עדכון: הכלוב עולה 99 ש"ח ב-KSP שזה מחיר לא רע. כרגע לא זמין בכל הסניפים.01/05/2021 20:51arotman כתב:שבוע טוב,30/04/2021 21:50tzah כתב:
מי שישמע, הציוד של בזק לא מגיע מחו"ל ומיוצר פה בישראל. אז נכון הוא נבדק מול מערכות בזק וזה מאוד מקל על עבודתך.
אבל כלקוח פרטי, אני מאוד בעד שימוש בציוד פרטי. פחות בקטע של לקחת ציוד קצה של חברות התקשורת. אם ניתן להימנע, אז למה לא? .
גם אין צורך להחזיר ציוד ולקבל זיכוי. חוצמזה, אם התקלה היא נגיד בתשתית ולא בציוד הפרטי אתם תדעו יחסית מהר, אז בכל מקרה חברת התקשורת צריכה לפתוח קריאת טכנאי ולהגיע לבדוק ,נכון? הלקוח הממוצא בישראל הוא לא עד כדי כך חסר אינטלגנציה.
כלקוח פרטי בבית, אין לי 10- 4 נקודות רשת או מערך תקשורת יוצא דופן, מלבד נקודת סיב בודדת של פרטנר (קופסא חיצונית) ונקודת סיב נוספת מסוג Gpon (לא פעילה) עם שקע מסודר שהתקנתי עבורה.
אגב, הזמנתי GBIC + ממיר סיב (כלוב) של tp-link כסוג של גיבוי ,אם וכאשר אצטרך אי פעם. אתה אומר שזה יעבור היטב ללא אקטיבציה
ובעיות כן? (בכוונה שואל מס' פעמים).
הלכתי לפי מפרט סטנדרטי וכמובן בחרתי בסוג single mode sfp . לגבי אורכי גל, גם הלכתי על הסטנדרט. ההוצאה הכספית לא הייתה גבוהה
במיוחד. כאשר אקבל את הממיר, אולי אכין סקירה מסודרת ואפרסם פה בפורום....
הציוד בד"כ מיוצר במזרח בסין, זה לא קשור לכלום, למיטב הבנתי "הכלוב" כפי שאתה קורא לו הוא בעצם ממיר מדיה פשוט שאתה יכול לרכוש בארץ ב 90 או 140 ש"ח ואין לו שום משמעות מבחינת הספק, מה שיותר משמעותי הוא יחידת ה GBIC שאותה לפי הבנתי פרטנר, סלקום , בזק ואנלימיטד
מחייבים אישור במערכות שלהם ע"פ כתובת MAC. כלומר אם יש לך GBIC שלא מתאים או מאושר אצל הספק אז בפרוש לא יעבוד.
אשמח לשמוע אחרת.
גם הערב אני מטפל בלקוחות שהייתה להם תקלה בבזק עם נתב BE שמשמש כמודם Bridge כרגיל בזק באופן מיותר לחלוטין מבקשים איפוס נתב ביום שישי ואז הלקוח צריך לחבר את נתב בזק לחיבור WAN2 בנתב הפרטי שלו כדי שיהיה לו אינטרנט, הערב אני נכנס מרחוק עם תוכנת TeamViewer כדי להגדיר את נתב בזק כמודם מחדש.
בזק ושאר הספקים לא ממהרים לשלוח טכנאי במיוחד שיש לך ציוד פרטי , יגידו לך "לך תחליף את הציוד שלך" ואז אם עדיין יש בעיה ישלחו טכנאי.
כאשר מדובר בציוד שלהם הם מקסימום יכולים להתעקש על שליח שיביא לך נתב אחר ואם עדיין יש בעיה ישלחו טכנאי.
עם ציוד גישה של הספק כל התרוצים נגמרים ואין זה משנה כלל אם יש לך רשת של 4 נקודות או 100 בבית....
סיב אופטי בזק
- tzah
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1172
- tzah
-
- עוסק בתחום

02/05/2021 17:06brauner כתב: שלום,
תודה על התגובה,אולם התגובה לא עונה על הפנייה שהיא "אודה על המלצה לממיר אופטי איכותי".
לגבי בזק, בשיחה שניהלתי איתם היום - אמרו לי שעלי להשתמש בראוטר שלהם (בשום פנים ואופן) ולאחר שהתעקשתי על ציוד פרטי, אמרו שעלי לרכוש adtran sdx611, שאפילו היצרן adtran לא יודע שהוא ייצר מכשיר שכזה.
לשאלתך, לא הציעו לי שום מתאם....
די מוזר. חברי הפורום אמרו שחברת בזק כן מספקת optical transceiver
מוזר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
- tzah
-
- עוסק בתחום

הבנתי....
קצת בילבלת בין השניים אבל לא משנה.
אז תיקח GBIC ותרכוש עצמאית את ה- MEDIA CONVERTER של TP-LINK כפי שהציעו לך (ניתן למצוא ב- KSP וגם בעלי אקספרס במחיר זול יותר).
התקנה עולה 450 ש"ח?
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3846
לאיזה מהירות התחברת בבזק?02/05/2021 16:15brauner כתב: שלום,
הזמנתי סיב אופטי של בזק ואני מתכוון להשתמש בציוד פרטי שלי (ראוטר צקפוינט)
אודה על המלצה לממיר אופטי איכותי...
אם זה ג'יגה הורדה
ויש לך צ'קפוינט מסדרה 700 כמו ה 730 750 הצ'קפוינט הזה בחיבור אם חייגן PPPOE
לא יסחוב לך יותר מ 300-350 מגה בלחץ וגם זה אם ה IPS ושאר המודולים שלו מכובים.
אני מחובר לסלקום פייבר הבאתי מעבודה צ'קפוינט 730 לבדוק משהו חברתי לסלקום פייבר
הגדרתי חייגן אם ה IPS וה Antivirus פעיל בקושי סחב 260-290 מגה בהורדה,רק אחרי שבטלתי IPS
ו AV הגעתי איתו לאיזה ה 330 מגה בחיבור קווי והמעבד שלו היה על 100 אחוז
ואם זה צ'קפוינט מסדרה ישנה הכתומים האלה בכלל אין מה לדבר אולי 180 מגה בלחץ והמעבד לרוב אהיה על 100 אחוז.
היום יש לי אסוס AX88U אם חייבור חייגן סוחב כמו פנטר 600/60 והמעבד אפילו לא מגיע לאיזור 15 אחוז ניצול.
וגם מותקנת עליו קושחה של מרלין אם NEXTDNS SKYNET ו FLEXQOS.
- ericdop
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
- שם מלא: אריק רפאל מזרחי
02/05/2021 17:15kfirg14 כתב: בבקשה
https://www.goldtop.co.il/product-detai ... roid=58329
עובד איתו ומרוצה....
שלום לך אני מעוניין לדעת האם מחובר לבזק סיבים ומשתמש בראוטר פרטי ואתה עושה אתזה עם הממיר הזה?
- ericdop
-
- חבר שרק התחיל

דיברתי עכשיו עם בזק שהם התקינו ל את הראוטר be הם שמו מתאם Nokia SFP single mode fiber ONT אך לא ממיר פייבר לאטרנט.. שד״א אם אני קונה ממיר שכזה שהומלץ כאן זה יאפשר לי להתחבר ישירות לראוטר פרטי בכניסת wan?03/05/2021 11:46tzah כתב:02/05/2021 17:06brauner כתב: שלום,
תודה על התגובה,אולם התגובה לא עונה על הפנייה שהיא "אודה על המלצה לממיר אופטי איכותי".
לגבי בזק, בשיחה שניהלתי איתם היום - אמרו לי שעלי להשתמש בראוטר שלהם (בשום פנים ואופן) ולאחר שהתעקשתי על ציוד פרטי, אמרו שעלי לרכוש adtran sdx611, שאפילו היצרן adtran לא יודע שהוא ייצר מכשיר שכזה.
לשאלתך, לא הציעו לי שום מתאם....
די מוזר. חברי הפורום אמרו שחברת בזק כן מספקת optical transceiver
מוזר...
- ericdop
-
- חבר שרק התחיל

טוב אז מסתבר שכן ניתן לחבר ישירות את סיב אוטפי דרך ממיר לrj4509/05/2021 14:23ericdop כתב:דיברתי עכשיו עם בזק שהם התקינו ל את הראוטר be הם שמו מתאם Nokia SFP single mode fiber ONT אך לא ממיר פייבר לאטרנט.. שד״א אם אני קונה ממיר שכזה שהומלץ כאן זה יאפשר לי להתחבר ישירות לראוטר פרטי בכניסת wan?......
כזה https://ksp.co.il/web/item/141236
וכל מה שנותר לעשות זה להגדיר בראוטר הפרטי ppoeo ואז שם משתמש וסיסמא של הספק וזהו יש לכם אינטרנט פייבר של בזק בראוטר פרטי!
- Kfirse
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
אחרי שיחות עם בזק והגעה של טכנאי משהו לא ברור לי , אשמח אם תוכלו לעזור לי .
בגדול השירות הגיעה למסקנה שהם יכולים לספק GBIC,
הבעיה שהם לא מוכנים להשאיל אלה לקנות 189 שקל או כמובן לקחת את B,
1. מה עשיתם קיניתם מהם או ממקום אחר ?(GBIC) מעצבן בפרטנר אין הבעיה הזאת אתה מקבל ממיר עם SFP .
אלה GBIC שהם תמוכים:
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon. ... isp=footer
(השניים הראשונים)
2.למישהו היה ניסיון עם זה ? על פניו נראה שהוא יתאים
https://ksp.co.il/web/item/152600
DMC-G01LC
בגדול השירות הגיעה למסקנה שהם יכולים לספק GBIC,
הבעיה שהם לא מוכנים להשאיל אלה לקנות 189 שקל או כמובן לקחת את B,
1. מה עשיתם קיניתם מהם או ממקום אחר ?(GBIC) מעצבן בפרטנר אין הבעיה הזאת אתה מקבל ממיר עם SFP .
אלה GBIC שהם תמוכים:
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon. ... isp=footer
(השניים הראשונים)
2.למישהו היה ניסיון עם זה ? על פניו נראה שהוא יתאים
https://ksp.co.il/web/item/152600
DMC-G01LC
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

את ה-GBIC הייתי קונה מהם, רק מוודא קודם כל עד איזו מהירות הוא תומך.
עכשיו עם השקת חבילות ה-2.5 גיגה, לא חושב שזה רעיון מוצלח לקנות ב-200 שקל GBIC שתומך עד 1 גיגה. כי אח"כ תצטרך להחליף אותו במידה ותרצה לשדרג את החבילה.
עכשיו עם השקת חבילות ה-2.5 גיגה, לא חושב שזה רעיון מוצלח לקנות ב-200 שקל GBIC שתומך עד 1 גיגה. כי אח"כ תצטרך להחליף אותו במידה ותרצה לשדרג את החבילה.
- Kfirse
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

לפי מה שאני רואה הוא תומך עד 2.5 גיגה.
- kobiash
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
מותקן אצלי סיב של בזק.
עם נתב BE מגיע ל 1000 כאשר הנתב מחובר לראוטר שלי.
עם מתאם סיב של D-LINK הראוטר שלי לא עובר 500.
אותו גביק.
מישהו מכיר? סובל?
מהירות ההעלאה זהה בשניהם - 100
תודה לעונים
אותו גביק.
מישהו מכיר? סובל?
תודה לעונים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

ואנחנו אמורים לנחש איזה ראוטר יש לך?
סביר להניח שהוא לא חזק מספיק עבור טיפול ב-PPPOE עם 1 גיגה.
סביר להניח שהוא לא חזק מספיק עבור טיפול ב-PPPOE עם 1 גיגה.
- naorbh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 141
תנסה לחבר מהדילינק ישר למחשב, להגדיר חיוג במחשב ולבדוק מהירות.24/06/2021 17:17kobiash כתב: מותקן אצלי סיב של בזק.
אותו גביק.
מישהו מכיר? סובל?
תודה לעונים...
איזה סוג כבל רשת אתה מחבר בין המתאם סיב לראוטר?
- bezeqer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: bezeqer
היי,
אז מה המסקנה?
יתנו לי להתחבר עם ציוד פרטי ללא תוספת על נתב BE? יתנו לי ג'יביק מתאים ללא עלות? או שאני אמור פשוט להסכים לקבל את הנתב ולשים אותו על ברידג'? כמה זה מוסיף לעלות החבילה (נניח לחבילה של ג'יגה, לא רואה סיבה לקחת יותר)
אשמח לתשובה ממי שהתחברו לאחרונה
אז מה המסקנה?
יתנו לי להתחבר עם ציוד פרטי ללא תוספת על נתב BE? יתנו לי ג'יביק מתאים ללא עלות? או שאני אמור פשוט להסכים לקבל את הנתב ולשים אותו על ברידג'? כמה זה מוסיף לעלות החבילה (נניח לחבילה של ג'יגה, לא רואה סיבה לקחת יותר)
אשמח לתשובה ממי שהתחברו לאחרונה
- L-A
-
- חבר פעיל

- תגובות: 76
שלום חברים.
האם מקבלים SFP חינם מבזק בהתקנה ?
האם מקבלים SFP חינם מבזק בהתקנה ?
- arotman
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
למיטב הבנתי רק שמזמינים Be כחלק מהעסקה, ממליץ להתחיל עם ה Be ולהשתמש בו בתור ברידג, לאחר מכן לרכוש מתאם אופטי לרשת, להעביר את מתאם ה sfp של בזק ואם הכל תקין אז לשוחח עם בזק ולהחזיר את ה Be ואז לבדוק אם יש חיוב.
- L-A
-
- חבר פעיל

- תגובות: 76
עוד שאלה
בזק מחברים לכל חדר שאתה רוצה שיהיה בו ה-Router או שהם מחברים לשקע חשמל הכי קרוב לדלת כניסה ?
למשל אצלי בבית ליד הדלת כניסה יש ארון תקשורת עם סוויץ ושקעים לכל החדרים אבל ה-Router יושב בחדר מחשב.
בזק מחברים לכל חדר שאתה רוצה שיהיה בו ה-Router או שהם מחברים לשקע חשמל הכי קרוב לדלת כניסה ?
למשל אצלי בבית ליד הדלת כניסה יש ארון תקשורת עם סוויץ ושקעים לכל החדרים אבל ה-Router יושב בחדר מחשב.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
כשאתה משלם על ההתקנה אתה יכול לבחור איפה תהיה הנקודה הראשית של הסיב. תוכל לבקש שזה יהיה בחדר המחשב.29/06/2021 11:46L-A כתב: עוד שאלה
למשל אצלי בבית ליד הדלת כניסה יש ארון תקשורת עם סוויץ ושקעים לכל החדרים אבל ה-Router יושב בחדר מחשב....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!