Itzik33 כתב:
ניחוש מושכל שלי...
יש במגבר טיונר מובנה עם אופציה לבחור תחנה אחת .הערכה שלי שה- הלחצן int. sta זאת אופצית instent station שמאפשרת לשמוע תחנה שנבחרה מראש בלחיצת כפתור.
Itzik33 כתב:
ניחוש מושכל שלי...
יש במגבר טיונר מובנה עם אופציה לבחור תחנה אחת .הערכה שלי שה- הלחצן int. sta זאת אופצית instent station שמאפשרת לשמוע תחנה שנבחרה מראש בלחיצת כפתור.
...
אם יש טיונר אז הוא אמור להיראות במבנה האלקטרוני, לא? מישהו מכם מזהה שם מעגל/ים של טיונר? אולי זה מתחת ללוחית הכסופה המרובעת בצד שמאל?
.Anything can be done, but it's only done if it's done
robo7 כתב:
מה שיפה פה, במקום שהטרנזיסטורים הסופיים יהיו שני זוגות משלימים יש שם 4 TR שונים.
כדאי לבדוק תקינות לפני שאתה מחבר רמקולים.
...
אותו דגם של יוניק שבניתי אבל נראה שונה, אולי ישן יותר, הגראפיקה בחזית מכוערת ואין את הגריל ממתכת שהיה מאחור למעלה - לפיזור החום מטרנזיסטורי ההספק. בזה שבניתי הטרנזיסטורים הסופיים היו זוגות משלימים, כנראה תוקן בתחליפים כלשהם בהמשך.
לא.
TBA-231 זה מגבר כפול. ממה שאני רואה זה הקדם מגבר של כניסת הפטיפון. תעקוב אחר חוט האנטנה , תראה לאן הוא הולך.
יתכן שהמקלט נמצא בכרטיס מפסקים או שהקונקטורים הפנויים שמשו להוספת מודול רדיו כאופציה בתוספת מחיר.
תעקוב אחרי החוט ושם כנראה הפיתרון.
מה הם 2 החוטים השחורים שרצים מעל המעגל ורשום עליהם טלדור בע"מ? הם נראים כתוספת שלאחר מעשה. הם מולחמים בין נגדים לקבלים בקשר עם כניסת Tape In, כך זה נראה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
עדיין מחפש...
מגברי TELEVOX 300 & 500
מגבר TONAR A-120
טיונר של SHAB
Unique
Shavit
אם למישהו יש חלק מהציוד הנ"ל ועוד רסיברים/מגברים/טיונרים ישראליים שלא רשומים כאן ומעוניין למכור או להחליף תמורת טיונר S.G 3006 נא ליצור קשר.
לגבי מגבר ה-הנדלמן, האם מישהו מהוותיקים זוכר מה מספר הדגם כלומר G.H איזה מספר היה ?
וכן אם למישהו יש סכימה או את החוברת המקורית אודה לשיתוף.
בשורות טובות
Itzik33 כתב:
יש לך אולי תמונה של המגבר יוניק 7007 ?
תעלה תמונות של הקיטים ששמורים אצלך, מעניין יהיה להיזכר.
...
מחזיר חוב - הגעתי למחסן וצילמתי
מצטער על מצב הקיטים, כנראה לאה ייתי זהיר עם המלחם...
ספק 24V היה הספק של המגבר 5W, הוספתי לו יציאות AC ישירות מהשנאי לבדיקות שלי...
קניתי מגבר GH6060 והוא עובד טוב, אבל יש לי רעש רקע שנשמע גם כשאין שום חיבור של כניסת אודיו. אני רוצה לתקן את זה. אני מוכן לפתוח את המגבר ולהלחים/להסיר רכיבים במידת הצורך. אני אשמח לעזרה כי אני חדש בתחום.
תתחדש! שמת לב איך כתבת? "קניתי מגבר GH6060 והוא עובד טוב" עובד טוב? אל תגע בכלום.
עכשיו אני לא יודע למה הכוונה שלך "אני חדש בתחום" אם אתה ללא ידע וניסיון אני מציע לך לא לגעת בשום דבר (לא רק במגבר הזה)
המגבר הזה כלכך רגיש לטעויות שאתה פשוט בשניה תהרוס אותו יותר ברמה של עשן בעיניים שלך.
כשהווליום ב 0 (סגור) אתה לא אמור לשמוע כלום שום רעש אם אתה שומע זה יכול להיות כמה סיבות שרצוי שטכנאי בעל ניסיון יפתור עבורך.
תודה רבה על תשובתך. למעשה זה לא עובד עכשיו אהה! הוא נדלק, סמני המתח על המסך נעים לפי קצב המוזיקה אבל שום דבר לא יוצא מהרמקולים...
הרמקולים אינם הבעיה מכיוון שהם עובדים עם מגבר אחר.
אני מהנדס אלקטרוני, אני חדש במעגלי מגברים אבל יכול לשנות לחלוטין רכיב.
הודע לי אם יש לך מידע על המגבר הזה .. תודה רבה
יש לי הרבה מידע וחיבה למגבר הזה. שלח לי בפרטי את הנייד שלך ליצירת קשר.
אבל אני מציע לך לבדוק אם אתה שומע משהו באוזניות. אם כן יש "מוזיקה" תראה אם לחצן הרמקולים במצב ON או שהמפסק בכלל הבעיה והוא לא מעביר מתח לממסר הגנה. אם המפסק תקין כשאתה לוחץ עליו ואתה שומע את הממסר מתמתג אבל עדין אין אות ברמקולים אז תחליף את הממסר כי בוודאות המגעות שלו כבר לא מעבירות את מה שהן צריכות להעביר (בקיצור ממסר "מת")
אני ממש לא מציע לך לעקוף את הממסר עם קיצור של הרגלי מיתוג למה אם יצא לך DC מכל סיבה שהיא תגיד שלום לרמקולים שלך (וזה קורה די מהר הבישול של הסליל של הרמקול)
גם אם זאת לא הבעיה, הנגדים במעגל הספק (שניים, ליד הקבלים הגדולים) נראים לא תקינים,הציפוי שלהם פגום מה שאומר שבשלב כלשהו הם התחממו יתר על המידה. יתכן שהתנגדותם השתנתה עקב חום יתר, שווה לבדוק.
נו איציק ואם הנגדים האלו התחממו (שזה תקין) אז איזו בעיה יכולה להיות מהם? הנגדים האלו לא רלוונטים הם במקביל לקבלי הסינון (הגדולים) במטרה לפרוק אותם כשאתה מפסיק את המתח עליהם. עם הנגדים ובלי הנגדים המגבר עובד מצוין.