theAman כתב:כמה שאלות תם,
1- במערכת הפעלה XP , האם EVR ייתן תוצאות טובות יותר מ-VR9 ?
2- איך אני גורם ל-BSplayer להשתמש ב-EVR? (הוא כבר מותקן אצלי).
3- האצת חומרה, כמה שאני יודע, יכולה להיות רק בכרטיסי מסך החדשים יותר (8500 ומעלה ב-NVIDIA ו-2600 ומעלה ב-ATI), נכון או לא?
...
1. התשובה היא יותר מורכבת ממה שנראה לעין:
ב VISTA התשובה היא חד משמעית כן (שים לב שנראה יותר טוב זה ולא בהכרח צורך פחות משאבים)
אבל ב XP זה לא חד משמעי והסיבה:
במערכת הפעלה ויסטה מיקרוסופט יצרו ארכיטקטורה חדשה לטיפול במדייה דיגיטלית (כגון ניגון סרטים) שנקראת Media Foundation (בקיצור MF) לעניינו כדי להשתמש בחלק מארכיטקטורה זאת קיים רכיב שנקרא EVR (זה לא ה EVR Filter שתיכף נגיע אליו)
רכיב זה רץ במקביל לתשתיות הישנות במערכת (כגון DirectShow שרוב הנגנים משתמשים בו)
יש הרבה יתרונות לשימוש ב EVR ולהלן חלק קטן מהם:
- יכולת האצת חומרה משופרת (DXVA2 לעומת DXVA1 ב XP)
- כדי לעבוד במדייה דיגיטלית אין צורך לעבוד רק דרך DirectShow (ה WMP11 וה VMC
בחלקם כבר לא עובדים כך)
- גמישות רבה יותר למפתחים להתממשק ל EVR ולהוסיף תכונות מיוחדות (כגון הוספת כתוביות בצורה יעילה יותר או ביצוע video-mixing יעיל יותר וכו) בשימוש ב MPC ו BSPlayer
- עבודה יעילה יותר מול משאבי המערכת (בפועל כנראה שזה עדיין לא קורה)
- יכולות עיבוד תמונה משופרות (מה בדיוק ? את זה צריך לשאול את מיקרוסופט)
- ניצול טוב יותר של יכולות interlacing ו deinterlacing בחומרה
- בעיית ה tearing שמתברר שקיימת ב VMR9 נפתרה עכשיו כמעט לגמרי (מידע זה באדיבות
Catskinner)
על מנת לאפשר עבודה עם היכולות האלו ב DirectShow מיקרוסופט יצרו את EVR Filter המוכר לנו.
פילטר זה נוצר במקור רק לויסטה ולא ל XP אבל הצליחו להסב אותו גם ל XP
אבל וזאת התשובה לשאלה המקורית:
EVR Filter ב XP לא משתמש בכל היכולות בהם הוא משתמש בויסטה וזה בגלל החוסר תמיכה של XP ב MF וברכיב ה EVR וב DXVA2
עדיין כנראה שקיימות יכולות שכן ממומשות בפילטר עצמו שלא דורשות תמיכה ב MF אבל מהם בדיוק זה ,שוב, כמובן דורש ניסוי וטעייה (כמו תמיד).
צריך לבדוק ב XP שימוש ב EVR Filter מול ה VMR9 (אין לי XP ולכן אין לי דרך לבדוק זאת)
2. ראה תמונה
3. נכון חלקית:
תמיכה בפיענוח חומרה של חלק מערוצי הוידאו כגון H264 ו MPEG2 אכן קיימת רק בכרטיסים החדשים אך ישנם יכולות נוספות שונות ומשונות שעדיין עוזרות בעבודה עם ניגון הוידאו שקיימות גם בכרטיסים אחרים (אפילו הישנים)