בעיות במשחקים ברשת עם מתאמי GoFiber GF10SK ו-GF10C רק בתשתית בזק
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
@Jabberwock
איפסתי כבר כמה פעמים את הנתב להגדרות יצרן כולל הגדרת סיסמה שונה ורק כשהמכשיר שלי מחובר.
גם בכבל רשת עם מתאם וגם ב-WiFi.
עדיין יש בעיה.
אגב, כמו שכבר ציינתי, קודם כל אני מאוד מעריך כל עזרה אבל אני די בטוח שכל שינוי בהגדרות בציוד קצה שלי פשוט לא רלוונטי.
מכיוון שכשאני מחליף למתאם GoFiber GF25C, הכל עובד תקין.
יש משהו עם המתאמים GoFiber GF10C ו-GoFiber GF10SK שגורם לניתוקים הללו.
איפסתי כבר כמה פעמים את הנתב להגדרות יצרן כולל הגדרת סיסמה שונה ורק כשהמכשיר שלי מחובר.
גם בכבל רשת עם מתאם וגם ב-WiFi.
עדיין יש בעיה.
אגב, כמו שכבר ציינתי, קודם כל אני מאוד מעריך כל עזרה אבל אני די בטוח שכל שינוי בהגדרות בציוד קצה שלי פשוט לא רלוונטי.
מכיוון שכשאני מחליף למתאם GoFiber GF25C, הכל עובד תקין.
יש משהו עם המתאמים GoFiber GF10C ו-GoFiber GF10SK שגורם לניתוקים הללו.
נערך לאחרונה על ידי Flash.Fiber ב 10/05/2026 20:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

תודה, אנסה זאת.ufffnick כתב: אם אתה רוצה לחזור על השרשור ולבצע חלק מהבדיקות על מכשיר האנדרואיד, תתקין termux....
לבינתיים מצאתי אתר שמדמה בדיוק את המשחק Call of Duty: Mobile ואין שום איבוד חבילות.
https://pingpackettest.com/game/cod-mobile
קו נקי מאוד.
הרצתי כמה בדיקות וכולן תקינות. ביניהן בדיקה שנמשכה כ-7 דקות ברציפות ומתקבל קו ישר ונקי בפינג 75-79 (במשחק אני מקבל אפילו טוב יותר 59-64) ואין אפילו איבוד של חבילה אחת בכל הבדיקות שביצעתי.
VERDICT: "Solid & Playable"
Normal, stable connection. Good enough for competitive gaming....
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
Flash.Fiber כתב: טוב חברים יקרים, מעריך מאוד את כל העזרה שלכם.
בשעה טובה לאחר עיכוב ארוך מאוד מצד חברת המשלוחים של בזק, הייתי בלי אינטרנט בגלל שהחזרתי את המתאם סיב, הגיע אלי המתאם סיב החדש שהזמנתי מבזק.
לשמחתי קיבלתי את המתאם סיב GoFiber GF10C שלא ניתן לקנותו יותר. ניתן גם להתחבר איתו בתשתית IBC.
לאכזבתי, עדיין יש אותה בעיה.
בהתחלה, מיד אחרי שאקטבתי אותו נכנסתי למשחק ושחקתי 15 דקות ללא שום תקלה ולאחר מכן הבעיה חזרה.
יש עוד דברים שעולים לכם לראש שיכולים לגרום לבעיה?
הדבר היחידי שנשאר לי לבדוק זה הנתב. מחכה בקוצר רוח לנתב BT10 עם פורטים 10 ג'יגה כדי לשלול או לוודא בעיה בקישוריות. אני בספק שזה הגורם אבל אין לדעת.
למי שמחובר עם מתאם GoFiber GF10C או GoFiber GF10SK יכול בבקשה לבדוק בסמארטפון במשחק Call of duty האם יש לו גם את התופעה הזו.
ושוב, תודה רבה לכולם!...
זה די סוגר את הסיפור ומצביע על בעיית תאימות בין פורט ה2.5 של ה-BD לבין פורט ה10gbps של המתאמים המהירים יותר. היו דברים כאלה מעולם, אני מקווה שעם ה-BT10 זה יסתדר לך - כשתקבל אותם שים לב שאתה מחבר את ממיר הסיב לפורט האמצעי מבין השלושה (זה שכתוב עליו 10G WAN/LAN).
בינתיים תוכל לנסות לקבע את מהירות הפורט של הBD שאליו מחובר מתאם הסיב, ל-1gbps. נפוץ מאוד שממשקי 10gbps תומכים היטב רק ב10gbps ו-1gbps ועלולים לגמגם ב2.5gbps/5gbps/100mbps/10mbps (למרות "תמיכה" בNBaseT). אם הנתב שלך מאפשר תוכל גם לנסות לשנות הגדרות flow control למרות שלדעתי זה לא ישפיע במצבך.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@whatevernevermind
אני רוצה להזכיר שהוא מתלונן על משחק ספציפי במכשיר אנדרואיד, שימוש באלחוט.
ב- PS5 אותו משחק ללא תופעות.
הייתי זורם עם האיבחון אם כל קליינט ברשת היה חווה גמגומים.
אני רוצה להזכיר שהוא מתלונן על משחק ספציפי במכשיר אנדרואיד, שימוש באלחוט.
ב- PS5 אותו משחק ללא תופעות.
הייתי זורם עם האיבחון אם כל קליינט ברשת היה חווה גמגומים.
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

@whatevernevermind
אכן, עד כה אחרי כל הבדיקות שנעשו הבעיה מצביעה על כך שאולי יש בעייה בתמיכה בין הפורט 10 ג'יגה של המתאם לפורט 2.5G של הנתב.
מחכה בקוצר רוח לקבל כבר את הנתב ולבדוק את הנושא אבל כנראה שזה לא יהיה בזמן הקרוב.
התקשרתי היום לבדוק מה קורה ונאמר לי שעקב המלחמה יש עיכובים במשלוחים מחו"ל לארץ ליבואנית.
וכל כמה זמן שאני בודק איתם אומרים לי זמנים אחרים.
פעם עוד 6 ימים. פעם חודש. ופעם רק בחודש שביעי.
בכל אופן, איך אתה מסביר את זה שדרך האתרים שבודקים שליחה וקבלת חבילות הכל תקין ואין שום איבוד מידע?
יש אתר אחד שממש מדמה את המשחק הזה בשליחה וקבלת חבילות ואין שום איבוד חבילה אחת. הכל נשלח ללא בעיה. הרצתי בדיקה גם של 7 דקות ללא שום בעיה. קו נקי.
אגב, ראיתי בשרשור שלך שגם אתה מחובר לבזק עם מתאם GoFiber GF10C, תוכל להוריד את המשחק בסמארטפון ולבדוק האם זה גם קורה אצלך?
אכן, עד כה אחרי כל הבדיקות שנעשו הבעיה מצביעה על כך שאולי יש בעייה בתמיכה בין הפורט 10 ג'יגה של המתאם לפורט 2.5G של הנתב.
מחכה בקוצר רוח לקבל כבר את הנתב ולבדוק את הנושא אבל כנראה שזה לא יהיה בזמן הקרוב.
התקשרתי היום לבדוק מה קורה ונאמר לי שעקב המלחמה יש עיכובים במשלוחים מחו"ל לארץ ליבואנית.
בכל אופן, איך אתה מסביר את זה שדרך האתרים שבודקים שליחה וקבלת חבילות הכל תקין ואין שום איבוד מידע?
יש אתר אחד שממש מדמה את המשחק הזה בשליחה וקבלת חבילות ואין שום איבוד חבילה אחת. הכל נשלח ללא בעיה. הרצתי בדיקה גם של 7 דקות ללא שום בעיה. קו נקי.
אגב, ראיתי בשרשור שלך שגם אתה מחובר לבזק עם מתאם GoFiber GF10C, תוכל להוריד את המשחק בסמארטפון ולבדוק האם זה גם קורה אצלך?
נערך לאחרונה על ידי Flash.Fiber ב 10/05/2026 21:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

@ufffnick
עשיתי בדיקה ב-wifi וגם בחיבור קווי בעזרת מתאם רשת לסמארטפון.
זה לא בדיוק אותו משחק. אומנם זה מסדרת Call of duty אבל משחקים שונים.
בכל אופן, מסכים איתך גם. בגלל שבכל משחק אחר ברשת זה פשוט לא קורה. גם ב-PS5 וגם בסמארטפון.
עשיתי בדיקה ב-wifi וגם בחיבור קווי בעזרת מתאם רשת לסמארטפון.
זה לא בדיוק אותו משחק. אומנם זה מסדרת Call of duty אבל משחקים שונים.
בכל אופן, מסכים איתך גם. בגלל שבכל משחק אחר ברשת זה פשוט לא קורה. גם ב-PS5 וגם בסמארטפון.
- ufffnick
- גורו

@Flash.Fiber
זה די מצמצם את זה לבעיית יישום של המשחק ו/או תקשורת מול שרת המשחק.
ניסית להגדיר לו שרתים אחרים מאלה שאתה משחק בהם בד"כ?
זה די מצמצם את זה לבעיית יישום של המשחק ו/או תקשורת מול שרת המשחק.
ניסית להגדיר לו שרתים אחרים מאלה שאתה משחק בהם בד"כ?
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

@ufffnick
אבל איך זה ייתכן? מכיוון שכשאני משתמש במתאם GoFiber GF25C זה לא קורה, מה ששולל בעיית יישום וציוד קצה. חוץ מהעניין של התקשורת של הפורטים.
לא ניתן לבחור שרתים אחרים.
אבל איך זה ייתכן? מכיוון שכשאני משתמש במתאם GoFiber GF25C זה לא קורה, מה ששולל בעיית יישום וציוד קצה. חוץ מהעניין של התקשורת של הפורטים.
לא ניתן לבחור שרתים אחרים.
- ufffnick
- גורו

@Flash.Fiber
כתבת שעם המתאם החדש לקל רבע שעה עד שחזרו התופעות, יכול להיות שים התקין זה גם סדר גודל שכזה?
כתבת שעם המתאם החדש לקל רבע שעה עד שחזרו התופעות, יכול להיות שים התקין זה גם סדר גודל שכזה?
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

אני לא מחובר ל5Gbps של בזק באף אתר כרגע, אבל כן עם IBC. בין היתר משתמש גם בכמה סטים של BT10 אבל אף פעם לא כנתב אלא רק כAP (ומנצל את שני הפורטים של 10G שיש לכל יחידה).Flash.Fiber כתב: [mention]whatevernevermind[/mention]
אגב, ראיתי בשרשור שלך שגם אתה מחובר לבזק עם מתאם GoFiber GF10C, תוכל להוריד את המשחק בסמארטפון ולבדוק האם זה גם קורה אצלך?...
כבר כתבתי שאי אפשר לאבחן בדיוק בלי להקליט תעבורה בכל נקודה, יחד עם לוגים פנימיים וכו' עבור זיהוי של מה באמת קורה שם. כתבת שזה לא עובד עם שני מתאמי סיב עם פורטי 10G, שמיוצרים ע"י שתי יצרניות שונות לחלוטין ואין כל קשר ביניהן, אבל עם GF25C בעל פורט 2.5 בלבד זה כן עובד טוב. בעיני זה רומז על הבעיה היחסית נפוצה שציינתי אבל לא מזכה לחלוטין את צד הספקית גם.
אם עדיין לא ניסית, תנסה לקבע את המהירות של הBD ל1gbps. אם לא בא לך לשחק בקרביים של הנתב (אי אפשר לעשות את זה מהממשק) אז תנסה לחבר סוויץ' פשוט של 1G בין הנתב לבין מתאם הסיב כדי ששניהם יסתנכרנו על 1G.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
אצלי יש איבוד חבילות:Flash.Fiber כתב: לבינתיים מצאתי אתר שמדמה בדיוק את המשחק Call of Duty: Mobile ואין שום איבוד חבילות.
https://pingpackettest.com/game/cod-mobile...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

טעות שלי, אכן בשרשור מצוין IBC.whatevernevermind כתב: אני לא מחובר ל5Gbps של בזק באף אתר כרגע, אבל כן עם IBC. בין היתר משתמש גם בכמה סטים של BT10 אבל אף פעם לא כנתב אלא רק כAP (ומנצל את שני הפורטים של 10G שיש לכל יחידה).
כבר כתבתי שאי אפשר לאבחן בדיוק בלי להקליט תעבורה בכל נקודה, יחד עם לוגים פנימיים וכו' עבור זיהוי של מה באמת קורה שם. כתבת שזה לא עובד עם שני מתאמי סיב עם פורטי 10G, שמיוצרים ע"י שתי יצרניות שונות לחלוטין ואין כל קשר ביניהן, אבל עם GF25C בעל פורט 2.5 בלבד זה כן עובד טוב. בעיני זה רומז על הבעיה היחסית נפוצה שציינתי אבל לא מזכה לחלוטין את צד הספקית גם.
אם עדיין לא ניסית, תנסה לקבע את המהירות של הBD ל1gbps. אם לא בא לך לשחק בקרביים של הנתב (אי אפשר לעשות את זה מהממשק) אז תנסה לחבר סוויץ' פשוט של 1G בין הנתב לבין מתאם הסיב כדי ששניהם יסתנכרנו על 1G....
אין אפשרות לקבע את הפורט ל-1Gbps בנתב הזה לפי מה שבדקתי.
תוכל לצלם בממשק נתב BT10 איפה זה בדיוק נמצא? נעזרתי בגוגל ולא מצאתי איפה שזה אמור להיות אבל יכול להיות שאני פשוט מפספס. אשמח לצילום.
לגבי סוויץ', חשבתי על זה אבל אין לי.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

Flash.Fiber כתב: טעות שלי, אכן בשרשור מצוין IBC.
אין אפשרות לקבע את הפורט ל-1Gbps בנתב הזה לפי מה שבדקתי.
תוכל לצלם בממשק נתב BT10 איפה זה בדיוק נמצא? נעזרתי בגוגל ולא מצאתי איפה שזה אמור להיות אבל יכול להיות שאני פשוט מפספס. אשמח לצילום.
לגבי סוויץ', חשבתי על זה אבל אין לי....
כתבתי שאי אפשר דרך הממשק הרגיל - נראה שצריך להפעיל SSH ולכתוב כמה פקודות דרכו. לא ניסיתי ובכל מקרה אני לא ממליץ לך אם אתה לא רגיל לדברים כאלה. יותר פשוט להשיג סוויץ' זול של 1G (4-5 פורטים של 1G עולה סביב 50 שח ויש להשיג בכל מקום) ולחבר דרכו את הממיר אל הנתב.
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

@whatevernevermind
פחות רלוונטי בעבורי לקנות סוויץ' לצורך בדיקה ולגלות שאולי גם הוא לא תומך כמו שצריך ואז הכסף הלך לפח.
אבל תודה רבה על העצות.
לבינתיים אחכה ל-BT10 בתקווה שיגיע במהרה, למרות שכבר נאמר לי שזה לא יהיה בזמן הקרוב.
אני מודע שיש לזה סיכוי קלוש אבל השאל בכל זאת,
אשמח ואודה מאוד אם מישהו מחברי האתר שיש לו ראוטר/נתב בעל פורט 10 ג'יגה יוכל להשאיל לי לצורך בדיקה, כמובן שאשאיר אצלו סכום של כ-2,000 שקלים כמשכון לצורך ביטחון בעבורו שאחזיר את הנתב. כמובן שגם בלי שריטה אחת.
פחות רלוונטי בעבורי לקנות סוויץ' לצורך בדיקה ולגלות שאולי גם הוא לא תומך כמו שצריך ואז הכסף הלך לפח.
אבל תודה רבה על העצות.
לבינתיים אחכה ל-BT10 בתקווה שיגיע במהרה, למרות שכבר נאמר לי שזה לא יהיה בזמן הקרוב.
אשמח ואודה מאוד אם מישהו מחברי האתר שיש לו ראוטר/נתב בעל פורט 10 ג'יגה יוכל להשאיל לי לצורך בדיקה, כמובן שאשאיר אצלו סכום של כ-2,000 שקלים כמשכון לצורך ביטחון בעבורו שאחזיר את הנתב. כמובן שגם בלי שריטה אחת.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

Flash.Fiber כתב: [mention]whatevernevermind[/mention]
אבל תודה רבה על העצות.
אשמח ואודה מאוד אם מישהו מחברי האתר שיש לו ראוטר/נתב בעל פורט 10 ג'יגה יוכל להשאיל לי לצורך בדיקה, כמובן שאשאיר אצלו סכום של כ-2,000 שקלים כמשכון לצורך ביטחון בעבורו שאחזיר את הנתב. כמובן שגם בלי שריטה אחת....
אתה מוכן לסכן 2000 שח, אבל לא להשקיע 50 שח בסוויץ'? רק הדלק לנסוע לקחת להשאיל ולהחזיר עולה יותר
-
Flash.Fiber
- חבר פעיל

@whatevernevermind
אחותי מטעינה ברב קו חופשי חודשי קבוע אז הסתמכתי על זה.
אני לא חושב ומאמין שאחד מחברי האתר פה יעשה מעשה שכזה.
אז מבחינתי אני לא מסכן כאן כלום, במיוחד מכולכם שניסיתם לעזור לי עד כה.
אחותי מטעינה ברב קו חופשי חודשי קבוע אז הסתמכתי על זה.
אני לא חושב ומאמין שאחד מחברי האתר פה יעשה מעשה שכזה.
אז מבחינתי אני לא מסכן כאן כלום, במיוחד מכולכם שניסיתם לעזור לי עד כה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
לדעתי נקודת המפתח כאן היא שהתקלה מופיעה רק באפליקציה ספציפית. אם היה מדובר בתקלה או אי תאימות של הפורט אז התקלה היתה מופיעה ביישומים נוספים או פלטפורמות שונות. זה לא המצב.
כלומר: GF10C עושה ״משהו״ שונה, כאשר לא ברור מהו אותו משהו, וזה מפריע למשחק הספציפי בפלטפורמה ספציפית וכל השאר בסדר (לפחות מה שידוע). לכן לא נובע מכך שהבעיה רק בGF10 , זה שילוב של שני גורמים (או יותר).
רק להיות בטוח, אולי הזכרת את זה, האם שהחלפת ONT, החלפת גם חבילת התחברות אצל הספק? תמיד צריך לשנות פקטור אחד בלבד שרוצים לאפיין בעיה.
ואם מדובר בבעיה שמופיעה רק בקומבינציה של משתנים, יכול להיות שלא תופיע עם טלפון אחר ואותו משחק, או אותו טלפון וגרסת אנדרואיד שונה…
כלומר: GF10C עושה ״משהו״ שונה, כאשר לא ברור מהו אותו משהו, וזה מפריע למשחק הספציפי בפלטפורמה ספציפית וכל השאר בסדר (לפחות מה שידוע). לכן לא נובע מכך שהבעיה רק בGF10 , זה שילוב של שני גורמים (או יותר).
רק להיות בטוח, אולי הזכרת את זה, האם שהחלפת ONT, החלפת גם חבילת התחברות אצל הספק? תמיד צריך לשנות פקטור אחד בלבד שרוצים לאפיין בעיה.
ואם מדובר בבעיה שמופיעה רק בקומבינציה של משתנים, יכול להיות שלא תופיע עם טלפון אחר ואותו משחק, או אותו טלפון וגרסת אנדרואיד שונה…
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

DanielGR כתב: לדעתי נקודת המפתח כאן היא שהתקלה מופיעה רק באפליקציה ספציפית. אם היה מדובר בתקלה או אי תאימות של הפורט אז התקלה היתה מופיעה ביישומים נוספים או פלטפורמות שונות. זה לא המצב.
ואם מדובר בבעיה שמופיעה רק בקומבינציה של משתנים, יכול להיות שלא תופיע עם טלפון אחר ואותו משחק, או אותו טלפון וגרסת אנדרואיד שונה…...
לפי התיאור:
1. התופעה מורגשת גם עם GF10C וגם עם GF10SK.
2. התופעה לא מורגשת עם GF25C.
3. לא מדובר בתופעה שתורגש בנסיבות אחרות (כנראה) כי בנסיבות אחרות אין כמעט רגישות לעיכוב מזערי/איבוד של פאקטה בודדת.
בגלל 1+2, אפשר כנראה לשלול בעיה בטלפון עצמו כי הוא מבחינתו עובד מול הנתב באופן זהה לחלוטין. שווה לוודא עם טלפון נוסף כמובן.
דברים שהשתנו בין המצב העובד והמצב הלא עובד הם מתאם הסיב, והחבילה של החיבור, לכל הפחות...
חוסר תאימות בין פורטי 2.5 זה לא דבר נדיר. הפורט האיטי יותר עלול למשל לשלוח pause packet אם הוא לא באמת מצליח לעמוד גם ב2.5 מלא, או עלול לנסות autonegotiate שוב ושוב כשלא צריך, וכו'. מכיוון שאני מכיר את GF10C ואת GF10SK מבפנים והם ממש לא קשורים אחד לשני בשום צורה (לא אותו יצרן, גם לא אותו יצרן SoC, לא אותו SDK...) - אני נוטה לחשוב שהבעיה היא לכיוון הפורט 2.5 של הנתב בהסתנכרנות מול autosensing NbaseT של מתאמי הסיב. כמובן שיש עוד אפשרויות.
בסוף יש גבול לכמה דיבוג אפשר לעשות עם יד וחצי קשורות...
- ufffnick
- גורו

אני מסכים עם DanielGR.
הבעיה לא מאופיינת בצורה מספיק טובה.
תחת ההנחה שההחלפה אכן פותרת את התופעה -
זה לא אומר שהבעיה פתורה, יכול להיות שהיא ממוסכת על ידי "בעיה" אחרת שעוד לא מפריעה לך.
@whatevernevermind
הוא כבר בדק את אותו המשחק במכשיר אחר וחווה את אותה התופעה.
מה שאתה מתאר אמור לקרות "כל הזמן" ולא רק במשחק ספציפי, ברשת אלחוטית, על אנדרואיד.
הבעיה לא מאופיינת בצורה מספיק טובה.
תחת ההנחה שההחלפה אכן פותרת את התופעה -
זה לא אומר שהבעיה פתורה, יכול להיות שהיא ממוסכת על ידי "בעיה" אחרת שעוד לא מפריעה לך.
@whatevernevermind
הוא כבר בדק את אותו המשחק במכשיר אחר וחווה את אותה התופעה.
מה שאתה מתאר אמור לקרות "כל הזמן" ולא רק במשחק ספציפי, ברשת אלחוטית, על אנדרואיד.