הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

קופץ ונהנה בכיף
16
39%
לומד את התהליך בשביל להגיע מוכן, ואז קופץ
25
61%

סך הכול הצבעות: 41

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

@istarmini
יואב חכה רגע, אני זז פה קצת הצידה ועושה לך גם מקום לידי על הספסל.
מגמת הסקר כרגע היא שאנחנו בדעת מיעוט.
האמת - הפתיע אותי. אבל כל אחד שיעשה מה טוב לו ואיך שהוא חושב. הכל אחלה.. (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17942

שליחה

avihuli כתב:@istarmini
יואב חכה רגע, אני זז פה קצת הצידה ועושה לך גם מקום לידי על הספסל.
מגמת הסקר כרגע היא שאנחנו בדעת מיעוט.
האמת - הפתיע אותי. אבל כל אחד שיעשה מה טוב לו ואיך שהוא חושב. הכל אחלה.. (f)
...
·

נו טוב מי שרוצה ללמוד בתחנות ביניים שיהנה הזמן קצר והמלאכה מרובה בימינו אתה לא יודע מה מחכה לך עוד שניה אז להתעכב בדרך לפיסגת הפרוססורים ? חחחחח

orku
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

אני חייב להודות שזה דיי מפתיע העניין הזה, לדעתי "רכיב ביניים" בדרך למטרה הוא התפשרות, מתפשרים בד"כ כשאין באותו רגע תקציב ייעודי וצריך את הרכיב הזה בדחיפות, במקרה שיש תקציב - אין היגיון לרכוש רכיב ביניים כי להוציא סכום כסף מסויים על רכיב ביניים כדי "ללמוד" ואח"כ למכור אותו (כנראה בפחות ממה שהוא נרכש) ואז לרכוש שוב רכיב קצה - נראה לי שיקול לא הגיוני בשום צורה שהיא, או שקונים רכיב קצה או שמתפשרים מראש ונשארים בתחום הביניים (שזה גם בסדר! אני מתייחס פה רק לדרך ולא למוצר עצמו).

ואם שוב חזרנו לכלי רכב אז אם היה לי כסף לקנות פרארי - הייתי קונה אסטון מרטין. אבל עזבו, כל אחד והעגלות שהוא מתחבר אליהן :twisted: .
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

נו טוב מי שרוצה ללמוד בתחנות ביניים שיהנה הזמן קצר והמלאכה מרובה בימינו אתה לא יודע מה מחכה לך עוד שניה אז להתעכב בדרך לפיסגת הפרוססורים ? חחחחח
...
· ועל זה אמרו חכמים...
"המוות די בטוח, הוא אורב בפינה
לא קוטף, לא לא לא, לפי הזמנה
לפגישה שקבעתם הוא החליט לאחר
לא צריך שתדליקו לי נר"

הכל שאלה של תקציב @avihuli והאם באמת תנצל מרבית הזמן את מה ששילמת עבורו. קרי אם אין לך חדר ק"ב יעודי ויש ילדים קטנים ואתה לא יכול לתת ווליום, אולי ההשקעה לא משתלמת, אם שוב נחזור למכוניות, אם יש לך פורש 911 turbo ונגזר עליך לנסוע רוב הזמן בעיר....

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

אני עד עכשיו לא הבנתי למה יש הטוענים שעדיף לא לקנות פרוססור היי אנד? מה הקטע? זה לא להכנס ל F35.

פרוססור כזה לא יהפוך מערכת "פשוטה" ל WOW , בשביל שזה יקרה צריך בסיס טוב.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

eyosha כתב:
...
...
· ועל זה אמרו חכמים...
"המוות די בטוח, הוא אורב בפינה
לא קוטף, לא לא לא, לפי הזמנה
לפגישה שקבעתם הוא החליט לאחר
לא צריך שתדליקו לי נר"

הכל שאלה של תקציב @avihuli והאם באמת תנצל מרבית הזמן את מה ששילמת עבורו. קרי אם אין לך חדר ק"ב יעודי ויש ילדים קטנים ואתה לא יכול לתת ווליום, אולי ההשקעה לא משתלמת, אם שוב נחזור למכוניות, אם יש לך פורש 911 turbo ונגזר עליך לנסוע רוב הזמן בעיר....
...
מה הקשר לחדר יעודי?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

orku כתב:אני חייב להודות שזה דיי מפתיע העניין הזה, לדעתי "רכיב ביניים" בדרך למטרה הוא התפשרות, מתפשרים בד"כ כשאין באותו רגע תקציב ייעודי וצריך את הרכיב הזה בדחיפות, במקרה שיש תקציב - אין היגיון לרכוש רכיב ביניים כי להוציא סכום כסף מסויים על רכיב ביניים כדי "ללמוד" ואח"כ למכור אותו (כנראה בפחות ממה שהוא נרכש) ואז לרכוש שוב רכיב קצה - נראה לי שיקול לא הגיוני בשום צורה שהיא, או שקונים רכיב קצה או שמתפשרים מראש ונשארים בתחום הביניים (שזה גם בסדר! אני מתייחס פה רק לדרך ולא למוצר עצמו).

ואם שוב חזרנו לכלי רכב אז אם היה לי כסף לקנות פרארי - הייתי קונה אסטון מרטין. אבל עזבו, כל אחד והעגלות שהוא מתחבר אליהן :twisted: .
...
·

אבי יש בשבילו מקום בספסל ? חחחחח חחחחח

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

@yarino
· בדירה שהחלל בו נמצא הסטאפ זה גם חלל המשחקים של הילדים ובמידה והילדים הולכים לישון מוקדם אתה לא יכול להגביר ווליום כי אין לך חדר ייעודי שבו זה לא מפריע להם לישון, אתה לא תנצל את הסטאפ שלך ולא אי אפשר להינות מאיכות סאונד בווליום חלש. במצב כזה צריך לחשוב אם הוצאה של עשרות אלפי שקלים משתלמת

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

...
יואב ידידי, אז למה לא קנית STORM/לינגדורף/טרינוב לפני כמה שנים?

אבי, אתה מתאמץ להעביר לקוחות לצד שלך :lol:
בנוסף, אתה מוסיף למשפט שקונים עוד משהו בדרך לטופ וזאת בידיעה שתקנה את הטופ אבל
זה לא עובד ככה וזו הנקודה.....

yarino אשאל אותך כמו את יואב, למה לא קנית טרינוב לפני כמה שנים?

בקיצור, תיאוריות לחוד ומציאות לחוד.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yarino כתב:אני עד עכשיו לא הבנתי למה יש הטוענים שעדיף לא לקנות פרוססור היי אנד? מה הקטע? זה לא להכנס ל F35.

פרוססור כזה לא יהפוך מערכת "פשוטה" ל WOW , בשביל שזה יקרה צריך בסיס טוב.
...
אני לא חושב שאמרו לא לקנות פרוססור היי אנד, בנוסף אף אחד לא יקנה פרוססור היי אנד עם רמקולים
של 5K - זה פשוט לא הגיוני, אז מה שקורה בד"כ אתה בונה מערכת עם רמקולים שהם הבסיס ומשדרג
אותם, אחכ מוסיף פאוור לרסיבר וכו' - זו בעצם דרך שאתה עובר עד לרכישת פרוססור היי אנד.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

@niko
·
יואב ידידי, אז למה לא קנית STORM/לינגדורף/טרינוב לפני כמה שנים?
...
למה ?
כי:
1.לא לינגדורף ולא טרינוב ולדעתי גם לא סטורם יוצגו בארץ .
כשאני התחלתי להשתמש בפרוססור קולנוע ביתי לינגדורף בכלל לא ידעו מה זה ונדמה לי שגם השניים האחרים לא היו קיימים והנה הפרוססור הראשון שהיה לי היה בהחלט תחת הקטגוריה המוזרה הזו של הייאנד היה לי EAD OVATION ולזמנו היה בין המובילים והיה הראשון שלי.

2.ותתפלא גם ובעיקר בגלל סיבה כלכלית לא תמיד כל מה שאני רוצה לרכוש אני יכול מבחינה כלכלית ולכן רשמתי את דעתי וציינתי שהכל בהנחה שיש תקציב.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 01/09/2020 14:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

niko כתב:
...
...
אני לא חושב שאמרו לא לקנות פרוססור היי אנד, בנוסף אף אחד לא יקנה פרוססור היי אנד עם רמקולים
של 5K - זה פשוט לא הגיוני, אז מה שקורה בד"כ אתה בונה מערכת עם רמקולים שהם הבסיס ומשדרג אותם, אחכ מוסיף פאוור לרסיבר וכו' - זו בעצם דרך שאתה עובר עד לרכישת פרוססור היי אנד.
...
·

לתפיסתי אתה טועה נכון לעכשיו לפחות אין ברשותי רמקולים והגברה שנכנסים לקטגוריה המוזרה הזו של היי אנד ואני לא רואה סיבה למה לא לרכוש פרוססור היי אנד.
כשאוכל לרכוש את רמקול חלומותיי (כסף קטן רק כ 130000-150000)חחחחח ארכוש ואני בטוח שהפרוססור יעשה להם רק טוב, כמו שעושה לאלו שברשותי היום.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יואב, תזוז עוד טיפה שאור יוכל לשבת גם בכיף.

אלעד יקירי, אתה מכניס את פרמטר העלות לשקלול ההחלטה, מה שציינתי שאינו רלוונטי לדיון.

אגב, אני לא חושב כמוך שאי אפשר ליהנות מסאונד שהוא בווליום חלש. החלל אצלי (אולי אפילו האקוסטיקה ??) מאפשרת לשמוע בווליום סבבה לחלוטין גם כשהילדים ישנים וזה לא מעיר אף אחד. אתמול לדוגמא שודר ביס הסרט סולט עם אנג'לינה, קידוד DD רגיל.
ראיתי חלקים מהסרט תוך כדי זיפזופים. בסוף הסרט יש את הקטע של המסוקים אחרי שתופסים אותה והיא קופצת לאגם.
התמוגגתי מהסאונד שהיה ובמיוחד מזה שהסראונדים החדשים (אחרי כיול סוף סוף) עבדו בצורה כ"כ מושלמת שממש שמעתי את המסוקים מעלי ומאחורה.
במקביל שודר גם קונג פו פנדה 2 בקידוד סטריאו. שמתי על מצב ניוראל X ותענוג אחינו.
בווליום סבבה לחלוטין, הסאב נותן עבודה, הבמה מקדימה מלאה ועשירה, הסראונד ריאליסטי ועוטף לחלוטין.
והילדים ישנים וזה לא מפריע לאף אחד.

דעתי היא (ורשמתי זאת מספר פעמים בעבר) שסאונד טוב ואיכותי נמדד ברמת הפירוט, המעטפת, ההרמוניה (וכל שאר התיאורים המילוליים הפלצניים האפשריים) בדגש על ווליום נמוך בלבד. וגם שאני הולך להאזין / לבחון מערכות אחרות - תמיד מבקש להנמיך בתור התחלה.
כי אם בווליום נמוך אני מצליח לקבל סאונד פגז, אז לבטח גם בווליום גבוה אקבל משהו איכותי.
כמובן בהנחה והמגבר / רסיבר מסוגלים לדחוף את הסטאפ ולא נכנסים עיוותים כאלה ואחרים כתוצאה מסיבות כאלו ואחרות.
שאתה בוחן את הסאונד בווליום גבוה, אתה שומע ווליום ולא שומע סאונד ולכן ווליום גבוה תמיד יישמע טוב. ככה האוזן / מוח שלנו עובד.

לסיכום, אין לי שום בעיה לקנות פורש ולנסוע בסבבה בעיר. למרות שאני מכוון יותר ל-RS עצבני כזה, גם מספיק לי.
לקנות שעון יקר (או 3 זהים אפילו שכל אחד בצבע שונה) שיהיה לי על היד ובכלל להסתכל בפלאפון מה השעה.
בדיוק כמו שאישתי קונה מיליון נעליים / תיקים / בגדים שנראים לי אותו דבר אבל בעינה זה משהו אחר.
קיצור, עניין של השקפה.
הכסף מבחינתי זה אמצעי להשיג את המטרות ולא המטרה העיקרית שלי בהשגתו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

niko כתב:
...
...
של 5K - זה פשוט לא הגיוני, אז מה שקורה בד"כ אתה בונה מערכת עם רמקולים שהם הבסיס ומשדרג
אותם, אחכ מוסיף פאוור לרסיבר וכו' - זו בעצם דרך שאתה עובר עד לרכישת פרוססור היי אנד.
...
והנה לך,קיבלת את תשובתי 😃

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

niko כתב:
...
...
אבי, אתה מתאמץ להעביר לקוחות לצד שלך :lol:
בנוסף, אתה מוסיף למשפט שקונים עוד משהו בדרך לטופ וזאת בידיעה שתקנה את הטופ אבל
זה לא עובד ככה וזו הנקודה.....

בקיצור, תיאוריות לחוד ומציאות לחוד.
...
נהפוך הוא - לא מתאמץ, רק רושם את דעתי.
מי שרוצה - מוזמן. יש מקום בספסל.
מי שלא - גם טוב, לא בכוח. בעיני מקובל ולגיטימי (עניין של השקפה).

אין את הנושא של האם זה עובד ככה במציאות או לא, זה לא רלוונטי לדיון.

השאלה היא בהינתן זה שיש תקציב, מה הדרך שתבחרו כדי להגיע למטרה שלכם ?

1. האם תעברו כמה תחנות ביניים בדרך בדגש על זה שאין לכם ניסיון והבנה מראש, לצורך התמקצעות ולמידת החומר ואז תגיעו מוכנים למטרה הסופית
או
2. שמא ישר תגיעו ישר למטרה הסופית (למרות חוסר הניסיון והידע) ותלמדו תוך כדי, גם אם לא תנצלו את המטרה הסופית ב-100% מהיכולות שלה.

אגב, באף מקום לא טענתי שלא כל הרכיבים במטרה הסופית, לא יהיו שקולים ברמתם.
כך שאם המטרה היא רסיבר / פרוססור היי אנד, אז מן הסתם גם המעטפת מסביב (רמקולים / הגברה), תגיע יחד.
למרות שזה לא סותר שאפשר גם בלי התאמה מלאה. שוב, לא חייב לנצל 100% מהיכולות.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 01/09/2020 14:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

eyosha כתב:@yarino
· בדירה שהחלל בו נמצא הסטאפ זה גם חלל המשחקים של הילדים ובמידה והילדים הולכים לישון מוקדם אתה לא יכול להגביר ווליום כי אין לך חדר ייעודי שבו זה לא מפריע להם לישון, אתה לא תנצל את הסטאפ שלך ולא אי אפשר להינות מאיכות סאונד בווליום חלש. במצב כזה צריך לחשוב אם הוצאה של עשרות אלפי שקלים משתלמת
...
האמת שלי אף פעם לא הייתה לי בעיה עם הילדים,היו ישנים חזק

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

לתפיסתי אתה טועה נכון לעכשיו לפחות אין ברשותי רמקולים והגברה שנכנסים לקטגוריה המוזרה הזו של היי אנד ואני לא רואה סיבה למה לא לרכוש פרוססור היי אנד.
כשאוכל לרכוש את רמקול חלומותיי (כסף קטן רק כ 130000-150000)חחחחח ארכוש ואני בטוח שהפרוססור יעשה להם רק טוב, כמו שעושה לאלו שברשותי היום.
...
·

יואב, הטנוי החלומי עדיין לא אצלך ? אני זוכר שכתבת שדאגת למעבר מספק שיכולו להיכנס :lol:

לא אמרתי שצריכים רמקולים היי אנד ואני לא מתלהב מצמד המילים, יש המממון דברים מעולים באמצע.
אבל כן יש יחס הגיוני בין הרמקולים לפרוססור, הרמקולים שלך לא עלו מעט כשהיו חדשים אני מניח
ואני בטוח שהיית משדרג אותם אם היית מרגיש שהם חוליה חלשה.
לא אטעה אם אומר שגם אתה חושב שרמקולים טובים הם הבסיס.

אני טוען שיש המון אלמנטים שהם פסיכולוגיים, בתחילת הדרך שלנו כחובבי אודיו אנו לא חושבים שנגיע
לאן שאנו מגיעים(כל אחד ולאן שהוא מכוון) וזו הדרך(שאצל הרוב המוחלט)צריך לעבור .
8)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

@niko
·
יואב, הטנוי החלומי עדיין לא אצלך ? אני זוכר שכתבת שדאגת למעבר מספק שיכולו להיכנס צוחק בקול
...
אתה צודק האדריכלית כמעט והלכה הבייתה כשלא הסכימה להרחיב את המדרגות, כי לא ירדה לסוף דעתי חחחחח אבל מאז זרמו הרבה מים בנהר וההוצאה הקטנה הזו נדחקה לסוף הרשימה אבל סמוך עלי שהיא תקודם לראש הרשימה בעיתוי הנכון. חחחחח

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@avihuli
כעת קראי את תגובתך ויש לי בעיה שהכל בתיאוריה, שם יתכן ואתה צודק
8)

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

istarmini כתב:@niko
·
...
...
אתה צודק האדריכלית כמעט והלכה הבייתה כשלא הסכימה להרחיב את המדרגות, כי לא ירדה לסוף דעתי חחחחח אבל מאז זרמו הרבה מים בנהר וההוצאה הקטנה הזו נדחקה לסוף הרשימה אבל סמוך עלי שהיא תקודם לראש הרשימה בעיתוי הנכון. חחחחח
...
·

שיהיה בהצלחה (f)
8)

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”