A90J אולד 83״ עם בהירות גבוהה של סוני
-
sagioto
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
כנראה קבוצה מאוד קטנה, נראה שסוני הגזימו קצת עם המחיר לעומת השיפור באיכות התמונה. C1 לא נופלת ממנה בהמון ועולה בחו״ל 2000$ פחות.
(בארץ נראה שזה יותר לכיוון 4000 שקל)
(בארץ נראה שזה יותר לכיוון 4000 שקל)
- mordsxx
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
מציע לא ליפול למלכודת הנתונים הטכניים היבשים. למי יש יותר בהירות ואצל מי הצבעים מדויקים יותר פשוט לא רלוונטי כאן. מעבר לחוויות האודיו סוני מבטיחה חוויית צפייה אינטראקטיבית סוחפת באמצעות בינה מלאכותית המחדדת את הנושאים בפוקוס ומטשטשת את הרקע הלא רצוי לעומת רקע חד של התמונה כולה - נתון שבמסכי OLED של 4K ומעלה גורם לעייפות עיניים.
צריך מישהו לעשות השוואה נגיד בין LG G1 לסוני A90 כאשר הוא צופה בסרטים (רצוי באיכות DB), נגיד באורך 90 דק׳, ברצף למשל שר הטבעות חלק 1 בטלויזיה אחת ושר הטבעות חלק 2 בטלויזיה שתיים ולתאר את חוויית הצפייה שלו משני המסכים. אולי עופר או ערן יכולים???
בהחלט יהיה מעניין.
.
צריך מישהו לעשות השוואה נגיד בין LG G1 לסוני A90 כאשר הוא צופה בסרטים (רצוי באיכות DB), נגיד באורך 90 דק׳, ברצף למשל שר הטבעות חלק 1 בטלויזיה אחת ושר הטבעות חלק 2 בטלויזיה שתיים ולתאר את חוויית הצפייה שלו משני המסכים. אולי עופר או ערן יכולים???
בהחלט יהיה מעניין.
.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
נשמע כמו גיבוב של שטויות.
אני צופה בהרבה תוכן 4K ב-B7 הנחותה שלי, ואין שום עייפות עיניים, והתוכן נראה כפי שהוא אמור להיראות ולא כפי שסוני חושבים שאתה אמור לראות אותו.
אני צופה בהרבה תוכן 4K ב-B7 הנחותה שלי, ואין שום עייפות עיניים, והתוכן נראה כפי שהוא אמור להיראות ולא כפי שסוני חושבים שאתה אמור לראות אותו.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
לא גיבוב שטויות אלא דקלום המסר השיווקי של סוני שהוא אמתי בערך כמו שבסרטים מתמונה מטושטש שצולמה בטלפון מצליחים לחלץ פרטים אחרי הפעלת איזה פילטר קסם (או מעבד בינה מלאכותית אם תשאל את מחלקת השיווק של סוני)
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 367
ל- MORDSXX שלום!
כן מצאתי משהו וכמובן לא מה שאתה "ביקשת".
אבל אפשר להתרשם.
ברור שה-GX עולה פחות, אבל כנראה שאם תיקח עלות מול תועלת, מאד יתכן שלא יהיה ממש כדאי להשקיע את ההפרש...
חוצמזה: האמת שאני מחפש 65. אין לי מקום לגדולה יותר.
ול-SAGLOTO, נו טוב. ברור שהקבוצה תהיה מאד קטנה, אבל תמיד אפשר לצרף עוד דגם "על" לעוד כמה דגמים שיהיה עליהם ביקוש גדול יותר... לא שאני מבין גדול כיצד מתבצע המבצע מול הזכיין, אבל סביר שהיבואן ירצה בכל מקרה למכור "כמה שיותר". לא?
כן מצאתי משהו וכמובן לא מה שאתה "ביקשת".
אבל אפשר להתרשם.
ברור שה-GX עולה פחות, אבל כנראה שאם תיקח עלות מול תועלת, מאד יתכן שלא יהיה ממש כדאי להשקיע את ההפרש...
חוצמזה: האמת שאני מחפש 65. אין לי מקום לגדולה יותר.
ול-SAGLOTO, נו טוב. ברור שהקבוצה תהיה מאד קטנה, אבל תמיד אפשר לצרף עוד דגם "על" לעוד כמה דגמים שיהיה עליהם ביקוש גדול יותר... לא שאני מבין גדול כיצד מתבצע המבצע מול הזכיין, אבל סביר שהיבואן ירצה בכל מקרה למכור "כמה שיותר". לא?
- mordsxx
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

בתור אחד שעוקב אחרי התחום כבר כמה שנים טובות, זה תמיד אותם גימיקים אצל כולם רק בשמות מתחלפים. אין שנה בלי סרטוני הדגמה איך המעבד של הטלוויזיה עושה פלאים לתמונה.05/07/2021 20:08mordsxx כתב: @ אלון
זוהי שאלת השאלות: האם סוני מציעה כאן שדרוג של חווית הצפייה (immersive experience) או שמדובר רק בגימיק כמו ה 1300 נייטים אותם ניתן להפעיל רק
במוד vivid ולפרקי זמן קצרים....
כלומר, סוני ממחזרת ואל תצפה לכלום כי כל ההמלצות הן ממיחא לכבות את רוב אלמנטי עיבוד התמונה
- cabasse1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 152
המסך LG B7. המסך הכי מה חחח. וואלה עשיתי במכנסיים. 

-
sagioto
-
- חבר ותיק

ממליץ לך לראות סקירה של וינסנט, כאן לא מדובר בפיצ’ר שניתן או רצוי לכבות וכן מדובר בשיפור משמעותי. הוא משווה למסך סוני 30״ סופר יקר שנועד לעריכה וטוען שהa90 מצליחה להגיע לאותה רמת חדות05/07/2021 22:59Alon_Solo כתב:בתור אחד שעוקב אחרי התחום כבר כמה שנים טובות, זה תמיד אותם גימיקים אצל כולם רק בשמות מתחלפים. אין שנה בלי סרטוני הדגמה איך המעבד של הטלוויזיה עושה פלאים לתמונה.05/07/2021 20:08mordsxx כתב: @ אלון
זוהי שאלת השאלות: האם סוני מציעה כאן שדרוג של חווית הצפייה (immersive experience) או שמדובר רק בגימיק כמו ה 1300 נייטים אותם ניתן להפעיל רק
במוד vivid ולפרקי זמן קצרים....
כלומר, סוני ממחזרת ואל תצפה לכלום כי כל ההמלצות הן ממיחא לכבות את רוב אלמנטי עיבוד התמונה...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

אתה מבין שאין שום קשר אבל, כן?06/07/2021 9:01sagioto כתב: ממליץ לך לראות סקירה של וינסנט, כאן לא מדובר בפיצ’ר שניתן או רצוי לכבות וכן מדובר בשיפור משמעותי. הוא משווה למסך סוני 30״ סופר יקר שנועד לעריכה וטוען שהa90 מצליחה להגיע לאותה רמת חדות...
מסך הרפרנס של סוני אמור להיות סופר נאמן למקור ולא לחדד או לטשטש כלום. לכן הטענה שהשיפור שעיבוד התמונה של הa90 עושה הוא זה שגורמם לו להיות דומה לרפרנס סותרת את עצמה.
-
sagioto
-
- חבר ותיק

וגורמת לו להיות יותר דומה לרפרנס. אתה מוזמן לצפות בסרטונים. הנקודה היא שלא מדובר בעוד טכנולוגיה מונפצת וחסרת טעם שמעוותת את התמונה אלא במשהו עם אימפקט שאכן מקרב את התמונה במסך ביתי לרמת רפרנס
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

יש גם קטע שפחות מחמיא ל-A90J. בין הבדיקות הראשונות שעשה וינסנט, הוא בדק סולם של אפורים ב-3 המסכים. ב-A90J, רמת האפור נראתה די אחידה בכל ה"מדרגות" ובשלב טרום הזמן האפור פשוט נעלם. 1:28 בזמן. לכן, בתמונות שבהן הוצג רקע כהה, דווקא ה-GX נראתה טוב יותר.
- pessik
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6647
אצלי ב AG9 האפור אחיד יחסית08/07/2021 13:22משהפרפר כתב: יש גם קטע שפחות מחמיא ל-A90J. בין הבדיקות הראשונות שעשה וינסנט, הוא בדק סולם של אפורים ב-3 המסכים. ב-A90J, רמת האפור נראתה די אחידה בכל ה"מדרגות" ובשלב טרום הזמן האפור פשוט נעלם. 1:28 בזמן. לכן, בתמונות שבהן הוצג רקע כהה, דווקא ה-GX נראתה טוב יותר....
מאוד שמחתי שזה ככה כי ברור לי שזה נושא "בעייתי "
מהר מאוד הבנתי שאין לזה שום משמעות בצפייה יומיומית.
מי שבכח מחפש פגמים ימצא אותם ! , חבל שמשקיעים בזה כ"כ הרבה אנרגיה
לדעתי מיותר לחלוטין ..
צפו ותהנו .
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
אל תכעסו ... נראה לי שיותר מידי חפירות בדקויות מונעות הנאה מהמוצר.08/07/2021 13:22משהפרפר כתב: יש גם קטע שפחות מחמיא ל-A90J. בין הבדיקות הראשונות שעשה וינסנט, הוא בדק סולם של אפורים ב-3 המסכים. ב-A90J, רמת האפור נראתה די אחידה בכל ה"מדרגות" ובשלב טרום הזמן האפור פשוט נעלם. 1:28 בזמן. לכן, בתמונות שבהן הוצג רקע כהה, דווקא ה-GX נראתה טוב יותר....
ראו את אשתי , יש מסך חדש , בקושי שמה לב ואמרה : ״בוא לאכול ...״
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

בתאבון!
- Moto
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
לא מדויק,08/07/2021 13:57pessik כתב:אצלי ב AG9 האפור אחיד יחסית08/07/2021 13:22משהפרפר כתב: יש גם קטע שפחות מחמיא ל-A90J. בין הבדיקות הראשונות שעשה וינסנט, הוא בדק סולם של אפורים ב-3 המסכים. ב-A90J, רמת האפור נראתה די אחידה בכל ה"מדרגות" ובשלב טרום הזמן האפור פשוט נעלם. 1:28 בזמן. לכן, בתמונות שבהן הוצג רקע כהה, דווקא ה-GX נראתה טוב יותר....
מאוד שמחתי שזה ככה כי ברור לי שזה נושא "בעייתי "
מהר מאוד הבנתי שאין לזה שום משמעות בצפייה יומיומית.
מי שבכח מחפש פגמים ימצא אותם ! , חבל שמשקיעים בזה כ"כ הרבה אנרגיה
לדעתי מיותר לחלוטין ..
צפו ותהנו ....
כן יכולה להיות משמעות בצפיה יומיומית (בסצנות כהות ו/או בעלות רקע אפור 5-10%), ראה את השרשור הבא (עם תכנים מומלצים עבור בדיקה זו):
https://www.avsforum.com/threads/oled-s ... g.2896737/
נ.ב - בגלל בעית Uniformity מימשתי אחריות והחלפתי את מסך OLED שלי.
The following line is true
The previous line is false
The previous line is false
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

אין מה להיכנס לדין ודברים ולצפות בסרטונים. יש כאן עניין לוגי מאוד ברור. מאז ומעולם מסכים ביתיים התקשו מאוד לשחזר תמונות בצורה נאמנה למקור בגלל מגבלות טכניות (טווח צבעים, עומק צבע, בהירות, ניגודיות, שחורים, דיוק צבע, אחידות מסך, זליגות אור ועוד) ולכן התעשיה השקיע מאמץ לבנות מסכים בטכנולוגיות אקזוטיות ויקרות מאוד כדי לייצר את הרפרנס הכי טוב שאפשר, דוגמת המסך של סוני שציינת (שלהבדיל מהמסכים הביתיים שמבוססים על פאנל LG, הם נבנים ע״י סוני עצמם).06/07/2021 13:25sagioto כתב: וגורמת לו להיות יותר דומה לרפרנס. אתה מוזמן לצפות בסרטונים. הנקודה היא שלא מדובר בעוד טכנולוגיה מונפצת וחסרת טעם שמעוותת את התמונה אלא במשהו עם אימפקט שאכן מקרב את התמונה במסך ביתי לרמת רפרנס...
מה שהכי חשוב להבין ברפרנס זה שתפקידו להציג את התמונה הכי מדוייקת ונאמנה למקור.
מה שהכי חשוב להבין בעיבוד תמונה זה שתפקידו לשנות את המקור ולייצר תמונה מלאכותית שתהווה שיפור סובייקטיבי בעיניי הצופה.
לכן יש סתירה לוגית עמוקה ביותר בזה ששני מסכים מקבלים את אותו המקור ובקביעה שמה שגורם להם להציג תמונה דומה זה כי באחד מהם מופעל עיבוד תמונה שמשנה את המקור.
זה כמו למזוג מים מבקבוק אחד לשתי כוסות, להוסיף לאחת מהן סירופ ולטעון שבזכות הסירופ, הטעם של המים בכוס השניה דומים עכשיו יותר לטעם של המים בכוס הראשונה ואילולא הסירופ היה הבדל גדול יותר בטעם של המים.
-
sagioto
-
- חבר ותיק

הסתירה הלוגית קיימת אצלך, חבל שאתה עושה קולות של דיון אבל לא מוכן להתעמק, אין לי שום עניין לשכנע או להסביר למי שבטוח שבוא צודק ולא מתעניין בעובדות
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

דווקא מאוד מעניין אותי להכיר את העובדות שמהן אתה מסיק שאם לוקחים מידע דיגיטלי, מפעילים עליו עיבוד שמשנה אותו ובכך גורמים לו להיראות יותר דומה למצב הראשוני שלו.09/07/2021 11:25sagioto כתב: הסתירה הלוגית קיימת אצלך, חבל שאתה עושה קולות של דיון אבל לא מוכן להתעמק, אין לי שום עניין לשכנע או להסביר למי שבטוח שבוא צודק ולא מתעניין בעובדות...
הבעיה שאתה מפנה אותי לסרטון, שבוחן יכולות טכניות עם עיבוד תמונה כבוי ולא לסרטון ששם שני מסכי סוני - אחד עם עיבוד כבוי ושני עם עיבוד דלוק שמדגים את השיפור לטובה.
-
sagioto
-
- חבר ותיק

האות הדיגטלי הוא בסה״כ מספרים שאומרים איזה צבע כל פיקסל צריך לקבל ובאיזה קצב. המספרים נקבעים ע״י היוצר שעובד עם מסך רפרנס. שום מסך בעולם כולל מסכים מאוד יקרים ל רפרנס לא יכולים להציג את כל הצבעים בספקטרום שהעין רואה וכמובן מוגבלים גם במספר הניטים כלומר בהירות. לפיכך, כל המסכים בשוק מפעילים פונקציה על הקלט שלהם על מנת להחליט איזה אות לשלוח לכל פיקסל בפנל. כל פנל עובד בתדירויות שונות מספר פיקסלים שונה ועומק צבע כלומר כמות ביטים שונה. כמובן שיש גם הבדלים ביכולות הארה בין הפאנלים ובין פיקסלים בפנל. הפונקציה נקראת עיבוד תמונה. לכן אין דבר כזה מסך ללא עיבוד תמונה ואין משמעות ללכבות את העיבוד במסך כזה או אחר. ולעניינו לפי הסרטון הפונקציה החדשה של סוני נותנת תמונה שמאוד קרובה למסכי רפרנס שעמם היוצרים עובדים.
*הפונקציה עיבוד תמונה יודעת לקבל פרמטרים ועם חלקם ניתן לשחק. במסך הזה לא חשפו את הפרמטרים לצרכן. לעיתים הקלט יכול להתאים בדיוק ליכולות הפנל ולכן פונקציית העיבוד היא פשוט 1:1
**אם לא היה קיים שום עיבוד אז היית יכול להגיד שהמסמכים של סוני וlg הם זהים כי יש להם פנלים עם אותן יכולות וכל ההבדל הוא רק בעיצוב אבל כמובן שזה לא נכון ויש להן יכולות שונות בדיוק בגלל שהפונקציה הזו ממומשת שונה
*הפונקציה עיבוד תמונה יודעת לקבל פרמטרים ועם חלקם ניתן לשחק. במסך הזה לא חשפו את הפרמטרים לצרכן. לעיתים הקלט יכול להתאים בדיוק ליכולות הפנל ולכן פונקציית העיבוד היא פשוט 1:1
**אם לא היה קיים שום עיבוד אז היית יכול להגיד שהמסמכים של סוני וlg הם זהים כי יש להם פנלים עם אותן יכולות וכל ההבדל הוא רק בעיצוב אבל כמובן שזה לא נכון ויש להן יכולות שונות בדיוק בגלל שהפונקציה הזו ממומשת שונה