תסבירו לי למה אין שנוי במחירים או אפילו עלייה כשהדולר מתרסק?
הנה השני סנט שלי:
אמנם הדולר יורד, אבל תשומות הייצור לא ירדו, שכן הרוב המוחלט של המוצרים עליהם אנו מדברים מיוצר במזרח.
לכן, אם עלות המוצר אתמול היתה 100 דולר, מחר היא תהיה 120 דולר, רק בגלל שינוי שערים. היצרן יעלה את המחיר הנקוב בדולרים על מנת לא לספוג בעצמו את הפרשי השערים.
אמנם הדולר יורד, אבל תשומות הייצור לא ירדו, שכן הרוב המוחלט של המוצרים עליהם אנו מדברים מיוצר במזרח.
לכן, אם עלות המוצר אתמול היתה 100 דולר, מחר היא תהיה 120 דולר, רק בגלל שינוי שערים. היצרן יעלה את המחיר הנקוב בדולרים על מנת לא לספוג בעצמו את הפרשי השערים.
You are never fully dressed without a smile
giladye,
הנקודה הנכונה והעיקרית במה שכתבת היא שזה קשור לכך שהשוק הישראלי מצומצם.
אם זה לא היה כך, התיאום שאתה מדבר עליו לא היה קיים.
עדייו, ההתנהלות בין החנויות והיבואנים לא צריכה לעניין את הצרכן במובן זה שזה לא איזה קשר שקושרים נגדו.
לדעתי הדוגמה עם הרכב דווקא לא מתאימה כי שם יש עיניין של תקנה של המחוקק. זה כבר סיפור אחר כי שינו את חוקי המשחק.
הנקודה הנכונה והעיקרית במה שכתבת היא שזה קשור לכך שהשוק הישראלי מצומצם.
אם זה לא היה כך, התיאום שאתה מדבר עליו לא היה קיים.
עדייו, ההתנהלות בין החנויות והיבואנים לא צריכה לעניין את הצרכן במובן זה שזה לא איזה קשר שקושרים נגדו.
לדעתי הדוגמה עם הרכב דווקא לא מתאימה כי שם יש עיניין של תקנה של המחוקק. זה כבר סיפור אחר כי שינו את חוקי המשחק.
משה
shed,
אתה צודק אך כעיקרון כל הדיון רלוונטי למוצרים אמריקאיים.
מה שכן, ירידת הדולר מורידה את מחירי המוצרים האסיאתיים כי השוק האמריקאי גדול והצרכן האמריקאי המרוויח דולרים לא יספוג את כל ירידת הדולר.
כלומר, האסיאתים ירויחו פחות.
מה שכן, ירידת הדולר מורידה את מחירי המוצרים האסיאתיים כי השוק האמריקאי גדול והצרכן האמריקאי המרוויח דולרים לא יספוג את כל ירידת הדולר.
כלומר, האסיאתים ירויחו פחות.
משה
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
מוקו, בעניין הרכב מי שינה את חוקי המשחק? הכנסת. למה? כי היה לובי חזק ביותר של יבואני הרכב. הון=שלטון. הם מנטרלים את שאר השחקנים במשק במהלכים שמחוץ למשחק.
בזה אני מסכים.moranhoresh כתב:מוקו, בעניין הרכב מי שינה את חוקי המשחק? הכנסת. למה? כי היה לובי חזק ביותר של יבואני הרכב. הון=שלטון. הם מנטרלים את שאר השחקנים במשק במהלכים שמחוץ למשחק....
אני רק אומר שזה לא קשור לנושא יבוא מוצרי צריכה אלקטרוניים. ההסכמים בין החנויות ליבואנים שם לא נקבעים בכנסת. זה הבדל מהותי.
משה
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

זה לא נקבע בכנסת, כי:
1. יבואני סטריאו לא כ"כ חזקים ועשירים כמו יבואני רכב
2. בינתיים לא ידוע לי כ"כ על יבוא מקבילי של מוצרי סטריאו, בייחוד HI-END
3. לפי הדרישות של יצרני רכבי היוקרה היבואן הרשמי בארץ צריך לתת שרות לכל רכבי החברה לא משנה איך הם נקנו. לעומת זאת, היבואן של מוצרי חשמל/סטריאו בארץ לא מוצא עצמו מחוייב לתת שרות למי שלא קנה את המוצר דרכו.
1. יבואני סטריאו לא כ"כ חזקים ועשירים כמו יבואני רכב
2. בינתיים לא ידוע לי כ"כ על יבוא מקבילי של מוצרי סטריאו, בייחוד HI-END
3. לפי הדרישות של יצרני רכבי היוקרה היבואן הרשמי בארץ צריך לתת שרות לכל רכבי החברה לא משנה איך הם נקנו. לעומת זאת, היבואן של מוצרי חשמל/סטריאו בארץ לא מוצא עצמו מחוייב לתת שרות למי שלא קנה את המוצר דרכו.
השוק האמריקאי במיתון, ולכן אנחנו גם לא רואים שם אינפלציה (קרי, עלייה של מחירים נקובים בדולר)moco כתב:shed,
כלומר, האסיאתים ירויחו פחות....
בכל מקרה, אני בדרך כלל נמנע משרשורים כאלה, מהסיבה הפשוטה שאני לא מחטט לאחרים בכיס שלהם. אני לא שואל את זה שהתקין לי פרקט בבית למה הוא לוקח ממני X שקלים למטר ולא Y. אני עושה סקר מחירים, וכאשר אני מוצא מישהו שנראה לי, ושהמחיר מתאים לי (לאוו דווקא המחיר הזול ביותר) אני מחליט לרכוש .
בדיוק באותו אופן - לא אכפת לי כמה היבואן, הדילר ובעל החנות מרוויח. ברור לי שהם מרוויחים וברור לי שאם הם לא ירוויחו אני אשאר בלי מוצר ובלי שירות.
אף אחד לא מרמה, לא עושק, לא גונב ולא מנצל אף אחד אחר. עוד לא שמעתי על מישהו שהצמידו לו אקדח לרכה והכריחו אותו לרכוש טלוויזיה ב-30K בעל כורחו.
You are never fully dressed without a smile
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

טיפה סלט עשית. מיתון בדרך כלל בא עם ירידת מחירים (כי אנשים לא קונים).Shed כתב: השוק האמריקאי במיתון, ולכן אנחנו גם לא רואים שם אינפלציה (קרי, עלייה של מחירים נקובים בדולר)....
יש מצבים הפוכים (זה נקרא סטגפלציה), אבל עליית המחירים במקרים אלה די קטנה.
בכל מקרה הסיפור של המיתון בארה"ב רק מתחיל כך שלא ברור מה יהיה.
לעיניין מחירי הסחורות האסיאתיות בארה"ב, אני חושב שהדולר ירד (יחסית לשאר המטבעות) בשיעור גבוה יותר משמעותית משיעור האינפלציה בארה"ב.
כל מי שמייצא לארה"ב (כל העולם פחות או יותר) נדפק גם הוא כי הלקוח האמריקאי לא יפצה אותם על ירידת הדולר, אין לו ממה. אין מצב שיש מיתון בשוק ענק כמו ארה"ב ושאר העולם חוגג.
מסכים איתך ב100% בגישה שלך לצרכנות.
משה
Re: הנה ההוכחה כי יש תאום עמלות בין הבנקים, כפי שטענתי
לא הטלתי ספק, זה פורסם כבר מזמן. אני רק מאשים את הלקוחות כי לשירותים שבהם העמלות משמעותיות יש אלטרנטיבה. ני"ע - לך לבית השקעות, מט"ח - לך ל צ'יינג' .moranhoresh כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3521016,00.html...
בריביות, יש תחרות גם בהפקדות וגם בלוואות.
משה
keyser כתב:וממתי צריך לעניין אותנו כמה כל יבואן מרוויח?truejoker כתב:ממתי אני צריך לדעת מה הבעיות של היבואן ? מה זה העסק שלי ?...
זה דו צדדי...
במקום להתעסק במי מרוויח וכמה מרוויח - כצרכן תעשה את השיקול שלך:
מחיר טוב לך? תקנה.
לא טוב לך? תייבא לבד....
Shed כתב:דבר ראשון , המיתון הנוכחי , יהיה מיתון עם אינפלציה , כי מחיר הסחורות עולים , הנפט אולי לא יעלה הרבה כי אביב עכשיו אבל מחיר המזון ימשיכו לעלות , ובסוף גם הנפט . בגלל הצמיחה הגדולה בסין והודו . ולכן המערב הולך לקראת סטגפלציה.moco כתב:shed,
השוק האמריקאי במיתון, ולכן אנחנו גם לא רואים שם אינפלציה (קרי, עלייה של מחירים נקובים בדולר)
בכל מקרה, אני בדרך כלל נמנע משרשורים כאלה, מהסיבה הפשוטה שאני לא מחטט לאחרים בכיס שלהם. אני לא שואל את זה שהתקין לי פרקט בבית למה הוא לוקח ממני X שקלים למטר ולא Y. אני עושה סקר מחירים, וכאשר אני מוצא מישהו שנראה לי, ושהמחיר מתאים לי (לאוו דווקא המחיר הזול ביותר) אני מחליט לרכוש .
בדיוק באותו אופן - לא אכפת לי כמה היבואן, הדילר ובעל החנות מרוויח. ברור לי שהם מרוויחים וברור לי שאם הם לא ירוויחו אני אשאר בלי מוצר ובלי שירות.
אף אחד לא מרמה, לא עושק, לא גונב ולא מנצל אף אחד אחר. עוד לא שמעתי על מישהו שהצמידו לו אקדח לרכה והכריחו אותו לרכוש טלוויזיה ב-30K בעל כורחו....
גם אני לא מחטט, אבל הנושא כאן היה האם בגלל שער הדולר כדאי לקנות או לייבא , והיות והיבואנים לא מעדכנים מחירים , הנקודה שבה שווה לייבא , נעשית קורצת יותר ויותר . אבל יש כאן אנשים שהכניסו את הנושא הזה כטענה מדוע לא לקנות בחו"ל , ומכאן התחיל הוויכוח גם על זה...
- biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים