התייעצות לגבי Anthem MRX 1140 8K
- י-א
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2133
טלhd צודק ביותר. בק״ב אין בעיה בכיווניות הצלילים שמ 500 הרץ ומעלה כי הצלילים האלה מאד כיווניים לאוזניים. הבעיה מתחילה מתדרים הנמוכים ובתחום הזה הבעיה מורכבת כי היא לא רק שבאסים הם יותר רוחביים אלא שהבאסים מושפעים מהפאזה שלהם. לדוגמה- כאשר וופר שמאל לא באותה פאזה עם וופר ימין אז כאשר הוא דוחץ אויר והשמאלי מושך אויר הם למעשה מבטלים אחד את השני. עכשיו תכפילו את זה בכמות הרמקולים בחדר ולזה תוסיפו את מה רצה במאי הסרט לייצר, נניח רצה שהבאס יעבור מימין לכיוון שמאל של החדר. כאן באה מערכת כיול טובה למשמעות.
להגיד צליל דחוס - קישקוש. אם המגבר לא יודע להפיק את תחום התדרים המלא אז הוא גרוע. אם פיענוח dac לא איכותי אז גוון הצליל יהיה גרוע.
אין כמו לבחור רסיבר בשמיעה בבית עם המערכת שלך. רק אז להחליט אם אתה נהנה או לא.
להגיד צליל דחוס - קישקוש. אם המגבר לא יודע להפיק את תחום התדרים המלא אז הוא גרוע. אם פיענוח dac לא איכותי אז גוון הצליל יהיה גרוע.
אין כמו לבחור רסיבר בשמיעה בבית עם המערכת שלך. רק אז להחליט אם אתה נהנה או לא.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2469
זו גם דרך להסתכל על זה. דרך אחרת היא שלקח 3 שנים לטפל במשהו שלא היה אמור להיות מלכתחילה.03/04/2023 19:50ronenpg כתב: מגניב טוב לדעת! והכי חשוב שהם ממשיכים לעדכן ולשפר מוצר שכבר 3 שנים בשוק....
נראה לי שאתה לא מצליח להסביר טוב את הכוונה שלך. אחד הדברים שאנשים הכי מחפשים הוא שהרמקולים "יעלמו". למשל: שידמה שהדיאלוג מגיע מפי השחקנים ולא מהסנטר שמתחת לטלויזיה .03/04/2023 22:56ronenpg כתב: שמעתי את זה בחדר רגיל ולא אקוסטי ולא אצלי בבית.
קודם כל זו דעתי האישית שלי, כמובן שכל אחד יש לו טעם שונה מהאחר וזה בסדר גמור, אגב זה מה שמקסים בעולם קולנוע הביתי שיש הכל מהכל ולכל אוזן.
אנסה להסביר את מה שכתבתי טוב יותר,
אני עם תצורה של 5.2 רמקולים + 4 בתיקרה Atmos ולצערי לא הצלחתי להגיע למצב שיש הפרדת צלילים גבוהה בשום רסיבר שעבדתי איתו,
שלא תבין אותי לא נכון, האיכות מעולה! בטח במרנץ במוזיקה שהוא ממש מיוחד בזה. אבל משהו לי באופן אישי חסר…
לדוגמה, בתוכן ב-Atmos אתה שומע באמת מעולה את הסאונד, אבל אתה לא בדיוק מבין מאיפה הצליל מגיע, מהרמקולים למעלה? או מאחורה? מאיזה רמקול זה יצא? כן. מבינים שזה הגיע מהנקודה הרצויה אבל זה לא מופרד בצורה מושלמת וזה חסר לי מאוד.
שמעתי את אותו הבלו ריי באנטם (דגם ישן) בחדר רגיל הדומה לסלון שלי וזה היה נשמע מטורף! שמים וארץ ממה שיש לי היום, כל צליל היה מדוייק וידעתי ישר מאיפה זה מגיע.
לאחר חפירה קשה ברשת הבנתי שזה בדיוק מה שאנטם מביאים עוצמה עם הפרדת צלילים וזה מה שחשוב לי. הבנתי שזה הטעם שלי ולכן אני חייב לנסות את זה אצלי.
הכל מקרה, מקווה שתהיה מרוצה מהרכישה.
בלי קשר אני ממש ממש אוהב את הממשק web שלהם וכמובן את העיצוב המדהים....
Jack of some trades, master of none
- ronenpg
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- שם מלא: רונן
כמובן שלא התכוונתי לסנטר, אלא לסראונד והדיוק שלהם. אבל לא נורא כנראה שצריך לשמוע את ההבדל על מנת להבין…04/04/2023 0:36Avi_Dagan כתב:
נראה לי שאתה לא מצליח להסביר טוב את הכוונה שלך. אחד הדברים שאנשים הכי מחפשים הוא שהרמקולים "יעלמו". למשל: שידמה שהדיאלוג מגיע מפי השחקנים ולא מהסנטר שמתחת לטלויזיה ....
אפשר לסכם שכל אחד והטעם שלו.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

אחד מאלו נראה שיהיו הכי מתאימים...אם הגיעו/יגיעו לארץ:03/04/2023 23:51טלHD כתב: עכשיו צריך לבחור את הקופסא שתריץ בתוכה dirac...
מסתבר שזה לא פשוט בכלל, כי התרגלתי לכל הפיצ'רים, הפשטות, האמינות והיעילות של יאמהה... הכל פשוט עובד ועובד טוב....
Pioneer / Elite VSX-LX805
Pioneer VSA-LX805
Onkyo TX-RZ70
Integra DRX-8.4
- Sourc3
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1331
היי טל מה משמע?03/04/2023 23:51טלHD כתב: 50% מהתוצאה בסאונד זה מע' הכיול והחלל.
קח את כל המערכת ( רמקולים, אלק' והכל קומפלט), תחבר אותה בחלל אחר ותקבל תוצאה שונה לחלוטין.
לפעמים שונה דרמטית.
אז מי ששמע אנטם/מרנץ/ארקאם וכל מותג אחר בחלל אחר וקבע ש "יש לו הפרדת צלילים" טובה יותר ממותג xxx...
מפריח שטויות לאוויר.
בהחלט יש חללים מאתגרים יותר או פחות, אבל תמיד לחדר יש תרומה עצומה לתוצאה בסאונד ולכן מע' הכיול בחלל הספציפי שלך תוכל לתת תוצאה נפלאה או שלא תצליח בכלל להתמודד איתו.
היאמהה 3050 שלי נתן תוצאה מעולה בחלל הקודם שהיתה מותקנת בו המע'.
בחלל החדש/אחר, הוא לא מצליח להתמודד ביחוד מתחת ל 500hz.
אז הוא לא טוב? הוא היה מעולה בחלל אחר/קודם. כאמור, מה שלא מספיק טוב עכשיו היא מע' הכיול.
דרך אגב, בסטריאו (ללא סאב) שומעים מעולה, לא פחות.
כל ה"בעיות" מתרכזות לק"ב ובייחוד לכל התדרים מתחת ל 500hz.
אז הבאתי 2 מע' כיול מהטובות שיש...( arc ו Dirac)
במקרה המע' האלו היו בתוך קופסא שעל אחת היה כתוב אנתם ועל השניה היה כתוב nad.
אין ספק... התוצאה היתה טובה יותר משמעותית. קל לשמוע את זה תוך פחות מדקה.
העדפתי את ה DIRAC. לא בנוק אווט, כי גם ה ARC היה טוב מאוד, פשוט היה פחות דרמטי ויותר "אחורי" ורגוע בק"ב.
לסיכום...
עכשיו צריך לבחור את הקופסא שתריץ בתוכה dirac...
מסתבר שזה לא פשוט בכלל, כי התרגלתי לכל הפיצ'רים, הפשטות, האמינות והיעילות של יאמהה... הכל פשוט עובד ועובד טוב.
עדיין בתהליך חיפוש למצוא את הקופסא המחליפה בלי לשנמך לעצמי את התכונות שהתרגלתי אליהן עד היום.
בקיצור, אל תתפתה לאמירות שלא רלוונטיות לחלל שלך ולמע' שלך.
קח את 2 האופציות שהכי התחברת אליהן "על הנייר"... ותשמע אותם אצלך בבית. ההחלטה תהיה נכונה ואמיתית יותר מכל 1,000 דעות שתקרא ותשמע.
שלא לדבר על טעם אישי שגם הוא גורם מכריע במה לבחור....
לא בחנת בזמנו את דיראק מול הגרסה הישנה יותר של arc?
זוכר שהגעת לתוצאות די דומות.
לא הגיוני יותר שתעשה עם המערכת כיול המעודכנת?
אני בצומת דרכים כמוך.. לא החלטתי עדיין למה לשדרג.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
אם זה תלוי בי,04/04/2023 14:11Sourc3 כתב: היי טל מה משמע?
לא בחנת בזמנו את דיראק מול הגרסה הישנה יותר של arc?
זוכר שהגעת לתוצאות די דומות.
לא הגיוני יותר שתעשה עם המערכת כיול המעודכנת?
אני בצומת דרכים כמוך.. לא החלטתי עדיין למה לשדרג....
אני אשמח לבצע השוואה עדכנית בהזדמנות הראשונה שתהיה ל- ARC (אנתם 740/1140) מול DIRAC (דנון X4800 או ארקאם AVR21).
בחלל שלי עם הסט אפ שלי כמובן.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7416
זה כול הכוונה בסראונד שלא תדע מאיפה מגיע הצלילים והרעש בסרטים . אפילו שאתה יודע איפה הרמקול נמצא .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
-
tomer077
-
- חבר פעיל

- תגובות: 78
- שם מלא: תומר
אז על הפרדת צלילים אני מבין שלא שמעת04/04/2023 22:17עופרפולק כתב: זה כול הכוונה בסראונד שלא תדע מאיפה מגיע הצלילים והרעש בסרטים . אפילו שאתה יודע איפה הרמקול נמצא ....

- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

כן תומר . למה אתה חושב שלא שמעתי הרי על זה מבוסס הסראונד . צליל מפה וצליל משם . אבל בוא נמשיך לשחק אותה שאחד מבין יותר מהשני פה . אה ובלי קשר מציע לך לשמוע את הסוני ואז תשמע כמה הוא לא רואה את האנטם ממטר . בסאונד .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7666
מכין פופקורן.
-
tomer077
-
- חבר פעיל

- תגובות: 78
- שם מלא: תומר
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

לפעמים זה נכון .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- יהלי ב
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1407
- שם מלא: יהלי בר
אין דבר כזה "הפרדת צלילים" זהו מושג חסר משמעות טכנית, שאודיפילים חסרי הבנה טכנית, המציאו. הצליל המופק ברמקולים מגיע כמקשה אחת בצורת אות חשמלי קומפוזיטיבי. ז"א אות שמתאר את המעטפת הכוללת של כל "היצירה המוסיקאלית" בצורה מסכמת. רמת אמינות ודיוק בהפקת הצליל נופלת ברובה המכריע על הרמקולים והאקוסטיקה של החדר ולא על המגבר בכל מקרה....
תוצאות מבחני מדידה של האנטמים החדשים מראות ביצועים פחות טובים מאלו של רסיבר דנון בינוני לפי סקירות באתר ASR לידעתך. הרסיבר אינו מסוגל להפריד צלילים ממוסיקה מוקלטת. זה תפקיד של המוח של המאזין.
אם אתה מאמין שאנטם נשמע יותר טוב, אז אתה תצליח לשכנע את המוח שלך לחשוב כך למרות שאין זה כך בפועל, כפי שמדידות הנדסיות עי ציוד מאד רגיש שאינו נתון להטיה פסיכולוגית, מראות.
במבחן עיוור, לעולם לא תצליח להבדיל בין אנטם 1140 או דנון X4800H אחרי הרצת כיולים בשניהם.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

הוא מתכוון אולי למגברים אם..... טי . אייץ . איקס . שמעתי פעם בחנות . אפשר להגיד שנגנבתי לא זוכר אם איזה מגבר זה היה אבל זה היה יפה . צליל מאחורה פתאום קדימה פתאום רק מאחורי ימין עובר לשמאל . היה הצגה יפה בחנות .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

כיול דווקא כן אמור לתת הבדלים מאחר ומדובר בגישות ותוכנות שאינן זהות. כמובן שזה מאוד תלוי עד כמה נכנסים לעובי הקורה בכל אחת מהאפשרוית.09/04/2023 9:43יהלי ב כתב: אם אתה מאמין שאנטם נשמע יותר טוב, אז אתה תצליח לשכנע את המוח שלך לחשוב כך למרות שאין זה כך בפועל, כפי שמדידות הנדסיות עי ציוד מאד רגיש שאינו נתון להטיה פסיכולוגית, מראות.
במבחן עיוור, לעולם לא תצליח להבדיל בין אנטם 1140 או דנון X4800H אחרי הרצת כיולים בשניהם....
כנראה שההשוואה הכי נכונה תהיה בכיול אוטומטי out of the box, כלומר מי יתן תוצאה טובה יותר סובייקטיבית ללא התעסקות רבה מעבר. סביר שרוב האנשים לא נכנסים ליותר מידי תיקונים מעבר לזה.
להשוות כמובן זו משימה בעייתית מאוד אם לא ניתן לעבור מיידית מתוצאה אחת לשנייה. ממה שקראתי, אפילו בD+M החדשים שאפשר לעשות פריסט נפרד לכל כיול ולעבור בינהם זה לא הכי קל מאחר והווליום לא אחיד.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7666
"הפרדת צלילים" כתבו פה הרבה פעמים, למה הכוונה בדיוק ?
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
הפרדת צלילים - מיקום הרמקולים בחלל ומרחק נכון
ביניהם . לא אנתם,לא ארקם ולא דנון, יגרמו להפרדה
שונה בין הרמקולים. זורקים פה לצערי ולדעתי סיסמאות
שאינן קשורות ליכולות המכשיר.
אם תזרוק רמקולים קרובים אחד לשני בחלל קטן ,רק
כדי להגיד יש לי 7.2.4 או 5.1.4 , אבל האטמוס וסראונד
קרובים מדי , תקבל ברוב המקרים סלט. אנתם לא יתקן
את זה ולא דנון או מרנץ.
כמובן שהשוני בין המכשירים מתבטא בדברים אחרים,
למשל התמודדות בבעיות באס בחלל .מערכות כיול
מתוחכמות יעשו הבדלים מהותיים. טיפול נכון בבאס
ישפיע על כל הסאונד לטובה . לא רק בתחום התחתון.
זה מתבטא בווקאל לדוגמא.ועוד..
ביניהם . לא אנתם,לא ארקם ולא דנון, יגרמו להפרדה
שונה בין הרמקולים. זורקים פה לצערי ולדעתי סיסמאות
שאינן קשורות ליכולות המכשיר.
אם תזרוק רמקולים קרובים אחד לשני בחלל קטן ,רק
כדי להגיד יש לי 7.2.4 או 5.1.4 , אבל האטמוס וסראונד
קרובים מדי , תקבל ברוב המקרים סלט. אנתם לא יתקן
את זה ולא דנון או מרנץ.
כמובן שהשוני בין המכשירים מתבטא בדברים אחרים,
למשל התמודדות בבעיות באס בחלל .מערכות כיול
מתוחכמות יעשו הבדלים מהותיים. טיפול נכון בבאס
ישפיע על כל הסאונד לטובה . לא רק בתחום התחתון.
זה מתבטא בווקאל לדוגמא.ועוד..
- יהלי ב
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1407
- שם מלא: יהלי בר
מושג מופשט שאודיפילים משתמשים בו הרבה. הכוונה היא שניתן לזהות הפרדה בין כלי נגינה שונים, כאילו זה מופע חי ולא הקלטה. זו כמון שטות גדולה כי גם במופע חי עם הגברה, כל הצלילים מעורבלים ועוברים דרך אותו מגבר ומופקים מאותו הרמקול. אם יש תחושה סוביקטיבית שקל יותר להבחין בצלילי רקע במערכת אחת ופחות באחרת, זה אומר שבמערכת שניתן להבחין, ביצועי הרמקולים והאקוסטיקה טובים יותר, לעיתים גם ה DSP אם בשימוש, יש השפעה לטוב או לרע....
למגבר עצמו, ולקדם המגבר, אין כל השפעה כי הם רק משנים עוצמת אות. רסיבר כמו דנון X3600H שנמדד מצויין עם נתוני מדידה מעל ומעבר לגבול יכולת האבחנה האנושית, אמור לנגן מוסיקה עם אותה "הפרדת צילילים" כמו האנטם המדובר. אין פרמטרי אודיו מעולם הוו-דו או מתיקים באפלה. מה שהרסיבר מסוגל לעשות שניתן לשמוע, משתקף ב 100% בתוצאות המדידה. אם לא ניתן למדוד משתנה, אז מן הסתם גם לא ניתן לכייל אותו, ז"א מהנדסי המוצר לא יכולים לייצר מגבר עם שיפור שהפרדת צלילים אם אין שום פרמטר חשמלי שיכול למדוד את היכולת הזו, ואין.
- י-א
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2133
אבל מה שכן יש הבדלים בין מגברים הוא גוון הצליל. גם בנושא הגוון מה טוב יותר או פחות הוא לגמרי סובייקטיבי לפי יכולות ואהבת אוזן השומע.
מעבר לכך יש רק אמירות של תחושת בטן שמושפעת מחוות דעת אישיות של אחרים.
מעבר לכך יש רק אמירות של תחושת בטן שמושפעת מחוות דעת אישיות של אחרים.