בשעה טובה התחדשתי לי ב ANTHEM MRX-720

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

mulder כתב:
...
...
ויקטור

עדיין לא ענית על השאלה הראשונה, אשמח אם תרחיב קצת.

הייתי בעבר בכמה חדרי הדגמה בחנויות שכללו רסיברי מיינסטרים, לא היתה אף פעם בעיה של סראונד ולא תהיתי למה אני לא שומע אותם. כולל גם ב 2 החדרים בפיוצ'ר (בחדר הגדול יותר היה אז רסיבר של דנון וסראונדים של svs). כולל גם אצלי בבית.
אני לא כל כך מבין טענות כמו לא היה לי סראונד /בס/ סנטר רק בגלל דנון/אודיסי .
...
במערכות היי אנד ההבדלים בפרוססינג עצומים לעומת חברות מיינסטרים.

אגב, הלוואי שהייתי מרגיש כמוך,הייתי חוסך לי כמה מאות אלפי שקלים.
....

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

Catskinner כתב:זה מיקרופון כיול אמיתי שמורידים עבורו את קובץ הפרמטרים מהחברה ולא צ'יקמוק פירמידלי זול כפי שמקבלים עם רסיברים אחרים.
...
·
אני בספק אם האוזן האנושית מסוגלת להבחין בפירוט הנמוך מ 1DB (לדעתי רוב האנשים הם מעל)

המיקרופון הכי צוקומוקו מגיע עם פלטנס של 1DB ככה שעם כל הכבוד, לא חושב שזה מה שגורם לכיול להגיע לתוצאה האלוהית.

בטח לא פאזה בכאלה אורכי גל.

זה קודם כל חומרה טובה, שגם עם כיול בסיסי תביא לתוצאות טובות.

חומרה ח#א... כמה שלא תכייל לא תוציא כלום.

אני חושב, כמי שעוסק במדעים המדוייקים למחייתו עם ציוד מדידה מאודדדד מדוייק, שרמת הדיוק של כיול השמע חשבוה אבל משנית.

קודם כל חומרה! אח"כ אלגוריתם טוב וזהו. כל השאר זה בראש שלנו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

yarino כתב:
...
...
במערכות היי אנד ההבדלים בפרוססינג עצומים לעומת חברות מיינסטרים.

אגב, הלוואי שהייתי מרגיש כמוך,הייתי חוסך לי כמה מאות אלפי שקלים.
...
כאלה עצומים שבאחד תשמע סראונד ובשני לא ?

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

כמובן שתשמע סראונד רק בהשוואה לצורך העניין מטרינוב הרבה פחות.

וזה רק נגעתי בסראונד....
....

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5189

שליחה

mulder (ערן).
פרוססינג ומערכת כיול טובה שנולדו מההתחלה לעבוד ביחד מהיסוד שלהם, יכול לעשות הבדל עצום ביין מה שיצא למה שנכנס. וכן אני מדבר על arc לא טרינוב, זה מספיק בייחס לאודיסי...
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

FastandFurious כתב:mulder (ערן).
פרוססינג ומערכת כיול טובה שנולדו מההתחלה לעבוד ביחד מהיסוד שלהם, יכול לעשות הבדל עצום ביין מה שיצא למה שנכנס. וכן אני מדבר על arc לא טרינוב, זה מספיק בייחס לאודיסי...
...
FastandFurious (ויקטור)

אתה אמור לשמוע סראונד לא כי יש לך כיול יקר ומתוחכם. אין קשר.

אתה צריך לשמוע את הסראונד כי הוא קיים בפסקול, כי טכנאי הסאונד שעבד עליו באולפן התכוון שתשמע את זה. הוא לא יודע איזה רסיבר יש לך. והוא לא כיוון את זה רק למערכות על. אבל, זה גם לא בא בחינם. צריך בסיס טוב לזה כמו למצב את הרמקולים בצורה טובה וכדאי קצת לקרא ולנסות ליישם אקוסטיקה בסיסית, וכן, צריך גם רמקולים טובים שעומדים במשימה (טובים זה לא בהכרח מאוד יקרים). מכל כמויות המידע שקראתי וניסיתי ללמוד בתחביב הזה במשך הזמן, כיול הוא רק חלק קטן בים הזה.

אתה סבור שהכל מתחיל ונגמר ברסיבר ובכיול. זה המסע שלך, המסע שלי עם מסקנות אחרות.
העיקר שנהנים.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

mulder כתב:
...
...
FastandFurious (ויקטור)

אתה אמור לשמוע סראונד לא כי יש לך כיול יקר ומתוחכם. אין קשר.

אתה צריך לשמוע את הסראונד כי הוא קיים בפסקול, כי טכנאי הסאונד שעבד עליו באולפן התכוון שתשמע את זה. הוא לא יודע איזה רסיבר יש לך. והוא לא כיוון את זה רק למערכות על. אבל, זה גם לא בא בחינם. צריך בסיס טוב לזה כמו למצב את הרמקולים בצורה טובה וכדאי קצת לקרא ולנסות ליישם אקוסטיקה בסיסית, וכן, צריך גם רמקולים טובים שעומדים במשימה (טובים זה לא בהכרח מאוד יקרים). מכל כמויות המידע שקראתי וניסיתי ללמוד בתחביב הזה במשך הזמן, כיול הוא רק חלק קטן בים הזה.

אתה סבור שהכל מתחיל ונגמר ברסיבר ובכיול. זה המסע שלך, המסע שלי עם מסקנות אחרות.
העיקר שנהנים.
...
·באמת שצריך לשמוע את הסראונדים כ חלק מפס הקול?
אני חשבתי שרק arc יכולה להשמיע את הסראונדים...

ערן אני את השיחה הזאת איתך סיימתי רק מפני שאתה חושב שאתה מדבר עם איזה חובבן שחיבר אתמול מערך 5.1. ועל כן לא מתאים לי להמשיך את הדיון הזה איתך.

והמסע שלי אקוסטיקה (תיפול פסיבי/מערכת כיול איכותית לא אודיסי) בחלל האזנה.
הצבת הרמקולים בחלל (אופטימלי חובה)
ובחירת מקום ישיבה (אופטימלי חובה)

בהצלחה
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ל anthem יש תמיכה טכנית מאוד מעניינת שחשוב לשים עליה דגש!
במידה וכיילתם את הסטאפ ואתם לא מרוצים מהתוצאה/מרוצים מהתוצאה אבל בכל זאת מעוניינים לשפר את הקיים בחלל האזנה לפי המדידות שביצעתם, ניתן לשלוח את קובץ הכיול במייל לתמיכה הטכנית של anthem ולצרף תיאור במילים מה לא אהבתם בסאונד ומה הייתם מעוניינים לשפר אצלכם בחלל כמובן, התמיכה הטכנית לוקחת את המדידות ועושה עליהם שינוי ידני לפי מה שחסר לך ומה שהסברת להם מבחינת הטעם האישי (לפי המדידות הקיימות של קובץ הכיול) ניתן לפתוח עד 4 פרופילים לאותו קובץ הכיול שבירצונך לשלוח לחברה והם יתקנו את 4 הפרופילים לפי הבקשה והטעם האישי של המשתמש.

ברמת העיקרון אין כל צורך בכל השירות הזה מבחינת סאונד
באופן כללי למשתמש הממוצע ++, כבר בכיול אוטמטי ללא שינויים ידניים מקבלים סאונד פשוט מעולה, מפה ניתן תמיד לשנות לבד בצורה מאוד פשוטה וברורה עם גרפים והסבר על כל גרף שנראה במסך...

אני באופן אישי הצלחתי על ידי ניתוח גרפים של איתן וגם של משה
דרך הווטסאפ והבנה מה סגנון הסאונד המעודף להוציא סאונד שמאוד "קולע" לאוזניהם ולטעמם האישי מבלי להיות בחלל ולהאזין לציוד

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...
אני חשבתי שרק arc יכולה להשמיע את הסראונדים...
...
:wink: אני לא יודע ... אתה זה שציינת קשר בין כיול וכמות מידע בסראונדים לפחות פעמיים בשרשור.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

הרבה מתבלבלים בין כמות לאיכות, זה בסדר.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@mulder
·קשה להתווכח עם עובדות :wink:

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

itay123 כתב:הרבה מתבלבלים בין כמות לאיכות, זה בסדר.
...
זה נכון.

אבל יש אפשרות שלישית, גם כמות וגם איכות.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

mulder כתב:
...
...
זה נכון.

אבל יש אפשרות שלישית, גם כמות וגם איכות.
...
·יש, ברור!

masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471

שליחה

ערן שלום לך.

אני כרגע כשבועיים לאחר רכישת האנתם ועדיין לומד את הרסיבר ויכולות מערכת הכיול של ARC.
אני אנסה לתמצת את ההיתרשמות שלי בין שני מערכות הכיול אודיסי+arc.
אני תמיד רכשתי רסיברים של דנון ואפשר לומר שאני מעריץ של החברה ומערכת הכיול של אודיסי, אבל במהלך כל זמן ההיתנסות שלי עים דנון ואודיסי אף פעם לא הגעתי לסאונד קולנועי אמיתי שאותו רציתי.
תמיד היה חסר לי באס אשר ישתלב בצורה הרמונית עים הבמה הקידמית ושהבאס יהיה גם מתי שצריך בהתאם לפס הקול.
תמיד הייתי עסוק בכיולים אין סופיים של הבאס שיהיה כמו שצריך אבל אף פעם זה לא היה כמו שרציתי. הורדתי את האפליקציה של אודיסי והגבלתי תדרי כיול ובחנתי מיספר פרופילים אבל עדיין אותו הדבר, הבאס תמיד היה ונישאר אנמי וחסר בשר תמיד מונחת על ידי מערכת הכיול וכמו כן גם הבמה הקידמית מונחתת מאוד והדיאלוד אף פעם לא היה ברור והצליל מרמקולי הסוראונד היה ולא היה בקיצור היה חסר לי באופן אישי את האימפקט הקולנועי שרציתי לקבל ולצערי הדנון לא סיפק את הסחורה ברמת הסאונד אשר רציתי מאוד לקבל.
עים האנתם הסיפור הוא אחר לגמרי באמת. עוד לפני שכיילתי את הרסיבר פשוט מחיבור ראשוני הסאונד היה ברמה אחרת לגמרי, סאונד מלא עוצמתי ומלא נפח הבאס נישמע מטורף וכמו שרציתי ממש הרגשתי ששידרגתי את הסאב, הבמה האחורית קיבלה פרוט מטורף כולל רמקולי האטמוס וכל זאת לפני כיול.

לא האמנתי למישמע אוזני טניסיתי לצנן את ההיתלהבות האישית והראשונית שרכשתי אנתם. אבל עים עובדות אי אפשר להתווכח, אצלי הסאונד עלה בכמה רמות מעל מה שהיה לי עים הדנון, אפילו אישתי והילדים שמו לב לשינוי שחל בסאונד.
לאחר כיול ראשוני ובסיסי בעזרתו של חברי הטוב ויקטור הבנתי ושמעתי את ההבדלים העצומים בין שני מערכות הכיול וההבדלים הם עצומים הכל פרמטר וגם אכות ההגברות בין שני הרסיברים.
הדנון נישמע לצערי כמו טרנזיסטור אל מול האנתם.
ובאמת שניטרלתי כל היתלהבות מרכישת האנתם, פשוט יש טוב ויש מצוין.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

דנון לא יכולים בכלל להיכנס למשוואה כאשר מדברים כל אנתאם..
מאז שהיה פה את הטרול עם היוזרים המתחלפים שהורחק
מעיזים בכלל להכניס את דנון כאשר מדברים אנתאם..

אם כבר אפשר להכניס את דיראק של ארקם למשוואה כאשר מדברים אנתם, אבל בדיראק יש המון בעיות עם מערכת הכיול וניהול הבאס החדש...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

אבל בדיראק יש המון בעיות עם מערכת הכיול וניהול הבאס החדש...
...
על אילו בעיות כבודו מדבר ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בעיות אשר קיימות במיוחד בפרוססורים של emotiva ובפרוססור של arcam av40.
ישנם בעיות בכל הקשור בהטמעת מערכת הדיראק בשני מוצרים ספציפיים אלו ובמערכת ניהול הבאס החדשה, ויש על כך הרבה מידע ברשת.
אבל הכל יפתר בעזרת עידכון אשר אמור לצאת בקרוב.
לכל מוצר יש חבלי-לידה.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

masteraudio כתב:בעיות אשר קיימות במיוחד בפרוססורים של emotiva ובפרוססור של arcam av40.
ישנם בעיות בכל הקשור בהטמעת מערכת הדיראק בשני מוצרים ספציפיים אלו ובמערכת ניהול הבאס החדשה, ויש על כך הרבה מידע ברשת.
אבל הכל יפתר בעזרת עידכון אשר אמור לצאת בקרוב.
לכל מוצר יש חבלי-לידה.
...
·
ואתה בטוח שהבעיה היא בדיראק ?כי אני לא.
אולי הבעיה היא בפרוססורים ובחברות שלהן שלא מצליחות להטמיע את הדיראק כמו שצריך ?
אני יכול להגיד לך שמנסיון שלי הדיראק החדש פשוט פצצה מכל הבחינות

masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא אמרתי שהבעיה היא ב dirac עצמה אלא הדגשתי מפורשות את שני המוצרים של אמוטיבה וארקם שאכן לא הצליחו עד לרגע זה להטמיע את מערכת הכיול בפרוססורים הספציפיים שרשמתי.
בשאר הרסיברים של ארקם הארקם av 10-30 מערכת הכיול מתפקדת ללא בעיות, וכמו שרשמתי הכל פתיר חהפיתרון ימצא.
בהצלחה שיהיה להם.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

גם ב av30 רסיבר הדגל של ארקם יש בעיות עם הטמעת מערכת הכעול דיראק, יש רוכשים גם בארץ "ישראל" שכבר מאוכזבים לצערי הרב
עריכה ללא מחיקה, הבעיות הן בעיקר ב ניהול הבאס החדש שכרגע פשוט לא עובד. חשבתי לשדרג בעתיד הלא רחוק ל ארקם עם דיראק, אבל אני רואה שאין לאן, אני מאמין מאוד ב arc אומנם הם פחות זמן בשוק מ דיראק ואני סמוך ומאמין שיש להם עוד המון מה לתת, אני ממתין לדור החדש של anthem
נראה מה הפרוססור שלהם יציע.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”