אינטרנט ב-1,000 מגה: בזק תודיע - נפעיל את רשת הסיבים האופטיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #241 

אני רק שאלה - אם בזק אכן יכולים לתת את הנ"ל על נחושת (רמז, ממש ממש לא. יש הבדל בין משתמש 1-2 בשכונה לבין פריסה ברחבי הארץ) - למה הם לא עשו את זה?
הם נהנים לשפוך מיליארדים על תשתיות?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #242 

חבוב, אני באמת קורא מצויין, ואני קורא גם מצויין בין השורות.

בזק היא חברה מסחרית, היא עשתה את שיקולי העלות/תועלת שלה
וכנראה הגיעה למסקנה שעדיף לפרוס סיב אופטי (כי עדיין יש מגבלות של מרחקים ועלויות הקמה)
יכול להיות שלצרכן היה עדיף שהיו משקיעים בסיבי הנחושת, יכול להיות שעלות גבוהה יותר היתה מתגלגלת אליו
בסוף ברוב העולם, כן בחרו כנראה בסיס אופטי בשביל מהירויות גבוהות.

את מי זה מעניין שהוא עובד בתחום? בשורה התחתונה אני מקבל מהירויות שמעולם לא קיבלתי עם בזק/הוט
מנצל את רוחב הפס שלי מצויין (והשכנים לא מתלוננים)
וכך אני מניח כל מי שהתחבר לסיב אופטי בינתיים.
אז מבחינתי זה קשקוש.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #243 

הבנאדם עובד בתחום? אני לא ראיתי שום סימוכים לכך מעבר למה שהוא מעיד על עצמו.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #244 

לא הבנתי אים עד עכשיו חיברו מישהו לבזק פייבר בכלל.
לא פעם פגשתי נתונים ברשת
שמכל היכולים להתחבר לפרטנר/סלקום/ibc מנצלים זות בסביבות 5-6 אחוז.
ומנתוני ערוץ 11- 2 אחוז בלבד לסוף 2020 משתמשים פרטים מחוברים לסיב.
ושרה משתמשים עדיין הוט/בזק(זוג נחושת).
על איזה 'מהפכה' מדובר..

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #245 

23/03/2021 18:12  
amdr1 כתב:
לא פעם פגשתי נתונים ברשת
על איזה 'מהפכה' מדובר..
...
הנתונים העדכונים לגבי אחוז לקוחות מחוברים לסיבים אפשר למצוא, לדוגמה, כאן
עם זאת, כמות הלקוחות המחוברים ומשלמים לשירות אלה נמוכה: רק 150 אלף לקוחות לסיבים של פרטנר ו־105 אלף לקוחות לסיבים של
סלקום דרך IBC
...
שזה כ250 אלף לקוחות, שזה יותר מ-10 אחוז לקוחות.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #246 

23/03/2021 12:58  
OMRIJ כתב:
חבוב, אני באמת קורא מצויין, ואני קורא גם מצויין בין השורות.

בזק היא חברה מסחרית, היא עשתה את שיקולי העלות/תועלת שלה
וכנראה הגיעה למסקנה שעדיף לפרוס סיב אופטי (כי עדיין יש מגבלות של מרחקים ועלויות הקמה)
יכול להיות שלצרכן היה עדיף שהיו משקיעים בסיבי הנחושת, יכול להיות שעלות גבוהה יותר היתה מתגלגלת אליו
בסוף ברוב העולם, כן בחרו כנראה בסיס אופטי בשביל מהירויות גבוהות.

את מי זה מעניין שהוא עובד בתחום? בשורה התחתונה אני מקבל מהירויות שמעולם לא קיבלתי עם בזק/הוט
מנצל את רוחב הפס שלי מצויין (והשכנים לא מתלוננים)
וכך אני מניח כל מי שהתחבר לסיב אופטי בינתיים.
אז מבחינתי זה קשקוש.
...
בכל ארץ מתוקנת שלא מחפשים תמיד לשלם הכי פחות, מספקים חיבור איכותי ורוחב פס נורמאלי וזה תקף גם לסלולר. מוזמן להשוות את המצב בארץ ל SFR ונומריקבל של פטריק דהרי בצרפת.

עברתי לפרטנר רק בגלל המחיר שהיה יותר זול מהוט. בשעות עומס המהירות מחרידה דרך VPN לחול והתמיכה לא מקצועית ולא רואה את המצב בפועל. בסהכ זה קצת יותר טוב מהוט.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #247 

התמיכה לא מקצועית, אבל המצב הרבה יותר טוב מהוט 500 שהיה אצלי.
ובנוסף אני גם משלם פחות ממה ששילמתי בהוט. לא יכול להתלונן.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #248 

23/03/2021 12:55  
ag43 כתב:
אני רק שאלה - אם בזק אכן יכולים לתת את הנ"ל על נחושת (רמז, ממש ממש לא. יש הבדל בין משתמש 1-2 בשכונה לבין פריסה ברחבי הארץ) - למה הם לא עשו את זה?
...
אני רק תשובה, בזק אכן יכולים לתת את הנ"ל על נחושת ( רמז, ממש ממש כן. ולמרות שיש הבדל בין משתמש 1-2 בשכונה, כפי שזה קיים כרגע בבזק לבין פריסה ברחבי הארץ, אם הם היו רוצים "לתת את הנ"ל על נחושת", אז לא הייתה להם שום בעיה לבצע את זה. ) ולמה הם לא עשו את זה וגם לא יעשו את זה, גם את זה הסברתי כולל כאן כבר מאות פעמים, אבל אנסה להסביר עוד הפעם.
בזק במצב של שוק התקשורת בישראל שקיים לא רק לא שלא רוצה או מעוניינת בכלל לתת ללקוחות הפרטיים להתחבר לאינטרנט במהירויות של יותר מ 100M בערוץ היורד ושל כמה מגה בודדים בערוץ העולה, במחירים שלוקחות פרטיים מסוגלים לשלם, אלה שזה גם היה פוגע בהכנסות שלה משוק העסקי, ששם הקווים עם רוחבי פס כאלה מתומחרים במחירים אחרים לגמרי. בנוסף לכך אין לבזק גם שום עניין או כדאיות כלכלית במצב הקיים לתת ללקוחות הפרטיים להעמיס את הרשת שלה עם התקשורת שלהם, שמשלמים עלייה גרושים. בגלל שגם מבחינה כלכלית וגם מבחינת רוחב פס זה דבר אחד לחבר לקווים של ג'יגה או יותר, כמה אלפי לקוחות עסקיים שמשלמים עשרות עלפי שקלים בחודש על חיבורים אלה ודבר אחר לגמרי, זה לחבר מאות אלפי לקוחות פרטיים, שמשלמים על חיבורים כאלה כמה מאות שקלים בודדים בחודש.

ועכשיו לשאלה האם "הם נהנים לשפוך מיליארדים על תשתיות?". והתשובה עלייה היא, שיש מקומות שכן הם ממש נהנים לשפוך מיליארדים על תשתיות ואלה הן מקומות שהם מודעים לזה ששפיכת המיליארדים על תשתיות אלה תביא להם רווחים של מיליארדים רבים בתקופה קצרה ביותר, זה שוק עסקי למשל או שוק שבו הלקוח הוא ממשל מקומי או מרכזי או מפעילי תקשורת אחרים שמשתמשים ברשת בזק, לדוגמה חברות פרטנר וסלקום. ומצד שני, יש מקומות שלא רק שהם לא נהנים לשפוך מיליארדים על תשתיות, אלה שהם גם לא מתכוונים לעשות את זה כלל אלה מקומות כמו כל הסיפורי סיבים והמהפכות של השוק הביתי.
אבל, אם המצב היה כזה שהיה צורך לחבר את הלקוחות הביתיים לחבילות תקשורת שבין מאות מגה לבין כמה ג'יגה, וגם בפריסה ארצית, אז בזק בטח שהייתה עושה את זה על גבי זוגות נחושת, שכבר פרוסים לה לכל בית בישראל. וזה מסיבה פשוטה ביותר, והיא שכל חברת תקשורת שיש לה כבר רשת של זוגות נחושת מפעילה על התשתית זו את החיבורים כאלה. בגלל שכך היא צריכה להשקיע רק חמישית ברשת גישה שלה, ממה שהיא הייתה צריכה להשקיע, אם היא הייתה צריכה להקים אותה from scratch על בסיס של סיבים אופטיים. לעומת זאת, חברה שאין לה שום רשת גישה קיימת תעדיף להשתמש בתשתיות של סיבים אופטיים עד בית הלקוח, כי זו האפשרות המשתלמת היום להקמת רשת גישה חדשה מאפס.
ומבחינת חלק של רשת ליבה ושל עמוד השדרה של הרשת של הספק, זה לא משנה כלל מה תהיה רשת גישה שלו מבחינת הסוג של החוטים ומבחינת הטכנולוגיה שלה, אלה מה שחשוב מה הוא רוחב פס המצטבר, כמות ומרחקים בין האתרים שמהם מתחילה רשת גישה ורוחב פס שבו מזינים את כל נקודה של רשת גישה.

זה כל הסיפור הפשוט בפעם המי יודע כמה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #249 

23/03/2021 19:15  
want_upload כתב:
23/03/2021 18:12  
amdr1 כתב:
לא פעם פגשתי נתונים ברשת
על איזה 'מהפכה' מדובר..
...
עם זאת, כמות הלקוחות המחוברים ומשלמים לשירות אלה נמוכה: רק 150 אלף לקוחות לסיבים של פרטנר ו־105 אלף לקוחות לסיבים של
סלקום דרך IBC
...
...
אלה הם סיפורי PR שעליהם כבר דובר כאן ומאחורי הם אין שום דבר ממשי. ואם בכל זאת רוצים נתונים אמתיים ואת המגמות, אז קיים למשל מחקר של גוף בשם מרכז המחקר והמידע של המחלקה לפיקוח התקציבי והוגש לכנסת ישראל תחת שם: "תשתיות אינטרנט המושתתות על סיבים אופטיים
והדור החמישי – תועלות כלכליות וכלי מדיניות"
הוא זמין בכתובת זו מאתר של הכנסת:
https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MM ... _16218.pdf

ומי שלא רוצה לקרוא את כולו, אלה שרוצה לדעת את המצב הקיים מבחינת הזמינות של החיבורי סיבים אופטיים בישראל ואת צפי להתקדמות, אז יש את התרשים זה למשל:
שמדגים שלא רק שמדובר על נתון של שני אחוזים מכלל תושבי ישראל וזה אחרי כל הסיפורים על פריסת סיבים שמגלגלים בהכרזות PR כאלה במשך שני עשורים, אלה שמדובר גם על מצב יציב שלא משתנה במשך השנים.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #250 

24/03/2021 20:27  
sys_admin כתב:
23/03/2021 12:55  
ag43 כתב:
...
אני רק תשובה, בזק אכן יכולים לתת את הנ"ל על נחושת ( רמז, ממש ממש כן. ולמרות שיש הבדל בין משתמש 1-2 בשכונה, כפי שזה קיים כרגע בבזק לבין פריסה ברחבי הארץ, אם הם היו רוצים "לתת את הנ"ל על נחושת", אז לא הייתה להם שום בעיה לבצע את זה. ) ולמה הם לא עשו את זה וגם לא יעשו את זה, גם את זה הסברתי כולל כאן כבר מאות פעמים, אבל אנסה להסביר עוד הפעם.
בזק במצב של שוק התקשורת בישראל שקיים לא רק לא שלא רוצה או מעוניינת בכלל לתת ללקוחות הפרטיים להתחבר לאינטרנט במהירויות של יותר מ 100M בערוץ היורד ושל כמה מגה בודדים בערוץ העולה, במחירים שלוקחות פרטיים מסוגלים לשלם, אלה שזה גם היה פוגע בהכנסות שלה משוק העסקי, ששם הקווים עם רוחבי פס כאלה מתומחרים במחירים אחרים לגמרי. בנוסף לכך אין לבזק גם שום עניין או כדאיות כלכלית במצב הקיים לתת ללקוחות הפרטיים להעמיס את הרשת שלה עם התקשורת שלהם, שמשלמים עלייה גרושים. בגלל שגם מבחינה כלכלית וגם מבחינת רוחב פס זה דבר אחד לחבר לקווים של ג'יגה או יותר, כמה אלפי לקוחות עסקיים שמשלמים עשרות עלפי שקלים בחודש על חיבורים אלה ודבר אחר לגמרי, זה לחבר מאות אלפי לקוחות פרטיים, שמשלמים על חיבורים כאלה כמה מאות שקלים בודדים בחודש.

ועכשיו לשאלה האם "הם נהנים לשפוך מיליארדים על תשתיות?". והתשובה עלייה היא, שיש מקומות שכן הם ממש נהנים לשפוך מיליארדים על תשתיות ואלה הן מקומות שהם מודעים לזה ששפיכת המיליארדים על תשתיות אלה תביא להם רווחים של מיליארדים רבים בתקופה קצרה ביותר, זה שוק עסקי למשל או שוק שבו הלקוח הוא ממשל מקומי או מרכזי או מפעילי תקשורת אחרים שמשתמשים ברשת בזק, לדוגמה חברות פרטנר וסלקום. ומצד שני, יש מקומות שלא רק שהם לא נהנים לשפוך מיליארדים על תשתיות, אלה שהם גם לא מתכוונים לעשות את זה כלל אלה מקומות כמו כל הסיפורי סיבים והמהפכות של השוק הביתי.
אבל, אם המצב היה כזה שהיה צורך לחבר את הלקוחות הביתיים לחבילות תקשורת שבין מאות מגה לבין כמה ג'יגה, וגם בפריסה ארצית, אז בזק בטח שהייתה עושה את זה על גבי זוגות נחושת, שכבר פרוסים לה לכל בית בישראל. וזה מסיבה פשוטה ביותר, והיא שכל חברת תקשורת שיש לה כבר רשת של זוגות נחושת מפעילה על התשתית זו את החיבורים כאלה. בגלל שכך היא צריכה להשקיע רק חמישית ברשת גישה שלה, ממה שהיא הייתה צריכה להשקיע, אם היא הייתה צריכה להקים אותה from scratch על בסיס של סיבים אופטיים. לעומת זאת, חברה שאין לה שום רשת גישה קיימת תעדיף להשתמש בתשתיות של סיבים אופטיים עד בית הלקוח, כי זו האפשרות המשתלמת היום להקמת רשת גישה חדשה מאפס.
ומבחינת חלק של רשת ליבה ושל עמוד השדרה של הרשת של הספק, זה לא משנה כלל מה תהיה רשת גישה שלו מבחינת הסוג של החוטים ומבחינת הטכנולוגיה שלה, אלה מה שחשוב מה הוא רוחב פס המצטבר, כמות ומרחקים בין האתרים שמהם מתחילה רשת גישה ורוחב פס שבו מזינים את כל נקודה של רשת גישה.

זה כל הסיפור הפשוט בפעם המי יודע כמה.
...
המון מלל ו0 תוכן. שאלה פשוטה מאוד - בהנחה שבכל מקרה הלקוח יקבל מהירות אפסית לחו"ל, למה שחברה תשקיע מיליארדים בסיבים במקום לתת אותה מהירות על נחושת.
תשובה עם יותר מ3 שורות לא תזכה להתייחסות.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #251 

24/03/2021 20:41  
sys_admin כתב:
23/03/2021 19:15  
want_upload כתב:

...
אלה הם סיפורי PR שעליהם כבר דובר כאן ומאחורי הם אין שום דבר ממשי. ואם בכל זאת רוצים נתונים אמתיים ואת המגמות, אז קיים למשל מחקר של גוף בשם מרכז המחקר והמידע של המחלקה לפיקוח התקציבי והוגש לכנסת ישראל תחת שם: "תשתיות אינטרנט המושתתות על סיבים אופטיים
והדור החמישי – תועלות כלכליות וכלי מדיניות"
הוא זמין בכתובת זו מאתר של הכנסת:
https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MM ... _16218.pdf

ומי שלא רוצה לקרוא את כולו, אלה שרוצה לדעת את המצב הקיים מבחינת הזמינות של החיבורי סיבים אופטיים בישראל ואת צפי להתקדמות, אז יש את התרשים זה למשל:
שמדגים שלא רק שמדובר על נתון של שני אחוזים מכלל תושבי ישראל וזה אחרי כל הסיפורים על פריסת סיבים שמגלגלים בהכרזות PR כאלה במשך שני עשורים, אלה שמדובר גם על מצב יציב שלא משתנה במשך השנים.
...

ואם רק אתה היית טורח לקרא במדוייק את מה ששלחת היית רואה שרשום שביולי 2019, כלומר לפני כמעט שנתיים מהיום, היתה נגישות ל 22% ממשקי הבית לסיבים (לכמעט רבע מהמדינה היתה נגישות לסיבים כבר מלפני כמעט שנתיים מהיום). מתוכם בזמנו היו מחוברים באמת רק 2% ממשקי הבית למרות הנגישות. אני מצטט:

"לפי משרד התקשורת, ביולי 2019 ,שיעור הנגישות לסיבים אופטיים בישראל היה כ-%22 ממשקי הבית בהשוואה ל-%7.2 בספטמבר 2017.
לפי הדוחות הכספיים של פרטנר וסלקום, נכון לתחילת 2020 ,שיעור הנגישות לסיבים אופטיים היה כ-34.8% ממשקי הבית"

"הפער בין שיעור המנויים לבין שיעור הנגישות בישראל עשוי ללמד כי החיבור לסיבים אופטיים אינו תלוי רק בצד ההיצע, קרי בפריסה של החברות, אלא גם בצד הביקוש של משקי הבית, קרי בהעדפות הצרכנים ובמחיר השירות."

נכון להיום תיהיה בטוח שהרבה יותר משקי בית מחוברים לסיבים בשנתיים האחרונות כמעט כל מי שאני מכיר באיזור המרכז התחבר לסיבים של פרטנר או סלקום.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #252 

Shay Garadi מקבוצת ILFiber טוען שהצליח להתחבר עם ציוד פרטי:
אני לקחתי את ה"סיכון" והתחברתי אל הסיב של בזק, בהתחלה ניסיתי לעשות קצת רעש ולקבל מתאם אופטי אל RJ45 אבל הם טענו שאין להם בכלל, בכל מקרה הזמנתי את השירות, ההתקנה עלתה 450 שח, הגיע הראוטר פח עם פרופיל בצורה של ז*ן אפריקאי, נותן באיזור ה940 מגה הורדה ו100 העלאה, אתמול (!!!) קניתי מתאם סיב אופטי MC220L ב100 שח, ראוטר VR600 ב330 שח, שני סוויצ'ים תומכים ג'יגהביט, במקרה של הWIFI בבית אני עובד עם MESH חיצוני (3 קופסאות), הגדרתי את מה שצריך מבחינת פתיחת פורטים והקצאת IP לפי כתובת MAC, החלפתי SCOPE לאחד אחר שאני רגיל אלייו עוד מתקופת הTD-W9970 והכל עובד פיקס, אז נכון ההשקעה כאן יקרה אבל לדעתי זה עדיף מהתשתית הקודמת שהיה לי (45 מגה הורדה 3 מגה העלאה)
...
לינק לפוסט:

קוד: בחירת הכל

https://www.facebook.com/groups/ILFiber/permalink/2911392725763287/?comment_id=2913378665564693&__cft__[0]=AZXWfFuRlQLa85reTRYelvyl1U2li6eWEifqJCEmSdG1kOak6hk_UW2eZxX6To94mG8hPjuNlDWuH_osRlWwqUeQXPP0cdMnCXYTO1wRF6vJvTilUAF5pLoVKzCVGqq4T3wZGbB7MmBUNsN1JtSCsbRM&__tn__=R]-R

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #253 

25/03/2021 14:09  
yaronkle כתב:
Shay Garadi מקבוצת ILFiber טוען שהצליח להתחבר עם ציוד פרטי

לינק לפוסט:

קוד: בחירת הכל

https://www.facebook.com/groups/ILFiber/permalink/2911392725763287/?comment_id=2913378665564693&__cft__[0]=AZXWfFuRlQLa85reTRYelvyl1U2li6eWEifqJCEmSdG1kOak6hk_UW2eZxX6To94mG8hPjuNlDWuH_osRlWwqUeQXPP0cdMnCXYTO1wRF6vJvTilUAF5pLoVKzCVGqq4T3wZGbB7MmBUNsN1JtSCsbRM&__tn__=R]-R
...
הוא כתב גם כאן באתר: viewtopic.php?p=3161457#p3161457
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #254 

חחח אתמול חיברו את הבניין שלי גם לסיבים של בזק ..
כרגע מחובר בפרטנר ולא רואה סיבה לעבור..אולי שתהיה חבילת 2.5 GB
מאוחר יותר אעלה תמונה של ריכוז הקומה שלי.
להנות וכמה שיותר :)
OLED77G4 / HTPC RYZEN 9 3900X RTX3070TI MADVR/ PIONEER LX504 /
MOREL MT3

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #255 

23/03/2021 11:11  
sys_admin כתב:
22/03/2021 1:56  
arotman כתב:
sys_admin
לגבי החלק הראשון של התשובה שלך הבנתי כבר לפני כמה פוסטים, שוב פעם לא רלוונטי לרוב חברי הפורום שאין להם גישה לקישורים עסקיים ברוב המקרים אלא קישור ביתי, שאי"ה יעבור לאופטי בשנים הקרובות.
...
כנראה שלא הבנת את החלק הראשון של התשובה שלי. ואני אנסה להסביר אותו עוד הפעם מחדש. מדובר על זה שלא משנה ממש מה הוא סוג החוט או האלחוט שמחבר את הרשת כלשהיא ביתית או אחרת לאינטרנט. כמו שבמקרה שלי אין שום חוט או במקרים אחרים של בעלי תפקידים שעובדים מהבית ומחוברים לחוטים של טלפון בזק וגם מקבלים חיבורים סימטריים מובטחים של 1G לחו''ל וגם ללא תלות בשכנים שלהם, כך ניתן גם, כפי שכבר הסברתי לספק על גבי סיב אופטי חיבור שמשווקים אותו כ 1G, אבל למשל את הערוץ העולה יהיה עד 100M ובפועל לחול לא יעבור את 20M בשעות השיא והערוץ היורד אחרי ששני שכנים מנצלים אותו לא יהיה זמין כלל לכל השכונה או הבניין רב קומות. וגם הנקודה הנוספת היא, שאם בזק בכלל היתה מתכוונת בשלב כלשהו לספק את החיבורים המהירים של 1G או אפילו של 10G לכלל הלקוחות הביתיים, אז היא היתה עושה את זה על גבי זוגות נחושת שפרוסים כבר, כי בסך הכל זה יותר זול, מהיר ומשתלם מבחינתה, כי תשתית זו כבר קיימת. ולא הייתה מספרת את הסיפורי סיבים ומהפכות, שהסיפורים אלה לא מובילים לכלום ואשר שוכחים אותם כבר כמה שבועות אחרי ההכרזות PR. כפי שראינו את זה גם במקרה המדובר ובמקרים אחרים, שאחרי שני עשורים של סיפורים אלה, המספרים ביחד לא חיברו אפילו שני אחוז מהתושבים בישראל. ולמה זה לא הולך להשתנות גם בעתית, הסברתי כבר לפני זה.
22/03/2021 1:56  
arotman כתב:
לגבי צריכת רוחב הפס
הכל טוב ויפה אבל "שכחת" שהיום הניתוב של איגוד האינטרנט הישראלי לא הכי נדרש לספקים הגדולים עצמם , רוב התקשורת בין הספקים הגדולים קרי סלקום , בזק בינלאומי ופרטנר מועברת באמצעות טבעת אופטית שאינה קשורה לIIX בכלל, כל הרעיון של CDN ו POP ושרתים מקומיים של נטפליקס בנתניה ובטירת הכרמל, AWS וגוגל הוא למנוע את המעבר לחו"ל ולהשאיר את הלקוח בארץ. אם יש לך אכן גישה לנתוני MRTG של הספקים הגדולים אז תוכל לראות זאת, ברור מאליו שאם לחברת משחקי מחשב אין CDN או שרתים מקומיים זה יעמיס על חיבור האינטרנט לחו"ל של הספק.
...
לגבי צריכת רוחב פס, צירפתי את הנתונים של IIX בגלל סיבה מאוד פשוטה והיא ששם הנתונים של צריכת רוחב פס זמינים. את הנתונים של חיבורים הדדיים בין הספקים אני כמובן שלא מתכוון לפרסם, בגלל שהם לא נגישים לציבור הרחב. מה שכן אני יכול לספר שהחיבורים אלה שונים לגמרי ממה שאתה חושב והם מתבצעים על עקרון של peering בין הספקים. והצריכה של רוחב פס שם שמוקצה ללקוחות הביתיים היא גם כלום בהשוואה למה שלקוחות אלה צורכים לחו''ל. ואת הנקודה זו הדגמתי עם המקרה של אותו העדכון המשחק מחו''ל שגרם למשתמשים הביתיים להרגיש שאין להם כלל אינטרנט, מכיוון שרוב השימוש שלהם הוא רק בגישה למשאבים שבחו''ל. ויש לזה סיבה די פשוטה. מי שנמצא בתחום של הקמת תשתיות תקשורת בענן, מודע לכך שאם הוא רוצה להקים שרתי VPS ואת הרשת INTRANET בשבילם ב AWS למשל, אז בניגוד למה שמשתמש ביתי כמוך חושב, ה DATA CENTER הקרוב מבחינה גאוגרפית בשבילו יהיה ב Bahrain ובישראל בכלל AMAZON לא מספקים את האפשרות זו. מצורף צילום מסך של ממשק AWS שנותן אל האפשרות לראות את המיקומי השרתים שמהם ניתן לבחור את המרכז עיבוד ואחסון נתונים שלהם:
הדבר זהה גם בקשר לשירותי GCP של GOOGLE, ששם המקום הגאוגרפי הקרוב לישראל הוא DOHA. ניתן גם את זה לראות מהצילום מסך רלוונטי:
כמובן גם בהקשר של AZURE של MICROSOFT המצב הוא זהה. ואם תנסה להקים את השרת החדש לרשת ענן שלך בישראל בשביל החברה כלשהיא או בשביל הפעלה של אתר אינטרנט, אז גם תגלה שבאתר שלהם כתוב בהקשר זה, את מה שהיה כתוב שם עוד בשלב ההקמה של שירות זה לפני שנים רבות, וזה ש... בקרוב. :lol:
כך שכפי שאני מקווה שאתה רואה את זה עכשיו, הסיפורים שמהם ניזונים אלה שלא נמצאים בתחום, שונים לגמרי ממצב שקיים בפועל ושמוכר לאלה שעוסקים בתחום המדובר.
...

sys_admin

"כנראה שלא הבנת את החלק הראשון של התשובה שלי"
לא רק שהבנתי את הנושא אני חי את נושא התעדוף בספקים כבר למעלה מ 26 שנה ... ומהדוגמאות שנתתי ב TRACE שעשיתי מקוים שונים גם הוכחתי זאת... אם אתה אכן מתמצא בקוי תקשרות עסקיים תוכל לאשר זאת לפי כתובות הניתוב.

לגבי צריכת רוחב פס
כל נושא ה Peering Network בין הספקים הגדולים חוסך להערכתי הרבה מאוד התבחבשות ב IIX אחרת הספקים הגדולים לא היו משקיעים בקוים אופטיים יעודיים לנושא. ושכחת גם את נושא ה Cache אצל הספקים גם לפני למעלה מ 10 שנים גלישה ל Youtube באמצעות בזק בינלאומי
הייתה באמצעות שרתי Cache והיית רואה זאת בבירור בניגון הסרטון , תוכן שהיה כבר ב Cache היה מגיע מיידית וסרטון שלא היה לוקח יותר זמן להטען.

sys_admin

לגבי ה AWS
https://aws.amazon.com/about-aws/whats- ... on-israel/
Posted On: Jul 8, 2020
AWS Direct Connect is now live at MedOne in Haifa, Israel.
Customers in Israel can now locally establish a dedicated network connection from their on-premises to AWS
...
לגבי מיקרוסופט
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001315732
הענן שלהם אמור להתחיל ליהיות מופעל בשנה זו מה שעוד יותר יוריד את העומס על תקשרות לחוות השרתים שלהם מחוץ לישראל.

לגבי Google גם חברת Google צפוייה להשיק חוות שרתים פה בארץ בנתיים כנראה יתארחו כאן בארץ בכל מקרה נושא ה Cache אצל הספקים
חוסך את הגישה לתקשרות לחו"ל גם היום.
https://www.themarker.com/technation/.premium-1.9678575

בקיצור כפי שכר טענתי להערכתי רוב התקשרות של משתמשי הקצה כאן בארץ מתמקדת בארץ.

sys_admin
הנתונים האלה אמורים להופיע בכל NOC של ISP ואם אכן יש לך גישה ל NOC של ISP, ניתן לראות בבירור את נתוני הצריכה לחו"ל ובארץ ב MRTG . ואם אתה עדיין בכל הקטע של "מידע סודי" אז אין לך שום דרך להוכיח את הטענות שלך בדיוק כמו שאף אחד אחר כאן בפורום לא יוכל להוכיח אחרת. על זה נאמר "Put Up or Shut Up"

בכל מקרה לחזור לנושא השרשור בזק השיקה את השרות ואם אנו מאמינים למנכ"ל בזק עד סוף שנת 2021 יוכלו להתחבר כמיליון בתי אב לתשתית סיב אופטי בבזק מה שיכריח להערכתי את כל הספקים להגדיל רוחב פס ל IIX וגם לחו"ל.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #256 

לגבי הענן של מיקרוסופט - ההפסד שלהם במכרז לשירותי הענן של המדינה עלול לשנות את התכנון שלהם.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #257 

15/04/2021 21:21  
ag43 כתב:
לגבי הענן של מיקרוסופט - ההפסד שלהם במכרז לשירותי הענן של המדינה עלול לשנות את התכנון שלהם.
...
https://govextra.gov.il/nimbus-mr-gov-il/
https://www.calcalist.co.il/internet/ar ... 75,00.html
נכון, אבל במקרה הזה זה פחות משמעותי באמת מכיוון שאם Google ואמאזון (AWS) יזכו בסופו של דבר לתפעל את ענן נימבוס פה בארץ הם בוודאות הקימו (AWS) או יקימו (Google) חווה כאן, למיטב הבנתי, גוגל בשלב ראשון ירימו Hosting מקומי על תשתיות קיימות.
https://www.themarker.com/technation/.premium-1.9678575

להבנתי מדובר בתנאי של המכרז לגבי אחסון השרתים מקומיים בארץ. תכל"ס עם הרישות של MedOne Tamares והקו של בזק בינלאומי עם הטבעות האופטיות של בזק, פרטנר וסלקום אין באמת צורך אמיתי היום להחזיק חווה מלאה בארץ וניתן להסתפק ברוב במקרים ב POP מקומי שמריץ Front End
מקומי בלבד, עולם ה HOSTING בארץ הוא לא ממש התחום שלי אבל בסופו של דבר השיקול של להרים חווה מקומית הוא שיקול כלכלי של עלות תועלת , ברגע ש AWS כבר כאן בארץ וגוגל בדרך אז גם מייקרוסופט כנראה תצטרף לחגיגה אבל לא בהכרך בהיקף הראשוני המתוכנן.
אנחנו רחוקים מאוד מליהיות Frankfurt בתור צומת תקשרות איזורי אבל במזרח התיכון אנחנו עדיין במיקום טוב באמצע קרובים לאירופה מצד אחד וקרובים למזרח הקרוב מצד שני.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #258 

לא באתי לחלוק על מה שכתבת, ציינתי עובדה על מיקרוסופט. לגבי התנאים של המכרז - ישנה חובה לשרתים פיזיים בארץ.

מבחינת החברות - מעבר לרצון לזכות במכרז ישנה יוקרה בהקמת מרכז בישראל. בנוסף כפי שכתבת - אנחנו במקום טוב באמצע וזה יאפשר להם לשפר את השירות לכל מי שמסביבנו.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #259 

16/04/2021 7:28  
ag43 כתב:
לא באתי לחלוק על מה שכתבת, ציינתי עובדה על מיקרוסופט. לגבי התנאים של המכרז - ישנה חובה לשרתים פיזיים בארץ.

מבחינת החברות - מעבר לרצון לזכות במכרז ישנה יוקרה בהקמת מרכז בישראל. בנוסף כפי שכתבת - אנחנו במקום טוב באמצע וזה יאפשר להם לשפר את השירות לכל מי שמסביבנו.
...
ברור, חשבתי שזה יהיה נכון להרחיב מעט על אחד מהפרויקטים הגדולים ביותר בתחום ה IT שאי פעם נעשו בארץ שמערב לא יודע כמה חברות
IT ומדינת ישראל קרי אנחנו משלמים עליו בכספי המיסים שלנו.
החלק שרלוונתי לששרשור הוא שמדינת ישראל סוף כל סוף מאחדת בעצם את כל שרותי המחשוב לאזרח תחת מטריה אחת מתקדמת שמושכת חברות ענק כמו גוגל ואמזון להקים כאן בארץ מרכזי מחשוב גדולים מה שעוד יותר מדגיש את הצורך ברשת הולכת נתונים רחבה שמגיעה עד הבית ברוחב פס גבוה בסיבים אופטיים, כי העתיד כבר כאן וכפי שלמדנו מתקופת הקורונה אנחנו זקוקים לרוחב פס גבוה שיגיע עד הבית ויהיה פחות תלוי בפגעי מזג האויר (שידורי לויין, כבלי קואקס וטלפון מתחמצנים) שכפי שכבר צויין פה בשרשור ניתן במגבלות מסויימות של מרחק (עד כ 200 מטר בקוי טלפון) להגיע למהירויות יפות אבל אם מסתכלים לטווח של עשרות שנים קדימה, סיבים אופטיים מאפשרים הולכת מידע רבה יותר , בתחזוקה קטנה יותר וכמובן שסיבים לא מתחמצנים כמו נחושת יחד עם זאת עלולים להשבר אם מישהוא שבר אותם בזדון או בשוגג אבל ברוב המקרים לאחר ההקמה הראשונית ושדרוג הציוד האקטיבי פעם בכמה שנים לא אמורה ליהיות תחזוקה משמעותית ברשת הסיבים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”