טסלה - עדכוני תוכנה

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

03/04/2024 13:19  
PCingAddict כתב:
אני קיבלתי, התחלתי להוריד, התנתקתי באמצע ועכשיו ״לקחו״ לי אותו 8O
...
אויי זה מעצבן, עכשיו תחכה כמה ימים 😤
אני עדיין לא קיבלתי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

"לקחו" זה לא סימן טוב דווקא למי שהוריד... בד"כ זה קורה כשיש בעיה עם הגרסא

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

03/04/2024 15:19  
oferlaor כתב:
"לקחו" זה לא סימן טוב דווקא למי שהוריד... בד"כ זה קורה כשיש בעיה עם הגרסא
...
לא ירד לגמרי, רק התחלתי הורדה.
אבל, כן. מסכים עם האמירה בגדול. מקווה שזה לא המצב.

עדכון: החזירו לי את העדכון 8)
ועוד עדכון: זה הרבה מעבר ל״מאיר רק את הצד שלך״... נסעתי אתמול בלילה בכבישים חשוכים יחסית וזה עושה עבודה מדהימה! ממש מייצר V כלפי הרכב שנוסע לפניך, לא מאיר עליו בכלל, ונותן אחלה תאורה לשאר הכביש. רואים את ה״פיקסלים״ נכבים ונדלקים.
ההדגמה הכי יפה זה בסיבוב כשהרכב לפניך מתחיל את הסיבוב, החלק הכבוי ממש זז איתו. מדהים!
כמובן שברגע שמגיע רכב ממול גם רואים את אפקט ה״פיקסלים״ עם הדלקה וכיבוי הדרגתיים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

לא חושב שהייתי מרגיש בנוח להשתמש בפיטצר החנייה האוטומטית בלי החיישנים הפיזיים:

Tesla Plans to Increase Speed of New Autopark in Upcoming Update

https://www.notateslaapp.com/news/1977/ ... ing-update

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

09/04/2024 14:07  
Huber כתב:
2024.8.9 Release Notes

https://www.notateslaapp.com/software-u ... ease-notes
...
פתרון יפה עם ה UWB, חבל שלא ייתמך במרבית הטסלות בארץ:
The first-gen Model 3 and current Model Y unfortunately do not have UWB support.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

העדכון המסעיר של הלילה האחרון: 2024.8.9

https://tesla-info.com/release/2024.8.9
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא רק שהורידו את המחיר של FSD ל 100$ לחודש להשכרה אלא שהורידו גם את המחיר לרכישה עכשיו ל $8000.

כלומר, החזר אחרי 6.7 שנים.
image.png
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

יש 2 בעיות לדעתי עם רכישה של FSD:

1. העובדה שאף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד עם זה. כן - מתישהו זה כנראה יהיה FSD אמיתי, אף אחד לא יכול באמת להגיד אם זה מחר בבוקר או עוד עשור (וכל מי שאומר אחרת - נסו להיזכר מתי הפעם הראשונה שמאסק הבטיח שזה יהיה זמין וכמה זמן עבר מאז). זה בעצם סוד של הימור/השקעה - מה שמוביל אותי לבעייה השניה שקשורה בדיוק לזה.

2. העובדה שטסלה מקשרת את הרכישה לרכב ספציפי, ז"א אם מחר יוצא דגם חדש ואני מעוניין לשדרג ה FSD לא עובר איתי לרכב החדש ואיאלץ לרכוש מחדש. החלטה מטופשת, הרי זו תוכנה/שירות ואני לא רואה סיבה למה זה צריך להיות מקושר לחומרה ספציפית.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

2. להבנתי הם מאפשרים כיום העברה אחת של זה. מסכים לגמרי שזה עקום, אבל הם רוצים להרחיב את מספר המשתמשים ועד עכשיו זו היתה הטכניקה שלהם לעשות את זה.

3. 100 דולר זה לא מעט לחודש.

מעניין אם הם יפתחו לעוד אזורים וגם אם הם כבר יפתרו את הסוגיה של המיסוי בישראל...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הייתי משלם היום יותר מ 200 דולר לחודש בלי להסס אם זה היה באמת FSD, אבל מה שיש כיום זה אפילו לא קרוב אז...

אני מאוד מצפה לעתיד בו FSD אמיתי יהיה קיים, לדעתי ישנה את חוקי המשחק בתחבורה, אבל אני אישית מאמין שאנחנו עדיין לא קרובים לשם אז כיום לא הייתי רוכש מראש את הטכנולוגיה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

דווקא מה שיש כרגע בארה"ב זה בהחלט מתחיל להתקרב, וקצב שחרור גרסאות חדשות עכשיו נהיה ממש גבוה.
הבעיה היא כמובן שתמיד יש את הקטע של ה- 999%.99 אחוז, וזה אף פעם לא באמת יהיה מושלם. זה רק צריך להיות טוב מספיק כדי להיות טוב יותר מנהג ממוצע, בתור התחלה.
אני חושב שאם בארץ היתה מערכת מקבילה לזו שבארה"ב (ואפשר היה להרשם לשירות הזה בארץ) הייתי לפחות מנסה את זה חודש-חודשיים בלי להסס, למרות שאני נוסע מעט מאד, אני חושב שלשימושים שלי זה יכול להיות שווה את ההוצאה.

עריכה:
בארה"ב וקנדה טסלה הורידה את האופציה של EAP מהאתר והורידה את המחיר של FSD לקניה מ-$12K ל-$8K.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 21/04/2024 11:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

21/04/2024 11:21  
TheCoolest כתב:
דווקא מה שיש כרגע בארה"ב זה בהחלט מתחיל להתקרב, וקצב שחרור גרסאות חדשות עכשיו נהיה ממש גבוה.
הבעיה היא כמובן שתמיד יש את הקטע של ה- 999%.99 אחוז, וזה אף פעם לא באמת יהיה מושלם. זה רק צריך להיות טוב מספיק כדי להיות טוב יותר מנהג ממוצע, בתור התחלה.
...
ראיתי לא מעט סרטונים ברשת של הפאשלות של זה ולדעתי האישית גם כיום לא הייתי סומך על זה לחלוטין. אם זה לא אמין ב 100% (ולא, 99% לא מספיק, זה בעצם אומר שסטטיסטית 1 מתוך מאה נסיעות תסתיים בתאונה) זה לא "שם" לדעתי.

לא סתם הם עדיין לא מעיזים לקרוא לזה FSD רמה 5, אם זה היה "שם" הם היו הראושנים לדווח על זה ולקצור את הפירות של ההגעה לשם ראשונים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

קודם כל אין ולא יהיה דבר כזה אמין ב-100%, מזה אתה יכול לשכוח.
כל מה מה שדרוש הוא שהמערכת תהיה בטוחה יותר פי כמה מנהג ממוצע.

ואני לא יודע אם ראית סרטונים של v12.3.3 ומעלה, כי כל הביצועים של הגרסאות הישנות יותר כבר לא מייצגים את המציאות החדשה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

21/04/2024 11:56  
TheCoolest כתב:
קודם כל אין ולא יהיה דבר כזה אמין ב-100%, מזה אתה יכול לשכוח.
כל מה מה שדרוש הוא שהמערכת תהיה בטוחה יותר פי כמה מנהג ממוצע.
...
אני נוהג מעל 25 שנה. אף פעם לא הייתי מעורב בתאונת דרכים (למעט אחת שבה נהג נכנס בי מאחור בפקק, מצב בו גם FSD מושלם לא היה יכול למנוע בסיטואציה זהה), ז"א שאני נמצא ב "100%" המדובר. האם הייתי מחליף את זה ב FSD של 99.9%? כנראה שלא, כי סטיסטטית על כמות כזו של שנים/נסיעות האחוז הזה היה בא כבר לביטוי כתאונה. אז כן, אני מצפה ל 100%, במיוחד ממערכת שאמורה להגיב הרבה יותר טוב מאדם ממוצע.

אני אגיד בפעם המי יודע כמה, אני אחד מאלו שמצפה לבואה של הטכנולוגיה הזו בשקיקה, ואהיה כנראה בין הראשונים שיאמצו אותה, אבל אני אישית לא חושב שאנחנו שם בטח ובטח לא כרגע, ולדעתי האישית לא בשנים הקרובות.

21/04/2024 11:56  
TheCoolest כתב:
ואני לא יודע אם ראית סרטונים של v12.3.3 ומעלה, כי כל הביצועים של הגרסאות הישנות יותר כבר לא מייצגים את המציאות החדשה.
...

כל גירסה חדשה שיוצאת אני שומע את הטענות הללו. הנה, הנה, הגירסה הזו מאוד קרובה ובקרוב..

מה שנקרא Fool Me Once...

אשמח להתבדות, אבל כרגע אשאר ספקן.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אם זה לא היה ברור, אז הכוונה שלי היא ל-100% סטטיסטי. ואנקדוטה (הדוגמה שלך) לא מעידה על ממוצע סטטיסטי.
זה שאתה לא היית מעורב בתאונה שנגרמה באשמתך זו לא סטטיסטיקה. הסטטיסטיקה נמדדת לפי כמות קילומטרים בין תאונות בממוצע.

ולגבי FSD, זה ברור שזה עדיין לא רובוטקסי, ויש עוד זמן עד שיגיעו לזה. אבל יש יותר ויותר אנשים שמציגים את המערכת עובדת במשך שעות רבות מבלי שיצטרכו להתערב בכלל.
זה ברור שעדיין לא כיסו את כל ה-edge cases ויקח זמן עד שזה יקרה. אף אחד עוד לא אמר שזה יותר ממערכת level 2 כרגע.
ועם זאת, כל זה לא שולל את מה שה-FSD כבר נותן למשתמשים שלו. בזמן שעם AP אתה יכול להשתמש בעיקר רק בכבישים מהירים, ב-FSD אתה יכול להשתמש בכל מקום וכל מה שדרוש ממך בכל רגע נתון הוא רק לנטר.
אבל עכשיו נראה שהעדכונים מגיעים בקצב דיי גבוה ומביאים איתם שיפורים מורגשים בהתנהגות במצבים שהיו "בעיתיים" בגרסאות הקודמות.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

השאלה גם עד כמה באמת אפשר לסמוך על המקרי קצה האלה.

1. הרבה מהדווחים היו מסאן פרנסיסקו, שבנויה זוועת עולם וממש קשה להתנהל מולה ברכב בכלל ול-FSD בפרט.
2. אין לנו שום מושג סטטיסטי כמה באמת בעיות יש. הדרך הנכונה למדוד את השיפור במערכת זה התערבות אנוש לקילומטר נסיעה. אנחנו תמיד נראה את המקרים המשוגעים שצולמו ודווחו. אלה לא ירדו כי גם אם יש כזה ב-1 למיליון, האחד הזה בטוח מצלם את זה ומדווח על זה וזה יופץ.
3. ההשוואה צריכה להיות ביחס למה שבנאדם רגיל עובר. חייב להגיד שבמיוחד במדינה משוגעת כמו שלנו עם נהגים לא נורמליים ואופנוענים שמסתובבים לך ומצפים שתזהה אותם אכשהו למרות שהם באים כל הזמן ומכל הכוונים, אין כמעט נהיגה שאין לי בלימת חירום. כמוך, המקרים היחידים שהיו לי תאונות כבר 20 שנה בערך, זה מישהו שלא שם לב ונתקע בי. מצד שני, הזיהוי כיום של הטסלה הוא מטורף. הוא זיהה כשלא טוב שאעבור נתיב, הוא נותן לי התראות ואני הרבה יותר ערני למה שקורה ב-360 מעלות מאשר אם הייתי עם מראות בלבד. זה נותן לי הרבה תקווה לעתיד.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נראה שלפחות חלק מהעדכונים הויזואלים יגיעו גם לרכבים מבוססי מעבד אינטל.

https://www.notateslaapp.com/news/2023/ ... te-2024-14

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

התקנתי היום (ירד בלילה) את 2024.14.6 - https://www.notateslaapp.com/software-u ... ease-notes
מדובר בגרסה V12, והויזואליזציה של הרכבים מסביב התעדכנה. פס ההאצה\בלימה (אנרגיה) זז לצד שמאל והמספרים במד המהירות מוצגים עכשיו בפונט יותר גדול.
עכשיו אפשר לראות אורות בלימה ואיתות של רכבים אחרים במסך.
באוטופיילוט, הרכב הרכב שלפניך מסומן בשחור. ומנסיעה קצרה בכביש עמוס (אבל לא זוחל\עצור-סע) אני חושב שהוא התנהג הרבה יותר טוב מבעבר, אבל אולי רק דמיינתי.
וגם ה-progress bar של הנסיעה ממש נחמד, וגם מציג את העומסים עליו.
לא כזה מרוצה מהפס אנרגיה שזז לו, אבל מעבר לזה נראה טוב בינתיים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

שלח תמונות שנראה איך זה נראה. יש לך ryzen נכון?

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”