המלצה ועזרה בבניית מחשב גיימינג חדש
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
כולל הקירור AIO שהגיע היום.
מקווה שלא תהיה בעיה עם החיבורים מול הכרטיס מסך כי היה אפשר להתקין את הראש קירור רק כאשר החיבורים שלו פונים למטה.
בכל שאר הזוויות החיבור מתח של ה-USB מתנגש עם שאר הרכיבים.
מקווה שלא תהיה בעיה עם החיבורים מול הכרטיס מסך כי היה אפשר להתקין את הראש קירור רק כאשר החיבורים שלו פונים למטה.
בכל שאר הזוויות החיבור מתח של ה-USB מתנגש עם שאר הרכיבים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

חייב לציין שלמרות התוספת הכספית, הייתה החלטה מאוד נבונה ללכת על הפתרון של ה- iCUE LINK.
מפשט מאוד את העניין עם כבל בודד והכל משורשר אחד לשני ישירות ל- HUB עם עד 7 רכיבים לכל יציאה (יש בו 2 יציאות).
כיוון שהמארז הגיע גם עם HUB מובנה ו-3 מאווררים יש לי כרגע HUB מיותר ללא שימוש.
או שייצא למכירה במחיר זיל הזול או שנשאיר כגיבוי חליפי.
מפשט מאוד את העניין עם כבל בודד והכל משורשר אחד לשני ישירות ל- HUB עם עד 7 רכיבים לכל יציאה (יש בו 2 יציאות).
כיוון שהמארז הגיע גם עם HUB מובנה ו-3 מאווררים יש לי כרגע HUB מיותר ללא שימוש.
או שייצא למכירה במחיר זיל הזול או שנשאיר כגיבוי חליפי.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לבינתיים...
.
.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4815
עכשיו נשאר רק לחכות לרימאסטר של וויצ'ר 3
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10131
יפה מאוד תתחדשו!
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1367
תבדוק אולי צריך לשים תומך GPU. זה עוזר למנוע כיפוף של חריץ ה-PCIe בלוח האם
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אחרי החיבור של כבילת כרטיס המסך ושפצור כל הכבלים.
.
.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

סיכום המסע:
היה תהליך מהנה ומאוד מאתגר ולו בגלל אין סוף האפשרויות והקומבינציות שאפשר לשלב בין סוגים של רכיבים שונים ולייצר מצב שבו יש מכונה אחת שלמה, מאוזנת ומנגנת היטב.
קיים גם פיתוי לא קטן כל הזמן למשוך למעלה את התקציב, כי כבר קונים וכבר מוציאים אז לפחות ניקח את הכי טוב שאפשר.
לשמחתנו, הצלחנו לייצר מפרט לא מבייש בכלל בתקציב "מסוים" (כי אני לא מצליח למצוא לזה מילה אחרת).
אתמול הגיע מאמזון כרטיס המסך וספק הכוח והרכבנו את הנדרש.
מסתבר שהיה בספק כוח חסר כבל PCIe שמנע חיבור של כרטיס המסך אז היום בבוקר קניתי מתאם SATA ל-6 פינים וחיברתי אותו ל-HUB.
אתמול גם הוגדר המחשב כמעט במלואו.
תהליך הפלאש ביוס - היסטרי. מאוד פשוט, שהמחשב כבוי לחבר וללחוץ על הכפתור ומשם הכל נעשה אוטומטית.
לאחר מכן עוד הגדרות ביוס נוספות שהצ'אט המליץ כדוגמת מצב EXPO.
לאחר מכן עברנו להתקנה של ה-WIN. קניתי רישיון של 11 HOME והורדתי את הקבצים ל-USB.
המחשב לא הצליח להתקין ישירות מה שחייב יצירה של קובץ ISO.
הצ'אט עזר המון !! בתהליך ועשה את הדברים ממש פשוטים. כל התקדמות בתהליך צילמתי לו ושאלתי שאלות איפה שהעדפתי לא להמר.
היה ענין עם הדרייבר של כרטיס הרשת האלחוטי שלא הופיע. לא היה לי בנמצא כבל LAN לחבר אז הצ'אט המליץ לחבר את הפאלפון כנקודה חמה עם חיבור USB וככה הורדתי את כל הקבצים והדרייברים עד שלבסוף הותקן הכרטיס האלחוטי.
עדכון של ה-WIN, דרייברים לכרטיס מסך והורדה והגדרה של כל תוכנות השליטה על המאווררים ועל ה-HUB של CORSAIR.
כיוון שיצרנו קובץ ISO של ה-WIN הצ'אט המליץ לוותר על ההכרח להזין את כתובת חשבון המיקרוספט ואכן כך עשיתי.
לבינתיים לא איקטבתי את המוצר, למרות שיש לי מפתח סידורי והכל עובד פיקס פרט לעניין שלא ניתן להתאים את הרקע וכל מיני הגדרות פרסונאליזציה לא הכרחיות במערכת.
הטמפרטורה של כל העסק היא סביבות ה-40 מעלות במצב עבודה רגיל כאשר פתאום קלטתי שהמאווררים של כרטטיס המסך לא מסתובבים והבנתי שזה תקין לחלוטין.
הבן יצא מרוצה, למרות שגם לו היו מספר טלטלות כי הוא לא יכל להתאפק ורצה להרכיב לבד אבל העדפתי שנעשה ביחד.
עף שראה במיינקראפט 600-700 FPS.
יש דיבור על זה שגם הבת רוצה מחשב גיימינג, במפרט חלש יותר אז אני מניח שיהיה לנו סיבוב שני בנושא בעוד מספר חודשים.
מודה שוב לכולם על ההכוונה והעזרה בתהליך !!
למרות שהפורום לא בימי תהילתו כפעם, נוכחתי לדעת שברגע האמת - כולם מתייצבים באהבה רבה ובלעדיכם זה היה יותר קשה ליישום בשטח
היה תהליך מהנה ומאוד מאתגר ולו בגלל אין סוף האפשרויות והקומבינציות שאפשר לשלב בין סוגים של רכיבים שונים ולייצר מצב שבו יש מכונה אחת שלמה, מאוזנת ומנגנת היטב.
קיים גם פיתוי לא קטן כל הזמן למשוך למעלה את התקציב, כי כבר קונים וכבר מוציאים אז לפחות ניקח את הכי טוב שאפשר.
לשמחתנו, הצלחנו לייצר מפרט לא מבייש בכלל בתקציב "מסוים" (כי אני לא מצליח למצוא לזה מילה אחרת).
אתמול הגיע מאמזון כרטיס המסך וספק הכוח והרכבנו את הנדרש.
מסתבר שהיה בספק כוח חסר כבל PCIe שמנע חיבור של כרטיס המסך אז היום בבוקר קניתי מתאם SATA ל-6 פינים וחיברתי אותו ל-HUB.
אתמול גם הוגדר המחשב כמעט במלואו.
תהליך הפלאש ביוס - היסטרי. מאוד פשוט, שהמחשב כבוי לחבר וללחוץ על הכפתור ומשם הכל נעשה אוטומטית.
לאחר מכן עוד הגדרות ביוס נוספות שהצ'אט המליץ כדוגמת מצב EXPO.
לאחר מכן עברנו להתקנה של ה-WIN. קניתי רישיון של 11 HOME והורדתי את הקבצים ל-USB.
המחשב לא הצליח להתקין ישירות מה שחייב יצירה של קובץ ISO.
הצ'אט עזר המון !! בתהליך ועשה את הדברים ממש פשוטים. כל התקדמות בתהליך צילמתי לו ושאלתי שאלות איפה שהעדפתי לא להמר.
היה ענין עם הדרייבר של כרטיס הרשת האלחוטי שלא הופיע. לא היה לי בנמצא כבל LAN לחבר אז הצ'אט המליץ לחבר את הפאלפון כנקודה חמה עם חיבור USB וככה הורדתי את כל הקבצים והדרייברים עד שלבסוף הותקן הכרטיס האלחוטי.
עדכון של ה-WIN, דרייברים לכרטיס מסך והורדה והגדרה של כל תוכנות השליטה על המאווררים ועל ה-HUB של CORSAIR.
כיוון שיצרנו קובץ ISO של ה-WIN הצ'אט המליץ לוותר על ההכרח להזין את כתובת חשבון המיקרוספט ואכן כך עשיתי.
לבינתיים לא איקטבתי את המוצר, למרות שיש לי מפתח סידורי והכל עובד פיקס פרט לעניין שלא ניתן להתאים את הרקע וכל מיני הגדרות פרסונאליזציה לא הכרחיות במערכת.
הטמפרטורה של כל העסק היא סביבות ה-40 מעלות במצב עבודה רגיל כאשר פתאום קלטתי שהמאווררים של כרטטיס המסך לא מסתובבים והבנתי שזה תקין לחלוטין.
הבן יצא מרוצה, למרות שגם לו היו מספר טלטלות כי הוא לא יכל להתאפק ורצה להרכיב לבד אבל העדפתי שנעשה ביחד.
עף שראה במיינקראפט 600-700 FPS.
יש דיבור על זה שגם הבת רוצה מחשב גיימינג, במפרט חלש יותר אז אני מניח שיהיה לנו סיבוב שני בנושא בעוד מספר חודשים.
מודה שוב לכולם על ההכוונה והעזרה בתהליך !!
למרות שהפורום לא בימי תהילתו כפעם, נוכחתי לדעת שברגע האמת - כולם מתייצבים באהבה רבה ובלעדיכם זה היה יותר קשה ליישום בשטח

.
.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, חשבתי על זה גם וכבר העמסתי לעגלה באתרים השונים כל מיני אפשרויות.Jabberwock כתב: תבדוק אולי צריך לשים תומך GPU. זה עוזר למנוע כיפוף של חריץ ה-PCIe בלוח האם...
בפועל אחרי שהכרטיס הותקן אין באמת צורך בזה כי הוא יושב ומקובע היטב למארז וללוח אם.
אולי נוסיף בהמשך סתם ליופי - יש דברים שהם ממש מגניבים בקטגוריה.
.
.
- הרקולס
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 270
לא קראתי את כל השרשור, מתנצל אם רשמת משהו על זה...
המאווררים על הספק בכיוון מעלה? (חום עולה)
אם כן הייתי בודק כמה חום הוא זורק על כרטיס המסך בזמן מאמץ ואולי לבטל או להזיז.. (אידאלי היה אם היה מפנה את החום לקדמת המארז אבל כנראה שלא יכנס)
אם כן הייתי בודק כמה חום הוא זורק על כרטיס המסך בזמן מאמץ ואולי לבטל או להזיז.. (אידאלי היה אם היה מפנה את החום לקדמת המארז אבל כנראה שלא יכנס)
יש לך פיקסל שרוף ממש פה ----> .
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הי, המאוורר של הספק מותקן בחלקו התחתון והאמת לא בדקתי האם הוא יונק או פולט את האוויר.הרקולס כתב: לא קראתי את כל השרשור, מתנצל אם רשמת משהו על זה...
אם כן הייתי בודק כמה חום הוא זורק על כרטיס המסך בזמן מאמץ ואולי לבטל או להזיז.. (אידאלי היה אם היה מפנה את החום לקדמת המארז אבל כנראה שלא יכנס)...
כפי שציינתי בזמן "רגיל" (לא במשחק) ראינו שהטמפרטורה היא סביבות 40 מעלות.
אבדוק את מה שאתה אומר סתם בשביל להבין מה המספרים, אבל בכל מקרה אין סיכוי להזיז כלום לשום מקום כי המארז מפוצץ במקסימום מאווררים שהוא יכול להכיל.
.
.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

מקסימום מאווררים פחות חשוב מזרימת אוויר. חשוב לוודא שיש צד יונק וצד פולט.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, זה יש לנו:ChinggisKhan כתב: מקסימום מאווררים פחות חשוב מזרימת אוויר. חשוב לוודא שיש צד יונק וצד פולט....
מכניסים אוויר - 3 בצד + 3 למטה.
מוציאים אוויר - 3 למעלה + 1 אחורי.
.
.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

כל עוד יש סירקולציה טובה לא צריך להגזים במספר המאווררים.
אם במקום הקירור הנוזלי היה קירור אוויר, הייתי מוסיף רק מאוורר אחד אחורי בנוסף ל-3 שמגיעים כברירת מחדל עם המארז.
בתצורה הנוכחית בה יש קירור נוזלי, כפי שאני רואה את זה, כל ה-3 המאווררים למטה מיותרים.
אם במקום הקירור הנוזלי היה קירור אוויר, הייתי מוסיף רק מאוורר אחד אחורי בנוסף ל-3 שמגיעים כברירת מחדל עם המארז.
בתצורה הנוכחית בה יש קירור נוזלי, כפי שאני רואה את זה, כל ה-3 המאווררים למטה מיותרים.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מסכים שברמת הפונקציונאליות זה כנראה מיותר.Jabberwock כתב: כל עוד יש סירקולציה טובה לא צריך להגזים במספר המאווררים.
בתצורה הנוכחית בה יש קירור נוזלי, כפי שאני רואה את זה, כל ה-3 המאווררים למטה מיותרים....
אבל ברמת הנראות אין ספק שזה מוסיף.
אפילו הוספנו 2 בובות פופ בתוך המארז ליופי וזה נותן עוד קצת טוויסט לעלילה.
.
.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

נשאר לבחור רק את המסך המתאים ואם אני שם תקציב של עד 1,000 ש"ח סדר גודל ובוחן את ה-VFM נראה לי שה-MSI הוא הזוכה.
https://ksp.co.il/web/item/475822
למה כן ?
כי אנחנו מעדיפים קעור מה שמביא אותנו בהכרח לפאנל VA כאשר בדגם כאן יש פאנל RAPID VA שנחשב טוב יותר.
מסך 2K.
זמן התגובה עומד על 0.5ms כאשר בשאר המסכים זה הנתון לרוב עומד על 1ms.
קצב רענון של 180Hz שזה "בסדר".
תמיכה ב- AMD FreeSync שזה מספיק ויתאים לכרטיס מסך (שלא ישודרג כך שאפשר לוותר על צורך בתמיכה ב- G Sync).
מנגנון של שיפור איכות התמונה באמצעות AI שזה יתרון ונתעלם "מהתמיכה" ב- HDR Ready שכנראה לא תוסיף כלום.
ובמחיר של 729 שקל אחרי הקופון.
לא מצאתי ב-TMS משהו טוב יותר או שקול באותו סדר גודל של מחיר ואמזון כנראה תהיה אופציה פחות טובה.
הארות ותובנות נוספות ?
https://ksp.co.il/web/item/475822
למה כן ?
כי אנחנו מעדיפים קעור מה שמביא אותנו בהכרח לפאנל VA כאשר בדגם כאן יש פאנל RAPID VA שנחשב טוב יותר.
מסך 2K.
זמן התגובה עומד על 0.5ms כאשר בשאר המסכים זה הנתון לרוב עומד על 1ms.
קצב רענון של 180Hz שזה "בסדר".
תמיכה ב- AMD FreeSync שזה מספיק ויתאים לכרטיס מסך (שלא ישודרג כך שאפשר לוותר על צורך בתמיכה ב- G Sync).
מנגנון של שיפור איכות התמונה באמצעות AI שזה יתרון ונתעלם "מהתמיכה" ב- HDR Ready שכנראה לא תוסיף כלום.
ובמחיר של 729 שקל אחרי הקופון.
לא מצאתי ב-TMS משהו טוב יותר או שקול באותו סדר גודל של מחיר ואמזון כנראה תהיה אופציה פחות טובה.
הארות ותובנות נוספות ?
.
.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אני לא הייתי קונה אותו.
הטענה של 0.5ms מטעה, זה סתם נתון שיווקי.
הבהירות נמוכה, במקום לבן תקבל צבע אפור.
גם RAPID VA זה סתם המצאה.
אגב היצרן של המסך לא מחייב שהוא גם היצרן של הפאנל.
בחנתי כמה דגמים ב-KSP, מצאתי את המסך הזה:
https://ksp.co.il/web/item/341510
https://ksp.co.il/web/item/341510
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הי, תודה על ההתייחסות. לא היית קונה אותו כי ?Jabberwock כתב: אני לא הייתי קונה אותו.
https://ksp.co.il/web/item/341510...
אכן הבהירות שלו יחסית נמוכה בהשוואה ללנובו, אבל זה בהתייחס לכמות האור שיש בחדר.
אני במשרד מאוד מואר עם מסך סמסונג הזה והבהירות שם זהה ל-MSI ואני לא מרגיש שיש "בעיה" כלשהי.
ופרט ליתרון הבהירות שעומד בלנובו על 350 מול 250 כל שאר המשתנים הם פחות טובים:
הפאנל פחות טוב למרות שמדובר בשניהם ב-VA עדיין RAPID נחשב במעט טוב יותר, זמן התגובה טוב יותר, ניגודיות 5000 מול 3000, עומק וכיסוי הצבעים רחב יותר וכן זווית הצפייה רחבה יותר - כך שאני לא מוצא את היתרון בלנובו פרט אולי למיתוג שלו.
מבחינת יצרן הפאנל, פחות רלוונטי מבחינתי כי אני קונה את מה שמוכר המותג.
גם LG במסכי טלוויזיות מייצרת למוצגים אחרים. סמסונג מייצרת עבור אפל וכו' אז המדד לא נראה לי כזה חשוב.
יש גם 3 שנים אחריות עם איסוף והחזרה אז נראה לי אחלה.
.
.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לדעתי השקעתם זמן וכסף במחשב שמסוגל לתת לך יותר ממה שהמסכים האלו יציגו.
אם התקציב למסך הוא סביב ה-1000 שקל נדמה לי שכבר המלצתי לך על Aoc Q27g3xm.
בסופו של דבר אם להתעלם מגימקים שיווקים ואפילו סוג הפאנל, איכות התמונה היא טובה לאין שיעור.
בגודל 27 אינץ' מסך קעור, לפחות בעיני, זה לא רלוונטי
אם התקציב למסך הוא סביב ה-1000 שקל נדמה לי שכבר המלצתי לך על Aoc Q27g3xm.
בסופו של דבר אם להתעלם מגימקים שיווקים ואפילו סוג הפאנל, איכות התמונה היא טובה לאין שיעור.
בגודל 27 אינץ' מסך קעור, לפחות בעיני, זה לא רלוונטי
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

ה-ChatGPT מצא ביקורת אחת שמציינת שהלנובו גם מגיע ל-5000 ניגודיות:
https://post.smzdm.com/p/a50kdrxx/
הסטנד של הלנובו גם תומך בהגבהה.
ב-MSI מצהירים על HDR, אבל בתכלס אין דבר כזה HDR עם בהירות של 250. זה מ-400 ומעלה.
ה-ChatGPT מצא חלק מהמשתמשים שהתלוננו על ה-MSI עם תופעת מריחות מוזרה
https://post.smzdm.com/p/a50kdrxx/
הסטנד של הלנובו גם תומך בהגבהה.
ב-MSI מצהירים על HDR, אבל בתכלס אין דבר כזה HDR עם בהירות של 250. זה מ-400 ומעלה.
ה-ChatGPT מצא חלק מהמשתמשים שהתלוננו על ה-MSI עם תופעת מריחות מוזרה
רשמתי. בגלל הבהירות, השמות המפוצצים שרושמים RAPID VA וכו', ה-HDR שרושמים ובפועל לא באמת, סטנד פחות טוב...avihuli כתב: הי, תודה על ההתייחסות. לא היית קונה אותו כי ?...
הכוונה שלי הייתה זה שהיצרן של המסך אחראי על הכיול של המסך. הפאנל יכול להיות מאותו יצרן הפאנל ב-2 מסכים של חברות שונות, אבל הפרמטרים יהיו שונים בגלל כיול שונה...avihuli כתב: מבחינת יצרן הפאנל, פחות רלוונטי מבחינתי כי אני קונה את מה שמוכר המותג.
גם LG במסכי טלוויזיות מייצרת למוצגים אחרים. סמסונג מייצרת עבור אפל וכו' אז המדד לא נראה לי כזה חשוב....