצד שני לא לייצר קרינה אלקטרומגנטית/הפרעות.. לזה יש דווקא מכשירי מדידהMetalliJoe כתב:אלוני, בלי להתייחס לשאלה מה וכמה משפיע, פסילת ההשוואה בין ה-RC או ה-EQ לכבל זה דבר קצת מצחיק. בגלל ש-EQ נותן הרבה יותר אפשרויות זה הופך לדבר שלילי, וכבל שמפלטר תדרים בצורה קבועה הוא דבר חיובי?...
- itzo
-
- חבר ותיק

אני לא מסכים איתך לגבי הדוגמא של האגרטל, ואיני יודע על סמך מה אתה קובע את זה.oferlaor כתב:aloni,
במערכות טובות, כמעט כל דבר משנה, וההחלטה כמה ובמה להשקיע היא שלך - אחרי בדיקה וניסוי מעשי.
אני כותב מערכות טובות, כי מניסיוני במערכות שהיו לי, שלטעמי היו פחות טובות מהמערכת הקיימת - התקשתי למצוא כבלים או נגנים שהשפיעו על הסאונד.
אישית, אני לא מצליח להבין את חוסר האמון של חברים בהשפעה של כבלים ונגנים, רק מכיוון ששמעתי במספר מערכות את השינוי המשמעותי שהם גורמים.
לעומת זאת, גם אני הייתי בצד השני של ה"לא מאמינים", כשניסיתי כבלים על מערכת שכנראה לא הצליחה להעביר את השינוי.
ד"א, כבל הרמקול שיש לי, הוא הפריט היחיד שלא השתנה במערכת של מתחילת התחביב, ועלותו עשרות בודדות של ש"ח למטר, וזאת מכיוון שלא הצלחתי למצוא כבל, במחיר מתאים לי שמביא שיפור בכל הפרמטרים. כמובן שכמעט כל כבל שניסיתי כן עשה שינוי.
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

לא אמרתי ש- EQ זה שלילי, ההיפך, מי שיש לו עצבים להתעסק עם זה שינסה, מה שאמרתי זה:MetalliJoe כתב:אלוני, בלי להתייחס לשאלה מה וכמה משפיע, פסילת ההשוואה בין ה-RC או ה-EQ לכבל זה דבר קצת מצחיק. בגלל ש-EQ נותן הרבה יותר אפשרויות זה הופך לדבר שלילי, וכבל שמפלטר תדרים בצורה קבועה הוא דבר חיובי?...
1. יש לו פוטנצינאל לדפוק את הסאונד בגלל כמות החומרה שיש שם
2. לא כל אחד יודע או רוצה להתעסק עם זה, הרי יש לך שם יותר משחק מ- "עם כבל בלי כבל"
3. יכול לתרום רק בתחום הטונאלי
4. לא יודע לאיזה ניואנסים אפשר להגיע שם - כאמור לי לי ניסיון עם זה
עם RC של רסיבר שנחשב בזמנו "ליגה" - אודיסי, אותו כולם פיללו כשיצא יש לי ניסיון, ולדעתי הוא חרטה בסטראו וטוב בק"ב.
HiFiMusic IL
- keyser
-
- עוסק בתחום

ניסית להחליף לו כבל ?aloni כתב: עם RC של רסיבר שנחשב בזמנו "ליגה" - אודיסי, אותו כולם פיללו כשיצא יש לי ניסיון, ולדעתי הוא חרטה בסטראו וטוב בק"ב....
- itzo
-
- חבר ותיק

אין לנו ויכוח.MetalliJoe כתב:אם "המכשיר המחבר בין השקע לתקע" או "המכשיר המחבר בין המגבר לרמקולים" יהיה איקוולייזר עם צגים וחוגות, תרשה לי לנחש שהרוב המוחלט של אודיופילים לא יסכימו אפילו לשים PLAY עד שהוא יעוף מנתיב הסאונד.itzo כתב:ההגדרה הפונקציונאלית שלי לכבל חשמל זה מכשיר המחבר בין השקע בקיר לתקע במכשיר אחר לצורך העברת אנרגיה ויעילותו נמדדת בכך שהמכשיר המחובר עובד.MartinHSabag כתב:אז שוב חזרנו למה שאני כבר אומר שנים.......אנחנו מתווכחים שעגבניות לא דומות בטעם לעוף.....כלומר, ההגדרה שלנו לגבי מהו כבל, לא זהה.
אז אין ויכוח....
עם מחר תביא בננה או עגבניה שעושה את אותה עבודה, אז בשבילי הוא גם כבל חשמל....
בלי ציניות, בשיא הרצינות - למה זה לא וכבל מפלטר כן?...
אני לא יודע מה זה רוב האודיופילים, אני אישית יחבר כל דבר למערכת שגורם לי הנאה מהסאונד שהוא מפיק, בתנאי שהמחיר שווה את השיפור.
אני מסכים איתך, שאודיופילים, וגם אני, קיבלו חינוך רע בנושא הגובל בפלצנות.
עבורי המערכת היא למטרות הנאה, כך שכל דבר המשפר את ההנאה והחוויה מבורך.
אני מוותר על פתיחת ויכוח של "נאמנות למקור".
- keyser
-
- עוסק בתחום

אני מסכים עם איצו 
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

המסקנות והפרשנות שלנו ל"נאמנות למקור" הפוכות, אבל אם זו הגישה שלך אז סבבהitzo כתב:עבורי המערכת היא למטרות הנאה, כך שכל דבר המשפר את ההנאה והחוויה מבורך. אני מוותר על פתיחת ויכוח של "נאמנות למקור"....
- itzo
-
- חבר ותיק

"שלנו" - מי זה שלנו?, לא מכיר איש כזה.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
היטיב להגדיר זאת Dan מהאתר Dan's Data באחד ממכתביו בשאלות ותשובות:
[left]Some people swear that fancy power cables work miracles, but some people also think that Elvis is alive, Keanu Reeves is a good actor, and squirting coffee up your bottom will cure cancer.[/left]
מבחינתי צריך להתייחס לטענות האלו באותו בדרך שקרל סגאן ציווה: טענות יוצאות דופן דורשות הוכחה ברמה יוצאת מהכלל.
[left]Some people swear that fancy power cables work miracles, but some people also think that Elvis is alive, Keanu Reeves is a good actor, and squirting coffee up your bottom will cure cancer.[/left]
מבחינתי צריך להתייחס לטענות האלו באותו בדרך שקרל סגאן ציווה: טענות יוצאות דופן דורשות הוכחה ברמה יוצאת מהכלל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

Catskinner,
אף אחד פה לא טען שקיאנו ריבס שחקן טוב, אז אין צורך לזלזל פה באנשים ובטענות שלהם.
אף אחד פה לא טען שקיאנו ריבס שחקן טוב, אז אין צורך לזלזל פה באנשים ובטענות שלהם.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
ולטעון שכבלים חשמליים משנים משהו זה לא זלזול?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

מה הקשר בין מחט לתחת?
HiFiMusic IL